Warte!

Rena lakan inte höjdpunkten.
Att ha köpt så fina presenter och planerat så söta saker definitivt dagens höjdpunkt.

Japp.


To quote puss in boots;

"I hate mondays!"


Vaknade trött.
Åkte till skolan trött.
Jobbade på under ledning av köksmajoren som njuter av att försöka få en att känna sig som en vilsen tonåring igen, fortfarande trött.
Fick höra mumsigt skvaller och piggnade till lite.
Åkte hem och handlade fina julklappar.
Åkte till stallet och konstaterade att lilla hästen har en tappsko, 4 dagar efter nyskoning.
Blev väldigt trött igen.
Hyrde en film, åkte hem och slog in julklappar i fina paket.
Skulle se film, dvd-spelaren fungerade inte och en halvtimme ägnades åt att hela den lilla burken.
Lagade dvd-spelare.
Såg film.
Beställde julklappar på nätet.
Kände mig fattig.
Och trött.
Ska sova i min nybäddade säng (frächa lakan verkar vara dagens höjdpunkt).

Hälj.

Ligger i sängen med Lily bredvid mig och funderar på helgen som gått. Var trött hela förra vecka och trots att jag sov i bilen både till och från Stockholm så har jag inte hunnit ladda batterierna. Men några andra saker som jag har hunnit med;

- Letat praktikplats
- Lagat mat
- Varit i ridhuset med lillhästen
- Bakat pepparkakor
- Vakat över ett eventuellt kolikanfall som aldrig bröt ut
- Letat efter och hittat julklappen numero ett till mami
- Bakat lussebullar
- Druckit glögg
- Handlat
- Eldat på första ljuset på adventsljusstaken
- Hoppat M´s häst
- Socialiserat med morfar
- Varit i Stockholm
- Tittat på 1,50 hoppning i globen
- Shoppat i Annexet
- Tittat på world cup küren i globen
- Sovit i bilen
- Ätit på MAX
- Planerat
- Observerat
- Funderat

No wonder att jag är lite trött i hjärnan.

Cozy.

Hemma för kvällen. Har precis ätit avocado och rostat bröd och kollar på Mammas Pojkar. Jisses säger jag bara. Kvalitativ skitunderhållning skulle man väl kunna säga. Skulle gärna se en film idag, undrar om någon kanal visar film på torsdagar?

Provet var en katastrof som väntat. Trots att jag kunde allt jag skulle kunna. Fullt med kuggfrågor och andra obehagligheter. Var i alla fall sista provet för den här terminen. Tröstade mig själv med lösgodis och en Janet Evanovich-bok på tåget hem. Pysslade i stallet och red en barbackatur i blåsten på lilla grabben. Nu ligger Katy Perry och snosar i famnen på mig, hur söt som helst.

Uppe med tuppen.

Idag börjar jag inte förens klockan tolvnollnoll. Skönt.
Har däremot prov idag vilket resulterade i att jag gick upp åttanollnoll och stekte pannkakor för att sedan krypa ner i soffan och plugga och äta frukost. Good life.

Känns som jag har ganska bra koll på det vi blivit tillsagda att ha ganska bra koll på. Vad som sedan kommer på provet kan däremot ingen förutspå. Det förstod vi när vi hade senaste provet. Men det jag ska kunna kan jag i alla fall.

Annars är det en ganska lugn dag. Lillhästen ska ridas och älgen ska få röra på sig lite lätt efter kolikanfallet i förrgår. Hon är i alla fall pigg och kry och försöker äta allt som kommer i hennes väg. I älgens fall är det det yttersta friskhetstecknet. Gammelman ska få sin dagliga 20 min promenad. Håller tummarna för att han inte ska tappa tålamodet de närmsta tre veckorna och för att få börja rida honom efter det. Man känner sig nämligen ganska liten och maktlös om han skulle få för sig att tappa tålamodet.

Imorgon börjar helgen också. Mycket på schemat. Hovslagare, stalltjänstgöring och kanske lite julklappsshopping imorgon. Träning, julbak och pyssel på lördag och Stockholm International Horseshow på söndag. Mycket bra mycket bra.

