Gott nytt år everyone!

Så.
Idag har jag varit i stallet och tagit en galopptur med plutten och handlat lite mat. Tog mig precis ur badet och dricker te och kolar på Sound of Music (hinner varken se början eller slutet men kan den utantill så behövs inte). Ska packa mitt pick och pack och åka förbi stallet och pussa djuren innan jag styr kosan mot ödemarken.

Blir trerätters och dvd-maraton i pyjamas. Och bubbel såklart. Bra plan.





Gott nytt år, Happy new year und frohes neues Jahr!


Treat yourself.

Nyss hemkommen från stan sitter jag och återfår värmen i en fåtölj hemma. Ska strax fixa något att äta och sedan åka till stallet för hoppträning ikväll.

Eftersom jag idag hade både a) pengar och b) mål med min treatyourself-shopping så hittade jag självklart inget av de jag hade tänkt. Hittade dock istället saker som i tha long lopp kommer att vara roligare. En mycket fin klänning, en mycket fin kjol och ett mycket fint diadem från Monki. En mycket cool tröja och en mycket tjusig BH från H&M. Badprodukter och små presenter. Och sist men inte minst - the ultimate gift!

Titta vad fiiiiint det är. Och bara till miiiiig.

"Tack så hemskt mycket Ida, det var väldigt generöst av dig."
"Åh, det var så lite så."




091230

Oh I was wrong.
Igår påstod jag att det var kallt.
Bullshit.

Idag är det kallt.
Mina damer och herrar; idag var det -28 på morgonen.
Det är vinter.

Idag var jag uppe tidigt för en gångs skull. Så tidigt som halv sju.
Släppte ut hästarna och pysslade i stallet och tog ett varmt bad när jag kom hem. Underbart skönt.

Nu ska jag åka in till stan och se om jag kan hitta något mer roligt på rean. Har gett mig själv tillåtelse att spendera en del pengar på helt onödiga men fina saker till mig själv. Bara för att. Och det är ju faktiskt nytt år alldeles snart.

Så nu ska jag gå och rota fram det varmaste plaggen jag äger och bege mig ut i kylan. Åker i alla fall bil in till stan.

091229

Det är kallt.
Jävligt kallt.
-23 om man ska vara exakt.

Kom precis in från stallet och ligger nu under dubbla duntäcken och försöker återfå värmen i fötterna. Tog en kort ridtur med lilleman och hunden. Det var så mycket snö på sina ställen att det nådde hästen upp till magen. Idag är en typisk stugsittar-dag med andra ord.

Släppte ut gammelman i en stor hage för första gången på två månader också. Han är egetligen inte frisk men så besvärlig att det inte fungerar att hålla honom stilla längre. Och det var det värt. Han har inte sett så lycklig ut på länge som när han kunde röra sig obehindrat ute i snön. Ska tillbaka ikväll och se över benen på honom också.

Slog mig ganska nyligen att vi tar ett steg ur 00-talet nu också. Var ju precis nyåret -99 och alla var livrädda för att deras Windows 97 och modem skulle kracha alternativt ta över världen. Tänk va tiden går fort.

Veckan är lite halvplanerad för att jag inte ska gå i taket av att inte ha något att göra. Imorgon ska jag in till stan igen och stilla mina behov. Fick nämligen starka behov att äga en tyllkjol, en långärmad svart tröja, en fuskpälsväst och ett par fina skor. Och sådana behov ska man inte ta för hackor. De är på allvar.

Ska även till ödemarken och ha DVD-maraton någon dag. Förslagsvis en dag när det är så kallt att man ändå inte kan rida.

Har även en hoppträning inbokad och nyår halvplanerat.

Himmelblau.

Idag har jag varit i staden. Och handlat. Litegrann. Typ.

Hade sovmorgon, mami tog stallet så jag behövde inte ens stressa. Pulsade i snön till stationen och tog tåget till mellandagsreornas förlovade tillhåll. Det var trångt, fullsatt och mycket folk. Lyckades klämma in en efterlängtad lunch med J på Vero och deras underbara pasta. Väldigt trevligt.

