Intresseklubben antecknar.

Jag var iväg med Winz igen i söndags och han skötte sig superb as usual.

64,5% i LC och 56,5% i LB (något ojämt bedömd och inte särskilt trevlig domare heller, synd).

Alltså; nöjd som fan igen. Nu blir det tävlingsfria helger ett tag framöver.

Trubbel.

Måndag... igen.

Prov imorgon så borde egentligen sitta begravd i böckerna och fasa över att jag inte kan räkna upp alla upplysningsfilosofer och romantikens diktare... men jag fasar inte. Jag är förvånandsvärt lugn. Kanske mest för att jag inte vet vad provet kommer att handla om, ren fakta eller att analysera dåtida texter. Whatever, jag klarar det nog hyfsat.

Annars så har jag fått mer och mer prestationsångest över skolan. Jag började med ganska låga krav på mig själv. Eller ja, hade jag fått G- i alla ämnen så hade jag nog inte vart så glad. Men nu när jag har råkat göra äckligt bra ifrån mig på senaste proven så tror ju folk massa saker om mig. Som att jag skulle vara nån supertalang med massor av tid som sitter begravd i böckerna för att lära sig allt utan och innan. False! Jag har nästan aldrig tid, är i stallet eller på vift konstant och ser det som ett jäkla mirakel att jag ens hinner lära mig en liten del av allt vi ska kunna.

Var i stallet imorse och tog ut Ozon på hans dagliga 5 minuters runda. Han var helt överlycklig. Hoppas det fortsätter frammåt så. Hovslagaren var också där och nu är Maggan fullt ridbar igen. Har planerat första tävlingen med henne 18 april. Så nu får vi se.

Annars känns det mest som jag har ätit onyttigheter idag. Bakade choklad/bananmuffins imorse (efter ett ny och helt underbart muffinsrecept), sen blev det en suspekt kylskåpsutrensning som resulterade i stekt potatis med vårrullar och lite ostbågar efter det. Och så åtskilliga liter te.

På tal om trubbel så har jag hittat den gamla pärlan på spotify. Håkans pärla såklart.

Ser på färjan (eftersom jag borde plugga, se hur långt det har drivit mig!!!) och kan bara konstatera att bartender-Håkan är en allmänt überstörande person som jag har ägnat 38 min åt att störa mig på. När jag skulle kunna läsa om Voltaire och Rousseau istället.

Snart blir det te och några muffins till ;)

Bara en grej.

Jag är 20 år (hyfsat snart 21). Jag konsumerar en del alkohol. Och idag var jag, för första gången i mitt vuxna liv, inne på systembolaget. Och då var det inte ens jag som handlade.

Så går det när man har bott i Tyskland. Jag kommer inte att behöva handla på systemet under resten av året. Känns... gött.

Vinter... igen.

Okej. Det är mars. Och okej. Vi bor i ett land väldans nära den sibiriska tundran (känns det som).

Men det måste väl för i helvete inte snöa IGEN?!?!?

Imorse gick det an, lyckades ta mig till stallet på cykel. När jag skulle hem var det värre. När jag skulle till tåget så bestämde jag mig för att gå eftersom jag antog att det inte skulle gå att cykla hem 8 tim senare. Och när jag kom hem igen så fick jag pulsa från stationen till huset.

Har, för första gången sen jag var 16 och det var "hippt" att gå runt i mjukisbyxor, gått en dag på stan i ovannämnda skapelse. Men enbart för att det var det enda plagget i garderoben som jag kunde få plats med 2 par långkalsonger under. Detta har jag matchat med 2 oversizade stickade tröjor, en mössa och eskimåstävlar. Jag har alltså sett ut som en uteliggare. Men iallafall inte frusit (något som är högst överprioriterat eftersom jag inte vill bli sjukare än jag redan är).

Var hemma hos Jocke (som fyller år imorgon) efter skolan. Vi gjorde en sjukt stor våffeltårta med glass och bär i som vi sedan åt upp, tillsammans med massa lösgodis. Sen tillbringade vi en bra stund, liggande utslagna på soffan och tittade på "Jiddra inte med Zohan", extremt dåligt rolig film med typiskt "Hollywood ending".

