Nä!

Nu ger jag upp!!!

Hur kunde den här dagen gå så fel?!

In da school.

Sitter i skolan. I alla fall sista dagen innan långhelg (fyra dagar ledigt eftersom jag aldrig går i skolan på måndagar). Skrev prov imorse och det kändes ganska bra, får se hur det gick efter helgen antar jag. Var sista skriftliga provet i religionen, har ett projektarbete och en bokredovisning kvar. Och sen är det lov.

Shit, längtar till lovet. Fast det enda jobbiga med den här årstiden kombinerat med att gå på en gymnasieskola är alla studentmössor som börjar dyka upp här och där. Det är då tanken kommer krypande, "det kunde ha varit jag... redan för två år sedan...". Jag vet inte om jag saknar att jag aldrig får uppleva studenten. Jag kommer ju att gå här och skrota och en dag så får jag ett papper som det står på att jag har 2500 poäng och då släpper dom ut mig i livet och arbetslösheten. Uppiggande tanke, verkligen.

Men allt annat runt omkring... hm. Jag får inte leta hysteriskt efter en klänning, jag får inte åka lastbilsflak, jag får inte vara helt galet lycklig i några veckor och fira med släkten, jag får inte en mössa och jag får inte hypen.

(Fast det kanske är lika bra..?)

Inte så lätt.

Var och sökte jobb på NETTO idag. De söker 2 butiksbiträden. Chefen var vänlig och förklarade sedan att han hade fått in 400 ansökningar. 400!!!TVÅ platser!!! I guess I´m out of luck there. Och antagligen på de 8 andra ställena också.

Det blir alltså ingen tatuering, ingen festival, ingen resa någonstans. Inget!

(Men jag får ju gott om tid till annat istället)

Nu ska jag ducha och plugga lite innan jag går och lägger mig. Prov imorgon.

Har förresten räknat och har visst 12 prov kvar innan lovet. I can´t wait!

Nighty!

It just goes on and on and on...

Just nu är jag trött på skolan. Mest för att det inte finns några fler lov att gömma sig bakom innan skolan är slut på riktigt. I början av terminen kan man tänka på sportlovet och påsklovet som tillfällen att komma ifatt med skolarbetet. Jag har officiellt 10 stycken prov och redovisningar kvar innan skolan är slut. Fan va jag längtar.

Och mitt horoskop sa idag ordagrannt "fysiskt och psyktiskt väntar inom kort en svår period, men du kommer att hinna samla mod och kraft". Oh joy liksom!

Men jag vann faktiskt något idag. En bok på boklotteriet i skolan. Och inte vilken bok som helst, utan boken "Köp inte den här boken". En bok om ett år med köpstopp. Kan nog vara nyttigt och intressant. Ska lägga den på högen med sommarläsning. 



Nu ska jag åka till stallet och promenera med Ozon, tömköra Winz och rida träning med Maggan.

Ciao!

Darling.

Honey, I miss you!

Du får inte ha för roligt utan mig. Och gör för guds skull inte något som jag inte skulle göra där borta.






Det finns liksom ingen annan som uppskattar den här sysselsättningen lika mycket som du och jag gör.


Take care!

Tråk.

Jag borde verkligen ha pluggat hela dagen. Men eftersom jag är den regerande mästaren och innehar titeln "världens värsta sista minuten-människa" med mottot "varför göra det idag som jag kan skjuta upp till imorgon?" så har jag istället...

...varit i stallet hela förmiddagen.
...åkt till planthandeln och köpt blommor som jag planterade i trädgården.
...pimpat min blogg och sorterat foton på datorn.
...ringt runt till företag och jagat personalchefer (när jag hellre gör det så är det illa).
...åkt till NETTO och letat efter chefen där.

Men nu, nu har jag minsann läst alla papper och kapitel i boken och börjat skriva på en sammafattning. Samtidigt som jag tittar på Vänner. Och sen ska jag nog göra fruktsallad och se på Project Runway och Sex & the City.

Imorgon är det skolan som vanligt. Skönt att få träffa lite folk igen. Och så ska jag och Maggan träna på kvällen.

Ciao!

to earley to think.