Kom hem med en mysig och lyxig ullkofta (som att jag behövde fler sådana), ett par pyjamasbyxor och underkläder från Twilfit, nagellack i en himmelsblå färg samt ett genomskinligt och två flaskor bubbel till nyårsafton.

Har tagit ett bad, målat naglarna och ska se på film och dricka te. Mys.


091227

Idag börjar vi med igår.
Jag är glad att det är över.

Då kan vi avhandla idag då.
Borde inte vara så svårt då jag längtar efter att det ska vara över också.
Orkade till stallet men inte så mycket längre än så.
Nu ligger jag i soffan och funderar på om jag orkar åka in till stan imorgon. Om det över huvud taget kommer att gå. Det snöar och snöar och snöar och man har tur om man tar sig runt stan med bilen.

Den lilla staden menar jag nu.

Fan.


Klappat och klart.

Windows 7, Soaked in Luxury-sjal, olivtvål, Tokyo Jane-armband, Paradischoklad, DVD-boxar, hudvårdskit, fotoprints t-shirt, pyjamasbyxor, Janet Evanovich-böcker, ansiktsmasker, pengar, reflexridtäcke, laptopbricka, collegetröja och en underbar julhelg.


Tack. It´s too much guys. Love it.

Avatar.

Dagen är slut och så även min energi.

Gick bra med middag hos papi och jag kom hem några fina presenter rikare (Windows 7, pengar till Officeprogram, pyjamasbyxor och en underbar sjal som jag är förälskad och kär i). Kände mig allmänt rastlös när jag kom hem så jag drog på mig snökängorna och gick på bio. Själv. Kändes faktiskt inte särskilt konstigt och jag hade turen att få sista biljetten till Avatar. Och den var så bra. Och kool. Och mäktig. Lätt värt besväret.

Rastlösheten försvann definitivt och resten av kvällen spenderades i soffan med nagellacksmålande, småätande och dvd-tittande iförd jullovsuniformen pyjamasbyxor och myströja.

Imorgon har jag ingen plan what so ever. Underbart!




Weihnachten deluxe.

Så.
Dagen efter dopparedagen.

Igår var vi i stallet hela förmiddagen, åt jullunch hos mormor och morfar och såg Kalle Anka, var hemma hos pappa och kramade hela familjen, åkte hem och intog soffan, såg Karl Bertils Jonsson och öppnade paket, åt ost och kex och julgodis, tittade på Ice Age 3 och fem avsnitt av Sabrina och somnade som en stock.

Idag sov jag till 09.40, äter frukost och tittar på tv, ska strax åka till stallet och rida gammelman i snön och sedan åka hem och byta om för att äta sen lunch hos pappas familj.

Underbart.

Little christmas.

Idag var det alltså lilla julafton.
Den har jag spenderat i en fluffig vit badrock på relax.
Fantastic. Faaaantastic.

Vi åkte alltså till örebro och tog det lugnt på gustavsviks relaxavdelning.
Jag har badat jacuzzi i mängder, suttit i ångbastu, legat i en liggstol i varmrum och läst skvallertidningar och Vattenmelonen, simmat i utomhusbassäng, ätit god mat, druckit kaffe latte och ätit minimagnum, solat, badat ännu mera jacuzzi och bara tagit det lugnt.

Som sagt. Fantastic.

Och imorgon är det The Big Day. Ska bli jättemysigt.
Sista avsnittet av julkalendern, stallet och uteritt med skruttarna, jullunch och Kalle Anka hos mormor och morfar, åka och krama papi och sedan mys hemma i soffan med mami och djuren på kvällen. Filmer, ost och kex och julgodis tills man inte orkar röra sig.


Nu blir det lite julmat och en film. Är seg efter dagens avslappning.


Finally!

Vad vi har väntat! Längtat! Trånat!

And now it´s soon here!



091222

Ligger i soffan.
Har ätit lite (eller mycket) julmat.
Och klunkat en halv flaska julmust till.
Förträffligt.

Ska bädda sängen med rena lakan och hämta en skål med ostbågar.
Och sedan ska jag se Välkommen till familjen i vågrät position i soffan.

Imorgon är det relaxdag som gäller.
Också förträffligt.

Nu är det jul igen, ja nu är det...

