Out of gas.

Jag är helt slut.
Kaputt.
Känns som om kroppen har bensinstopp.

Planen är att försöka vara vaken till 21.00 i alla fall. För att inte störa rutinerna för mycket och vakna mitt i natten. Har redan somnat på soffan två gånger under Joey. Igår gick jag också och lade mig 21.00 och sov hela natten. Behöver väl sova antar jag. Och imorgon är sista praktikdagen för veckan. Sedan är det långhelg.

Red ut på bäbishästen med sällskap i skogen förut. Första gången sedan oktober som jag red ut och tolfte gången jag satt på honom. Det går så fort med de små. Han skötte sig mycket över förväntan och var så söt så.

Nu ska jag försöka hitta något att äta. Och göra en kanna te.

Helt sjukt bra liksom.

Är så jäkla nöjd med dagen. Produktivare produktivitet får man leta efter liksom.

- Grabbarna har blivit bäztizar i bäzta högstadieanda och beter sig som två gängliga tonåringar i hagen. Allt frid och fröjd där.
- Sommarjobbet är fixat och klart!!!
- Det finns chans att jobba extra till hösten på ovan nämnda jobb!
- Pappas present är inslagen och klar. Faktiskt sjuukt nöjd. Lika klurigt varje år.
- Tråkiga ärenden på stan är gjorda.
- Har tränat på gamla HP på tid. Fick bra resultat och hade gott om tid kvar på både ord och engelska läsförståelsen när jag svarat på allt. Känns betryggande.
- Lilleman var fin och avslappnad under ridpasset trots (eller tack vare?) den efterhängsna giraffen som nafsar honom i hasorna hela dagen i hagen.

Nu ska datorn stängas av, Hollywoodfruarna tittas på och min "fira sommarjobbet på en måndag"-flaska med Asti öppnas och drickas ur (it´s okey, det är bara 20 cl). Sedan blir det fransk film på ettan med wienernougatglass till.

Tomorrow.

Känner att jag kommer att göra så himla många himla bra saker imorgon.

- Åka till stallet och släppa ut pållarna, mocka och rida en sväng.
- Duscha, få på mig vettiga kläder som säger "hej, mig vill du anställa" och äta frukost.
- Anställningsintervju för sommarjobb.
- Läkartid.
- Fixa pappas present, hämta grejer på apoteket och sola en kvart downtown.
- Åka tillbaka till stallet och inspektera hästarna efter en dag tillsammans samt täckenas skick.

Kväll i krillehôla.

Gammelman står bredvid de andra pensionärerna och mumsar hö i en box ute på landet. Imorgon får han bekanta sig med nya flocken i den stora skogshagen.

Bebishästen står mitt emot lilleman och äter sin kvällsmat. De fick gå ut i hagen en stund för att hälsa på varandra innan det var dags att gå in för kvällen. Allt gick bra. Bytte dock täcke på lilleman till ett gammalt som kan gå sönder utan att det gör något. Grimmor lär det också gå åt ett par under våren. Det nafsades rätt så flitigt.

Bytt är bytt. I alla fall till maj. Sedan är det betessäsong.

Har bunkrat upp med ett tröstkit här hemma. Precis sett Svenska Hollywoodfruar och ätit dagens enda mål mat (bortsett från en banan). Hunnit göra ett ordtest också inför HP (35 av 40 rätt, det är helt okej). Nu ska jag plocka fram hyrfilmen och lösgodiset. Ska se The Ugly Truth, behövde en komedi kände jag.

100328

Ångest deluxe.

Separationsångest för att gammelman och jag för första gången på 5 år ska dela på oss.
Ångest över alkoholprovet och att jag är felinformerad så alla mina anteckningar är värdelösa.
Ångest över högskoleprovet och att jag inte förbereder mig som en tok.
Mild ångest över att det inte känns så bra som det borde med bebishästen och hans "tränare".





Har varit igång hela dagen. Först utsläpp och stalljobb, sedan med bebishästen till Hova för att löshoppa för The Guru. Mentalt sammanbrott och dålig magkänsla. Sedan tillbaka med bebishästen för att återlämna honom till hans kompisar. Efter det stallet igen för att rida lilleman i skogen och bunkra upp för Den Kommande Katastrofen med lösgodis.