Nu kikar jag på "Birdcage - lånta fjädrar" och ska snart gå och lägga mig. Helt slut efter stressig vecka.

Nighty!

Ja må han leva..

..såg precis att bloggen är ett år gammal. Stort. Att jag har orkat så länge med ett snitt på dagliga läsare som går att räkna upp med högerfoten.

Grattis helt enkelt.

Jaa...

Glömde helt bort!

Tävlingen med lillkillen gick över förväntan. 63% i LC och 58% i LB (där hade jag nog gärna haft några % till, men var en bra ritt). För er som förstår hästmänniskornas suspekta språk alltså.

Till er andra; jag är jävligt nöjd.

Måndag.

Idag är min lediga dag. När jag i gudomlig diciplin ska åstadkomma så många saker som möjligt under ett dygn...


...och idag gick det hyfsat bra.

Har varit i stallet, det hade bara kommit en droppe ur Ozons sår så det blir jäkligt spännande med återbesöket imorgon. Hjälpte Maria med Piff & Puff, båda var så duktiga så, och så fixade jag resten.

Resten av dagen har jag pluggat, och pluggat, och pluggat. Lärt mig en del men känns som det är mycket kvar. Orkar inte riktigt sätta press på mig själv men ändå är den där undermedvetet. Men proven är tydligen på torsdag så har flera dagar på mig att lära mig resten. Imorgon är det visseligen engelskaprov men det gick det ju inte att plugga till. Så får se hur det går.

Nu ligger jag i sängen, katten bredvid och snöstorm utanför fönstret. I förmiddags stod jag ute på trappen och solade mig i vårsolen. WTF is happening?!?!

Känns btw som om jag bara ätit och ätit idag, och ändå så har jag en stark känsla av att vinterformen är påväg bort, I like it! "Ät vad du vill och var fit på sommaren och eum... mindre fit på vintern, säsongsbetonat"

(Men så är ju lösgodid min största obsession också)

Nighty!

Saturday night live.

Quite a lot as usual. Har två prov på onsdag och har inte pluggat någonting än, men har ju hela måndagen på mig, måste bara hjälpa till med Enjoy. Maggan är mystiskt halt men verkar inte så farligt och Ozon blir bättre och bättre. Håller tummarna.

Imorgon är det dressyrtävling med lillkillen, första för året och inte särskilt höga förhoppningar. Klockan ringer 06.00, inte jättetidigt men tidigt nog för att stanna hemma och ta det lugnt ikväll.

Har kollat på Robinson och thank god (eller snarare tv 4) för att det är några gångbara snubbar med. Med tanke på att jag är ungefär så frustrerad som man kan bli så är det ju alldeles lagomt att få tillbringa hemmalördagkvällar med att kolla på frächa gångbara grabbar som i minimalt med kläder kravlar genom tropisk lera.. fast frächa lär dom ju knappast vara så länge till. Men så länge dom är lättklädda så är det trevligt ;p

(Blomqvist ligger bra till för övrigt)

Nu ska jag packa det sista och sen är det sängen som gäller.

Nighty!

Quick stop.

När jag tänker efter så gör jag ganska många saker. Hela tiden. Samtidigt.

Idag var det heldag i skolan. Fick slutbetyget i Religion A... tadaa... MVG! Så jäkla gött. Och solen har skinit hela dagen. Lovely.
Kom hem en kort sväng, käkade och hann minsann söka ett av alla potenitella sommarjobb, som tidningsbud (hey, i need the cash). Iväg till stallet, mocka, ut med Maggan och sen iväg på träning med Winz. Gick superbra och kom precis hem.

Nu ska jag käka lite rester och kolla på sex & the city. Och sen blir det duschen och sova.

Nighty!

Hurry hurry.

Igår var det tävling, och klockan skulle ringa 06.00. Tyvärr gjorde den inte det. Mobilen hade trillat ner och stängt av alarmet själv så hunden väckte mig 07.30. Inte bra!

