Ville bara påpeka...

...att jag hittat mitt nya place! Ankan är fan bäst, lagomt stort, lagomt mixad musik och lagomt mycket trevligt folk att umgås med (och lagomt är ju ledordet i Sverige).


See you there.


Let´s take a break.

Jag åker på torsdag, vi räknar dagar nu! Det är den bra saken.

Den dåliga är att jag lägger ner här så länge. Jag behöver släppa allt i mitt liv och bara existera ett tag. Hur töntigt det än låter så måste jag "finna mig själv".
 
(och tänkte lämpligt nog göra detta på en sandstrand, med min vapendragare by my side, omgiven av vacker utsikt och med en drink i handen)


Så vi ses i januari igen, antagligen mycket brunare och med en stor potion ångest över att vara tillbaka i verkligheten.

Jag längtar inte.

Måndagsbarn.

En helg närmare Thailand.

Fredagen spenderades med hunden, katten, delicious mat och en stor påse polly i soffan framför ldol och V för Vendetta, grymt bra film.

Lördag var det stalltjänstgöring på morgonen, hurtig som jag är promenerade jag och Tilde dit och hem. Sen fika hemma hos mormor & morfar. Iväg hem till my darlig Johanna för pizza och drinkar, styling och bra musik och sen in till Score (knappast ett ställe värt att rekommendera, jag som varken gillar biljard eller genomsnittsbesökarna, varför hamnar jag ändå alltid där?), kvällen avslutades med veckans höjdpunkt, Veronica Maggio. Helt underbart peppande och bra livemusik, grymt snygg, talangfull och cool tjej. Måndagsbarn, 17 år, Nöjd... still singing them!



Söndag var typisk slappdag framför tvn, lagade mat och bakade bröd.

Imorse var jag hurtig och uppe klockan 8 (jag vet, men för mig är det tidigt). Cyklade till stallet, släppte ut hästarna, red plutten på ett ganska otillåtet fält, gjorde massa foderpåsar och mockade en massa boxar innan jag cyklade hem igen.
Och nu sitter jag här, har ätit frukost, funderar på att duscha och vad jag ska göra mer idag. Förutom att slänga mig iväg till hovslagaren med gammelgubben ifall han ringer.



Veckans "varför?!?!"; folk som hela tiden, i tid och otid, ändrar sina planer och då automatiskt mina också. Why?!

Förresten.

Festen var superlyckad och jätterolig.






Förresten #2; Veronica Maggio på lördag, på Arena. Kul med musik, minus för allt lammkött. But I up for a suprise, kanske lite roligt folk där? Anyone?

I need som fine wine, and you, you need to be nicer.

Det är måndag, och jag sitter och dricker vin. En flaska, all alone.

Men det finns en bakgrund till denna måndagsorgie med katten som enda sällskap (I know, hur illa låter inte det?!).

Igår var jag hos pappa och firade fars dag, med allt vad det innebär att försöka umgås med dem. Kom hem vid lunch, skulle gå in i huset och insåg att min nyckel låg i byrålådan, som alltid. Det enda problemet var att jag stod utanför, och det var låst. Och Hans är på jobbet (till imorgon bitti) och mamma lämnade landet för tre veckors jobb i USA imorse.
Jag kom alltså inte in.

Efter lite nyckeljagande så kom jag över Rikard som var på jobbet, så jag tillbringade en stund i stallet innan han kom och släppte in mig. Men den verkliga orsaken är så enkel att det stod 2 öppnade men fulla flaskor vitvin på köksbänken med en lapp bredvid från mamma "frys in det du behöver till matlagning och gör dig av med resten". Och eftersom ingen människa kan göra mer vitvinsbaserad sås på ett år än det finns i en flaska så bestämde jag mig (praktisk som jag är) för att inte låta resten förfaras. Så nu dricker jag vin och kollar på tv med Lily i fåtöljen bredvid. Har hunnit avverka Vänner, Färjan, 2½ män, Prison Break (sååååå bra!) och ännu mera 2½ män. 

Hann testa jacuzzin förut och läsa lite till i min superbra bok också.

Now, I´ll need some sleep.

Lördag.

It´s raining... rain. Halleluja, it´s raining rain... amen.

Amen, eller kanske inte. Världens mest tråkiga väder, thank god att jag är färdig utomhus för dagen. Har bara 438 miljarder småsaker kvar att fixa, duscha (för första gången på väldigt länge känns det som) och hitta något lite vettigare att ha på mig ikväll.
Har ett par högklackade svarta pumps, den sexfixerade manliga delen av befolkningen (de som uttalat skulle vilja ha en kärleksrelation till Linda Rosing alltså) skulle säkert säga att "det räcker väl med dom, höhöhö..." men jag är nog mer sugen på att ha something on at the top, eftersom det knappast kommer att vara fullt med "oh so fab" Johnny Depp-kopior ikväll. Inte för att det sistnämnda skulle driva mig till någon drastisk åtgärd, tro inte det mamma lilla. (Inte ens om det vore en hel flaska tequila inblandad, lovar).

Och ifall någon har glömt det, och känner för att bli avundsjuk... SÅ ÅKER JAG TILL THAILAND 28 DECEMBER!!!

What can YOU do?

Tittade på Oprah idag och det handlade om hundfarmar och övergivna hundar.

På ett av härbärgena för övergivna hundar så fick de in 23.000 hundar om året! Och bara 8% blir bortadopterade!

Vilket betyder att det avlivar 40 hundar per dag!


Och det handlar inte bara om gamla och sjuka korsningar. Många av dessa hundar är fullt friska rasrena hundar. Men de har helt enkelt inte plats för alla.