...jul igen!

Inte idag, och inte imorgon, men sedan!!!

Granen är pyntad, tomtarna är framme, hyacinterna blommar, mozartkulorna är rullade, kålroten är griljerad, tvätten är tvättad, julklapparna är inhandlade och inslagna, maten är inköpt, julen planerad, kläderna hänger framme, morgondagen är bokad och julkänslan har infunnit sig.

Idag står städning (hur underbart är det inte när golven är rena?), pepparkaksbak, stallet, lite matlagning och filmmys på schemat.

Twentyfirst of december.

21 december.
Bara 3 dagar kvar till jul!

Har sovit utan väckarklocka och vaknat vid lunch tre dagar i rad. Har till följd inte kunnat sova på nätterna.
För att återställa ordningen så satte jag klockan och gick upp 07.00 idag. Har griljerat min kålrot som jag kokade igår, ätit frukost, kollat på tv, druckit varm choklad med marshmallows och tagit det lugnt.

Ska åka till stallet vid lunch och ta med lille plutt till ridhuset idag så han får hoppa lite. Ikväll ska jag och mami åka till mormor och morfar och lämna födelsedagspresenter till morfar som råkar fylla år dagen innan julafton. Ska handla det sista inför jul också och fixa sista julklappen. Sedan bör jag ha ca 7 kr på kontot så då är det slut på det roliga för ett tag.

På onsdag är det relaxdag. Vita fluffiga badrockar, god mat, bubbelpool, vanlig pool, annan pool, lugn och ro. Lööövely.

 


Mörning.

Klockan är 11.30 och jag har precis ätit frukost.
Lovely.
Katten har somnat i famnen och jag kollar på My Boys.
Hur gulligt som helst.

Nu är planen följande;
- Get dressed
- Åka till stallet
- Rida lurven i skogen
- Komma hem
- Tina upp mina frusna tår
- Ta ett varmt bad
- Komma på nästa steg i planen


091219

5 dagar kvar till julafton!
Underbaaart.

Jag är fullt upptagen med att ha jullov för tillfället.
Sova tills jag vaknar, pyssla i stallet och se mängder med bra och mindre bra filmer.

Idag står uteritt i kylan, Shrek och Pirates of the Caribbean-maraton och julmatlagning på schemat.
Det är ju för tusan nästan tjugo minus utomhus. Lägger man flera täcken på hästarna så kan dem inte röra sig ordentligt.

På tal om hästarna så var det not so good news för gammelman. Inte bara ledinflammation utan också ligamentskador och väldigt lång vila med korta skrittpass under ryttare (mest för att hålla honom lugn och sansad så länge som möjligt). Återbesök om 2 månader för utvärdering.

Nu ska jag dra på mig femtiotre lager kläder och åka till stallet.

Frozen.

Nu ber vi alla en stilla bön.
Snälla låt snön ligga kvar över jul.
Det är ju så fiiiiint!
Och vitt!
Och mysigt!

Idag var jag i skolan i en och en halv timme. Gjorde tre liter bechamel och åkte hem. Därför var jag färdig i stallet för en timme sedan och kunde åka hem och krypa upp i soffan några timmar innan det är dags att åka tillbaka och lasta gammelman för att åka in till stan. Han ska nämligen till farbror hästdoktorn på återbesök idag.

Och imorgon är det sista dagen i skolan. Sedan är det julloooooov! Finally. Jag ska inte göra någonting speciellt alls, förutom att boka in en dag på relaxavdelningen i örebro, bubbelbad och god mat. Perfekt.

091215

Redan femtonde december.
Och snö både högt och lågt utanför fönstret.
Mycket snö.
Helt sjukt.

Igår var jag väldigt upptagen.
Jag var i stallet, red ut i snön med min plutt, hoppade M´s häst, köpte tomtar och var i skolan på kvällsöppet. Igår var det ett företagsjulbord med en twist. Rolig mat att laga var det i alla fall.

Idag har vi städat i skolan.
Och ätit julbord.
Och jag hann med en tidig buss hem så jag och lilla plutt kunde åka till ridhuset och träna dressyr. Han är så fin just nu. Man skulle nästan kunna tro att han är dressyrhäst. Nästan.

