100831

Väldigt snabb update innan mitt mobila bredband bestämmer sig för att lägga av igen (sitter upptryckt mot köksfönstret med laptopen, uppenbarligen enda stället med mottagning i hela lägenheten).

As you might understand så har jag flyttat. Fick nycklarna i söndags kväll, började packa någon timme senare (framförhållning äro överskattat) och flyttade hela patrasket igår. Hann även till Ikea, rida två hästar, storhandla och skruva ihop ikeamöbel numero ett. Stupade i säng en bra bit in på natten och har inte sovit så djupt på väldigt väldigt länge.

Imorse kom hovslagaren till stallet och skodde alla tre hästarna. Minst sagt välbehövligt (för lilleman har det varit ganska akut de senaste 2 veckorna om man säger så). Så nu är alla fina om fötterna och motionerade. Lille herrn gör årets andra dressyrstart i helgen (dressyr är ju inte våran paradgren precis) och annars är det ganska lugnt.

Och lägenheten då? Jo, den är skitmysig och jag trivs redan. Har en del smågrejer kvar att flytta från huset och måste åka till Ikea en gång till för att skaffa det sista som jag missade igår. Tilde har varit mig trogen de senaste dagarna och hon börjar vänja sig vid att sova här. Hon har redan "legat in" hallgolver, köksgolvet och sin sovplats bredvid min säng.

Nu ska jag uppdatera mig i bloggvärlden och sedan krypa upp i sängen med en kopp te och se på tv (thank god att tvn i alla fall inte har krånglat vid installerandet, att vara både internet och tv-lös skulle vara lite väl mycket).

100829

Jag har fått nyckeln! Nu är det fritt fram att flytta in!

Börjar redan imorgon med en tur till Ikea och några flyttlass både ifrån stan och härifrån. Ska även hinna rida två av hästarna och storhandla. Men dygnet har ju många timmar. Hoppas i alla fall att jag hinner få såpass mycket på plats att jag kan sova där imorgon.

Idag har vi förresten varit i Segersjö med madame. Hon fick se terränghinder för andra gången i sitt liv och öva sig på att uppföra sig på en hoppbana. Och det gjorde hon duktigt. Nolla i både hoppning och terräng och fint beröm i dressyren. När vi nästan var färdiga bröt ovädret ut och gräsbanorna förvandlades till lervälling, jag avundas inte de som skulle hoppa 120/130 och avslutande hoppningen i *-iga och ***-iga klassen under eftermiddagen.

Hört på tv.

"Någonstans innerst inne i mig finns en liten liten dansös... som äter tårta!"

Låg.

Det blev ingen bra dag alls. Mami har åkt till stallet för att motionera hästen som måste röra på sig och packa det nödvändigaste inför imorgon. Jag har sovit bort största delen av dagen och precis lyckats ta ett bad och äta lite. Ska försöka se en film så jag inte somnar igen, men det känns riktigt motigt. Hatar såna här dagar och att må så här.

100828

Sitter och dricker te och funderar över dagen. Ska iväg till stallet och rida samt packa lite för morgondagen. Madame åker på startfälttävlan imorgon för att få se några terränghinder innan säsongen är slut.

Har varit ute i ödemarken och socialiserat mig de senaste dagarna, väldigt trevligt. Hade tre lektioner för Emma och den vita springaren också, de var så duktiga så och har gjort stora framsteg senaste halvåret. Roligt när det går framåt. Har för övrigt haft fullt upp i stallet med alla hästarna. Gammelman gick ett kort dressyrpass på fältet igår, första gången sedan förra hösten som han gjorde något på böjt spår. Kändes fin och fräch, vi håller tummarna.

Gick på bio igår och såg Inception. Ruskigt bra film, riktigt genialisk. Satt nästan och höll andan i 2½ timme och slutet var minst sagt frustrerande. Jag är inte så mycket för rena thrillers annars men när storyn är så här bra och välgjord blir även jag fast. Bra skådespelare gör sitt till också, Tom Hardy och Ellen Page gör lysande roller.





Ha.

Jag blev produktiv och storstädade hela huset. Dammsög alla golv, våttorkade dem, bytte handdukar och lakan, torkade av alla ytor som används och plockade undan det värsta. Har precis duschat av mig allt damm och bytt om, nu är det dags för yoga!