Min hjärna är ganska obalanserad när det gäller tidsuppfattning. De dagar som jag börjar 08.10 inne i stora staden så går jag upp vid 6 (i stort sett) utan problem. De dagar som jag är ledig men måste extraknäcka lite och gå upp 8 gör jag det däremot ytterst ofrivilligt och med uselt humör. Är väl vetskapen om att jag kunde ha sovit längre. Men jag får ju gratis träningar för det sen så det är ju värt det i slutänden.

Försöker få tag på några arbetsgivare. Dels för att få reda på om jag har öht är med i leken på ett par ställen och dels för att ställa några frågor till andra arbetsplatser. Det är ganska döfött såhär tidigt. Ingen verkar svara.

Jaja, nu ska jah iväg till stallet och hjälpa till med unghästarna innan jag rider min egen skrutt och fixar resten. Och sen blir det trädgårdspyssel och plugg.

I´m in love, for real.

Det här är äkta kärlek.




Ljuvligt!

Solkatter.

Kunde inte låta bli att ta fram kameran igår när solen sken och till och med Katy Perry gick ut och la sig i solen och njöt...

   

...och eftersom Lily Allen är en större linslus så blev det lite fler bilder på henne...



       

Sikta mot stjärnorna.

Sådärja, nu är Maggan officiellt tävlingshäst. Hon skötte sig med guldstjärna i kanten. Var lugn på framridningen, tittade inte på något inne på banan, var hyfsat balanserad i traven (för att vara en 4-åring som växer så det knakar) och sparkade inte bakut en enda gång i galoppen. Bytte tyvärr i sista galoppen och blev lite vinglig efter det men fick en välbedömd nota på 54,5%.



 

Hann rida ett dressyrpass på Winz också som gick väldigt bra. Han börjar bli ridbar även utanför ridhuset nu. Längtar till första terrängstarten. Vi ska ta det väldigt lugnt i år för att bekräfta det han kan och bara rida debutant och lättklass. Förhoppningsvis kan han även göra sina 4 godkända kval så vi kan sikta mot *-ig nästa år. Sikta mor stjärnorna och landa i trädtopparna heter det väl? Och jag har börjat lugna ner mig lite nu också och se honom som ung, han är ju faktiskt bara 7 och min blivande guldklimp. I Tyskland var han ju så himla efter sina jämnåriga konkurrenter, men nu är vi i Sverige igen, och jag är ingen supertalangfull-unghästryttare så får ju ta det för vad det är.

Nu är jag i alla fall hemma och har pecis duschat. Ska krypa upp i soffan med en filt, en stor kopp te och läsa igenom allt inför religionsprovet på torsdag. Som tur är så är det ganska intressant att läsa om. Mer new age, sekter och hokus pokus än i A-kursen. 

Hurtiga jag.

Nu kan jag äntligen lugna ner mig. Varit igång hela dagen, kan liksom inte slappna av förens jag har hunnit göra... allt. Det som jag inte har hunnit är att plugga. Men det får bli imorgon.

Har varit i stallet och promenerat med Ozon, longerat Maggan och galopperat Winz. Sedan åkte jag hem och drog fram några gamla blomlådor. Så imorgon blir det Granngården och köpa några fina blommor. Och kryddor kanske. Hann ta ett bad och läsa, riktigt skönt faktiskt. Och sen städade jag hela övervåningen och plockade. Så nu är det fint och rent i tv-hörnan. Tänt ljus och tagit fram rena lakan, filtar till soffan och duk till bordet.

Så nu sitter jag i soffan med en drink och vilar. Det blir grillat till middag för första gången i år. Och så blir det Robinson och en film ikväll. Lovely.

Ha en bra kväll!

En ny underbar dag.

Äntligen helg. Så jäkla skönt. Tänkte skjuta undan tankarna på att jag har prov i religionen på torsdag och att jag måste plugga så att jag skriver MVG på provet eftersom det är min grej nu för tiden (no pressure liksom). Så istället har jag en dag i stallet inplanerad och senare ikväll i soffan med någon god mat, cider och en schysst film.

Hade sovmorgon och har precis ätit frukost framför tvn. Nu ska jag kolla på Gilmore Girls och testa nya Ballerina Choklad och dricka en kopp te till innan jag pallrar mig iväg till stallet. När jag kommer hem i eftermiddag ska jag definitivt städa lite i mitt rum och bädda sängen med nya lakan. Ta ett bad och läsa min supersköna bok och bara ta det lugnt.

