Söndag 11-02-27

Har landat i soffan framför The Walking Dead efter en lång och händelsefull helg. Shopping på Ikea och väldigt trevligt sällskap i stan igår, fikade och pratade med papegojor i Mariebergsskogen.

Idag bar det av till Göteborg för att umgås, shoppa lite och titta på fina hästar. Såg två skrällsegrar, varav Angelica Augustssons seger i världscupen slog högst. Första starten någonsin i världscupsammanhang och två perfekta rundor som gav henne en Rolex-klocka och 400.000 kr, samt seger över flera av de bästa ryttarna i världen. Att hon bara är 23 år gammal gör det ännu mer beundransvärt, och hennes glädjetårar på prisutdelningen lämnade i alla fall inte mina ögon torra. En och annan tår fälldes också under Malins avtackande av H&M Tamina, en situation som alla ryttare någon gång hamnar i och som vilken hästmänniska som helst kan relatera till.

Veckan är planerad till max och börjar imorgon med föreläsning och träning för Linda Algotsson med lilleman och ett gäng andra fälttävlansryttare. Vi hinner även med ett pass för henne på tisdag morgon och på söndag är det tävling.

Men nu, resten av veckas zombie-attack och sedan en efterlängtad natts sömn.

Från mamma, och ett paket med croissanter. Lite vardagskärlek.




Dagens.

Dagens matlagning resulterade i en gryta på skåpmat. Hackad lök och vitlök steks mjuka, i med tärnad potatis och morötter. En buljongtärning, en näve linser, ett paket krossade tomater, en skvätt tomatpuré och ½ liter vatten ner i pannan. Låta småkoka i sisådär en kvart, eller tills allt är lagomt genomkokt. I med ett paket kidneybönor och krydda med cayennepeppar, chili, paprikapulver, basilika och oregano. Färdigt.



Madame.

Madame lyckades fastna på film när hon begick årets tävlingsdebut. Tyvärr inte med ryttare på ryggen, och korten där öronen var fokuserade åt rätt håll var få. Men ett par blev det i alla fall.







Inspo.


Mitt nya liv.

Idag börjar mitt (tillfälligt) nya liv. Livet efter hemtentan. Den är skriven och inskickad och det känns rätt bra. En stor bidragande faktor till att det känns rätt bra är att jag fick tillbaka respons på de två första laborationerna i kurser häromdagen, och de blev bokstavligt talat höjda till skyarna och överrösta med beröm. Kändes bra för mitt vid tillfället oduschade och förkylningssunkiga ego.

Men nu är jag frisk. Eller i alla fall så gott som frisk. Jag har även duschat och känner mig som en ny människa.

En annan väldigt efterlängtad nyhet som snart kommer att genomföras är en makeover av badrummet. Det ska inte rivas kakel och slipas golv, men det ska flytta in ett badkar. Som jag har längtat, lyckan var total när jag insåg att måtten stämmer på centimetern för att ställa in ett badkar av standardmodell. Eftersom ett badkar ska in så måste mitt skåp ut, vilket resulterar i att jag även måste införskaffa väggfasta hyllor. Just nu lutar det åt gula, eller kanske röda. Måste nog kika lite mer på IKEA´s hemsida.

Tävling och lite gnäll.

Idag var det årsdebut för madame med hopptävling i Örebro. Hon skötte sig galant och petade bara ett litet räcke (eftersom hon koncentrerade sig mer på publiken än bommarna), men efter det lilla felet rättade hon sig och hoppade förvånandsvärt bra genom resten av banan. Solen sken, vi var där i god tid och hade tid att fika med både varm choklad och vaniljbulle och allt flöt på som det skulle.

Nu till gnället...

Jag är sjuk och tycker lite synd om mig själv. Har ont i kroppen, ont i huvudet, ont i halsen och är klen. Allmäntillståndet ogillas skarpt och jag känner mig mjäkig. Hostar slem också, för den som kände sig intresserad av min halsstatus. Försöker i alla fall åtgärda problematiken genom att duscha varmt, knarka apelsiner, käka värktabletter, hinka te, klä mig varmt, gömma mig under en hög med filtar med en värmepåse, vila så gott det går och äta lösgodis. Räknar med att statusen är förbättrad innan helgen är slut, har ju en hemtenta att skriva.


T.G.I.F.

Orkade med ganska liten marginal rida tre hästar och fixa stallet. Nu ligger jag i sängen och ser på Bond (Goldeneye). Och äter lösgodis. Mycket lösgodis. Ica hade extrapris och jag råkade plocka på mig ½ kilo, bör räcka över helgen i alla fall.

Nu ska jag bli frisk. Så det så.


Insnöad.

Jag är insnöad. Helt seriöst.

