Solsken.

Äntligen varmt nog att ligga i trädgården och sola! Så nu ska jag förflytta mig ut på våras gräsmatta (som fö ser ut mer som en savann just nu pga en månads torka och våra principer att man inte ska slösa vatten på sånt, och det faktum att vi inte äger någon vattenspridare).

Härligt!

Update.

Har varit lite överallt dom senaste dagarna, på jobbet för det mesta.

Var ute och svängde runt stan i onsdags med "groomarna" från grannstallet, Extra Blatt med cocktails (här betalar man ca 35 kr för en Sex on the Beach på en vardag, man måste ju älska det här landet!). Vidare till Speicher för att vänta ut att det skulle bli lite folk på MAX och sedan storslagen entré och dans hela natten (och tequila, tequila, tequila ;p mycket rolig natt!). Hemgång vid halv 5 (man känner sig lite förvirrad då man slängs ut i morgonsolen utanför klubben och vandrar bort till taxi-stationen i dagsljus).

Även Mission Accomplished! Det du Dita ;)

Chefen och Anne är på tävling hela helgen och idag var Dita stallhjälp och sen satt vi i trädgården och drack cider på eftermiddagen, hårt liv, verkligen...

Imorgon är det party party igen och söndag är det återhämtning som gäller...

Nu ska jag diska eftersom våran diskmaskin har brakat ihop och då byggs det snabbare än snabbast gigantiska berg på diskbänken som enbart kan rådas bot på med hjälp av diskborste, yes och handkraft.

Tschüß!

Dagens sanning!

"Begåvning är överskattat. Det gäller bara att vara nog dum och samtidigt lite uppfinningsrik."


(Sagt av NiraK på Bukefalos och definitivt dagens citat!)

Plugg.

Malin pluggar väldigt mycket just nu. Hon ska skriva tenta i slutet av juni. Engelska-tenta. Därför stänger hon in sig på sitt rum för största möjliga koncentration...

M - "Ida?! Vet du hur många Ida Andersson det finns på FaceBook??"
I - "Nej"
M - "347! Nu ska jag kolla hur många Malin Larsson det finns..."
I - "Gör det"
M - (Triumferande) "HA!! 410!!"
I - "Grattis..."

ESC.

Jag kunde inte hålla mig borta. Jag sitter och kollar på ESC-klipp på youtube!

Ryssland är för mycket ballad för mig. Isdansare, vita uppknäppta skjortor, fioler och rökmaskiner.
Ukraina och Grekland är riktig schlager. För mycket schlager!
Island är sådär härligt eurodisco som jag aldrig skulle lyssna på officiellt men som jag skulle kunna köra igång under förstylingen till en utekväll och skylla på överdoserad alkoholintag.
Lettland kommer vi att höra igen. När vi är fulla. Om och om igen. Ni minns väl Bransta City Släckers? Det här är samma virus.
Turkisk rock är... intressant. Jag förstår inget, alltså är det bara intressant.
Sverige skickade en av sina standard-opererad-comeback-schlagerstjärna-efter-tio-år-eftersom-pengarna-börjar-ta-slut. Har vi sett det förut? (Livets Ord, Dansa i Neon? Anyone?).

Det roliga är youtube-klippen från öststats-länderna där man inte förstår ett skit av vad kommentatorerna säger och bara kan gissa;

"Och här kommer Sveriges bidrag, den femhundratolfte sångerskan på rad från detta land som påstår att hennes nya look beror enbart på en ny, sundare livsstil med bra kost och motion. Eller inte! Motion my ass!"

Men jag har fattat konceptet om man vill vara med;
¤ Man måste ha en klänning, den ska vara kort och glittra (gäller även männen).
¤ Man måste inte nödvändigtvis kunna sjunga, men man måste ha en sång som alla andra människor tror att dom kan sjunga.
¤ Refrängen ska helst gå "åh åh åh" eller "oj oj oj" eller liknande iq-befriad upprepning.
¤ Man måste ha bögiga background-dansare i tajta skjortor.
¤ Eld, rökmaskiner och fyrverkerier ger pluspoäng.