Fast känner mig fortfarande lite ensam. Även om det är skönt med en lugn helg så blir det så många lugna helger nu för tiden. Kanske håller på att bli gammal och tråkig.

(Rädda mig isåfall... någon... anyone!!!)

Have a good day.

The week that passed.

Jag insåg egentligen inte att en hel vecka hade gått förens det plötsligt var helg igen. Så här kommer Idas vecka i ett inlägg;

Förra helgen...

Snuskparty på lördagen, var kul och jag beställde minsann en ny liten kompis ;) Tyvärr var jag väldigt sliten och trött så var inte precis det utlimata partysällskapet. Sov hos Jocke och på morgonen (alltså sisådär halv 12) beställde vi pizza till frukost och kollade på Ice Age 2. Lagom start på söndagen. Sen åkte jag hem och tog en lugn tur i skogen tillsammans med mamma och mina två pållar.

Något som däremot gjorde mig sjukt upprörd hände på väg hem lördag natt...

Vi skulle in på MAX och käka något på väg hem. När vi stod inne i den packade lokalen i kön så svimmade jag (det händer ibland och berodde inte på överdriven alkoholkonsumtion). Nu kommer det värsta; jag låg på golvet och skakade med ögonen uppspärrade en stund och inte en jävel brydde sig!!! Jocke blev skiträdd den stackaren (tack för hjälpen darling, du är bäst) och fick be en annan rejält packad snubbe att få ut mig i friska luften. Men personalen reagerade inte ens! Dom tänkte väl typ "äh, hon är bara för full". Det borde inte spela någon roll om en person faller ihop på grund av epilepsi, alkohol, droger eller någon annan sjukdom. Det kan vara lika farligt i vilket fall som helst!

Denna veckan däremot...


Har det inte hänt särskilt mycket. Var bara i skolan tisdag, torsdag och fredag. Hade ett mini-prov i engelskan och lämnade äntligen in samhällsarbetet men annars har det varit lugnt. Måste söka ett par jobb i helgen som jag borde ha sökt i veckan. Nästa vecka har jag religionsprov och sedan drar nationella proven i svenska och engelska igång. Blir 6 prov sammanlagt. Och så har jag ett samhällsprov, några inlämningsuppgifter i diverse ämnen och redovisningar kvar. Och sen är det lov!!! Tränade terräng med Winz också i torsdags, var så jäkla kul. Hade hunnit glömma varför det är det jag lever för. Och så fick Ozon skor runt om, är bara två veckor kvar till jag får rida på honom igen, längtar.

Och dagens sammanfattning...

Idag har jag varit i stallet i flera vändor. Red dressyr på Maggan, hon ska ju gå dressyrtävling på hemmaklubben på söndag. Blir spännande med debut för hennes del.
Skulle gärna ha hittat på något denna helgen med eftersom my one and only Johanna lämnar mig i kalla Sverige och sticker till Barcelona imorgon så lämnade det henne out of the picture. Och alla andra som jag känner och skulle kunna höra av mig till verkar också ha massa roligt för sig without me så får jag ta en lugn hemma-helg. Kanske inte är så fel egentligen men blev så sugen på att göra något sommrigt med någon. Sitta i värmen utomhus och dricka cider och snacka skit, gå ut och njuta av faktumet att det inte är minusgrader när man går hemmåt . Jag vill umgås!!!
Men men... istället ligger jag hemma och slappar. Dricker cider och äter lösgodis (den allsmäktiga problemlösaren). Ska bli lite lullig, se en dålig film och sen ska jag sova jättegott.

Ciao!

A good night.

Johanna har förvandlats till en levande bakteriehärd och jag hann precis tappa all motivation att ta mig in till stan. Men när plugga var det enda alternativet så stod sig en fika och lite småshopping ganska bra ändå.

Så jag tog mig i kragen och åkte in ändå. Fikade i 3 tim med R och införskaffade ett par väldigt fulsnygga och väldigt runda och väldigt vita solbrillor. Nice. Tackade nej till erbjudandet att ta några öl ikväll eftersom det automatiskt skulle leda till att jag skulle behöva stanna i stan 2 nätter utan några grejer. Synd, får ta det någon annan gång.

Inhandlade en påse ostbågar och ligger nu uppkrupen i soffan och kollar på Juno (love it!) och slappar. Imorgon blir en till nice dag, defenitivt med party i alla fall.

Nighty!

A good day.

