100531

Imorgon är det juni!
Officiellt sommar!
Och avslutningsmiddag med klassen!
Tänk att det har gått ett helt år.

Igår var det lugnt. Åkte och hoppade lilla hästen på ridklubben, han inte hopptränat på evigheter så han var förvånandsvärt fin. Hoppade en 120 bana som avslutning med bara fina språng. Måste få tummen ur och anmäla till någon 120 hoppning snart. Har ju bestämt att han ska debutera LA i år i både hoppning och dressyr. Även om dressyren får vänta till hösten. Hann med en promenad med hunden och lite trädgårdspyssel också.

Vaknade löjligt sent idag men var i alla fall utvilad. Åkte direkt och köpte hästfoder och blommor. Sedan en sväng förbi stallet och pysslade klart där. Bara ridningen kvar framåt kvällen. Har ätit frukost och planterat blommor och ligger nu utslagen i soffan och funderar på framtiden.

Ska vila och känna mig ledig en stund nu. Sedan är det dags att åka och fånga in lilleman och ta en sväng i skogen. Ikväll är det dags för guilty pleasure no. 1 igen, hollywoodfruarna.

Congrats!

Världens sötaste med underbar röst. Vi gillar skarpt!





Bara en fråga; OM Grekland skulle ha vunnit, vem skulle då betala kalaset?

Free.

Känner mig helt komplett ledig. För första gången på ett bra tag. Ligger nämligen i soffan och ser en gammal Steve Martin-komedi på tvn som eftermiddagsunderhållning. Det är ett tydligt tecken på inget speciellt att göra.

Var uppe med tuppen och red lektion med lilleman på Hammarö. Han gick jättefint och det känns bara som om det går framåt nu. Motiverande. Efter det gjorde jag färdigt i stallet, åkte och handlade och sedan hem för att äta lunch med moster och lillkusin som är här över helgen från England. Efter det åkte vi alla med Quadrat till betessläppet, var med när hovslagaren satte skor på gammelman och fikade. Quadrat var piggelin och fin som vanligt och det blev en del showande innan flocken lugnade sig och började äta. Underbart att se sina hästar få gå i en så fin miljö hela sommaren och bara ha det bra. De andra får gå ut på bete på torsdag, sen är det slut på mockning och höpåsepackande för ett bra tag framöver.

Har precis målat naglarna knallblåa och tånaglarna gråa. Då känns det att man är ledig. Ikväll blir det schlager för hela slanten med chips, dip och lösgodis. Och imorgon är det sovmorgon. Lovely.




Quadrat och hans lekkamrater på bete 2008, lillskiten längst fram i mitten är våran grabb.


100528

Ibland är man inte riktigt funtad som hästmänniska.

Var i skolan 08.00 och gjorde avslutningsprovet. Stress, stress och åter stress och klockan 15.00 kände jag mig som en urvriden disktrasa. Tog bilen hem, bytte om och direkt till stallet. Mockade och fixade innan jag hann upptäcka att transporten hade fått punktering under natten. Akutbyta däck och sen packa bilen. In med lilla hästen och borsta, täcka och linda. Styrde kosan mot Hammarö för observation och sen dressyrträning.

Den sena dressyrträningen blev ännu senare och klockan 21.50 hade jag ridit färdigt. In med lilla hästen i kärran och styrde hemåt igen. Av med grejerna, in med pållen i boxen och sen kvällsfodring. Packa om för morgondagens träning och så hemåt.

Har ätit en macka, druckit te och varvar ner. Klockan 07.00 är det stalldags imorgon och sedan står betessläpp för bäbis på schemat. Och veckohandling, socialisering med min moster som är hemma från England på besök, matlagning och ESC finalen. Tänker tillfredsställa min inneboende undercoverschlagerfantast till fullo med chips, tortillas och le grand finale.

Men nu, sleepyland!

Mäh.

Imorgon är det dags för sista skoldagen. Sedan är det finito.