Strejk.

Det går inte att se något utanför fönstret för allt regn. Än mindre höra något. Regnet formligen öser ner och har gjort det i snart en timme, utan några tecken på att lätta upp.

Så jag går ut i strejk! Jag tänker inte sticka näsan utanför dörren för att rida i skogen i det här vädret! Hästarna får vila idag om det ska fortsätta såhär och jag lägger om planen så att de hinner göra det som ska göras ändå innan helgen. Någon måtta får det vara, jag har faktiskt semester.

Ostbågar och en film under duntäcket i soffan känns mycket mer lockande.


100825

Idag får alla lön, utom de som får den tjugosjunde. De innefattar såklart mig.
Kan även meddela att vädret fortsätter att vara skit. Det ösregnar as we speak och himlen ser inte ut att klarna upp.

Dagens "måsten" är följande, att rida tre hästar (två om vädret fortsätter såhär) och att infinna mig på ett yogapass 18.30.
Dagens "borden" är följande, att dammsuga och torka alla golv (not gonna happen) och att städa min garderob inför flytten nästa vecka (not gonna happen #2).

Jag blir väldigt oaktiv (läs: lat) när jag inte har några direkta tider att passa och saker som måste göras. Det är helt omöjligt att gå ur sängen om det inte finns en tid som jag måste infinna mig någonstans och jag blir lätt liggandes till lunch. Skönt att vila upp sig men svårt att få tummen ur och göra annat då. Till och med att åka till stallet känns som ett projekt. Om man däremot har hela dagen planerad och redan är uppe och rör på sig så är det mycket lättare att komma igång och göra alla små borden också (...som att dammsuga till exempel).

Paket.

Oh, I´m in love.
De här vill sitta på mina fötter, så är det bara.
Visst får man köpa presenter till sig själv när man fyller år?
För i så fall så vet jag i alla fall en sak som jag kommer att få i ett fint paket när det är dags ♥



Brown.

Mina ögonbryn har fått en alldeles egen identitet. De är iögonfallande och (enligt mig i alla fall) stencoola. Fast jag kände mig direkt rätt så skabbig utan smink, men det är nog en vanesak.

Annars är allt rätt så skit idag. Skittråkigt väder, skittråkigt humör. Kändes inte som om det gick bra i stallet heller. Men huvudsaken är väl att hästarna är motionerade, har fått mat och torra regntäcken på sig. Regnet öser ner stundtals och temperaturen ligger runt +15, blä.



100823

En veckas ledighet kvar. Skönt nu när alla andra jobbar och vädret verkar ha blivit oss svenskar nådigt igen.

Sov till klockan ett idag, behövlig sömn indeed. Tog med mig hunden, åkte och köpte frukost och en glansig ny tidning och begav mig utåt skärgården. Låg i solen på en filt och läste i några timmar innan vi åkte hemåt igen. Bäst att ta till vara på de sista soltimmarna innan hösten är total och definitiv.

Har precis bokat in ett yogapass på onsdagkväll och en tid på spa imorgon vid lunch. Mina ögonbryn ska tuktas och det görs bäst av ett proffs. De ska för första gången på 22 år blir synliga och på samma gång även formas till lite. Antingen blir det bra eller inte alls. Återkommer imorgon eftermiddag med eventuellt ångestinlägg där jag förbannar min spontanitet. Eller feel good-inlägg för att jag känner mig helt gorgeous.

Nattsudd.

Ligger och lyssnar på M.I.A. i mina rosa hörlurar och är lite nostalgisk. Tänker på varma dansgolv och utekvällar i Tyskland. Känns påträngande jobbigt och ändå saknar jag det fruktansvärt ibland. Men det kanske är så det är.

Borde i vilket fall sova när som helst nu. Har varit och tränat med båda hästarna på eftermiddagen och de skötte sig exemplariskt. Lilleman ska vara med imorgon förmiddag igen.

100820

Jag är inte på Winnerbäck ikväll och har redan hunnit ångra mig lite. Får väl hoppas att det kommer flera chanser. Åt middag på After Work och drack ett glas vitt vin till, skönt sensommarväder och vi satt på uteserveringen. Har krupit upp i soffan hemma och ska nog äta lite chokladkaka med marshmallows i och dricka en kopp te. Kanske se lite på web-tv eftersom utbudet på tablån idag är minst sagt uselt.