Tog ett långt bad och började på en ny Marian Keyes-bok (har börjat läsa om hennes första böcker i väntan på julafton och ev julklappsböcker) och nu ligger jag i soffan och kollar på tv. Och beundrar snön utanför fönstret.

Imorgon ska gammelman in till kliniken igen. Då ska alla tummar och tår hållas. Hoppashoppashoppas.

091213

HAHAHAHA!
Hahahahaha!
Ha!


Man skulle ju kunna tro att det inte är roligt femtioåttonde gången man ser dem, but it never gets old.

Och därför skrattar jag;



Halvtid.

12 dagar har gått.
12 dagar kvar.
Halvtid till julafton med andra ord.

Det har vi firat genom att ha julgodistillverkning hemma hos Anna idag. Sju timmars slit (och skratt och flams och skvallrande) resulterade i mariannetryffel, lakritsfudge, pepparkakstryffel, knäck, pepparkaksmaränger, vit chokladfudge, marsipangrisar och ett pepparkakshus.

Jag är helt slut och orkade bara hem, till ICA och sedan direkt till soffan. Såg Polarexpressen och drack julmust och ännu lite mera julkänsla infann sig. Bara fyra skoldagar kvar innan lovet också. Underbart med lite ledigt (antagligen sista riktiga jullovet jag har i mitt liv, lika bra att njuta av det).

Imorgon är det sovmorgon (igen!) och mycket att pyssla med i stallet. Ska bli skönt.

091211

Uppe med tuppen.

Har redan varit i stallet, varit och tömkört lillplutten i ridhuset, fixat och grejat och duschat. Nu ska jag lyfta bort katten från knäet, byta om och ta bilen till farbror doktorn. Funderar på att handla i eftermiddag, är sugen på att göra rocky road eller något annat julgodis.

Imorgon är det sovmorgon och pysseldag hos Anna. Ska bli skoj.

Nu: väcka katten.


Möte med Gud på Lindex.

Jag har brutit ett löfte.
Ett löfte som jag gjorde mot mig själv och min plånbok efter all julklappsshopping.
Att inte köpa kläder!

Idag var jag på stan med mami och skulle köpa kläder till henne. Och inne på Lindex så hände det. Där hängde dem. Alldeles ensamma på ett rea-ställ (eller nej, inte ensamma men i särklass snyggast och därför ensamma i sin kategori). Ett par svarta leggings i sammet, storlek M. På rea. Och inte nog med det, de passade perfekt också! Hur ofta händer det? Det var meningen. Gud ville att jag skulle köpa dem. Gud ville att jag skulle bryta mitt löfte (litegrann). Annars hade han inte hängt dem där!

(För nej, i min värld finns inte alternativet att han skulle placerat detta vackra ting framför näsan på mig för att testa mina principer och för att jag skulle säga nej och gå vidare, inte en chans)

091210

Tid: 10.36
Placering: i soffan under ett duntäcke.
Gör: ser på Sabrina och äter varma mackor.
Plan: att ta sig ur soffan, byta om, åka till skolan och vara där innan jag börjar 12.00.
Good stuff: att jag redan har varit i stallet och fixat, bara ridningen kvar ikväll.

Sådärja.

Mys.

Katten i famnen, duntofflorna på fossingarna, stora tekoppen i handen, nybakade lussebullar på fatet och ett underbart lugn.

091209

Åh vad jag misstog mig igår.

Efter någon timme så stormade patrullen in hemma med beskedet att det var en senskada som härjade i stallet. Åkte dit och konstaterade att det antagligen bara är en sparkskada men likväl inte en så fin sådan. När jag ändå masat mig till stallet så kunde jag lika gärna mocka resterande boxar och hjälpa mami att motionera hästarna. Handlade på hemvägen och hade myskväll med DVD-boxar, julgröt och lösgodis. 

Tog i alla fall ledigt från skolan för vård av sjuk häst idag. Var i stallet tidigt och kylde benet och gjorde en lägesinspektion. Efter det har effiktiviteten itself härskat.