Skrev sista skriftliga provet idag och hann irritera mig lite på att vi inte får veta hur några prov/arbeten/kurser har gått förens nästa vecka då vi inte längre kan påverka eller förbättra något. Jaja, får ta det som det kommer. Fick mitt schema för sommarjobbet idag och det ser bra ut. Får visseligen bara jobba 50% och under 7 veckor (jämfört med förra sommarens heltid under 10 veckor) men är ledig de viktigaste helgerna och hinner ha lite semester innan allt drar igång. Och alla pengar är bra pengar. Kanske lika bra att inte jobba ihjäl sig den här sommaren också.

Laddar batterierna med Sex and the City, lösgodis och ESC kvaltävling 2. Humöret tappade jag för några timmar sedan och nu känns allt mest ledsamt.

Price.

Min plan borde prisas.

Jag gjorde som så; jag pluggade en timme, sen tog jag en huvudvärkstablett och gick och lade mig för en dejt i sleepyland i hela två timmar. Vaknade pigg och alert och åkte till stallet. Red dressyr hemma på lilla hästen och sedan fick han stå med magnetpad medans jag plockade in de andra och longerade älgen. Pysslade en stund och sedan nattade jag djuren och åkte hem. Hann duscha och fixa föda innan Lyxfällan och nu ligger jag i soffan och känner mig ekonomiskt ansvarsfull.

Att gå och lägga mig på eftermiddagen var typ det bästa jag gjort ever kändes det som.




Two more to go.

Två dagar kvar i skolan. Imorgon är det sista skriftliga och sedan är det dags för det praktiska avslutningsprovet på fredag.

Sitter hemma och funderar på hur dagen ska läggas upp. Är färdig i skolan och början antingen med att plugga eller att åka och motionera två hästar. Börjar nog med det förstnämnda eftersom det antagligen inte blir gjort annars, jag har dålig självdiciplin men lite självinsikt i alla fall.

Ser fram emot nästa vecka men avslutning i skolan på tisdag och fest hemma för att fira detta på fredagen. Nya klänningar är införskaffade händelserna till ära. Jag tar ju för tusan studenten nu, några år för sent.

Trött.

Om jag blundar så somnar jag på fläcken. Stående, sittande, liggande. Spelar ingen roll, jag är så jäkla trött.

Är i alla fall färdig i skolan för dagen och hästarna har också fått sitt. Så planen är att äta nachos, se på tv och sova. Kanske plugga lite också, om andan faller på. Den gjorde ju mystiskt nog inte det igår. Hmm. Dagens dilemma är valet mellan tvkväll med 5an eller svt.

Är tre dagar kvar i skolan och det känns att huvudet redan är på andra sidan skolavslutningen. Mentalt är jag redan på minisemester innan sommarjobbet drar igång. Bara att bita ihop och hålla fokus i tre dagar till. Ett skriftligt prov och ett praktiskt kvar.

100525

Kändes sådär motiverande att gå upp klockan sju imorse. Men nu när stallet redan är fixat och klart och jag har tagit ett bad för att tina upp mina frusna tår efter en ridtur i regnet så känns det rätt gött. Har krupit upp i soffan med en kanna te, varma mackor och lite annat smått och gott och tänker se på Sex and the City tills jag måste byta om och åka till skolan. Vilket är minst en timme till.

Lovely.


100524

Jag har hunnit ifatt ganska bra.

Eftersom jag sov ungefär två timmar inatt så var jag förskräckligt trött hos farbror doktorn. Satt mest och gäspade. Kom i alla fall iväg till stallet efteråt och byggde upp hinder på hela utebanan, sedan var det dags för alla hästarna att hoppa. Älgen, stallägarens madame och lilleman fick var och en skutta bort överskottsenergin. Lilleman var som väntat piggast av alla. Var färdig i hyfsad tid och har hunnit duscha, äta och tvätta lite mer. Samt bädda rent i sängen, finns inget underbarare än en nybäddad säng med rena lakan i.

Fick precis beskedet att helgens tävling är inställd så nu siktar vi på 13/6 som nästa tävlingshelg. Dock är det tvådagars dressyrträning fredag och lördag så lilleman får lite att bita i.

