Creepnight.

Väldigt snart november.
Senhöst alltså.
Scary.

En annan sak som borde vara scary är idag. Halloween. Creepnight. Maskerad.

Det sistnämnda är definitivt det läskigaste. Utklädnadångest är ett i-landsproblem, utan tvekan.

Jag är i alla fall hemma och äter lunch i soffan innan det bär av in till stan. Ska socialisera mig med Johanna som är hemma över helgen innan jag ska hitta hem till Maya (hahaha! Ni som känner mig vet vilken humor det är, jag ska hitta någonstans enbart med hjälp av en beskrivning). Känns bra att behöva fika på stan iförd hippie-mundering.

Ett annat i-landsproblem är att Systembolaget har stängt på röda dagar. Jag kan alltså inte införskaffa någon peach-melba cider utan får ta det jag har hemma. Valet står mellan vodka, tequila och något liknande som är knallblått i färgen. Och en flaska vin.

Nu ska jag sova i soffan en stund. Ladda.

091030

Wünderbar.

Lilla Hästen har fått en sko på foten och får nu gå i stor hage.
Det firade han med att skena i okontrollerad galopp tills han sparkat sig själv på ena frambenet och var genomsvett.

Det betyder att gammelgubben får flytta ut i sjukhagen och att ingen av hästarna måste stå inne hela dagen längre.
Det firade han med att bocka omkring lite under kontrollerade former och utan att skada sig.
Han vet hur man gör.

Åkte med bebishästen till ridklubben.

Nu ska jag skryta; Åååh, vad han var duktig. Först hoppade han cavalettin på lina och sedan kravlade jag mig upp. Red på en volt i lina och travade någar minuter i båda varven. Han gör allt han ska när han ska det. Väldigt motiverande.

Sedan red jag älgen lite hemma i paddocken och åkte hemåt för att äta frukost. Klockan halv tre.

Ska frächa upp mig och sedan ska jag och mamma gå ner till stan och äta middag tillsammans. Imorgon är det party party i Stora Staden.

Batik.

Dagen är snart slut och jag är very pleased indeed. Planen gick enligt planen och jag lyckades till och med med det omöjliga.

Inte att skapa fred i världen. Utan att hitta en batik-mönstrad t-shirt i Karlstad.

Och det blev inte ens någon av second hand affärerna som blev min räddning. Där fanns det faktiskt ett förvånandsvärt litet utbud av hippiekläder. Nej, det var Monki som blev min räddare i nöden.

(Sedan råkade det följa med en tröja och diverse hästsaker hem, men inget jätteonödigt, I promise)

Imorgon blir det en ganska lugn dag. Måste plugga (måste plugga) och ska rida bebishästen i ridhuset. Idag var han så duktig så, red ca 10 min i skritt hemma i paddocken. Manövreringen börjar fungera så jag hoppas på att kunna trava honom imorgon om det inte är för fullt i ridhuset. Sedan ska jag och mami kanske gå ut och käka på kvällen. Mys.

4

Om fyra minuter är det imorgon.
Tänkte hinna lägga mig innan dess för att få en vettig natts sömn.

För schemat är späckat.

först - mocka hos gammelgubben och pussa på honom.
10.10 - åka mot Stora Staden.
11.00 - sälja sadel inne i stan.
11.05 - möta upp M för att leta kläder till paartyt.
12.30 - träffa Jocke för lunch.
13.25 - åka till Hööks och köpa lite smått och gott.
14.00 - åka och hämta ett täcke som jag köpt till Lilla Hästen.
efter det - hämta mamma och åka hemåt mot Lilla Staden igen.

Sedan göra allt i stallet, rida bebishästen och annat slitgöra.

Förresten.

Böckerna som jag beställde har kommit.

Snabbt, billigt och bra.

Synd bara att de inte läser sig själva... då hade jag redan bemästrat självkänslans svåra konst.


I gotta feeling.

And it´s a good one.