Ringde till tävlingsarrangörerna och fick dem att sätta mig sist i klassen vilket gav mig ca 40 min extratid. Slänge mig i bilen ocn ner till stallet, in med grejerna och hunden i bilen, pållen i kärran och iväg till Karlstad. Och jag hann! Jag sprang runt och fick lära mig banan medans jag tittade på ryttaren innan mig. Men vi var dubbelnolla i första klassen och bara precis utanför placering. Och i andra klassen hade vi bara ett pet. Så nu är Winz färdigkvalad för säsongen och jag behöver bara rida de tävlingar jag känner att jag hinner med. Skönt.

På eftermiddagen tömkörde jag Maggan för första gången och fikade med pappa och Lena i solskenet. Rena vårkänslorna.

Imorgon ska jag ha lämnat in ett megaarbete i samhällskunskapen som jag (big suprise!) bara hunnit börja på. Så det är dagens uppgift. Ska cykla ner till stallet och mocka, bandagera Ozon och göra foder också. Och sen tillbaka med datorn i soffan och göra resten av arbetet. I em ska jag iväg och köpa foder till hästarna. Och så måste jag söka jobb också.


Någon som vill byta?


Lördag.

Fick ett trevligt samtal i skolan igår från Moa som satt på tåget från stockholm till karlstad... och ville gå ut.

Först hem till Jocke för tacos och film och sedan in till stan för att värma upp. Blev ankan för första gången sen renoveringen och det är lika schysst som alltid. Fast dom stänger alldeles för tidigt i det här landet. Iväg på någon suspekt efterfest och sen somnade jag sött i en soffa på haga och vaknade 5 timmar senare. Fick kuta till tåget med Moa och sen hem till Jocke för att hämta resterande grejer och käka frukost (tacos).

Nu är jag iaf hemma och ska bara byta om, ignorera att min kropp vill dra täcker över huvudet och sova, och sticka ner till stallet och grejja, rida Winz och Maggan och packa inför tomorrow. Tävling och väckarklocka som plingar 06.15, alltså ingen utgång idag. Snarare tvn och läskit kaloririkt käk med katterna :p

(Faktumet att jag har ett megaarbete i samhällen som ska vara inne på tisdag och som jag inte har gjort nånting med än kan man ju förbise, jag har ju hela måndagen på mig)

Så är det.

Jag kom hem från Thailand, och sen gick det väl ganska käpprätt åt helvete kan man säga. Hade verkligen inte mista ork att dela med mig av mitt liv, ens i meditativt syfte för mig själv.

Men för att göra en mycket snabb flashback så...

...började jag plugga på Komvux, ganska kul att göra något annat och träffa lite normalt folk.
...fick en ganska stor besvikelse efter hemkomsten på det känslomässiga planet, shit happens.
...skadade sig the love of my life, Ozon, allvarligt för ca 2 månader sen och står fortfarande i boxen med oviss framtid vilket gör att jag konstant är slutkörd mentalt och fysiskt.
...skaffade jag en häst till, Maggan, som artar sig bra och är hur snäll som helst.
...införskaffades även en katt som sällskap till miss Lily Allen, tyvärr verkar inte hon veta hur man integrerar med katter och relationen är ganska spänd, även om det blir bättre varje dag. Nya stjärnskottet heter såklart Katy Perry (kanske därför dom inte kommer överens, dom riktiga Katy och Lily är ju inte kända för att vara bff precis).
...har jag även träffat nya kompisar och har faktiskt en del att göra på helgerna, även om det är tävling hit och dit just nu och jag har sett varenda del av melodifestivalen (snacka om att inte ha något liv, särskilt med tanke på vilket bottennapp det är).
...har jag hunnit bli spotify-addicted också, och fått MVG på 3 prov på raken.

Så, det där var alltså en liten del av det som hänt senaste 2 månaderna. Och förresten så älskar jag min tatuering mer än någonsin och den ska snart få tillökning. I nacken troligtvis.

RSS 2.0