Så, who´s up for 2009?

Vem vill åka till Murmansk? (Johanna, I know you want to!) Eller ska dom ha det i Moskva kanske?

Älskling.

image38

Onsdag.

Dålig uppdatering, I know.

Ledig idag, sovit fram till 10 och nu ligger jag och äter frukost i sängen och googlar bartenderutbildningar (som kostar skjortan, jeez!).

Funderar på att åka någonstans och göra något. Vet bara inte vad. Inte van vid att kunna göra något på min lediga dag, förut var jag strandsatt på stallplan hela veckan (utom ev lördagnätterna då).

Museum? (booring)
Shopping? (farligt för plånboken)
Stranden? (för blåsigt)
Bio? (Sex and the City har premiär imorgon)
Bara ligga kvar i sängen hela dagen och surfa, läsa och dega? (också booring, men antagligen blir det så).

Söndag.

Idag var det geländepferde i Nehmten, hittade dit med hjälp av Marias tomtom (annars hade det blivit svårt, har lokalsinne som en gurka ungefär). Lillkillen rusade runt banan och susade över hindrena, nolla men behagade inte domarna och fick 7,0. Men hans tid kommer också, I can feel it :)

Somnade efter bidrag nr 21 igår och fick uppdatera mig på expressen idag, orkar inte lägga mig i hela vann rätt låt?!-snacket men nja, kunde inte killen i tvättkorgen ha vunnit? Han var ju iaf rolig. Eller piraterna?

Nu ligger jag bara och slöar i sängen, orkade inte laga mat så jag åt på Burger King, orkade inte koka te så jag öppnade en cider och orkar inte röra på arslet så nu ligger jag här och överväger att sova.

Lördag.

Körde till Hornsmühlen idag, alldeles själv... det som är bra med att köra själv; man kan lyssna på Delta på högsta volym hela vägen... det som är dåligt med att köra själv; det är så förbannat tråkigt!!!

The competition gick bra iaf; katastrof-bedömd dressyr (förväntat) och bra hopprunda. Superfin (och snabb :p) i terrängen, ÄNTLIGEN!! Nu är vi på g!

Imorgon är det lill-killens tur, då bär det av till Nehmten...

Nu ska jag och Lily lägga oss i soffan, kolla på ESC (har inte hört Perelli än, har jag missat något?), dricka te, äta kakor och sen ska jag sova!

Natti.

Torsdag.

Hm, på något sätt inte bättre än måndagar. Alls.
Orkar inte producera något vettigt nu, alldeles för mycket i huvudet. Och bara skit och dåliga saker.
Vill bara dra täcket över huvudet och ignorera världen ungefär, men det går ju tyvärr inte. Life goes on...






Life goes on...

Movie.

Med rädsla för att bara sitta hemma och deppdeppa hela kvällen så engegerade jag Anne i ett bio-besök!

Såg "What Happens In Vegas" med Ashton och Diaz och asgarvade mig igenom ungefär hela filmen som håller det typiska Hollywoodromantiskkomedimedsjukhumorochhappyend-måttet. Alltså citerar vi Anne här; "Perfekt när man inte orkar tänka så mycket!"

Alltså vill ni inte behöva tänka så mycket och bara göra något annat än att sitta hemma en kväll, se den! (Vill ni tänka kan ni ju kolla in Tolstojs "Krig och fred" istället).

Sen tog vi svängen om McDonald också och jag hittade en ny summer love "McFlurry Cornetto Jordgubb". Lovely! (Som självklart intogs tillsammans med the old favourite "Den fantastiskt nyttiga friterade äppelpajen").

Nu ska jag sova! Nighty!

Måndag.