Bestämde mig för att inte riskera livet genom att ge mig ut på motorvägen med alla hysteriska morgontrafikanter och snöplogar för att ta mig till skolan. Dessutom börjar en rejäl förkylning krypa sig på så jag har hysteriboostat med c-vitamin i alla dess formern och hinkar te med honung i. Och sovit lite, det var väldigt skönt.

Ska ägna en stund åt att bläddra i mina nya och dyra kursböcker och läsa om aspergers i väntan på att dagens föreläsning läggs ut på internet så jag kan komma ifatt de som faktiskt trotsade vädrets krafter idag.





Cookie.

Har ägnat halva dagen åt att sladda runt i snön med min franska trotjänare. Andra halvan har spenderats med veckans laboration, som nu är färdig och inskickad. Nu dricker jag te, ser på dvd-boxar och jäser. Har gjort en kladdkaka också och redan avancerat från att lägga upp kakan på ett fat innan jag äter den till att äta direkt ur formen.



Söndag 11-02-06

Har haft en väldigt effektiv helg. Har lagat staket och kört halm, så nu har hästarna en stor hage och strö för lång tid framöver. Idag fick madame åka till ridklubben på träningstävling och hoppa två klasser. Efter det fick lilleman också hoppa, fast lite mer gymnastikövningar och några högre hinder för att ladda ur överbliven energi. Till helgen ska de gå varsin klass i Örebro, årets andra för lilleman och sin livs andra hopptävling för madame.

Spenderade eftermiddagen hemma med att storstäda, vika tvätt och utföra allmänt underhållsarbete i form av att måla naglarna, färga håret och fixa ögonbrynen (inte mycket som har sin äkta nyans här inte).


Que?

Jag har varit vaken i 20 minuter och kan inte somna om. När jag äntligen hade sovmorgon.

Har utnyttjat den extra tiden med att vika tvätt och se på Dharma & Greg, ska åka och köra halm med mamma klockan tio och det normala hade varit att sova fram till dess. Eftersom jag har drabbats av någon form av överdriven entusiasm inför skolan och det jag lär mig där så skrev jag färdigt första laborationen igår och kan ägna helgen åt annat (och möjligvis åt att förbereda laboration nummer två, eftersom tisdagen kommer att innebära en liten utflykt och minimalt med tid för att studera).

Lilla hunden har blivit av med sitt stora bandage och kan numera stödja lätt på benet, vilket är väldigt bra. Hon kan även linka korta promenader och tycker väldigt synd om sig själv så fort tratten åker på, vilket kan vara högst förståeligt.

Översvämningen var (förhoppningsvis) övergående och hela stallet håller på att torka upp. Nytt strö ska hämtas idag och sedan återgår allt till det normala. Den lilla bruna odågan passade på att ge mig nervösa sammanbrott och bröt sig ut ur sin box och in i kraftfodertunnorna när jag var i Karlstad. Han har nu ätit tillräckligt med havre för att energi ska pysa ut ur öronen på honom fram till midsommar. Som tur var så ansåg han att torr betfor var osmakligt och tog bara en liten smakbit. Han kom undan helt utan komplikationer och den enda åtgärden blev att tvångsmata honom med olja för att vara på den säkra sidan samt en lång skrittur som handhäst igår för att magen skulle hålla igång. Han går även på i stort sett obefintliga kraftfoderransoner för en tid framöver. 

Torsdag 11-02-03

Det händer mycket nu.

Översvämmning i stallet som resulterade i boxbyte för tre hästar och en jäkla massa grejer samt inköp av några balar spån för att hästarna ska ha något att sova på fram till helgen när vi ska hämta ett nytt lass med halm. Fyndade två stalltäcken till lilleman och gammeltanten samtidigt.

Är även mitt uppe i första laborationen i psykologin och försöker lära mig det nya språket och alla begrepp. Fruktansvärt roligt och både klassen och föreläsaren får höga betyg, alla är motiverade och besitter en hög samarbetsförmåga. Vilket är väldigt bra egenskaper.

Stackars lilla älskade hunden har genomlidit sin operation också och är just nu ynklig med bandagerat bakben och tratt runt halsen. Hon har ont och linkar omkring så gott hon kan hemma hos mami och Hans men verkar vara vid gott mod. Svansen viftade glatt som den brukar när jag var och pussade på henne i förmiddags.

Eftersom jag har skrivit ihop en hel sida på laborationen redan och solen skiner så lutar det åt en ridtur om en stund. Solen skiner och jag fick ett plötsligt behov av frisk luft. Ikväll är det kick off med akademikerryttana inne i den stora staden och jag sover hos papi inatt för att ha nära till skolan imorgon.

RSS 2.0