Fixade i stallet, åkte med lillhästen till CRK och red ett dressyrpass, åkte hem, gjorde en lussebullsdeg, tog ett bad och läste modetidningar, bakade 36 lussebullar, kavlade ut 3 plåtar med pepparkakor, tvättat två maskiner tvätt, rullat ett fat med mozartkulor (placerad i soffan med Sex and the City-filmen på tvn) och fått en interesting telefonsamtal. Jag ska få en leverans efter 17.00 idag. Sen ska jag till stallet igen och kyla ännu mera ben.

Kikade på tv-tablån och insåg precis att dagens svåra val gäller vad jag ska koncentrera mig på klockan tjugoett ikväll; I hennes skor eller The real houswives of New Jersey. När man har I-landsproblem så är livet i alla fall ganska bra.

No good.

Har en dålig dag. Usch och fy. Hatar dåliga dagar. Kände att det var en redan när jag varit vaken i 10 minuter. Hade då hunnit välta a) en tekopp och b) en blomkruka.

Men kom i alla fall iväg till skolan för en av terminens segaste och mest onödiga dagar. På väg hem så lyckades jag åtminstonde skaffa en praktikplats inför torsdagarna och fredagarna nästa termin, köpa en skjorta för att muntra upp mig själv och prata med en chef som var hyfsat positivt inställd till konditoripraktiken på måndagar som också ska ske till våren.

Mami tar stallet idag så jag är hästledig och har ångest istället. No good. Borde sluta ha ångest och dåligt samvete och göra något vettigt istället. Baka pepparkakor kanske..? Och scones. Det blir bra det.


Quickie.

Nu gör vi det här snabbt. Har nämligen noll lust idag.

Såg julkalendern, åt frukost, åkte till skolan i regnet, jobbade i skolköket, åkte hem, åkte till stallet, boxarna var redan mockade, gjorde allt annat, red en barbackatur i skogen med lillhästen och Tilde, promenerade med gammelman, åkte hem, tog ett bad, började läsa om en gammal Marian Keyes-bok, kröp ner i soffan, åt soppa och smörgås, fastnade framför datorn, njuter av julgranen, julpyntet, gosar med katten och ska slå på en DVD-box att somna framför.

God natt!

St. Nikolaus.

Idag går det väldans långsamt att skriva.
Anledningen?
Katy ligger i min famn mellan mig och laptopen och sover på min högra arm. Helt bedårande och väldigt i vägen.

Idag har jag hoppat en hel väldans massa.
Först lillhästen, han skötte sig superb och vi fick bara massor med beröm. Var första gången han hoppade bana upp till 140 med ryttare på ryggen också och det gjorde han utan att blinka (jag däremot tittade i taket och höll mantag för att hänga med).
Sedan var det M´s häst som stod på schemat, gymnastikhoppning och några högre hinder för henne med. Efter det fick jag sitta upp på älgen och hoppa några språng för att hon skulle lugna ner sig med mami. Klanten trampade dock av sig en sko mitt i alltihopa så nu är det skoning på schemat för henne. Till sist tog jag även och kravlade mig upp på J´s häst som i stort sett aldrig hoppat förut och galopperade över några småhinder.

Väl hemma efter stallet så har jag och mami städat hela huset, burit in granen och satt den på plats och så har jag lagat middag. Ska ta och pynta granen och sen krypa ner i soffan med en film.

Idag är det ju St. Nikolaus också. En tysk högtid som i stort sett innebär att man ställer fram sin stövel/sko kvällen innan den sjätte december och sedan så fyller St. Nikolaus (barnens skyddshelgon) stöveln med godis/små presenter under natten. Jag ställde alltså klockan och gick upp mitt i natten för att lägga ut presenter till mami, H, katterna och Tilde. Alla blev så glada. Perfekt.

Gäsp.

Idag var det äntligen dags. Min älskade sovmorgon.
Sov till 08.45, släpade mig till soffan och såg julkalendern med Katy medans jag lååångsamt vaknade till.
Perfekt.
Sedan hämtade jag en kopp te och en lussebulle och förtärde provianten under mitt duntäcke i sängen medans jag läste färdigt Fångat Byte (Janet Evanovich är helt underbar, har önskat mig ännu flera böcker ur Stephanie Plum-serien i julklapp).