Jag har lov.
Därför har jag inte lika många förpliktiganden som till vardags.
(Förutom skolböckerna som ligger och skriker på mig nere i hallen, i sin påse, där de legat första halvan av lovet, ouppackade)
Jag gillar inte att ha lite att göra.
Då infinner sig känslan av att vara otillräcklig, lat, osocial.
Vad gör man då?
Jo, man fyller sin tid.

Därför har jag...

...varit i stallet och ridit älgen samt pysslat med mina halta djur.
...städat hela huset (HELA huset, dammat, torkat golv, röjt undan i mitt rum och möblerat om, tvättat, bäddat rent).
...varit och veckohandlat (oh yes indeed, Im all grown up).
...köpt fina blommor i krukor och doftljus och gjort fint hemma.
...duschat och fixat mat.
...sett Bonde söker fru (varför kan man inte låta bli? varför?!?).
...sett The Proposal (hahahahaha - I tell you that).





091027

Idag har liksom flutit förbi. Jag var i stallet vid tio och pysslade med Ozon som har boxvila tills Lilla Hästens hov är utläkt och han kan gå i stor hage igen så sjukhagen blir ledig. Hovslagaren tittade på Lilla Hästens hov och konstaterade att den inte är bättre, snart 3 veckors vila.

Bebishästen däremot är duktig, idag var vi på en timmes promenad runt i omgivningarna och tränade på att se nya saker. Red älgen för första gången på länge också, hon har ett så tacksamt temperament.

Men summa sumarum så känns det jävligt omotiverande just nu, allt i stort sett. Usch.

Ångest, magknip och annat skoj.

Gårdagskvällen blev en ganska ångestfylld historia, och efter en lång natts sömn så mådde jag inte nämnvärt mycket bättre. Men indag har det gått ganska hyfsat okej faktiskt.

Såg på Fäst vid dig och drack te, åkte till stallet och longerade Quadrat (ååh vad han är duktig, idag satt mami på honom i skritt några varv i paddocken och efteråt ledde jag honom på vägen en bit bortåt utan att han fånade sig), duschade och såg de tre sista avsnitten av True Blood (säsong 2) på nätet.

Nu ligger jag och kollar på Morden i Midsummer, åt en stor potion potatisgratäng förut, no good idea indeed om magen inte fått ordentlig mat på typ 5 dagar, nu gör den uppror och krampar och jävlas. Planen är att ligga blixtstilla tills det gett sig.

Imorgon ska gammelgubben in till kliniken för sin slutkontroll, håller alla tummarna för att han trvar igenom den problemfritt.

Cheer up.

Bra grejer när man är sjuk...

- "Brooke knows best"-weekendMTV.

- Studentrabatt på Bokia och därigenom två braattläsa böcker och en cheerupchicklit bok för nästan inga pengar alls.




Hypokondri maybe?

Ett konstaterande; hade jag varit hypokondrisk så hade jag förberett för min egen död just nu.

Men eftersom jag inte är särskilt hypokondrisk utan istället har en tendens att undervärdera allt vad sjukdomar heter tills jag är så sjuk att jag inte kan förneka deras instrång i min kropp så åkte jag till stallet och mockade och red i regnet istället.

Ett litet inflikande här; very very clever indeed.

Har dock tagit tabletter ur min lilla påse och mår ganska hyfsat. Mostrar x 2 och liten kusin är dock här på besök och jag är väl inte det mest alerta av sällskapen. Ligger i soffan med katt x 2 och väntar på att True Blood ska ladda klart så jag kan se avsnitt 7 och 8 (säsong 2, såååå spännande). Ska leta efter något ätbart att stilla mitt illamående med och fördriva ännu en dag i soffläge.

I veckan däremot ska det hända lite smått och gott. Jag ska bland annat plugga massvis eftersom jag försummat detta något (hrm.. just det ja) den senaste tiden och faktiskt har ett prov (om två veckor). Jag ska också släpa med M och leta efter en paisley-mönstad skjorta eller liknande hippie-kläder på stan (eftersom det kort och gott är hennes förtjänst att jag måste införskaffa och bära en paisley-mönstrad skjorta eller liknande hippie-plagg).