Nu borde jag plugga men motivationen ligger inte riktigt på topp. Avvaktar en stund till i väntan på att den ska infinna sig.

Måndag igen?

Jag orkade inte imorse!
När klockan ringde kröp jag ännu längre ner under täcket och ställde om den för två timmar till i sleepyland.

Nu får jag sota för det.
Kom upp vid elva och ställde mig i duschen för att vakna. Har ätit frukost, gjort en liten sak på att göra-listan, plockar ur diskmaskinen, kickat igång tvättmaskinen och matat djuren. Ska strax åka till farbror doktorn, sedan förbi foderaffären och införskaffa mat till pållarna, hem och byta om, till stallet och pyssla, hoppa två hästar, hem och plugga för provet på torsdag och förbereda mig för avslutningsprovet. Klockan nio är det premiär för nya Hollywoodfruar och då sitter jag garanterat bänkad.

Lite kul liksom.

När Quadrat föddes så var han alldeles alldeles... fyrkantig. Därav namnet.

Nu, 3 år senare, är han fortfarande fyrkantig. Så namnet visade sig ju passa utmärkt.

Och idag stod det två beskrivande ord under "typ" i protokollet, det ena var just... kvadratisk.

Examen i kartongskolan.

Nu är Quadrat visad och klar!

Han skötte sig fint och gjorde precis det han skulle när han skulle göra det. Fick hoppa på maxhöjden, sprang fint bredvid mig, stod vackert på kommando och var allmänt söt. Fick godkänt i ridprovet trots vissa problem med styrningen och en del bocksprång i galoppen.

Poängen blev (för de insatta); 887877 och 8-7 i hoppningen. Det resulterade i klass 1 som både hopp och dressyrtalang vilket är klart godkänt med tanke på våra ytterst låga förväntningar. Nu har våran vuxna bäbis med råge förtjänat sitt sommarlov och jag vet definitivt en som kommer att sova mycket gott inatt.







100523

Klockan är strax efter nio och jag har redan varit i stallet och jagat hästar.

Åkte dit och skulle släppa ut alla så att bäbis fick vara ute några timmar. Eftersom han var nyduchad och helst skulle hålla sig ren så fick han låna ett täcke av lilleman. De hann vara lugna ungefär tre sekunder innan lilleman fick spel och började jaga bäbis hysteriskt runt hagen. Han lät honom absolut inte vara ifred och till slut fick jag ta in alla tre, spola av benen och känna igenom dem. Han kände inte igen honom, antingen på grund av täcket (avungsjuka?) eller att han var nyduschad och inte luktade bäbis längre. Knäpp tysk häst.

Slutade med att lilleman fick gå ut i hagen igen och bäbis och älgen fick stå inne och äta för att lugnet skulle återkomma. Inga synliga skador och alla var nöjda. Ska åka dit om några timmar igen och knoppa och packa. Förhoppningsvis blev inte bäbis alltför trött av språngmarchen, han fick ett extra mål havre för att vara piggelin i eftermiddag.

Ligga i.

Guuuuu va jag är duktig.

Har varit i stallet och mockat, damsugit och torkat alla golv i huset, städat badrummet, bytt lakan, dammat mattor, bytt dukar, plockat in blommor, tvättat några maskiner, förberett middagen och nu står det en kladdkaka med marshmallows i ugnen.

Prince of Persia.

Filmen var väldigt bra. Jag går så långt som att påstå att det var en femma av fem. Det är inte illa, särskilt inte med med en 200g Marabou och en flaska Fanta pineapple till.

Har precis hjälpt mami med hennes smink inför bröllopet i eftermiddag. De åkte precis och jag ska ta med hunden och åka till stallet strax. Ska fixa där och sedan åka hem och städa och laga mat. I eftermiddag kommer moster och framåt kvällen ska vi åka och rida en runda och duscha bäbishästen. Packa det sista och imorgon är det dags för hans examensprov = 3-årstestet!





Way out.

Jag tog mig upp ur soffan.
Och till stallet.

Jag mockade. 
Och red lilla hästen.
Och longerade bäbis.
Och gav mig ut med älgen i skogen.