Check.

Sitter i soffan och dricker julmust och pysslar med pengar. Innan jul blir det alltid så rörigt på alla mina konton så försöker få lite ordning i kaoset. Ska åka till stallet med mami om en halvtimme och ikväll är det hoppträning.

Var på stan idag och spanade lite på julklappar efter skolan (ute i god tid i år). Hittade inga men dock ett par schnygga leggings (från att totalvägra så har jag helt gått ner mig i leggingsträsket och använder dem nu för jämnan) som får vänta till julen och nyårets festligheter.

Väntar på att pengar som banken har reserverat av misstag ska släppas igen (betalsidan pajade när jag skulle köpa böcker och vågar inte pröva igen förens jag fått tillbaka pengarna) så ska jag sätta mig och beställa de efterlängtade dvd-boxarna och böckerna. Fick hem foto-grejerna som jag köpte som julklappar, lite kul och annorlunda.

Nu ska jag ta en powernap.

091124

Om en månad är det julafton!

Gran och klappar, mat och must, familj och godis, Kalle och snö (hoppas hoppas), ljus och mys. Underbaaaart!






Idag är jag hemma för att hinna infinna mig hos farbror doktorn klockan trettonnollnoll. Varit i stallet och ridit älgen och lillkillen, pussat på gammelman och mockat till alla. Släppte ihop älgen och lillen eftersom bäbis har åkt på jullov och båda gick ensamma i varsin hage och hade tråkigt. Hoppas att lilleman kan tänka sig att inte springa så mycket i hagen nu.

Ska tillbaka och eftermiddagsmocka till gammelman och ta hand om älgens ben senare. Sedan ska jag dra på mig min nya dretsnygga skjorta och åka in till stan och gå på bio. Mycket bra.

Heavy #2.

Idag var också tungt.

Skolan på förmiddagen, få människor och mycket att göra.
Julklappsshopping, första feelingen av julstress.
Gammelman in på kliniken, han är inte frisk än.
Tog hand om resten av hästarna, det regnade.
Köpte lösgodis som tröst, dagens första ljuspunkt.

Nu till dagens andra ljuspunkt, äta lösgodiset.

Heavy.

Tung dag.

Varit i ridhuset med lillhästen och ridit dressyr och gjort allt i stallet. Ligger i soffan och tittar på tv. Hunden ligger i sin korg och katten bredvid mig i soffan och sover. Har ont, mår pyton och är gnällig. Definitvt en dag att stanna inne på. Dricka te och äta kakor. Så nära perfekt som man kan komma en sådan dag.

091121

Det känns som om den här helgen är evig. Helt underbart. Jag är bara ledig och ledig och ledig.

Idag var vi i stallet tidigt och åkte med lilla hästen till ridklubben. Var helt ensam i det stora ridhuset och tömkörde. Han skötte sig superb och var koncentrerad på uppgiften. Sedan hoppade jag M´s häst och mamma hoppade älgen och avslutade med en promenad med gammelman i det fina vädret.

Efter stallet tog jag en promenad i raskt tempo i skogen (träningsvärken kämpar på men jag ger mig inte, kan jag inte springa så ska jag åtminstonde gå!) och sedan ett låååångt bad. Har precis försökt köpa julklappar på bokia och diskshop (studentrabatt is da shit) men alla system ligger nere och banken gör inga överföringar på helgerna. Nya tag på måndag alltså.

Nu ska jag laga middag och njuta av tanken på den lilla extra inkomsten, att alla hästar har rört på sig och att jag kom ut och rörde på mig själv med. Och att det snart är jul ;)

Snart är det jul igen.

Jag har syndat.
Till mitt försvar tycker jag att jag har att hösten varit väldigt grå och väldigt lång i år.
Och att jag kanske lider av en släng av någon sjukdom som gör att man inte har någon koll på dagarna. Jag kanske är fullt övertygad om att det redan är december!

Jag har i alla fall pyntat. Inga tomtar! Jag lovar. Men däremot belysning på förstukvisten, adventljusstakar i fönstrena, julstjärna, hyacinter, ljusstakar, julkalendrar och amaryllisar. Det blir ju så mysigt.