Sedan åkte jag, mami och hunden till väse och traskade runt i skogen en timme i jakt på den perfekta granen. Hittade den (och en annan stackare som höggs ner av misstag och får tjäna som trädgårdsgran) och tog med träden hem till gården igen. Åkte och storhandlade också innan det var dags att åka till stallet och lasta in lillhästen för att åka och träna för ny tränare.

Det gick helt fantastiskt bra och jag är helt lyrisk över min duktiga lilla plutt. Han kan verkligen det vi gör och fick bara positiv feedback från tränaren. Hon var också mycket bra för den delen med massor av vettiga idéer. Blir många fler träningar för henne, till att börja med en imorgon vid lunch. Följt av hoppande av M´s häst. Många hoppass den här helgen.

Kom hem sent och har avnjutit en gourmetmiddag bestående av veg lasagne från Familjen Dafgård, julmust och lösgodis. Ser på 28 dagar och ska snart sova. Måste upp inatt och pyssla med en liten överraskning för resten av familjen som ska vara på plats när de vaknar imorgon bitti. Klockan ringer alltså först 05.30. Gäsp!

Jävlit bra stuff.

En hyllning till alla bra stuff som sker och existerar och ska dyka upp inom en snar framtid...

- Massor med söta hästar i stallet som visat sig från sin bästa sida i flera dagar.
- Extremt efterlängtad sovmorgon imorgon.
- MVG på senaste provet, damn I´m good *dansar the happy dance här hemma*
- Hoppkurs båda dagarna i helgen.
- Julgransfällning imorgon (jag hämtar mitt julträd i skogen jag, så det så!)
- Mysmysmys!
- Pizza och chips i soffan right here right now.
- December och snaaaaart juuuul! 


Flower.

Det luktar jul.
Juljuljul.
Mest eftersom alla mina fem fina hyacinter blommar för fullt.
Och för att mina tre nejlikeapelsiner hänger i fönstrena och luktar just... jul.

Jag har för övrigt slutat tidigt för fjärde dagen i rad och var därför hemma rekordtidigt från stallet. Har tagit ett varmt bad för att återfå normal kroppstemperatur och lagt en rolig ansiktsmask. Nu sitter jag och Katy i soffan och filosofierar. Dagens dilemma berör om det är acceptabelt att äta chips en torsdagkväll om man är otroligt sugen.

Fick precis träningstiderna i helgen. Ska bli kul med en tvådagars hoppkurs för ny tränare. 17.45 på lördag och 11.00 på söndag betyder sovmorgon. Och en soffsittarförmiddag med filmer, julpyssel och pepparkaksbak på lördag. Mys.

Men nu. Chips. Bara lite. Pyttelitegrann.

Winterwonderland.

Åh så underbaaaart!


1. Solen skiner och det är kallt och vackert och frost överallt.

2. Hästarna är på bra humör (peppar peppar) och hade en superskön tur i skogen med lillhästen och hunden i solskenet.

3. Jag överdoserar julen big time. Äter lussebullar, tittar på julkalendern, kokar tomtegröt, pyntar, slår in klappar och planerar St Nikolaus, julmarknad och julgodistillverkning.

4. Jag har slutat tidigt två dagar på raken och hunnit rida innan mörkrets inbrott och varit hemma inte alltför sent. Skönt.

Sol och superhjältar.

Första december. Finally får man hänge sig åt julen utan konstiga blickar. Äntligen är mina adventsljusstakar legitima. Hurray!

Imorse satt jag och Katy bänkade framför tvn 07.15 och åt lussebullar och tittade på första avsnittet av julkalendern. Svårt att uttala sig om hur bra den är än, och i vilket fall så är det traditionen och inte själva programmet som är mysigt.

Är på bra humör idag. Solen sken hela dagen och hovslagaren kom och slog på skon så jag hann med en tur i skogen innan det blev mörkt. Var hemma från stallet redan för en halvtimme sedan och har ändå hunnit göra allt. Wünderbart!

Nu ska jag duscha, hitta något ätbart och sedan är det tv-kväll deluxe. Vänner, Ugly Betty, Desperate Houswives och Christine. Ooooh.

 


RSS 2.0