Ska försöka plugga lite för att dämpa ångest #3 och sedan är det dags att åka och lämna gammelman på semesterorten där han får stanna till sommaren. Det är så hemskt fastän jag vet att han får det mycket roligare där än hemma i våra leriga hagar. Och fastän jag vet att han knappast är utdömd som ridhäst och att vi har alla medel och tid att få honom tillbaka och hitta ett fint hem åt honom så känns det som om det vore domedagen med stort D. Min darling, första gången på 5 år som han inte kommer att stå hemma hos mig i stallet.

Hem kommer istället bebishästen för att på allvar bli tränad för The Big Test. Om vi ens kommer att deltaga. Men förberedd ska han vara för då är han i fas med sin utbildning.

Nu; skolböcker.

Tea-time.

Jag rullade hem från Staden. Helt underbart.

Lyxigt te i fina koppar och mysig miljö. Snittar, kakor, scones och tårtor (prinsess, choklad, maräng med färska bär, fruktpaj, morotskaka) i all oändlighet. Trevlig personal och lyxig känsla.

Tog ett varv på stan efteråt och införskaffade ett par gummistövlar (för det nuvarande vårvädret), två par tygskor (för det kommande vårvädret), en mjölkkanna, ett cykelsadelöverdrag och strumpbyxor.

Ska ta ett bad, göra några test på internet inför HP, läsa lite på läxan och vara nöjd med att jag har en intervju, läkartid och ska fixa pappas födelsedagspresent på måndag. Klockan 20.30 släcker vi ner, tänder några ljus och myser under Earth Hour. Och sedan får jag inte glömma att ställa om klockorna tills imorgon.




Mer modeblogg än såhär blir det inte;




               


100326

Jag har inte haft tid.
Eller ork.
Eller levnadsglädje.

Därför har jag inte bloggat.

Orkar inte ta upp den mest essentiella av veckans incidenter but it was baaad. Hemskt och sorgligt. Sedan har jag jobbat hela dagen i skolan och efter det två hela dagar på praktiken. Om någon hade slängt in mig i en centrifug och sedan kört mig genom en gammal hederlig stenmangel så hade jag antagligen kännt mig piggare.

Borde i alla fall ägna mig åt som serious pluggande men det har inte blivit av. Har ett serious prov i alkohol och det ännu större och beryktade Högskoleprovet att se fram emot. Fick kallelsen idag och bara den gav mig lindrig och inledande ångest.

Det enda något glimmande i den annars så mörka tillvaron skulle väl vara att jag har en arbetsintervju på måndag för sommarjobb, att det har varit löning (det behöver inte vara mycket för att vara bra) och att jag ska dricka Afternoon Tea men pappa inne i Staden imorgon. Och att det är helg. Gud vad jag behövde en helg. Man ska nog egentligen inte vara så trött att man gråter av utmattning varje fredag eftermiddag bara för att man vet att man har lite ledigt att se fram emot.

Nästa vecka och veckan efter det blir ju även de något kortare eftersom det är påsk. Undrar om Lily Allen kommer att lämna påskriset ifred om jag sätter fjädrar i det..?

Men imorgon är det som sagt teatime. Och så ska jag treata mig själv med lite (lite!) vårshopping. Skor! Och så ska lillemannen få göra ordentliga saker i ridhuset. Och på söndag blir det hästbyte, orkar inte gråta mer över det nu.

Nu ska The Big bang theory ses klart och sen väntar sängen.


Måndag.

Ska alldeles strax byta om och åka till pållarna för att göra dagens stallarbete. Vid lunch har jag läkarbesök och eftermiddagen brukar då ägnas åt vila. Eftersom gammelman inte såg 100% ut när jag tittade på honom i lördags så har han fått en kvällstid på ATG idag, 20.00 ska vi vara där (vilket betyder att jag inte får se Hollywoodfruarna förens på söndag eftersom min internetuppkoppling inte fixar internet-tv). Ett sånt I-landsproblem.

Sov förresten 11 timmar inatt. Det var välbehöveligt!

Ska försöka plugga lite sen också eftersom jag kommer att ha fullt upp tisdag-fredag den här veckan (mami och H är bortresta, kvällsöppet i skolan, praktik och hästarna).

Oki.

Söndag och helgen är ganska snart över.

Har åka fram och tillbaka till ridhuset som en tätting hela helgen. Torsdag och fredag kväll, lördag morgon och kväll och söndag morgon. Lilleman har tränat två dagar och det var klart godkänt. Han är lite mer kontrollerbar och hoppar lite högre.

Hela gårdagen mellan ridhusbesöken spenderades sovandes i soffan. Idag har jag istället varit riktigt duktig och ägnat mig åt seriösa högskoleprovsförberedelser i hela tre timmar. Jag har läst på engelska, plöjt igenom dagens DN och gjort orddelen och läsförståelsedelen från ett gammalt hp på tid (med helt okej resultat).