Jag åkte hem.
Och duschade.
Och åt lasagne.
Och fick ensamångest deluxe.

Så nu tar jag min väska och tar en sväng ner till byn.
Där finns det nämligen en biograf.
Och på den visas Price of Persia ikväll.

Jake Gyllenhaal med bar överkropp.
Och popcorn.
Och kanske choklad.


Sleepyhead.

Idag är en sån där intebehövagöranågonting-dag. Sov till tio och låg sedan kvar en stund i sängen och försökte bestämma vilken approach jag skulle ha gentemot den nya dagen. Kom inte fram till något särskilt så nu ligger jag i soffan och ser på Biggest Loser medans jag funderar på vem som skulle kunna vilja gå på bio med mig idag. Jag känner definitivt för lite folk, men det är väl så när man bor i ödemarken och är praktiskt taget förlovad med sina hästar.

På tal om mina hästar så ska jag dit lite senare. Lilla hästen och älgen ska ridas och bäbis ska longeras en stund och sedan träna lite på att springa fint bredvid mig.

Ska ligga kvar på soffan någon timme till och sura över att jag känner mig lite lagomt ensam innan jag tar tag i livet för dagen.

Pust.

Börjar känna mig ganska färdig.

Redovisade vinuppgiften idag och fick sluta tidigt i skolan. Vårväder deluxe vilket gjorde att kjol, linne och skjorta var varmt. Wünderbar. Tog en liten sväng på stan vilket resulterade i en klänning, hårspännen med fina gula blommor på, ett klarblått nagellack och ansiktsmasker. Väl hemma i hålan åkte jag och skrev på anställningsavtalet inför sommarens jobb och handlade micromat eftersom vi är utan spis/ugn på obestämt tid (som längst en vecka framöver).

Red lilla hästen på utebanan hemma i regnet och med åskan hängandes över huvudet. Han var väldigt fin och det böjar bli kul att rida dressyr igen. Var genomdränkt när jag kom hem och lyxade till det med ett varmt bad, ansiktsmask, en skvallertidning och några doftljus. Ligger uppkrupen i soffan och äter melon medans jag ser på gamla Vänner-avsnitt på tvn. Imorgon är det ledig dag och inget särskilt planerat. Bara stallet och tre hästar som ska motioneras.




Söt plutt på den tiden när hon hade blåa ögon och var fluffig ♥
 


100519

Har pysslat med lite allt möjligt så gör en liten sammanfattning...

- Varit i skolan
- Hämtat praktikbetyg
- Longerat bäbishästen
- Tömkört lilleman
- Ridit älgen i skogen
- Träffat en riktig älg när jag var ute i skogen med min älg
- Färgat håret
- Ätit kakor


Gör lite planer för helgen och funderar på redovisningen imorgon. Ser på Desperate Houswives-boxen och njuter av vädret.

Update;

Känns som om jag har sovit bort en massa tid och inte har någon koll alls längre.

Igår gjorde jag inget särskilt mera än att sova och rida två hästar. Idag har jag varit i skolköket hela dagen och sedan gjort miljoner ärenden utan att egentligen få någon ordning på något. Eller tja.. alla paket är postade, det eftersläntrande provet är skrivet och IKEA är besökt.

Vill bara sticka huvudet i sanden och titta fram igen när allt har löst sig. När jag har fått ordning på sommarjobbet, kommit in på universitetet, slutat skolan och det är sommar.

Men det lär ju inte hända av sig självt...

Världens bästa.

Har varit mycket upptagen av att tävla den här helgen.
Först var det dressyr och hoppning  på lördagen och sedan dags för terrängen på söndagen.

Efter två dagar av dressyrtrimmande och sex månaders ångest över samma gren så var reslutatet igår förvånande. Lilla hästen var lugn, fin och taktmässig och red till sig 51,8 straff. Han lyfte fint på benen i hoppningen fastän banan var lerig och tung och kom runt utan rivningar. Låg efter lördagen på en femte plats i klassen och en andra plats i distriktsmästerskapet.