Idag var jag uppe med tuppen. MInst sagt. Klockan ringde 06.35 och när man har lov borde det knappt vara tillåtet.

Åkte i alla fall till stallet och såg till att hästarna kom till hovslagaren. Winz fick racer-skor nu lagom till säsongstarten och Maggans hovböld är utläkt så hon borde kunna gå som vanligt från och med måndag. Imorgon har jag hästledigt, ska bli så himla skönt.

Skulle egentligen åka in till stan i eftermiddag och fika och sen gå ut ikväll med Johanna (Ankan såklart) men eftersom hon håller på att bli sjuk så är planerna ganska oklara. Blev plöstligt väldigt trött och fick nästan lust att tillbringa kvällen hemma med en film och ostbågar. Shit vad jag lät gammal nu. Lär ju lösa sig på nåt sätt.

Imorgon ska jag och pappa fira hans födelsedag med brunch på Legends och sen blir det snuskparty på kvällen hemma hos T. Ska se om jag har tid att shoppa något litet också, fick utdelning på mina fonder i förrgår. Väldigt välkommet med tanke på hur tomt mitt bankkonto var och att CSN inte kommer förens nästa vecka. Men ska scora några vuxenpoäng och lägga största delen av det på avbetalningen av förra årets semester. Fast såg ett par solglasögon som jag belv väldigt kär i när jag fönstershoppade i onsdags, och några håraccessoarer. Blev även kär i ett par skor men eftersom jag sedan hittade 3 par skor hemma som var skitsnygga och som jag hade glömt bort att jag ägde så är dom inte befogade nog, ens för mig. Och särskilt inte med ett så tomt konto.

Nu borde jag verkligen plugga. Har inte börjat med samhällsarbetet än förutom att jag har redovisat idén och måste skriva en reflektion i svenskan om en bok som jag inte minns så mycket av och med hjälp av ett papper med frågor som jag inte har. Lyckat! Det positiva är att jag i alla fall har läst ut engelskaboken, var också den som var mest akut.


Nu ska jag dricka en kopp te och kika på Oprah och sen ska jag duscha och se om jag kan besluta något.

Ciao!

Påsken är förbi.

Och med det är 1,2 kg lösgodis konsumerat. Men hallå! Det är inte lika mycket som det låter. Tänk 1,2 kg delat på tre dagar. Det är 4 hg per dag och om man då äter hälften på förmiddagen och hälften på kvällen så blir det bara 2 hg per gång! Visst är jag övertygande.

Men faktum kvarstår, jag måste börja leva lite renare eller något i den stilen. Ligger verkligen i överkant och skärper jag mig inte så börjar jag bli lite väl tung för lillkillen med hans nätta 158 cm. Illa illa.

Börjar fifilura på sommarjobb också. Vad fan ska jag göra om jag inte får ett? Inte tatuera mig, hälsa på Nicke i Halmstad, åka på festival och leva loppa i alla fall :(
Har sökt en drös och ska söka 2 till. Då har jag ju i alla fall sökt 7 stycken och får hoppas på det bästa.

Nu ska jag lägga mig i min nybäddade säng och sussa. Nighty!

Och det varde lov.

Det finns en bra sak med att gå i skolan... man har lov! Sportlov, jullov, sommarlov och påsklov.

Så nu har jag alltså 11 dagar ledigt. Och inte nog med det, det är under lösgodisets högtid. Me lajk it.

I förrgår var jag och Winz iväg och tränade dressyr och han gick bättre än han någonsin har gjort förut. Igår var jag och Maggan och tränade hoppning för första gången och det gick helt fantastiskt. Och idag hade jag en lugn dag i stallet och släppte ut Ozon i sin nyanlagda grushage. Första gången han var ute sen 19 januari. En hel timme skötte han sig på eftermiddagen. Imorgon får han gå ut som alla andra hästar på morgonen.


Och så fick jag tillbaka svenskaprovet, bästa resultatet ever ever... MVG+!!! Så nu har jag förtjänat lov. Och bärkakan som står i ugnen.


Lovely.


När man borde fast inte riktigt orkar.

Idag är jag helt ensam, så ensam att det är på gränsen till ensamt. Och jag som i vanliga fall tycker om att vara ensam ibland. Mamma är i Stockholm hela veckan så jag har alla hästarna själv och Hans jobbar.

