Sweetheart.

Det har dykt upp en kattunge i stallet. Den är kolsvart och underbart söt och har små gulliga ögon.

Jag var blixtförälskad på 2 sekunder!

Genast började jag räkna i huvudet och konstaterade att det inte är så mycket mer besvär att ha två katter än att ha en katt. Problemet är att min kära mamma inte delar den entusiasmen. Hon har precis vant sig vid faktumet att hon inom en snar framtid kommer att behöva dela hem med en katt (och sin kära dotter för den delen, som hon var fast övertygad aldrig skulle komma hem från Tysland).

Trots att jag är nästan 20 år fick jag anstränga mig för att motstå impulsen att stoppa henne innanför jackan, ta med henne hem och gömma henne i en kartong under sängen och mata henne med rester från middagen.

Mamma påstod att det räcker med fyra hästar, en hund och en katt!


Jag förstår faktiskt inte riktigt vad hon menar...




Sex and the Mission.

Såg Sex and the City-filmen igår.

Tyvärr på enda språket tillgängligt på bio i detta land, nämligen tyska. Den var vad man kunde vänta sig, Carrie och Mr Big ska gifta sig, ångrar sig och ångrar sig igen och tillslut får alla sitt happy ending... Den blir aldrig så bra som serien, men den var väldigt bra ändå... Vackra kläder, underbara skor och samma gamla humor... Feel good helt enkelt...





Och the mission står still; det är nämligen EM-feber i Tyskland...

I also say it; Älska fotboll!

Jag har varit borta ett tag... eller jag har inte orkat blogga...

EM har dragit igång och jag är fachinerad! Vad är det egentligen med fotboll? Jag menar... det finns ingen annan sak på jorden som kan få (heterosexuella) män att sminka sig (visseligen som om dom gått vilse och hamnat i ansiktsmålningshörnan på McDonalds, men ändå smink...) och gråta floder sammtidigt som de omfamnar varandra...

Sett hela tre matcher hittils, Tyskland-Polen, Holland-Italien och Sverige-Grekland. Måste säga att jag gått runt som ett orakel innan Sverige-matchen och spått resultat såsom 3-0, 4-1 och 2-1 till Grekland, men tji fick jag. Fast är glad för det. Ikväll är det Tyskland-Kroatien.

Så i EM-tider så kan man ju inte göra annat än att citera min beloved Johanna; ÄLSKA FOTBOLL!

Den här EM-hetsen började dock iallafall inte med att jag var fotbollsintresserad. Jag är helt enkelt intresserad av de som är intresserade av fotboll!
Och enda sättet att ha kontakt med det mannliga könet de närmsta veckorna är genom att låsats att man förstår offside-regeln, nicka medhållande till de långa utläggen om varför Podolski är bättre än Zlatan och hoppa upp och ner i soffan när tyskland gör mål och skrika "Wohoo!" typ...

Fast nu hoppas jag på Tyskland i finalen, såklart... om inte annat för den gigantiska folkfest som väntas isåfall...

 

Update.

The mission går framåt, stort framsteg igår. Mycket bra, mycket bra.

Herbert is in da house!

Igår var Herbert Grönemeyer i stan (tänk tyska motsvarigheten till Thomas Ledin på hans storhets-tid).

Gigantiskt scen uppbyggt på exe och massor med folk! Vi smög in och kikade lite från öltälts-området, där man både såg storbildskärmarna, scenen och hörde väldigt bra. Riktigt härlig koncert-stämning och luften var ljummen, underbart!

image47

image48

Denna lapp satt i ett skyltfönster inne i stan, "ha så kul hos Herbert"... det kan man ju tolka hur man vill..?


Efteråt gick vi till Extra Blatt och sedan MAX. Kom hem klockan halv 6 (efter en halvbra utekväll) och var på jobbet klockan 7 imorse. Nu har jag lunch och ska sova någon timme.


Tävling!

Igår var jag och Winz i Boostedt för att rida geländepferde A.

Banan var ordentlig och svår, ca 1/3 vägrade ut sig och många hade noter mellan 1,5 och 4,5 (av 10). Även lätt att få tidsfel så gällde att rida på eller korta av vägarna.

Winz var snabb (inga tidsfel fastän jag red långa vägar) och nolla, hoppade coffin och smalhinder för första gången i sitt liv (rekommenderas inte att göra det på tävling) och fick 6,0. Både ryttare och hästägare är mycket nöjda med det lilla krutpaketets framsteg :)

Winz.

"Den lilla hästen med det fula namnet..."

image46

Just ja.

Dita! Jag jobbar på the mission.

Det går långsamt framåt, wish me luck ;)

Beach 2008.

Igår var det varmt. Väldigt varmt.

Jag tog alltså långlunch och packade min adorable söta strandväska och åkte till stranden för andra gången iår, McDonalds drive-in på vägen och sista boken i Millenium-trilogin av Stieg Larsson. Sjukt spännande måste jag säga.

image44

image45

På kvällen var det grillning som gällde. Våran trofasta gamla grill blev i ett nafs utbytt mot en monstergrill (bilder på miraklet kommer senare). Det var mycket mat. Väldigt mycket mat. Och cider. Och Asti. Trevlig kväll och trillade i sängs vid 11-tiden.

Nu ska jag ta en power-nap, klippa gräset och sen back to work...

Tisdag.

Helgen har gått åt om man säger så och jag har inte startat upp datorn förens idag...

Lördag var det utgång igen, förfest med Ida på en parkbänk (enbart för den underbara utsiken) i hamnen och en flaska 13 kr vin från ALDI...


image40

        

Kvällen blev lång och det enda jag har att säga är att jag numera har lagt till cajpirinha till min lista med "drinkar jag aldrig mer i hela mitt liv kommer att kunna dricka pga kraftig överkonsumtion vid ett tillfälle".

Söndagen tillbringades i zombie-liknande tillstånd på jobbet (med minimal matkonsumtion under dagen och ett illamående som lugnade ner sig framåt solnedgången) och jag sov redan kl 9 på kvällen.

RSS 2.0