Idag var han peppad till tusen. Klockan 12.37 släpptes en mycket laddad liten häst ut i terrängen. Ungefär tre minuter och fyrtio sekunder senare seglade han i mål, felfri på hinder, inom tiden och mycket nöjd. Han tog sig igenom hela tävlingen på sina dressyrstraff vilket resluterade i en andra plats i både klassen och DM. Duktig häst ♥

Har hunnit ha lite trevligt också. Igår kom E och hälsade på för att sova över och vara åskådare under dagens terräng. Hyrde en film (Coco - livet före Chanel, mycket bra) och åt tortillas. Har precis tagit ett bad och tvättat håret idag och ätit veggiehamburgare med pommes. Ser på Desperate Houswives-boxen och ska åka och plocka in hästarna vid sju. Sedan är det Morden i Midsummer och lösgodis som gäller. Det har jag förtjänat idag.

Bad.

Bad weather och bad day.

Har börjat andas normalt igen, herrejisses vad jag skulle vilja må som folk. Ligger nedbäddad framför Så ska det låta. Väldigt meditativt faktiskt.

Sista dagen på praktiken idag. Bara sju skoldagar kvar. Går väldigt fort just nu.

Red dressyr på lilleman hemma på banan för att ta vid där vid slutade igår. Objektivt gick det bra, men inte riktigt i mitt huvud. Har en riktigt sänka idag.

Har i alla fall packat det lilla som ska med imorgon, är ju bara dressyr och hoppning imorgon. Startar så sent att det blir knoppning och stalltjänt innan vi åker. Sen ska de andra ridas när vi kommer hem och på söndag är det terräng vid lunchtid. Får se hur det går.


Det var ett bra tag sen som jag ägnade ett inlägg åt att överrösa min älskade häst med lovord för att vi har tränat dressyr. Det händer väldigt sällan faktiskt.

Men idag är det dags!

Red dressyrlektion för första gången på ett halvår och för en ny tränare dessutom. Lilla hästen var allmänt okoncentrerad och besvärlig först men efter 30 min satt jag på en helt annan häst! Han var så fin! Han rörde sig! Han jobbade låg och rund!

Planen är nu att rida för ännu en ny tränare om två veckor. Då rider man två pass under två dagar. Och förhoppningsvis så kan den här tränaren och den andra kombineras för att få ihop några pass varje månad. Och då kanske lilla hästen till och med börjar bete sig när han befinner sig omringad av dressyrstaket.




Söt plutt ♥


Proof.





Första bildbeviset på att Q faktiskt är inriden och att jag sitter på honom då och då.


Weekend in the week.

Det här är bra grejer.
Först två dagar ledigt och sedan en dag praktik innan det är helg på riktigt.

Idag är dessutom en väldigt ledig dag. Ingen skola, inget efterhängande skolarbete och ingen tävling. Var i stallet och släppte ut hästarna imorse, mockade och åkte med bäbis till ridklubben och hade ett mini-genrep inför nästa helg. Longerade i galopp, hoppade honom på lina och visade honom för hand.

Är nu återigen placerad i soffan med Desperate Houswives-boxen, frukost och en katt. Iförd pyjamas och med regnet smattrande utanför. Myspys.

I alla fall till klockan två. Då är det dags att åka tillbaka till stallet och göra iordning lilla hästen för dressyrträningen. Den första på ett halvår och välbehövlig, även om jag inte tror att det är den tränaren vi ska fortsätta rida för. Nu behövs det bara någon som skriker lite på oss så vi kommer i form igen. I slutet av månaden är det dags för en tvådagarskurs för någon som jag verkligen tror kan passa oss.




Ungefär så ser det ut i soffan ♥


Plugghäst och andra hästar.

Damn I´m good.

Hade sovmorgon tills bruna katten tröttnade och tyckte att jag skulle gå upp och ge henne mat. Vilket var 09.20. Inte så illa ändå.