Träningar hela helgen och yoga på söndag kväll. Aktivt värre.

100819

Idag har jag varit på vift hela dagen. Först hos mommo och moffa för fika och för att hämta min fina retroservis som jag får ta med mig när jag flyttar. Sedan till stan för att scanna efter lite saker som jag haft siktet inställt på. Hittade långt ifrån allt men kom hem med ett par läderkängor i mormorsmodell, ett par byxor med skinndetaljer, en sockerskål och en måttsats i rosa. Blev besviken när det vackra kakfatet och salladsbesticken inte fanns i butik än, men de kommer så småningom.




Sockerskålen som är mer rosa i verkligheten.

   

Salladsbesticken och kakfatet som ger mig ha-begär.


100818

Om jag får be er att titta uppåt och ännu en gång läsa inläggets rubrik. Vad ser ni?

Just det ja, det är den artonde augusti idag. Och vad betyder det?

Jomen precis, om exakt en månad fyller jag år. Och vad ska vi göra åt det då?

Det står en kladdkaka i ugnen. Do I need to say more..?


Ack och ve.

Dagens dilemma. Eller snarare fredagens dilemma.

Winnerbäck eller inte Winnerbäck?

Just det. Han kommer till sandgrund med ett digert släptåg av artister för att underhålla oss värmlänningar. Och jag kan inte bestämma mig för om min plånbok tycker att den har råd. Har tills imorgon att bestämma mig.



Och annars då?

Jag har precis släppt av världens bästa Johanna på tågstationen för att hon ska bege sig hem igen. Vi har varit i stallet och ridit, pysslat och pussat på hästarna och ätit lunch hemma i köket. Mycket trevligt.

Har hunnit handla och duscha också så nu är resten av dagen endast vigd åt att göra ingenting, oh så skönt. Ska dra igång ett filmmaraton och äta ostbågar med Tilde som stadigt sällskap. Har precis bokat in mig och mami på ett pass "prova på yoga" på söndag kväll. Ska bli väldigt intressant.

Imorgon ska jag åka in till stan för trevliga aktiviteter. Det står fika med mommo och moffa samt okynnesshopping på menyn.

100817

Hemma i soffan med en kopp te efter aktiv dag. Hade två lektioner i ödemarken imorse innan jag och Tilde styrde kosan mot vårat eget stall. Red två hästar och longerade den tredje.

Har nu ägnat en stund åt att planera resten av veckan. Imorgon ska jag hämta J på tågstationen och sedan är resten av dagen vikt åt pyssel i stallet, ridning för oss båda och lunch hemma när vi är färdiga. Ska försöka mig på konststycket att slå i några söm i lillemans skor så att de sitter på över helgen.

På torsdag ska jag bege mig till stora staden och fika med mormor och morfar. Sedan blir det en sväng för att spana av läget i affärerna. Har redan siktat in mig på ett par boots (får försvara dem med att jag tjänade några slantar extra idag), en hatt och inredningsprylar på Lagerhaus. På kvällen är det dags för madame att få massage. Förhoppningsvis så har hon blivit jämnare i kroppen de senaste veckorna, det känns i alla fall så i ridningen.

Fredag är fortfarande helt obokad och i helgen är det dags för tvådagars hoppträning. Både lilleman och madame ska göra sina första träningar på länge. Ska bli kul att få igång hästarna, det har varit motigt ett tag men nu börjar det kännas roligt att rida igen.


100816

Första semesterdagen.

Får ett sms från bemanningscentralen klockan sju med en förfrågan om att jobba 14.00-21.00. Tackar nej.
Får ett samtal från gruppen några timmar senare om en förfrågan om att jobba 16.30-21.00. Tackar nej.

Känns bra att det behövs folk i alla fall. Inför hösten sådär. Men dagen är redan planerad. Ska åka och rida alla tre hästarna innan jag åker vidare till ödemarken ikväll och har en liten lektion och umgås. Hunden får följa med också. Men vi har inte kommit så långt än. Ligger i soffan och kollar på film. Helt underbart med sovmorgon måste jag säga, Guds gåva till mänskligheten.



100815

"Nå, vad har fröken pysslat med i helgen nu när hon inte har bloggat?"