Sedan ska jag försöka sälja en sadel och gå på bio någon kväll.

Soffsurfing?

Min första spontana tanke då jag vaknade;

"Oh dear, jag måste lämna sängen. Fanfanfan."

Jag släpade mig upp, baxade mig in i bilen och körde till stallet. Där kom hovslagaren och tittade på lilla (och numera mycket galna) hästens hov under bandaget. Den är inte bra än så han fick ett nytt bandage och tillsägelser att vila i liten hage under helgen också.

Sen släpade jag mig hem och placerade mig i soffan. Nu väntar jag på att mami ska komma hem från Apoteket med min beställning. Dagens bästa helt klart. Men jag har inte varit helt oeffektiv. CSN har benådat mig ännu en månad och räkningarna är betalda, pengar är sparade och kontot är ändå inte tomt. Mycket bra.


091022

Jag är sjuk.
Sjukare än någonsin.

Därför har jag ansträngt mig för att ge sjukdomen en ännu större chans att ta min kropp i besittning genom att a) åka till stallet och mocka alla boxarna kl 08.30 på morgonen för att sedan b) duscha, byta om och åka till skolan och jobba mellan 12.00 och 22.00.

Men visst var det kul.
Efter en räd i handskfacket i volvon som resluterade i 2 halstabletter, 3 ibumetin och några tabletter med okänt verkningsområde men som i slutändan fastställdes till att vara allergitabletter så hade jag typ roligare än roligast.
Min röst var däremot borta och jag kraxade, något som uppenbarligen var hysteriskt roligt eftersom jag gång på gång fick sjunga bumbibjörnssången för andra närvarande.

Nu ligger jag hemma och ser på Vänner, dricker te och känner hur tablettcocktailen slutar verka. Inte så good stuff. Ska äta något (annat än mackor kanske då det är det enda jag levt på idag) och sedan sova. Nu är jag nämligen ledig till och med 2 november. Bra skit.

Ego.

Nu ska jag gnälla.

Ett virus har intagit min kropp och jag mår inte bra.
Halsen strejkar, kroppen ömmar och jag blir bara mer och mer frustrerad.

Jag vet inte vad jag vill men jag vet att jag vill må bra.
Jag vet inte hur jag ska göra med hästarna men det känns som om det behövs en ändring.

Nu ska jag bara gräva ner mig, tycka synd om och... tycka synd om helt enkelt.


 

För att lätta upp stämningen så publicerar jag en bild på ovan nämnda virus som övertagit min kropp. Yep.


091019

Lagade mat till lunchserveringen i skolan idag, lunchen blev tuff däremot, usch.

I stallet var allt en enda röra, fick vänta på hovslagaren och hann bara tömköra ett styck galet fullblod en stund. Hovslagaren däremot gjorde sitt jobb och hittade en spricka i sulan på lilla hästen. Nu står han utan sko med ett stort bandage runt hoven och har ont i foten. Han ska stå i sjukhage resten av veckan och sedan får vi (förhoppningsvis) på skon igen till helgen och kan börja rida.

Bebishästen däremot är frisk som en nötkärna. Han är så duktig så. Igår hängde mami på honom i skritt, ska försöka sitta på honom till helgen. Måste bara få lite flyt i styrningen, den fungerar ytterst bristfälligt just nu. Men det kommer, bebis är ju faktiskt bara 2½ år.

Annars så är huvudet är så fullt att jag inte hänger med just nu. Vet inte vad jag ska göra åt det...

091018

Helgen kan sammanfattas ungefär såhär;

Tåget krånglade, åka buss istället, 1½ timme försenad, Forgetting Sarah Marshall och pasta med gorgonzolasås, sovmorgon, skitsnygga byxor från Rut m.fl. kommande kollektion, cider på Systembolaget, Ice Age 3 och lunch i soffläge, pizza och Tjenare Kungen, blåa drinkar och väldigt tuperat hår, Rockbaren och norska kommunisthatare, lite för många öl, Neff och snygga dreads, världens roligaste diss, fyllekäk på McDonalds, sov som en stock, vaknade, packade, färskpressad apesinjuice, åkte buss hem.