Orkar inte skriva något special. Tittar på "Den vita massajen" och är bara trött på allt. Något jävla fel gör jag ju hela tiden. Jag vet inte vad jag ska känna. Imorse ville jag inget annat än att stanna och fortsätta precis som det är och nu vill jag bara hem och börja om på nytt. Eller få en ny chans eller något. Eller så är det så illa som alla tror. Jag kanske inte är bättre än så.






I hate mondays.

Sommarnatt.

Helt underbart väder.

Jag och Ida plockade med oss ostbullar, te, yogurth och cider och satte oss ute i trädgården och myste och snackade skit. Fågelsång och halv-varmt i luften, bara osar svensk sommar av det. Är sådär lagomt halvseg pga avsaknad av sömn senaste dygnet och ligger nu i sängen med Lily ihoprullad till en boll bredvid och ska snart sova. Snackar strunt på MSN och är allmänt tillfreds med livet.

Så ska det vara!

God natt!

Söndag.

Thomas vann!!!



Igår hade jag (faktiskt) sjukt kul, upptäckte att man blir rätt så speedad av att hälla i sig 5 Red Bull på raken också och sen var det dansa som galningar som gällde, vi var inne i stan vid ett och åkte hem vid fyra, var hemma halv fem (med sällskap ;) nice...) och började jobba kl 6. Nu ska jag (finally) lägga mig och sova en stund och sen är det back to work igen.

Natti!

Me lajk.



Yes! 18 min kvar.

Okej.

Jag har tråkigt.

Väntar på D och kollar på en gammal Stephen King mini-serie, "Rose Red". Sett den typ 10 gånger men ack så en old classic. Fast måste säga att även den är bättre på engelska än tyska. Big suprise.

Letat igenom garderoben efter ett par svarta leggings också, hittade ett par hela (nya!) underst i en ganska osorterad låda med (mestadels) byxor och långärmade tröjor. Jag har helt enkelt en för liten garderob. Eller för mycket kläder? Nej, en för liten garderob!

Nu kommer att jag sitta här och uggla framför tvn, plötsligt ringer D och jag har inte gjort ett skit och får superbråttom... säkert. Jag känner mig själv. Eller så är hon supersen så jag är färdig way to tidigt och får sitta här och vänta. Skulle också kunna hända.


28 min kvar.


.

45 min kvar.

Wait.

Jag ångrade mig.

Thomas har den bästa stämman ever ever ever...

Samstag.

Today är det party in the big city (eller Flensburg iaf) som gäller med D. Jag ska testa en ny grej, vara chafför och inte dricka!
Kan bli intressant, jag har aldrig riktigt köpt hela "man kan vissta ha jättekul utan alkohol också"-grejen. Men jag är inte sämre än att jag testar (och jag har ju faktiskt åkt med när andra har varit chafförer många gånger, så jag har ju lite att ta igen).

Nu sitter jag och kollar på DSDS - Das Große Finale. Fady mot Thomas. Och ni vet ju vad jag tycker;

THOMAS!!!!!

image37

Så, nu har jag sagt det, men det är ju easy... han kanske inte har den absolut bästa stämman i världen men han har ju så mkt utstrålning att man bara vill... tja... slita av honom kläderna! Så... said enough, föreställ er resten...

Och det är ju fantastiskt  att Tyskland lyckats producera en sån wonderful rocker, mer sånt åt folket!!!

Ledig.

Idag har jag varit hos frisören, shoppat (världens coolaste strandväska, linnen att rida i, en bikini och en bok på tyska). Jag har käkat glass och vandrat runt i Flensburg. Jag har kört bil och handlat mat.

Vet ni förresten hur man ser att någon precis har fått sitt körkort? När dom har låst upp bilen så går dom till passagerar-sidan innan dom inser sitt misstag och sätter sig bakom ratten. Det har jag gjort, 2 gånger idag.

Nu ligger jag och slappar med Lily i sängen, ska sova en halvtimme innan jag går till stallet och rider vilddjuren.


R.I.P.

Imorse hittade dom Lilys moster död utanför stallet :´(

Greta blev ungefär 2 år gammal, antagligen påkörd.

image36

Greta
2006-2008

Hm.