Första advent kommer tomtarna fram och andra advent kommer granen med allt vad den innebär. Haha, jag är helt besatt i år. Längtar efter att få baka och pyssla också. Men så är det en väldigt lugn vinter också. Antar att jag behöver det.




Inte så länge kvar nu...


091120

Dagen i korthet...

Vaknade tidigt, snoozade, släpade mig till stallet, konstaterade att det var översvämmning och vatten överallt, tog en simtur till skogen med lilla hästen, fick skon påslagen på älgen, promenerade med gammelman, mockade, begav mig hemåt, duschade och konstaterade att det är översvämmning i badrummet också, åt frukost och sjönk ner i soffan.

Ska nu byta om, tämja håret, åka bil, hämta mamma, åka mera bil, gå på IKEA, köpa julsaker, köpa andra saker, fika, åka hem, jogga, bada, plocka upp några ljusstakar, laga mat och fredagsmysa för hela slanten.

Dagens.

Skulle ha en välförtjänt sovmorgon. Vaknade 07.30 av ett telefonsamtal. En liten vilsen dam ringde och frågade efter doktorn. När hon förstod att hon ringt fel blev hon förtvivlad och när hon insåg att jag hade sovit som en stock innan hon ringde så blev det ännu värre. Lugnade ner den lilla vilsna tanten och gick back to bed.

Åkte till stallet och tog in älgen eftersom hovslagaren skulle komma och slå på tappskon 10.00. Jag väntade - han kom inte. Fixade allt i stallet och red ut med M och galopperade och han hade fortfarande inte kommit. Hittade honom i smedjan och han erkände att han glömt bort älgen. Ny tid 08.30 imorgon. Hrmf...

Kom hem och tog med hunden och alla mina kilon på en joggingtur. Jag har faktiskt varit riktigt konsekvent med träningen i hela 6 dagar nu. Helt fantastiskt. Belönade mitt ömma, blöta och kalla lekamen med ett varmt bad och läste lite i Fångat byte.

Nu ligger jag i soffan och kikar ut på regnet utanför. Perfekt stugsittardag. Hyrde en film och köpte lösgodis på hemvägen. Lovely. Precis ätit frukost också (!), måste bättra mig med det. Det är inte normalt att gå upp på morgonen och äta första målet klockan fyra på eftermiddagen. Ska laga pastagratäng med broccoli och paprika i senare och se på Brudens bäste man, behövde en fånig kärlekskomedi idag.

Helg.

Nu är det helg!
Redan?! tänker ni.
Japp säger jag.

Imorgon är jag nämligen ledig. Lärarbrist ledde till att vi lovade att vi kommer att besöka matmässan inne i stan istället för att vara i skolan. Funderar faktiskt seriöst på att göra det. Vi får se.

Igår blev det sent. Gästerna skulle vara ute 22.00 och 22.30 beställde de fortfarande alkohol. Vi fick skjuta fram larmet och 23.30 var vi klara. Jag låg alltså i sängen tjugo i ett på natten och skulle upp senast sju imorse. Men eftersom vi är så fantastiskt effektiva så slutade vi klockan ett idag. Så nu ligger jag hemma i soffan och vilar. Ska på hoppträning ikväll men måste inte vara i stallet förens vid sex.


091117

Idag är det kvällsöppet i skolan vilket betyder att jag ska vara där mellan 12.00 och 22.00. Var därför i stallet klockan sju imorse och släppte ut hästarna, mockade, förbredde foder och promenerade med gammelman. Skippar joggingrundan idag och tar en på torsdag istället, det regnar ute och morgonen kändes bättre spenderad i soffan med frukost och kanske lite mera pluggande. Ska gå ner och värma lite glögg också, perfekt när det är regnruskigt utomhus.

Katy ligger i min famn (mellan mig och laptopen) och kurrar och myser. Så himla söt. Ska se om jag kan lyfta bort henne så jag tar mig ner till köket.




Afternoon.

Vilket är bästa sättet att bli av med träningsvärk undrar ni?