Placerade mig i soffan med dator och böcker och började med Den Stora Vinuppgiften. Klockan halv två började jag bli klar med den och gick vidare till näringsläran. Gjorde åtta sidor innan jag gav upp för stunden och åkte till stallet. Tömkörde lilla hästen som var överallt, spänd och allmänt jobbig. Han lugnade sig efter en stund och vi får se hur det går imorgon. Då ska vi träna dressyr för tränare för första gången på över ett halvår ungefär.

Införskaffade lösgodis till mig och mami på vägen hem och lagade veggie korvstroganoff med ris till middag. Sedan satte jag mig och gjorde de sista fem sidorna i näringsläran. Så nu är jag färdig med den och vinuppgiften. Lööövely!

Ska sätta på en film och dricka en kopp te strax. Har förtjänat att soffmysa ikväll.

100511

Tisdag.

Skola halva dagen. Sedan en sväng förbi pappas hus för att sortera posten och en sittning hos farbror doktorn på eftermiddagen. Var överhurtig i stallet och longerade bäbishästen, sen fick han träna på att stå vackert och springa fint bredvid mig. Efter det red jag dressyr på älgen hemma på banan och tog en tur med lilleman i skogen.

Ligger nyduschad i soffan och ser på tisdags-maraton (Ugly Betty, Desperate Houswives, Cougar Town och Christine). Dricker te och äter kakor för att balansera upp för dagens motion. Morgondagen är vigd åt hemmastudier på skolans order. Har ungefär skitmycket att fixa. Men inte så många hästar att rida då älgen och bäbis motionerar efter varannandags-principen än så länge.

Ska ge mig själv en mini-sovmorgon imorgon. Det förtjänar jag.

Drive.

Min drivkraft att få saker gjorda idag förtjänar faktiskt ett eget inlägg. För jäklar vad jag har fått tråkiga saker gjorda!

Näringsläran är nästan klar! Bara elva sidor kvar så det kommer att vara färdigt i tid. Livsmedelshygienen ska jag sammanfatta i några korta anteckningar samt titta närmare på imorgon eftermiddag också. Traderapaketet är inslaget och jag fick dubbelt så mycket som jag trodde att jag skulle få för innehållet. Provlagningen av efterrätterna är gjord och valet står nu mellan två kryddningar i crêpen. Har ett tag på mig att fundera. Sadeln som har blivit såld har fått en låda och kan nu skickas iväg när som helst. Och jag fick (efter enbart 2 min telefonkö) prata med en trevlig karl på Trygg Hansa som tog bort min försäkring utan att gnälla eller försöka pracka på mig något annat.

Damn I´m good.

Ska strax åka och ta in hästarna och ikväll är det Top Model och Svenska Hollywoodfruar. Te och kakor till kanske (vi kör på kurvor till beach 2010).

100510

Avklarat;

- Älgens hovslagartid 08.00.
- Fixa färdigt i stallet.
- Hoppa lilleman hemma på utebanan.
- Duscha och byta om.
- Äta frukost och rosa mazariner.
- Ringa TryggHansa och avsäga mig den feltecknade försäkringen.
- Se på Gossip Girl och skjuta upp nästa steg i att göra-listan.

Kvar att göra;

- Läsa igenom allt inför livsmedelshygienprovet.
- Göra så mycket jag bara hinner i näringsläran.
- Packa ihop paket för Tradera-auktionen som avslutas ikväll.
- Provlaga efterrätter inför avslutningsprovet i skolan.
- Ta in hästarna ikväll och tvätta rent älgens lilla sår.

Glee ♥

Glee är tillbaka. Underbara underbara Glee. Sitter och kollar och äter pasta med ostsås.

Älgen är hemma igen och går i hagen med bäbis och lilleman. Bäbis skötte sig under ridpasset och är nu hoppad under ryttare i paddocken. Han gick inte sprikrakt mot hindrena och orkade inte galoppera hela tiden mot slutet men tog sig över varje gång och ansträngde sig. Lilleman fick ta en lugn skogstur med Gul Labrador i hälarna och sedan fick stallägarens dressyrmadame leka hopphäst och ta några språng på utebanan.

Tre hästar ridna och stallet fixat. Ska åka och ta in dem nu och sedan är det Morden i Midsummer och te som gäller.