Okej, ni ska få en gåta;

Jag gick in på Aldi med en lista. På listan stod det 7 grejer, 3 av dom kunde jag inte köpa och sen var jag tvungen att ha 3 grejer till.

image35

Hur blev 7 saker en full kundvagn och kostade 49 euro och 24 cent?

Friseur.

Nu har jag varit hos Mein Friseur. Och det roliga var att jag fick föna håret själv. Alla typ står och kollar på en som om man inte vet hur man ska föna sitt eget hår bäst (vet jag säker inte heller, men jag kunde ju inte gärna ställa mig med huvudet upp och ner som jag gör hemma i badrummet).

The result;


image34

Me lajk it.

Frukost.

Sitter och äter, te rostat bröd och blåbärs-yogurth, så now you know.

Sov till kl 9, ringde Mein Friseur och bokade tid. Hon frågade om jag ville ha både tvättning, klippning och föning (?). Jag trodde tvättning och föning ingick i att man går och klipper sig men tydligen inte. Undrar vad hon debiterar för tvättningen, typ "2.95 tack!"? Det är ju skitsvårt att klippa håret när det är helt torrt, hur gör dom då? Det ska ju bli en helt ny upplevelse att klippa sig i Tyskland, men eftersom jag antar att de flesta av landets 80 miljoner medborgare går och klipper sig då och då då borde dom ju veta vad dom pysslar med (fast å andra sidan, så som tyskarna ser ut ibland...).

Wish me luck!

Slänger in en till bild, såhär ska det se ut sen;

image32

Sleep.

Jag borde verkligen sova nu. Har bytt lakan, plockat, grejat och ställt klockan på 09.00 imorgon. Lovely med sovmorgon. Det har jag sett fram emot!

Så, natti natti. Süße träume!


image31

Hair.

Okej, är ledig imorgon. Då ska jag klippa mig (har sagt det i ett par månader nu).

Såhär der det ut nu;

image29

Och såhär ska det se ut (ungefär);

image30

Vad tror ni? (känns lite som fegis-varianten, haha, men har blivit rädd om mina blonda lockar)

Just ja.

Bara så ni vet. Im on the hunt... Det man vill ha, det tar man!

Nu vet ni det.

Onsdag.

Jobbat och sovit. Typ.

Körde in till Flensburg en runda förut alá svarttaxi, är ju bara så jäkla kul och köra bil. Och man känner sig såå cool.

Fast jag har blivit helt paranoid också. Jag är ÖVERTYGAD om att alla bilar som åker efter mig mer än 3 min är civila polisbilar som väntar på att jag ska köra 0,5 för fort eller haffa mig för att jag gör en taskig omkörning. För visst är det väl så? Att polisen inte har bättre saker för sig än att följa efter en svensk-registrerad bil runt hela tyska landsbygden i förhoppningen om att denne kommer att göra något ganska olagligt och kan plockas in på direkten... visst?

Städa lite förut också, och konstaterade att min katt har smutsat ner i sängen... igen. Big suprise!

Nu ska jag sova.

Tschüss.

Haha.

En av mina big favourites är dessa damer som härjar runt i Göteborg och berättar allt om det, och dom har nu även fått ett gäng manliga motsvarigheter...

...läs och enjoy!


Tisdag.

Har varit på jobbet på förmiddagen. Sen tog jag bilen (själv!) och åkte till banken (mitt online-banking skit funkar fortfarande inte! Gaah!) och sen och handlade.

Kände mig väldigt vuxen!

Tänk att det kan vara så kul att handla bara för att man får köra dit bilen själv!

Nu ligger jag i sängen och slappar innan det är back to work. Har upptäckt en ny drog också, "nimm2 soft", mmm... och en ny blogg att läsa, kolla in vilka snygga grejer hon designar, fick stort ha-begär på typ allt!

image28

Slappt.

Nu ska jag sätta mig i trådgården och dricka en cider, lovely!