Jo, det ska jag tala om för er. Man springer en runda till och ersätter den gamla träningsvärken med ny i förhoppning om att det någon gång ska ta slut.



Idag har jag lagat mat till alla barn i skolan och sedan åkte jag direkt till stallet. Papi kom dit och hälsade på (och visade upp sitt nya vrålåk). Sedan red jag en sväng med lilla hästen och promenerade gammelman innan jag gav mig hemåt efter 3 timmar i stallet. Väl hemma hade jag (själv)diciplinen att dra på mig joggingbyxorna och skorna och ge mig ut på en runda med en gång. Sedan belönade jag mina muskler med ett varmt bad och nu sitter jag och ska plugga.

Japp.

Plugga var det. Nu.

Nuuuuuuuu!

Nu ska jag plugga.


091116

Usch vad 06.30 är tidigt.
Sitter och äter frukost och ska snart gå en sväng med hunden.
Orkar inte åka till stallet innan jag åker till skolan idag. Tar det efter skolan i eftermiddag istället.
Tar bilen till stationen och håller tummarna för att det finns en parkeringsplats.

Den goda nyheten är att jag lyckats dra ner på mitt snoozeberoende.
Måste nu bara snooza 30 min. 30 x 5 = 6 gånger.
Förut tog det en timme från det att klockan ringde tills jag stod på benen.

Nu är det färdigbabblat.
Ska alldeles strax väcka hunden och dra med henne på en runda.

Höst.

November är en väldigt långsam månad. Grå och trist.

Det enda roliga är allt man ser fram emot. Har ganska många planer just nu. Nästa helg blir det ett besök på IKEA för att handla lite (hrm..) julsaker och komma i stämning. Lördagen efter är det bakdag och då ska det göras pepparkakor och lussebullar. Och på söndagen har vi fått sponsorbiljetter till Stockholm International Horseshow så då bär det av till stockholm för att se küren, svårklasshoppning och shoppa.

Och sedan är det december. Bara det i sig är bra. Skolan börjar gå mot jullov, julen börjar närma sig och det är snart jul. Juljuljul!!!

Idag har jag varit duktig. Hann ut på en joggingrunda efter stallet, baka en mjuk pepparkaka och duscha innan jag åkte in till stan och träffade Johanna. Nu sitter jag med skolböckerna och svär över att läroboken är så dåligt upplagd och att det inte går att hitta några vettiga svar i den. Har 9 frågor kvar och hittar inga svar, boker är över 400 sidor tjock och avsaknar ett ordentligt register. Ska snart gå ner till köket och fixa glögg och pepparkakor och sedan ska vi se Morden i Midsummer och mysa.



091115

First of all, jag har inte hunnit plugga någonting än.
Kanske borde göra det eftersom jag har prov på torsdag och innan dess så har jag a) hela stallet på måndag, b) kvällsöppet på tisdag, c) hoppträning på onsdag.

Igår var jag i stallet nästan hela dagen (as usual). Red lilla hästen i skogen och hoppade M´s häst. Körde iväg bebishästen på jullov också så nu går han med en unghästflock i en stoooor hage och lever livet fram till i vår.

Fick tummen ur när jag kom hem och tog med hunden ut på en joggingrunda. Inte särskilt många kilometer men ändock en joggingrunda.

Kvällen till ära var äkta hemmalyx och vi köpte pizza, såg Marley&Me (jag grät på slutet) och Curious case of Benjamin Button (jag grät nästan hela filmen) och åt ostbricka och efterrätt från i fredags.

Nu ska jag strax iväg till stallet och åka med lilla hästen till ridhus och rida lite dressyr. Ska försöka komma ut och springa samma runda när jag kommer tillbaka och sedan blir det in i duschen och socialisera med Johanna i stan i eftermiddag. Ikväll måste jag i alla fall göra de sista 20 frågorna och läsa igenom alltihop några gånger.

Kanske borde baka en kaka för att hålla igång motivationen...? En mjuk pepparkaka. Mmmm...

Fredag.

Jag gillar hela idén med nedskärningarna på skolan.
I alla fall då det drabbar mig på det sätt att vi inte har någon lärare på fredagar och alltså får vara lediga istället.