Ikväll ska dvd-utbudet i filmhyllan inspekteras och så blir det pasta och choklad. Nyttigt och bra. Har idag intagit 3 bananer, 3 glas blåbärssoppa och 1/4 burk pringles. Anna Skipper skulle inte ha gett sin välsignelse.

100318

Jag är så trött trött trött på allt allt allt. Och det mest upplyftande? Om ett dygn är det helg... som innebär ännu mer jobb (mest hästarna) och ännu mer ångest (mest högskoleprovet).


Oh joy!

Hp.

Det är ungefär 3 veckor kvar till högskoleprovet.
Vilket betyder att jag borde vara neurotisk och plugga som en galning (som alla andra).
Vad gör jag?

Jag läser Marian Keyes på engelska.
Jag har precis köpt två fina färgglada mappar och ett fint anteckningsblock med färgglada fåglar på för att motivera förtskridandet av studierna.

That´s it.

Jag har även lätt flygande planer på att sätta mig och göra lite övningar på ordprov.se, läsa någon viktig finanstidning eller annat kostymnisseblad i stil med DN, lära mig en finfin lista med prefix som jag kommit över samt gå igenom alla gamla prov jag kan lägga tassarna på.

Kanske skulle börja snart..?

Sug.

Jag har ett sånt godissug!

Har precis ätit wienernougatglass och det bara förvärrade situationen. Det kan också bidra att jag vet att det finns damsugare, kokostoppar, bullar, marabouchoklad, toblerone, chips, ostbågar och pringles i skåpen nere i köket sen hamstrandet efter det lilla missödet med Ica Maxis tak.

Dilemma dilemma.

Önskelista.

Om jag kände att jag hade pengar att lägga på matriella ting så skulle de här ligga nära till hands just nu;

- Snygga gummistövlar.
- Bekväma ballerinaskor.
- Beiga (eller i värsta fall vita) tygskor.
- Ett par jeans.
- Massor med bra böcker.
- En ny (och bra!) mascara.



Underskattat nöje.

Måndagsmys!

"Svenska Hollywoodfruar" + wienernougatglass + söderte + Marabouchoklad



Last touch of weekend.

Helgen har gått fort men varit effektiv.

I lördags åkte vi till Karlskoga för att bli nerdömda av en dressyrfantast som inte tyckte att fullblod var lika fantastiska. Sedan åkte vi hem, pysslade och lastade in gammelman i kärran. Sedan fick han begå sitt premiärpass i ridhuset. Efter det åkte vi och hämtade bebishästen och körde honom till ridhuset också. Gjorde det inte så svårt för honom och han skötte sig fint. Skritt och trav lös går finfint. Kvällen spenderades i soffan med tacos, melodifestivalen och den nya fantastiska chipsupptäckten (sourcream and pepper!!!). Klassiskt.

Igår fick lilleman åka på hopptävling. Var absolut okontrollerbar i första klassen, rev sista hindret i omhoppningen men rusade i mål på en så snabb tid att det räckte till placering. Lite pinsamt. Hann även trampa av sig en sko i farten och även fast vi hade skon i näven och någon som kunde slå på den så gick vi bet, vi saknade nämligen hammare och spik. Andra klassen skötte han sig superb och var så fin så. Dubbelnolla men aningens långsammare.

Imorse skjutsade jag mami till bussen och åkte förbi stallet och släppte ut pojkarna i hagen. Sen åkte jag hem och sov i några timmar till. Vid lunch masade jag och hunden oss till stallet igen för att mocka och pyssla. Väntade en timme på hovslagaren som uppenbarligen hade glömt oss. Sedan åkte vi med gammelman till ridhuset och upprepade lördagens pass. Fick tag på hovslagare #2 som var i krokarna och kunde komma och banka på dojjan. Så nu är pojkarna ute i hagen igen, den ena med nypåslagen sko och den andra motionerad. Lilleman förtjänar dagens vila.

Var och handlade förut och sitter nu och äter frukost (15.30, hrm..). Ska åka tillbaka och ta in djuren sen och ikväll är jag och djuren hemma själva, med mami i stockholm och H på jobbet till imorgon fm. Pasta, wienernougatglass och högkvalitativ tv-underhållning står på menyn.





Min gammelman


100312

Helg helg helg helg!