Nu ska jag till stallet och se över mina djur.

091016

Det snöade.
Nu regnar det.

Frågan är alltså; dunjacka eller ett tunnare och vattentätare alternativ?

Var i stallet i ottan och longerade Q innan hovslagaren kom. Hängde på honom i skritt första gången idag, så duktig han är så. Gammelgubben har fått nya skor och lilla hästen är haltare än halt. Vi ska avvakta helgen och hoppas på att han är frisk nog att skritta nästa vecka. Eller att det mirakulöst försvinner lika snabbt som det dök upp.

Ska hoppa på ett tåg och åka till götet och hälsa på Johanna om några timmar. Måste packa basicgrejerna först; alkohol, tre par leggings, några skvallertidningar och högklackat. And the weekend is saved.

Har pimpat myself lite också. Skulle färga håret igår och valde färgen "blond". Håret är numera ljusbrunt i en ganska snygg nyans med inslag av råttfärg i. Naglarna och orangea och jag luktar mango. Lovely.

Nu ska jag äta frukost (lösgodis och frallor), se klart på Alias och sedan packa innan jag åker till tåget.


Goneaway.

Jag har efter hela två dagars frånvaro återuppstått till den mediala världen då jag åter får använda tv och dator. Praise the Lord!

Idag har vi haft teori i skolan och konstaterat att vi har hela en månads lov över jul och nyår (jaja, I knooow, hemmastudier...). Sedan fick jag med Maya på den eminenta idén att se Winnerbäck med mig så nu är biljetten inköpt och klar. 4 november är det time och jag har dammat av mitt Spotify för att lyssna igenom "Tänk om jag ångrar mig och sen ångrar mig igen". Vi gillar det vi har hört hittils i alla fall.

Har även ordnat födelsedagspresent till mami och så råkade det följa med ett långt linne och massor med ringar som man kan kombinera i oändlighet från staden med. Så nu är jag snäppet fattigare än efter veckor då 50-lappar på smått och gott har varit de största utgiftsposterna.

Nu ska jag vila hjärnan en stund och vänta på att mami kommer så vi kan åka till stallet. Min kropp bara skriker efter sömn. Någonting är inte riktigt som det ska. Quelle suprise...


Brainshaking?

Okej.
Jag ligger hemma.
Mår illa och är yr.
Var i stallet i 45 min innan jag åkte hem.
Fick ställa in lektionen idag och mami rider en sväng på lilla hästen istället.
Jag ska nog gå och lägga mig.

Blä.

Sådetså.

Jag är trött på det här!

Jag vill att det ska vara juni.
Jag vill att det ska vara som förra gången.
Jag vill att det ska finnas kvar.
Jag vill också ha en Askungen-saga.

Var är min prins egentligen?

Jump.

Så.
Idag har det varit hopptävling.
Är både nöjd och lite (liiiiite) missnöjd.
Pojkarna fick ihop fyra rosetter på tre klasser.
Det är vi nöjda med.
Lilla pojken fick även en stor blombukett för sin prestation.

I sista klassen så skedde dock ett litet missöde (dumt språng och ryttaren kastades framåt samtidigt hästen slog upp huvudet och bockade). Detta resulterade i;

- ett fint blodigt skrapsår på hakan.
- huvudvärken från helvetet (har tagit tabletter och det snurrar fortfarande, helt yr i skallen).

Åtgärder för att förhindra att detta sker igen..? En broms som fungerar kanske...

Eftersom jag helst inte gör någonting alls med idag så ska jag och min hjärna ta det lugnt. Är för ovanlighetens skull rätt sugen på pizza så ska låta någon annan göra kockjobbet och bara chilla. En hyrfilm och en ganska tidig sänggång på alltihopa avrundar kvällen perfect tror jag bestämt.

So it is then.




Ozon i Bad Segeberg 2007


Sleepin.