Idag var uppdelad i två delar, en mycket motig förmiddag och en mycket effektiv eftermiddag.

Den mycket motiga förmiddagen bestod inte av någonting. Jag låg i sängen, sedan låg jag i soffan och till slut jagade jag upp mig själv i ren desperation och kom in i fas två - den effektiva eftermiddagen.

Under denna eftermiddag hann jag storstäda huset, tvätta, åka till stallet och mocka fyra boxar samt rida en liten häst, åka och storhandla inför helgen (julmust, ostbågar och lösgodis så är helgen räddad) och laga mat. Det blev risotto med parmesan och champinjoner som serverades med fetaostinbakad lax (till mig själv gjorde jag en fetaostinbakad broccolibiff istället, också helt underbart gott), bönor och en oliv och tomatsallad på rossoblad. Till efterrätt blev det exotisk fruktsallad i kryddig sockerlag med en vaniljsmakande kesellagrädde.

Inhandlade ett par lyxiga ostar från delidisken också på försök men var så mätt att de får vänta tills imorgon istället.


Food.

Slängde ihop lite ordentlig kvällsmat eftersom skolmaten var oätlig idag.

Rösti med hemmagjord broccolibiff och rossosallad med fetaost och pestovinägrett.

Sååå gott. Eftersom vi bakade i skolan idag och jag och Anna var sist och vaktade ugnarna så fick vi plocka med lite hem. Alltså blir det kanelbullar och brownies till téet senare.


Rätt flyt.

Nu har vi lite flyt *peppar peppar*

Lilla hästen är igång igen, skötte sig på hoppträningen igår och var fin idag med.
Bäbishästen är inriden och åker på jullov på lördag för att komma tillbaka nästa år.
Gammelman lunkar på i väntan på nästa besök på kliniken, men han sköter sig.
Älgen är också igång och ska börja hoppa småhinder igen snart.

Ingen dålig statistik.

091110

Gud.
Jag sitter och skakar.
Klarar verkligen inte av sånt här.
Men inte så mycket att göra åt det nu.

Har i alla fall skrivit prov idag.
Gick väl sådär.

Sedan fick jag mig en spänningsfull tur med lilla hästen i skogen då vi konstaterade att han tydligen är livrädd för pannlampor monterade på mötande ekipage.

Nu sitter jag hemma. Tryggt uppkrupen i soffan.
Och skakar.

Ska åka till stallet och fodra innan Ugly Betty börjar.
Det tar emot...
Men men.





Sweetheart...


091109

Idag har det hänt en del.

Jag har fått en spruta.
Dock inte grissjukan, utan sista vaccinationen på mitt resevaccin.
Så nu kan jag resa hur jag vill i tjugo år ungefär.
Det är bra.
Att det kostade 600 kr per spruta är mindre bra.

Sedan var jag i skolan.
Där var det tomt kan jag lova.
Halva klassen och dubbelt så många hungriga elever.
But we did it.

Sedan var jag på hästsjukhuset.
Där gick det inte så bra.
Eftersom gammelman tycker att vanliga skador är tråkiga så har han valt att skada en led som hästarna nästan aldrig lyckas skada.
Vilket betyder att vi har behandlat den leden som normala hästar skadar helt i onödan.
Great.

Sedan åkte jag och köpte benskydd och boots till den lilla galenpannan så han ska kunna vara ute i hagen utan att sparka av sig skor eller skada sina ben.

Sedan åkte vi hem och gjorde stalljobbet innan hästarna fick komma in.
Och köpte lösgodis på hemvägen.

I needed it.

Sen pluggade jag.
Statligt anställda veterinärer, högrev, etylengas, vitling, bräss, bovete och vetegroddar kan slänga sig i väggen.

Imorgon är det över.
Då ska jag kanske skriva ett vettigt inlägg med mindre gnäll.
Något intressant.
Vi får se.


091108

Det är söndag.
Och jag gick upp 06.30.
That is just wrong, I tell you that.