100509

Söndag.
Trött som vanligt.

Tuff kväll och kunde absolut inte somna förens bortåt två på natten. Ägnade mig åt att planera maten inför "slutgiltigaskolavslutningenfrånkomvux"-festen och att titta på hemförsäkringar (förnekar mitt hp och håller tummarna för att ingen vill bli psykolog i Örebro iår). Vips så hade jag blivit inlurad i att teckna en försäkring för en bostad jag inte har i tron om att det enda som skulle hända när jag tryckte på knappen "bekräfta uppgifter" var att jag skulle få veta vad försäkringen ifråga skulle kosta. Så nu måste jag sätta mig och ringa TryggHansa imorgon och avboka ovan nämnda försäkring. Dumma dom.

Ska strax åka iväg till ödemarken och hämta hem älgen. Och sedan ska bäbis och lilleman ridas.


Lördag.

Avklarat;

Lång sovmorgon.
Frukost framför tvn.

Vidare planerat;

Rida lillman och longera bäbis.
Gå på bio med mami ikväll.

Fredagsmys är icke att förakta!

Hård vecka.
Hård dag.


Fredagsmys!

Efter att ha vaknat med nackspärr, gråtit av trötthet redan innan jag var på plats på praktiken, mått illa hela dagen, suttit fast på tåget mellan Karlstad och Kristinehamn i nästan 2 timmar (en resa som normalt ska ta 25 minuter) och slutligen spillt bulgurwok i hela handväskan så var jag ganska trött. På allt.

Men efter att ha tagit ett varmt bad, tvättat håret, dränkt mig i papayabodybutter, målat tånaglarna svarta och resterande naglar knallröda och bäddat ner mig i soffan framför Så ska det låta så känns det lite bättre i alla fall. En kanna te och wienernougatglass på det här kommer att sitta väldigt fint. Och helg.

100506

Jobbajobbajobba.

Bara praktiken imorgon kvar och sedan är det helg.
Tävlingsfri helg dessutom. Vad händer?
Söndagen är vigd åt hästarna men lördagen är ännu oplanerad.

Nu blir det lite näringslära och sedan Lyxfällan, te och glass.



Jag får liksom ingen ordning.

Jag kan ha räknat sekunderna som gick
Mellan ljuset, och åskans dån
Jag kom på mig själv med att undra för ett ögonblick
Om du var på väg hit, eller härifrån
Det tysta ekot är av ett slag för sig
Det kommer ensamt, om det är nåt att ha
Vad du än gör ta inga råd från mig
Jag vet, de fungerar inge bra

Jag får liksom ingen ordning på mitt liv
Det kan va så förfärligt, det kan va så bra
Om nätterna har jag förskingrat så mycket förstånd
Det kanske var pundigt, det kanske var bra

Jag hörde din röst på en ödslig kyrkogård
Jag måste ha träffat, din frekvens
Diskanten var svagare, diktionen mindre hård
Det var som att tonen, var en väns
Det är lätt att se hur sjuk man en gång var
När såren läker, och regnet känns
Gör din tolkning, häll mig full med svar
Rita figurer, och dra en gräns

Jag får liksom ingen ordning på mitt liv
Det kan va så förfärligt, det kan va så bra
Om nätterna har jag förskingrat så mycket förstånd
Det kanske var pundigt, det kanske var bra


F*ck it!

Fick resultatet från högskoleprovet idag. Eftersom jag trodde att min egenhändigt ifyllda resultatlapp stämde med facit så var jag förberedd på att få 1,7. Fick en högt obehaglig chock när jag öppnade kuvertet.

1,6

Min reslutatlapp var felaktigt ifylld och jag hade två rätt mindre. Vilket gjorde att jag hamnade på högsta poängen i kolumnen för 1,6 poäng. Istället för att få 1,7. Ångest!

Bye bye Linköping.
Antagligen bye bye Örebro också.
Och i så fall bye bye psykologutbildningen.

Fuck!


Sunshine.

Hey ho.