Underbart.
Jag kunde sova till tio, vakna och konstatera att det bara är fredag.
Har ätit frukost och pratat med aussien i 1½ timme.

Är i tatuerarfunderingar igen.
Fick oväntad semesterersättning från sommarjobbet och har nu råd att skaffa något nytt.
Idéerna inkluderar övre delen av ryggen, ett keltiskt kors, min vänstra vad, ett kors med en ros, insidan av min underarm, en enhörning och några blommor.
I vilket fall så ska slutprodukten vara i gråskala och påminna om en blyertsteckning.

Nu ska jag njuta av ledigheten och se skitprogram på tv bara för att jag kan...

Pretty good.

Konstaterande fakta; Liten häst lider av någon form av personlighetsstörning.

Igår skulle jag hoppträna. Jag laddade mentalt hela dagen genom att göra avslappnande andningsövningar, trycka undan illamåendet och packa med halsringen.

Vad händer? Jo, liten häst är lite spänd i början men hoppar ändå en bana på normala höjden utan större komplikationer än att han bockade frenetiskt i alla svängar.

Jaha? Var tog monstret vägen?

Litar inte helt på att stormen har dalat ut och tänker fortfarande köra på plan A.

För övrigt så är det rätt bra. Slutade skolan 12.50 idag och då blev det officiellt helg. Åkte hem och lagade mat och förbredde morgondagens mat. Sedan bar det av till hästarna för liten stalljobb och en ridtur i ösregnet. Kom hem genomblöt och lade mig i badet med doftljus, hårinpackning och ansiktsmask och läste i Livsmedelshygien-boken. Har ätit chili con quorn och kikat på Ghost Wisperer. Nu blir det te och lite godis till Lyxfällan och Comedy Fightclub och imorgon sker det bästa av allt; jag har sovmorgon och är ledig!


Hell of a life.

Lilla hästen tangerar alla rekord.
Dagens träning gav mig en svullen och mörbultad arm och en snabblektionen i hur man sitter kvar på en häst som bockar i full fart runt ridhuset.
Den kände jag faktiskt att jag hade kunnat leva utan.

Jag skulle kunna leva ganska bra utan lilla hästen i hela sin uppenbarelse just nu faktiskt.
Väldigt bra.

Tyvärr så finns det inget sätt att slippa undan.
Eller jo, det skulle vara den dagen vi tar kål på varandra i ren desperation.
Tills dess är det tre lektioner i veckan för tränare som känns som närmsta livbojen.

För det är ju jätteroligt att rida timslånga lektioner där största delen av tiden spenderas storgråtandes i förtvivlan.
Jättekul. Verkligen.

Försöker lappa ihop dagen med Hells Kitchen och en kondisbit från bageriet som stod och väntade i kylskåpet när jag kom hem. Ramsays skrikande och svordomar lugnar faktiskt ner mig en aning. Ska strax krypa ner i sängen och sova. Nybäddat och städat i rummet. Skönt.

Blä.

Lilla hästen är hemsk just nu.
Hemsk hemsk hemsk.
Det går inte att bromsa, det går knappt att styra och det går alldeles för fort hela tiden.
Hoppningen idag kändes som ett självmordsförsök.

Gammelgubben däremot var helt underbar och skötte sig som ett litet ljus.
Honom kommer det i alla fall att bli roligt att hoppa i helgen.
Lilla hästen har en chans till på sig att samla sig och bevisa sitt existensberättigande på onsdag.

Bebishästen som med sina knappa 170 är störst av alla gör också som han ska.
Idag hoppade han cavalettin på lina, galopperade flera hela varv på en volt och stod still medans jag klängde lite på ryggen på honom.
Nästa helg satsar vi på att hänga i skritt och eventuellt sitta upp stillastående.
Det är så roligt med unghästar.

Sedan svalde jag min ilska, skapade en gryta carbonara och försöker glömma att det är skoldag imorgon. Skulle väldigt gärna slippa helt. Usch och fy och ångest.

Pitsa.