I alla fall. Idag är en helt vanlig måndag. Och jag har gjort det mesta av det som behöver göras. Jag har...

...varit i stallet och tömkört den lilla galenpannan, promenerat hela 10 minuter med den skadade galenpannan och mockat, gjort foder och allt annat som hästarna kräver.
...varit på Granngården och köpt havre och blommor till terassen.
...planterat ovan nämnda blommor i krukor på terassen så det nu ser ut som om det är vår även i min trädgård.
...åkt till det söta lilla caféet nere i stan för andra gången och sökt chefen eftersom jag är intresserad av att jobba deltid och på sommaren hos dem. Tyvärr var inte chefen där (idag heller!) och tanten i kassan deklarerade att de minsann inte vill ha några sommarjobbare iår. Happ happ. Så var det med det.

Och det är ju inte så dåligt gjort. Problemet är att jag även borde...

...laga mat, både till idag och matlådor så jag överlever veckan då jag kommer hem supersent från träningarna varje dag.
...börja, fortsätta med och slutföra det samhällskunskapsarbete som ska presenteras på torsdag, eftersom jag inte kommer att ha någon tid alls i veckan. Det är just det där med att börja som är det jobbiga.

Sen vore det ju bra om jag kunde komma på en supersmart uppfinning som ingen har patent på än och tjäna miljoner så jag om 3 år kan dra mig tillbaka, finanskrisen till trots, och bara ta det lugnt.

Tänka sig.

Jag har numera Guitar Hero - i min mobil!!!

Och mitt i uppståndelsen över detta fynd så hittade jag även ett snowboardspel och ett racingspel. Och får endast en kommentar av Nicke;

"När du låter sådär så kan man ju knappast tro att du samlar på handväskor också"

Men serru, I´m a mulittalent!

Nighty.

Man ska göra som man tänkte.

Idag var min första spontana tanke när klockan snoozat för tredje gången att jag skulle ta en liten sovmorgon, men sen tog moraltanten som bor någonstans i höjd med mina fotknölar vid och bestämde sig för att jag visst skulle släpa mig till skolan.

Lider just nu av ES (extrema skoskav) och haltade till tåget och sen till skolan. Väl där så står det en lapp på dörren, såklart. "Religion B inställt idag torsdag". My ass! Jag fick alltså sitta i skolan i 2 tim och vänta. Det enda braiga var väl att jag ryckte upp mig och skrev både engelska uppgifterna och svenska uppgiften vilket drog ner mängden arbete jag måste göra i helgen, som för övrigt blir en mycket lugn helg. Hann in på Expert också och köpte nya gummipluppar till mitt headset så jag slipper massakera öronen med små obekväma plastpiggar så fort jag ska lyssna på radio.

Idag fick jag hem min nya mobil också och good people... me love! Ericsson W595 med stort minneskort. Att flytta från min gamla trogna Ericsson som förvisso hade mp3 men med mycket begränsat lagerutrymme kändes ungefär som att flytta från en etta på 35 kvadrat till en tvåvåningsvilla. Och ljudet är mycket över förväntan. Och så har den en stor och bra display (något som ju kommer att prioriteras med åldern när synen börja svika och man inte kommer att vilja erkänna det). Och så, och så, och så... kort och gott alltså så gillar jag skarpt.



På eftermiddagen haltade jag och Tilde till stallet och så pysslade jag där i några timmar. Tömkörde lillgrabben en stund så han fick jogga igenom kroppen efter den jobbiga träningen igårkväll och M fick vila eftersom hon gjorde ett sensationellt hopppass igår och... tadaa... hoppade ett räcke på 75 cm i galopp!

(Det är nu massorna ska resa sig upp och jubla unisont reds. amn.)

Sen cyklade vi hem, jag har tagit ett bad och kämpat vidare i Jane Austen, ätit gott och nu blir det Lyxfällan och kladdkaka. Lovely.

Ett kort inlägg.

Ibland undrar man.

Som till exempel när man kommer hem från stallet 23.20 på kvällen och då måste duscha, käka och ev. planera för morgondagen. När man sitter och käkar snabbnudlar och smörgås (för tredje gången samma dag) i stallkläderna och väntar på att duschen ska bli ledig. Eller när man sist av allt på kvällen känner ett needy behov att dela med sig av det.

Just det, undran. Och svaret; jag är väl kanske inte alltid riktigt klok.

RSS 2.0