Alla kan göra någonting. Det viktigaste är att man kastrerar de katter och hundar man redan har. Och om man ska skaffa djur så varför inte adoptera en från ett seriöst djurskyddscenter? Eller donera pengar till sin lokala organisation.



Do something!

Torsdag.

Jag typ tråkas ihjäl. I samma veva som jag i ärlighetens namn har alldeles för mycket att göra (och jag vet, egentligen så är det bara för att jag inte får mitt cute ass ur sängen före klockan tio på morgonen, varje morgon). Men kolla bara på dagens att göra-lista;

Skala 20 liter potatis.
Skriva snygga lappar till buffén, som förklarar vad som är vad, så inte tant Agda tar fel på romsåsen och daimtårtan.
Duka till 34 pers samt dekorera borden, vilket innebär att åka ut i skogen och knata runt och plocka fina höstfärgade löv och grenar.
Skära en busslast frukt och arrangera snyggt.
Knåpa ihop en mapp på datorn med sisådär 5 timmars musik som 40 plussare kan dansa till glatt hela natten, alltså inte 50cent och Timbaland.

Och då, mina damer och herrar, har jag redan hunnit med att;

Koka 4 olika lager, en för drinkarna, en för efterrätten och två till de olika kötträtterna.
Diska ur en mycket äcklig kylbox.
Störtgråta till morgonens Oprah där de disskuterades hittehundar och hur många man måste avliva varje år.

Nu ska jag dricka min extra gigantiska kopp kaffe, äta de sista Singoalla Citron kexen och fundera över hur jag kan rädda några hundar.

Sleeepy.

Sitter vid datorn, kikar på Brothers & sisters med hunden vid fötterna och planerar morgondagen.
Johanna ska komma på besök ute i ödemarken, ska hämta upp henne på stationen och sen ska vi... tadaa... KÖPA BILJETTER TILL THAILAND!!!

Sen ska vi planera.

Så jävla coolt! Wiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiieeeeeeeeeeeeeeeee!!!!!!


I december ska jag sola, slappa och parta. What more can I ask for? Med underbart sällskap såklart.

*singing* 
"...caus Im a backpacker yes I am, yes I am, yes I am... caus Im a backpacker yes I am..."

Helgen #2

Kom hem från stallet, utmattade och sjönk ner i sängarna för att bara vila en stund. Blev väckta en timme senare av de vanliga moderliga förmaningarna, "Ska ni verkligen gå ut? Ni ser ju helt slutkörda ut?", "Ni var ju faktiskt ute igår!" och "Drick inte så mycket iallafall".
En middag, dusch, smink, hårspray, högklackade skor och åtskilliga drinkar senare var vi ready to go mot nästa destination; The real ACE.
Kom dit senare än dagen därpå och möttes av en mycket schysst atmorfär, synd bara att vi inte hann ut på dansgolvet på hela kvällen.
Här följde en mindre mängd öl och drinkar, några överkåta stockholmare och några desto mer svårflirtade. Kvällen slutade med ännu ett äventyr i stockholmsnattens kollektivtrafik och två trevliga timmar i en lägenhet i Solna med en mycket snygg basist innan det var dags att vända hemmåt igen.
Kom hem precis lagom till morgon slavpasset i stallet. Alltså direkt på med kängorna och ut i kylan (jag är härdad vid det här laget, men ibland undrar man hur fan man orkar). Slet i stallet ett par timmar och sen hem till den himmelskt underbart mjuka och varma sängen för 5 timmars sömn.

Sen var det dags igen, upp och hoppa och in i duschen. Byta om och iväg på fördelsedags-middag hos Moas supergulliga kompisar. Tack gode gud för tacos och kladdkaka! Mätta och belåtna gav vi oss hemmåt och somnade till My name is Earl.

Måndagen var det dags att åka hem till hålan igen. Fick bra plats på tåget och åt frukost (baguette, kaffe och choklad, yummi) och läste min sjukt bra tyska bok. "Liebe im spiel" av Kate Saunders. Somnade och vaknade upp när vi saktade in i Kristinehamn, tur i oturen, hade varit trevligt med en tripp till Göteborg också.

Helgen #1

Moa hämtade upp en lätt förvirrad mig på tågstationen och så bar det av med min gigantiska väska i släptåg mot Hässelby. Hem till Moa och sen en himla stress, groggade, sminkade, stylade och åt samtidigt. Iväg mot bussen och vår destination; Allhuset och Fight Club/ACE

Eftersom vi på ryktesvägar (alltså från dem som har fb, "fortsätt våga vägra!") hört att det skulle vara alldeles sjukt mycket folk så var vi där tidigt. Kom in och där var det... ganska tomt. Ölen var billig så det blev en del (hrm...) av den varan, mixat med liveband och stockholmare. En skön atmosfär kryddad av rolig dialekt. Lovely.
Framåt spöktimmen var det tydligen så fullt att folk blev nekade i dörren, inget vi märkte av dock men sen tunnade det av och vi (aka. jag) beslöt oss (aka. mig) för att arrangera en efterfest. Några halvseriösa sms senare var vi påväg mot Gärdet.
Med en ytterst bristande vägbeskrivning så gick vi fel, ganska så väldigt fel. Eller snarare två pendelstationer fel!
Kom iaf tillrätta och möttes av en nice lägenhet med trevligt folk, singstar och lite vin (eller lite mer än nödvändigt kanske, kan förklara den intensiva huvudvärk som mötte mig när jag vaknade dagen därpå, eller så var det helt enkelt det faktum att jag råkade slå huvudet i sänggaveln och välta en byrå mitt i natten som orsakade detta tillstånd). Var en jävligt rolig kväll med trevligt sällskap ;)

Vaknade upp och begav oss hemmåt, till stallet och uteritt med Lasse och Sigge.

More to come...


RSS 2.0