Sov till nio idag, då hade katterna tröttnat och väckte mig för att få mat. Gav dem frukost och släppte ut båda i vårsolen. Satte mig sedan med livsmedelshygienen och en kannna chai-te och började. Har hunnit göra frågorna till första kapitlet, planen är att göra hela häftet plus lite näringslära idag. Skulle vara guld värt att få en del gjort.

Skjuter upp stallet till i eftermiddag. Känns som om jag får mer skolarbete gjort om jag börjar med det.

100504

Överlevt dagen.
Ligger i soffan.
Orkar knappt röra mig.

Hemmapluggdag imorgon.
Massor att göra.
Läkartid också.

Ska försöka göra allt i tur och ordning och utan att braka in i väggen. Inte många veckor kvar nu.

Fanfanfan.

Bra dag blev dålig dag på ungefär 5 minuter. Ska försöka överleva den genom att åka till ödemarken ikväll och äta pizza och se på Hollywoodfruarna istället för att sitta hemma och deppa hela dagen.

Fan.

Morgonstund har guld i mund.

Har sovit som en stock inatt. Väckarklockan ringde kl 12.00 idag vilket var a) otroligt skönt och b) välbehöverligt.

Ligger hemma och dricker te, ser på kvalitativ dagsunderhållning på tvn och planerar resterande av dagen. Ser just nu ut ungefär så här; ingenting, ingenting, ingenting, lämna paket på Pressbyrån, köpa medicin till katterna på Apoteket, åka till stallet och pyssla, ingenting, Svenska Hollywoodfruar, sova.

Bra plan.

Fullt ös medvetslös.

Idag har det varit fullt upp från morgon till kväll (från 04.55 till 23.00 närmare bestämt).
Landade precis i soffan efter att ha röjt upp det värsta hemma och duschat, bytt lakan och värmt lite mat. Sittar nu och äter överbliven pasta, dricker te och ser på Sex and the CityComedy Channel.

Lilleman begick årets fälttävlansdebut i Tranemo. I dressyren skötte han sig fint men blev (tyvärr) ordentligt nerdömd. Hopprundan var fin ridmässigt men med två slarvnedslag som lilleman får ta på sig skulden för. I terrängen var han på hugget och hoppade felfritt. Så i helhet är jag nöjd med dagen. Var inte så mycket som jag själv kunde ha gjort bättre.

Sedan var det dags för bäbishästen att åka och löshoppa på ridklubben i stan. Vi var där i tid och allt gick som det skulle. Han var avslappnad, bjöd själv på hindrena och avslutade med oxern på 135 utan problem. Känns som om han är fint förberedd inför visningen så nu ska vi bara underhålla det de sista veckorna med lite longering, ridning och hoppning på lina en gång till veckan innan. Ska öva lite på att visa för hand också innan det är dags.

Imorgon är det sovmorgon, vilodag och bara pyssel och putsning i stallet som står på schemat. Lilleman ska få testa sin nya magnetpad och jag ska försöka hinna med lite skolarbete.

Pasta & packning.

Det är helg! Helg, helg, helg, heeeeelg!

Igår var det praktik och sedan bar det av hem till stallet för att rida bäbishästen. Blev en skogstur med sällskap och han fick prova på att hoppa några små stockhinder för första gången i sitt liv. Gick finfint och han galopperade över dem så duktigt. Han ska få prova på att skutta över något litet hinder på banan någon dag också innan sommaren.

Sedan packade jag en väska och åkte till obygden. Där bjöds det på fyllda tacotubs, lösgodis, asti och film. En skräckfilm och The imaginarium of Dr. Parnassus. Den förstnämnda var ett typexempel på en dålig skräckfilm och den andra var betydligt mycket bättre på ett speciellt och fachinerande sätt.

Idag har det hållits lektion för älgen, pussats på gammelman och lilleman har ridits. Sedan har det packats, plockats, knoppats och duschats. Och så har det lagats mat. Nu ligger jag under duntäcket i soffan med en katt ovanpå och försöker kurera min stackars mage. Klockan ringer 04.55 imorgon och sedan bär det av mot årets fälttävlanspremiär.

RSS 2.0