"Jo, det är faktiskt så här att jag har jobbat hela helgen och varit i stallet så nu är jag både helt slut och redo för semester. Var faktiskt så trött när jag kom hem idag så jag satte mig på soffan och somnade direkt, satt och sov i 2 timmar innan katten väckte mig."

"Semester säger du, har man sånt när man är arbetslös och blivande deltidsstudent?"

"Jajamän, har gjort upp en ekonomisk plan B och blivit lovad av mami att jag inte behöver oroa mig utan kan njuta av att vara ledig i två veckor innan flytten och skolan drar igång."

"Det låter ju bra det. Vad är planen för de kommande veckorna då?"

"Jag ska ha sovmornar, rida igång lilleman och hålla de andra två i form, åka till ödemarken för att umgås och ha några lektioner, träna både madame och lilleman för A i helgen, åka till staden och fika med mormor och morfar, hämta tallrikarna och kanske titta lite i affärer, hinna umgås med lite trevligt folk, kanske gå på bio och börja flyttplocka."

"Det låter som du har fullt upp då, får önska lycka till och hoppas att du får en god natts sömn."

"Jag får tacka så mycket. Ska dricka upp mitt rooiboste med caramel-smak och se lite till på filmen innan jag kryper ner i mina nytvättade lakan och somnar."

Fynd.

Åkte först till stallet och hade såpass mycket tur att det inte regnade under första och största delen av ridturen. Vi red varsin häst till det stora fina fältet och gammelman fick prova en ny kombination med hackamore och remontnosgrimma som fungerade över förväntan. Galopperade lite mer än jag gjort förut och han kändes så fräch så.

Efter stallet åkte vi hem och duschade och sedan bar det av mot caféet och lunchen. En stor ädelostmacka, massor med rött te och en bit kladdkaka med cocosbotten och vispad grädde till efterrätt. Helt underbart.

Åkte förbi loppisen på vägen hem och lyckades fynda en konservöppnare av rätt modell samt en grönsakskorg för hela tjugo kronor.

Sitter i soffan bredvid en mycket trött katt och funderar på om jag ska dra på mig mjukisbyxorna och se en film eller om jag ska hitta på något annat. Har lite väl mycket energi för att ligga stilla känns det som men ingen särskild lust att gå utanför dörren heller.

(Har för övrigt helt hakat upp mig på tanken att jag vill ha en digital systemkamera i min ägo. Så mycket att jag inte vill ta några bilder med min skruttiga kamera och visuellt föreställer mig varje inlägg med fina bilder som jag inte kan ta eftersom jag inte har en digital systemkamera i min ägo... än. Så nu vet ni vad jag kommer att önska mig när jag fyller år om ungefär en månad, ungefär bara ekonomiska tillskott till "kamerakassan".)

100813

Och vad har vi lärt oss idag då?

Jo, att jag skulle kunna väga mellan 59 och 77 kilo och fortfarande vara inom ramen för normalviktig enligt BMI-skalan.

Nu ska jag åka till stallet med mami och motionera hästarna. Osis att det precis började regna.
Senare blir det nog ett besök på Kafferian för att inta en gigantiskt ädelostmacka till lunch.

100812

Två dagar kvar på jobbet och sedan är jag ledig. Eller nja, arbetslös snarare.

Jobbade till lunch och åkte till relaxen direkt efter jobbet. Var helt själv och badade bubbelpool, ångbastu och tog en välbehövlig tupplur invirad i en fluffig frottérock. Stannade kvar i fyra timmar och kände mig riktigt utvilad när jag åkte därifrån. Lätt välinvesterade sextio kronor.

Tog en sväng förbi Granngården på hemvägen och kom därifrån med ett halsband till Tilde. Världens sötaste och antagligen mest obekymrade hund, hon har till och med gjort mig svag för labradorer (vilket är en bedrift i sig).




Fina hunden... hon ska hjälpa mig att flytta när det är dags.
Husse jobbar hela veckan så då får hon vara med mig när jag bär lådor och pysslar ♥


100811

Rätt bra dag.

Jobbade tre timmar imorse, ifrågasättbar schemaläggning indeed men ganska skönt att sluta och ha hela dagen kvar. Åkte direkt till stallet och red både älgen och gammelman på ett stort grönt fält. Både fick en riktig energikick och gick superb.