Fodrade, släppte ut och mockade i stallet, sedan åkte jag med bäbis och red honom på utebanan vid ridklubben. Idag var det tydligen jobbigt eftersom han försökte stanna vid grinden varje gång vi red förbi den. Fick några galoppsprång i varje varv i alla fall. Efter det tog vi en långtur med älgen och lillkillen med mycket galopp. Underbart väder.

Kom hem för en timme sedan och ställde mig vid spisen och stekte pannkakor till frukost. Nu ska jag ta tag i skolböckerna i några timmar. Sedan blir det väl en film i soffan innan jag ska tillbaka och pyssla i stallet.

Imorgon är det dags för Ozons återbesök på ATG. Och så ska jag ta en spruta på sjukhuset (Twinrix). Fullt schema alltså.





Bara 46 dagar kvar till jul (Norrköping 2007).


Härligt.

Är obotligt positiv idag.

Mami och medryttaren tog stallet idag så jag har hästfritt.

Vaknade kvart över nio och snoozade en halvtimme.
Gick upp och gjorde american pancakes, en kanna te och tog med allt upp till soffan.
Kröp ner under duntäcket iklädd pyjamas och tog tag i pluggandet.

Har 13 frågor kvar och sedan ska jag se någon film och njuta av att det är helg.

Ikväll ska jag laga min utlovade trerätters middag till mami (en av mina födelsedagspresenter som blev något försenad) och sedan ska vi gå och se Bröllopsfotografen. Till middagen blir det en grekisk sallad med pestovinägrett, vegetariska hamburgare med klyftpotatis och hemmagjord dressing och hallonmousse med färsk kiwi.






Lovely...


OMG!

Himmel och pannkaka!
Dra mig baklänges!
Hämta en hink kallvatten!


Jag har hittat min drömkarl alla kategorier;




Taylor Kitsch (aka. Gambit i X-men Origins)





Alla karlar som känner att de är vandrande kopior av ovanstående objekt kan anmäla sig i receptionen...


Cheers.

Ett tappert försök att muntra upp mig själv...



Vegetariska enchiladas, te och kladdkaka, komediserier, "Lyxfällan" och "X-men origins - Wolverine".

"#/&#/&()"%#(!

Åker till stallet och möts av; små sår som resulterat i tre svullna ben, hästar som inte får vara ute i hagen tillräckligt mycket och därför är understimulerade och tjocka i benen av att stå inne i boxarna istället för att röra på sig samt okontrollerat rusande i hagen då jag inte är där som ingen bryr sig om att göra något åt det.

Jättekul. Verkligen.

091105

Efter inte särskilt mycket sömn så ringde klockan 06.35 imorse.
För tidigt enlingt min åsikt.

Klockan 08.30 satt jag på Quadrat för fjärde gången och var påväg ut i skogen med mami och älgen som sällskap. Andra gången jag red utan att någon höll i och första gången han galopperade med ryttare på ryggen. Jag är så stolt över min lilla plutt. Han skötte sig superb och har visat att han snart förtjänar vinterlov.

Sedan gick det undan. Hoppade M´s häst, mockade och pysslade i stallet, red lilla hästen i snöovädret och grejade med gammelman. Kom hem för en timme sedan och har precis ätit frukost (lätt försenad) och tittat på Oprah. Ska ta en varm dusch, plugga någon timme och sedan åka till stallet och pyssla och hyra en film på hemvägen.

Kladdkaka och hyrfilm känns som en bra plan när snön yr och man har en extra dag ledig från skolan.




Plutten förra året.


Lars Winnerbäck live på LLA.

Kvällen började 18.30.
Då stod jag utanför LLA och frös arslet av mig (I wish, det hade varit ett lätt sätt att gå ner några storlekar).

Kvällen slutade 23.30.
Då var jag påväg hem i bilen med McDonalds pommes frites och lökringar på instrumentbrädan, lycklig och lyrisk.


Det var helt fantastiskt. Gamla Winnerbäck möter nya Winnerbäck i ett rockigt men fortfarande ingenkännande sound. Nya låtar blandade med gamla klassiker och den enda jag saknade var "Kom". Hjärtat hoppade över några slag i ren eufori under "Hugger i sten" och "Om du lämnar mig nu" och det var fysiskt omöjligt att stå stilla när "Jag får liksom ingen ordning" drog igång.