Kom hem för en timme sedan och tar det lugnt. Har målat naglarna och vilat fötterna. Ska strax röra ihop en cremig pasta med bönsås. Snart står stallet på schemat, ska knoppa inför imorgon, packa det som ska packas och åka till ridhuset och rida lite.

Gjorde sista praktikdagen idag och fick mina betyg. Säger bara ett ord; WOHO! Ska fira med pasta och något annat gott ikväll. På Spåret och en film också kanske (om jag hinner hem till 20.00).

Ska bli riktigt skönt med helg och kunde inte ha avsluta veckan bättre. Planen nu ser ut ungefär såhär - tävling på lördag, tävling på söndag och på måndag ska Ozon få börja sin rehabträning. Planen är att rida i ridhus ca 3 gånger/vecka och att om 6 veckor kunna rida honom i 40 minuter varav 15 min trav med korta galoppinslag. Håller tummarna.

100310

Äter godis och tittar på Stjärnkockarna. Tungt när veckan når sin mitt.

Har i alla fall skaffat en ny praktikplats inne i stan idag. Vegetarisk mat och bra arbetstider är allt jag säger. Ska göra mina sista dagar på hemmaplan imorgon och på fredag och nästa vecka är det dags att börja pendla på torsdagar och fredagar också.

Åkte till stallet och red lite dressyr på hemmaplan med lilleman. En halvtimme på volten var precis vad jag orkade. Åkte till Coop och irrade runt för att veckohandla efteråt. Har skaffat självscanning nu så förutom att jag inte vet var något finns så gick det smidigt.

Oscar.

Åkte till skolan imorse med min termosmugg. Gick darrande till farbror tandläkaren och fick en spruta och lagade ett hål vid lunch. Gick och lade mig när jag kom hem och sov hela eftermiddagen. Bad idea.

Är nu jättepigg. Som tur är går det ett samlingsprogram från Oscarsgalan som slutar vid midnatt. Något att sysselsätta mig med i alla fall.




Pretty monday.

Filmen var underbar, maten var underbar och jag hittade the object of my life - en blommig termosmugg.





Pretty pretty pretty - fast min är färgglad istället.


100308

Internationella kvinnodagen och enligt mitt horoskop så kommer kvällen att bli underbar. Låter bra.

Ligger i soffan och myser med katterna. Ska strax åka till stallet och pussa på mina sötnosar. Sedan ska jag hem och byta om innan jag har en tid hos doktorn vid lunch. Ska försöka komma i rätt tid den här gången. Ikväll ska jag möta mami i stan och äta pasta på Vero (om jag får bestämma) och sedan gå på bio. Alice i Underlandet.




Äntligen!


Commercial.

Det här med reklam är lite som med låtar.
Man ser en och plötsligt så har den bosatt sig i hjärnbalken och man hör låten, ser figurerna och vill ha produkten till och med i sömnen.
Allt det här hade ju varit helt okej om det hade varit Johhny Depp som gjorde reklam för lösgodis till tonerna av Winnerbäck. Då hade jag i lugn och ro sovit vidare.

Men nu är det inte så. Nu är det den här reklamen som har flyttat in... och för att alla ska få en ärlig chans att råka bli lika hooked up som mig så kommer den här;



Jag har ingen ursäkt. Förutom att hönorna är ganska roliga.



And it goes on and on...

Flyt flyt flyt!!!

*dansar the happy dance*

Idag ringde klockan 05.20 och 06.30 var lilleman lastad och vi åkte mot Mariestad. Årets första tävling och en laddad liten häst. Gick dock fantastiskt bra, dubbelnolla och sekunder från placering i båda klasserna. Han var till och med riktigt ridbar och gjorde sin bästa runda på en hopptävling någonsin i andra klassen. Tillbaka i stallet fick han gå ut och sola sig i hagen med gammelman och jag gjorde färdigt det sista inne.

Har färgat håret, tagit ett bad och ätit sen jag kom hem. Ska bara ta det lugnt ikväll (och njuta av att skolarbetet är färdigskrivet och mailat), är fortfarande inte riktigt frisk och det kändes när jag hade ridit båda klasserna idag. Imorgon ska jag pyssla hos hästarna, åka till doktorn vid lunch och sedan åka in till stan på kvällen och äta samt gå på Alice i Underlandet med mami.





Fina lilleman i sitt rätta element.


Just a point.

Vill bara påpeka och gratulera svt1 för det fantastiska tablåläggandet igår. Behövde inte byta kanal en enda gång mellan 20.00 och 01.20.