Har precis ätit pizza till frukost och erinrat mig varför jag inte är ute och ränner hela nätterna varje helg.
Är ganska schleten och väldigt trött.
Har pratat med aussien online (bra tajming, klockan är lunchdags här och kvällsmat där) och ligger och betraktar Lily som brett ut sig i sin fåtölj och sover djupt.
Ska snart åka till stallet och hoppa med pojkarna och longera bebishästen. Måste bara invänta mami och hunden så vi kan åka.

Men först ska jag nog ta efter min kloka katt och sova en stund.

Helghelghelg.

Heeeelg!
Underbart.

Var i stallet tidigt imorse och hade utsläpp. Sedan åkte vi med bebishästen till ridklubben och hade lite miljöträning. Han är så duktig så. Inga problem att åka iväg helt själv och springa runt lite i ett nytt och främmande ridhus. Sedan tog vi en lång runda med pojkarna i skogen så de fick springa av sig.

Nu har jag duschat och bytt ut hästlukten mot Body Shops bodybutter med mangolukt, dragit på elementen på högsta effekt och krupit upp i soffan med min lunch. 16.05 ska jag ta bussen in till stan och möta upp Johanna för socialt umgänge. Sedan blir det antagligen festligheter på kvällen.

Och as usual så måste jag hitta något passande i klädväg att ta på mig. Idag måste ensembeln i fråga uppfylla följande krav, det ska vara a) passande att umgås i på dagtid b) passande att festa i c) passande i ösregn och bitande kyla som det ser ut nu. Not easy.

Först ska jag kolla på The Big Bang Theory och kanske sova en halvtimme. Lockande indeed.

Shoppalot.

Så.
Nu har jag varit i Stora Staden i alla fall.
Mötet var jobbigt och gick sådär. Ska nog pröva något annat nu.
Sedan kände jag ett enormt behov av något fint, sött och onödigt som införskaffades på enbart ha-begär.
Det blev ett par mysiga benvärmare, en gigantisk halsduk och en hatt.
Mycket fint, mycket mysigt och inte särskilt oanvändbart.

Efter det bar det av till Affären där vi inte lyckades lösa min kris angående vita ridbyxor men däremot lyckades hitta ett par mycket tjusiga mörkgråa Pikeur-ridbyxor. Jag ångrar den dagen då jag köpte det första paret, har man börjat använda så bra ridbyxor så finns det tyvärr ingen återvändo och man får snällt hosta upp vad de kostar. Vilket dessutom är rätt mycket mer i Sverige än Tyskland. Och då är de ändå dyra redan från början.

Nu ska jag hoppa i mina tjusiga byxor och åka till stallet och muta ut bebishästen i paddocken igen.
Ikväll blir det Morden i Midsummer och imorgon är dagen fullspäckad.

Friiiiday.

Hela veckan har gått.
Helgen är här.
Numera tre dagar lång istället för fyra.
Men ja, rätt bra ändå.

Det är mycket som rör sig i hjärnan just nu.
Igår presenterades stora förändringar som rör hästarna.
Vi får se hur det slutar men det löser sig nog.
Lite tråkigt bara.

Idag ska jag in till stora staden och fixa lite.
Ska åka till Affären och köpa två par ridbyxor, sadeltvål och hästgodis.
Min nya plan är nämligen att muta bebishästen till stordåd.
Som han bockade igår kan det behövas ganska många godisbitar innan jag vågar kravla mig upp på ryggen på honom.

Men nu blir det allvarligheter. Måste hitta något klädesplagg i garderoben som uppfyller standarden, alltså a) rent b) någolunda klädsamt och c) tillräckligt varmt.

Home sweet home.

Så.
Nu är jag hemma igen.
Med två katter uppkrupna i soffan som jublar över att bristen på gos äntligen är över.
Jag är dessutom sjuk.
Suck och stön.

Jag har alldeles strax tänkt bege mig till stallet för att hälsa på älsklingarna.
Hela tre dygn utan hästar, hujamej.

Fast först ska jag äta något för att minimera risken att jag faller ihop avsvimmad på golvet.


RSS 2.0