När han senare under publikens hyllningar ser direkt förlägen ut och genom historier om barndomen förklarar varför han väljer att vara så tillbakadragen i media så smälter hjärta efter hjärta i publiken. Man ser en ödmjuk och tacksam sida av honom och då han tackar åskådarna från sitt hjärta så tror man på varenda ord. Det är upplyftande och äkta.



Fjälligt.

Åh.
Jag är ingen modebloggerska.
Det här är snarare en önskan.

Ge mig 2000 pix så jag kan köpa en sån här. En röd. Med luddigt foder. Fantastiskt. Åååh snälla.




Ett sällsynt exemplar.

Först och främst;

Wiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!!!

Om 2½ timme så åker jag in till Karlsta för att se Lars Winnerbäck live på LLA. Ooooh det ska bli så kul. Ooooh vad jag är peppad. Somnade till nya skivan igår som jag inte har hundra koll på, men den är underbar.





Här snöar det för övrigt. Jag har stallfritt idag och får kontrollabstinens. Ska äta något och sova en stund innan jag hoppar i duschen och byter om. Känner mig lite sunkig efter skoldagen. Har gjort kålrätter hela dagen, koldolmar och kålpudding. Och kål luktar.

Nu; "Tänk om jag ångrar mig och sen ångrar mig igen"

091103

Alone.
Helt very very alone.
Hela familjen är borta till imorgon så det är bara jag och katterna.

Har varit i skolan, hunnit ordna med ärenden på stan och stallet.
Tömkört bäbis, ridit lilla hästen (som är väldigt billig just nu) och promenerat med gammelman.
Kom hem och hann förbereda kvällen innan 20.00 så nu ligger jag bänkad i soffan med Ugly Betty, Desperate Houswives och Christine.
Grönt te (tropical fruit), jordgubbsyogurth, pastaomelett och lösgodis.
Mjukiskläder, duntäcke, doftljus och kattsällskap.

Good shit.  

Veckans sista skoldag och Winnerbäck imorgon.

Också good shit.

091102

November.
Höst.
Snart jul!

Åh vad jag längtar. Iår ska jag vara hemma under julmånaden så jag planerar att frossa i lussebullebak, pepparkakor, julpynt i mängder, granar, julkalendern, klappar, godis, mys i stallet, ljusstakar och lov från skolan.

Underbaaaart!


Idag så var det skola igen efter lovet. Gjorde pyttipanna till 100 personer och fick blåsor i händerna på köpet. Det blev mycket skärande om man säger så. Med nogrann planering så hann jag i tid till allt jag skulle göra på eftermiddagen och avslutade med en uteritt i mörkret (och regnet) med Lilla Hästen. Han börjar lugna ner sig sen han fick ordning på foten och nästa vecka kanske vi kan hoppas på en normal liten häst igen.

Tog en dusch i mörkret med bara tända ljus för att varva ner. Det fungerar verkligen. Har ätit lite och är snart off to bed. Helt slut och inget bra på tv är två bra orsaker till varför man bör lägga sig i tid för en gångs skull.


Kvadrat.

Åh vad jag älskar att jobba med Quadrat.

Idag åkte jag och mami med bäbis till ridhuset. Har suttit på honom fyra gånger innan och travat på volt i lina. Eftersom vi var ensamma i ridhuset idag så bestämde jag att det var lika bra att testa att rida lös på honom. Mami släppte oss och det gick så bra så. Bytte varv några gånger i trav och red runt en stund.

Nästa projekt är att se om han kan ha min terrängsadel och sedan rida ut i skogen med mami och älgen som stadigt sällskap och kanske galoppera lite.





Happiness...


The day after.

Hemma igen. Puh.
Jag har nog blivit gammal.
Detta antagande är baserat på en mängd händelser.

Men det var roligt i alla fall.
Och skönt att bara kunna ta det lugnt dagen efter.

Ska iväg till stallet och rida bäbishästen och lillkillen snart.
Sen blir det ett bad och soffläge resten av kvällen tillsammans med katterna.

Inte helt fel det heller.

RSS 2.0