(konstaterade nyss att mitt alkohol-intag har ökat och nu ligger på daglig dosering tack vare Fleggard och päroncider, mmm...)

Weekend

Okej, jag har varit "buissy buissy" under helgen och inte hunnit blogga (jag har inte ens hunnit logga in på datorn, fatta vad viktiga saker jag har pysslat med!)

Fredag var helt normal, fixade inför tävlingen och sov i trädgården på lunchen (vi har 20+ varje dag nu, fatta! SOMMAR!).

På lördag drog jag och gänget på tävling i Süsel, gick upp 03.30 (HALV FYRA!!!) och hann både göra en supertävling (nolla i hoppningen och terrängen och en helt okej dressyr) och hälsa på Anettes föl på hemvägen. Och så fick jag köra Stefans volvo från Süsel till Breedenek (med en livrädd Anne som mentalt stöd i passagerar-sätet). Gick jättebra. Körde nästan lagomt fort och bara mot orange en gång (det orangea lyset är diskutabelt, definitivt).

Hem till Dita på kvällen för party, kom 3 timmar sent så dom andra var redan... i stämning ;) kom dock ifatt och hade en mycket trevlig kväll.

Söndag var wonderful! Fixade hästarna och stallet early på morgonen och sen stack vi till beachen och solade (jag sov av mig diverse men från nattens bravader) och hade trevligt (och just so you know, en stor jordgubbs-milkshake från McDonalds kan göra underverk! No shit!).

Idag har jag jobbad, klippt gräset och sovit i skuggan (för att bespara mina rödbrända kroppsdelar ytterligare smärtor) och nu sitter jag och bloggar ikapp och käkar potatis-sallad och dricker fanta eftersom my lovely Dita lämnade en halv 5kg hink och en back med halv-urdruckna 1,5 liters flaskor från festen.

Duktig.

Jag läser en bok.

Okej, det är ju inget besonderes med det liksom. Men den här boken är en riktig bok, på tyska!

Jag läser den och jag förstår vad som står i den och jag tycker att den är skitrolig.

Så nu ska jag lägga mig och läsa min skitroliga bok på tyska och känna mig smart.

Nighty!

Kiel.

Hann turista en dag i Kiel också. Jag shoppade, solade i hamnen och promenerade runt. Det enda som saknades var kameran runt halsen, men vad har man mobilen till om inte att fota lite :)

På tåget;

image24

Hamnen;

image25

image26

Kolla här, känns som hemma;

image27


Driver.

JAG HAR KÖRKORT!!!

Jag får köra bil! Helt själv! Fy fan va coolt!

image23

Och jag ser ut som en galen psykopat som är efterlyst för dubbelmord på fotot. Men vadådå? Jag måste ju bara leva med det... 15 år. Kul liksom.

Oh yes.

Bra dag!

Imorgon är jag ledig. Då ska jag ta tåget till Kiel. Och hämta mitt körkort!!!

YES!

Sen ska jag shoppa. Och köpa solkräm till min röda rygg. Och alkohol till lördag (nej, förlåt mamma, jag menade saft! Det är saft jag ska köpa till födelsedagskalaset).

Och sen ska jag rida dressyr.

Nu har jag kollat vart järnvägsstationen ligger i förhållande till konsulatet. Nästan bredvid varandra!

Och nu ska jag sova, natti!

Eum?

Hittade den här bilden i mobilkameran...

image22

...minns inte att jag tog den.

Cool.

Och en på mig... för att jag är så jävla cool! (och hade så sjukt tråkigt...)

image21

Sommar.

NU!

Äntligen...

image19

image20

...det är officiellt sommar!


Turnier.

Idag var Winz premiär som hopphäst. Han gjorde det strålande.
Nolla i springpferdeA med 6,0 (precis utanför placering) och nolla i stilA med 6,6 och placerad! :D
Han hoppar så bra. Han är så duktig. Gud va jag älskar den hästen!

Idag har jag en bra dag!

RSS 2.0