- "På spåret"
- "Skavlan"
- "1408"
- "Smala Sussie"

Genialt!

Lördag.

Dagen har varit full av vettigheter.

Jag har till exempel gjort färdigt skolarbetet som ska vara utprintat på måndag och inlämnat på tisdag idag för att slippa sitta med det imorgon kväll. Jag har åkt med både bebishästen och lillkillen till ridklubben och ridit. Jag har lagat enchiladas och handlat det sista inför imorgon och jag har packat både lillemans och mina saker för tävlingen imorgon.

Kom precis hem från stallet efter att ha nattat och pussat pojkarna och nu blir det Melodifestivalen, mat och kanske en film senare.

Skönt att ha lite flyt i livet för en gångs skull.

Flyt.

Så mycket har gått så bra idag!

Kärleksmumsen och pastagratängen var helt underbart lyckade. Min säng är nybäddad med rena lakan. Gammelmannens ben är läkt och fint så han fick gå ut i hagen med lilleman 1½ timme på kvällen medans vi var och handlade. Imorgon får han gå ut i hagen som vanligt på morgonen. Jag och mami har haft myskväll med middag och lösgodis framför tvn. Vi har sett Julie & Julia, en jättegullig och supermysig film som passar matlagningstoken och tantfilmsälskaren i mig perfekt.

Imorgon ska jag gå till praktiken och hinner jag så blir det Alice i Underlandet på kvällen.




På bättringsvägen.

Igår kom det första svaga tecknet på tillfrisknande. Jag tvättade håret.

Idag var det tydligt. Jag har tvättat mina lakan och filtarna från soffan som jag bott i hela veckan. Jag har klätt mig i andra kläder än de mysbyxor och t-shirtar som jag levt i sen jag blev sjuk. Jag har gjort en pastagratäng med kokta grönsaker och bakat kärleksmums med chokladglasyr. Och jag har nästan slutat hosta hysteriskt.

Wohoo!


Anden i flaskan.

Jag ska nu uppfylla en önskan. Tyvärr med ett suddigt mobilkort och ursäkten att det är det enda som finns från hela inridningsperioden.


Tadaa...



Bebishästen vid löshoppningen i tisdags. Kan stolt konstatera att han växer hyfsat jämt och har breddat sig fint.


Wishlist.

  • Solsken
  • Gummistövlar från Tretorn
  • En frisk gammelman
  • Att hitta ett par fina vita ridbyxor
  • Sandfärgade tygskor
  • Biobiljett till Alice i Underlandet (och gärna ett biosällskap)
  • Ridskor
  • Bli helt frisk
  • Att mitt paket från Horze ska trilla ner i brevlådan

Fillig up.

Här ska inte skrumpnas ihop av tråkighet. Här ska det vilas så jag är fit for fight senare i veckan.

Ser på ännu en säsong av Sex and the City, dricker te, äter hallonsorbet och kladdkaka och läser alla krönikor Lisa Magnusson någonsin skrivit för Aftonbladet. Var har denna underhållande sylvassa krönikör gömt sig för mig fram till nu? I något hörn av cyberspace som jag inte besöker annars uppenbarligen (alltså Aftonbladet).

Ännu en dag i soffan alltså, börjar till och med vänja mig vid att ligga här när jag skulle kunna och borde göra andra saker egentligen. Bli frisk äro mitt mantra. Bli frisk. Bli frisk.

100302

Idag gjorde jag ett tappert försök. Jag gick till praktiken och hann vara där i precis en timme innan jag blev hemskickad för att krya på mig. Alla tycker alltså inte att jag verkar så frisk som jag känner mig. Kan i och för sig förstå att de vill hålla övriga kockar friska. Ska alltså avvakta och göra ett nytt försök senare i veckan.

Sitter med laptopen i knät och funderar på nästa steg. Sova? Se på tv? Äta glass? Ska i alla fall åka och se till hästarna i eftermiddag.

100301

Redan mars. Och snö så långt ögat når.

Har husarrest idag också. Börjat tröttna till den grad att jag frivilligt tagit tag i ett skolarbete som inte måste vara klart förens nästa vecka. I vanliga fall skulle jag suttit och pysslat med det kvällen innan med andan i halsen. Antar att det är både ett bra och dåligt tecken.

Har även sett en säsong av Sex and the City, målat tånaglarna rosa, varit hos läkaren, pysslat med katterna och ätit lasagne.

Imorgon ska jag släpa mig till praktiken av ren princip. Sådetså.

RSS 2.0