Tog ett långt varmt bad och läste ut en pocketbok när jag kom hem. Lagade sedan gratinerade tacotubs och tittade på Vänner. Har precis ätit en (liten) skål med lösgodis (det är ju lill-lördag) och funderar på att gå och lägga mig. Igår slocknade jag 18.10 och sov ända till klockan ringde 06.15 imorse. Men att somna före 18.30 tre gånger på mindre än en vecka börjar kännas lite onormalt..? Hur mycket sömn behöver man? Bra i alla fall att jag får reslutaten från blodprovet snart, om jag har dåliga blodvärden igen så bör det synas. Och det känns som om jag har det.

Ska dricka lite svart te så jag orkar stanna uppe till nio i alla fall. Det här är verkligen inte ett problem jag är van vid.

100809

Jag gick och lade mig 18.15 och vaknade 09.30. Behövlig sömn.

Har varit på sjukhuset och tagit blodprov och laddar nu upp blodsockret med en megafrukost framför första säsongen av Vänner. Bli stucken i armen på fastande mage är inte min favoritsysselsättning.

Ska strax åka till stallet och rida två hästar. I eftermiddag ska jag traska neråt stan och söka ett jobb, kika lite i affärer och göra ett ärende på apoteket.

Kort och gott.

Är obeskrivligt trött.
Sov nästan tolv timmar i natt och kan lätt sova tolv till.
Ska äta lite mera kaka till middag och sedan gå och lägga mig.
Ingen idé att sitta här och kämpa för att hålla ögonen öppna.

God natt!

100807

Nu har jag också helg!
Efter att ha jobbat ungefär tjugo timmar på två dygn så är jag minst sagt mör. Är nu ledig i två dagar och gör sedan sista arbetsveckan för sommaren. Har gått väldans fort det här.

Bjöd i alla fall mig själv och min nya fina gula väska på bio som belöning för väl utfört arbete. Tog en promenad ner till centrum i det underbara vädret. Att gå på bio själv är fruktansvärt underskattat. Man kan välja film helt utan att ta hänsyn till någon annan människas smak och kan bara luta sig tillbaka och njuta av underhållningen. Såg Trollkarlens Lärling och mumsade på en 200 g Marabou mörk choklad. Godkänt betyg både på underhållningen och tilltugget (Nicolas Cage såg för övrigt sådär lagomt slitet good looking ut).



100805

Jäkligt bra dag.

Vaknade med megahuvudvärk och njöt av möjligheten att ta en tablett och somna om en stund. Åkte till Ikea med papi, tittade på möbler och köpte lite småplock. Åt grön ärtsoppa och pannkakor till lunch för det hutlösa priset tjugo kronor. Svängde förbi centrum på vägen hem och inhandlade högtalare och rosa hörlurar till datorn. Råkade gå in på Monki men höll mig i skinnet och kom bara ut med ett par neonlila leggings alá 80-tal.

Fick slutgiltiga antagningsbeskedet och det blev som jag ville till slut. Kom in på kursen jag sökte i efterhand också så nu börjar jag läsa i september. Blev riktigt glad även om det innan kändes som om det var sak samma. Har spenderat kvällen med att jaga kurslitteratur på nätet och se fram emot hösten. Sett på Parenthood och surar över att bredbandet verkar ha en dålig dag, vill se nästa avsnitt av Hemliga Prinsar på svtplay.

Jobbar delad tur imorgon så jag borde snart sova. Typ jättesnart.



Om jag hade twittrat...

Har konstaterat att man borde få OB för all arbetstid före klockan tio på morgonen också, börja 07.00 är inte mänskligt. Det om något är obekväm arbetstid!

100803

Har varit i stallet och pussat på bästa hästarna ♥ och ridit Ozon. Idag galopperade vi för första gången sedan förra hösten.



Yellow.





...come to mama!


100802

Bra dag!

Sovmorgon.
Upptäckandet av relaxavdelningen i byns badhus.
Flitigt bubblande, bastande och användade av vilstolarna.
Proviantering i lösgodisaffären.
Hemmagjord pizza till lunch.
Web-tv och lösgodis i sängläge.

...och dagen är inte ens slut än.


RSS 2.0