101031

Sista oktober idag. Snart november och innan man vet ordet av är det fullt legitimt att julpynta.

Har sovit som en stock hela natten och njutit av den extra timmen sömn som bjöds. Åkte till stallet och klippte alla hästarna utom bäbis. Först fick gammelman statuera som exempel på hur man ska bete sig medans en mycket misstänksam lilleman tittade på. Sedan var det dags för hans tur. Lyckades klippa halsen och bogarna med hjälp av en brems och lugnande. Han stod still, om än motvillig och spänd som en stålfjäder. Sedan var det madames tur, första gången för henne men hon var snäll och bara lite misstänksam när vi klippte uppe vid huvudet. Hon fick också bara halvklippning, nästa gång blir det helrakning.

Sedan red vi en lite längre tur med gammelman och madame. Han var pigg och fräch, går lika mycket som de andra hästarna nu och verkar inte ha några bekymmer med det. Skönt. Sedan fick bäbis komma ut på en liten tur också med sällskap av lilleman. Klättrade och joggande lite lugnt bara efter gårdagens dressyrpass.

Nu blir det en tupplur för att få lite energi inför eftermiddagen. Hunden har redan somnat och jag är inte långt ifrån.



Riktig kärlek.






Tantvarning.

Tantbarometern slår i taket här hemma. Har under den senaste timmen samlat så många tantpoäng* att jag börjar bli lite rädd för mig själv.

Och hur har dessa poäng samlats?

Genom att dricka te, äta kex och brieost med vindruvor och samtidigt se på Morden i Midsomer på tvn. Och allt detta på en lördagkväll!




* = tantpoäng får man då man utför så kallade "vuxna handlingar" som är så hårt förknippade med de äldre generationerna att det överstiger vanliga vuxenpoäng och övergår till rena tantpoäng.

101030

Idag har bäbis varit i ridhuset för första gången sedan i våras. Andra halvan ockuperades av ridlekis och ett halvt dussin shettisar men det bekom inte herrn särskilt mycket. Red i alla tre gångarter och han var stadigare än någonsin förut. Kunde galoppera med bra framåtbjudning också. Fantastiskt.




Bildbevis på att bäbishästen också kan springa fint nu för tiden.

101029

Jag var i stallet 06.30 och släppte ut hästarna, gjorde i ordning allt och red lilleman och gammelman. Åkte hem och bokade tvätt-tid, sorterade smutsiga kläder och började läsa vad som krävs av examinationsarbetet. Fick lätt ångest när jag insåg vidden av det hela och bar lite mer tvätt. Skrev nästan hela inledningen och bestämde mig för att det fick räcka. Har diskat det lilla berget av smutsiga tallrikar som hade tornat upp sig på köksbänken.

Och nu?

Juno, varm choklad med marshmallows och chokladwafers.

101027

Lön idag, bra det. Måste fortfarande leta rätt på min saknade semesterersättning.

Vaknade sent och tittade på ett avsnitt av Förhäxad medans jag åt frukost. Har suttit och transkriberat på förmiddagen. Är färdig och har analyserandet, sammanställandet och skrivandet kvar. Borde hinna fint till nästa vecka. Ska åka till stallet om en stund och rida tre hästar.

Duktigt värre.

101026

Jag försöker just nu mest motstå en impuls. Nämligen att skaffa en hund.

Det är inte det att jag inte ska skaffa en hund. Jag ska bara inte skaffa en hund just nu. Planen är liksom att vänta tills jag har börjat utbilda mig och vet a) var jag ska bo och b) hur mycket tid som kommer att tillbringas i skolan. Idealet är att utbildningen kommer att vara baserad på egenstudier och att jag har en egen lägenhet, då kommer jag inte att kunna motstå frestelsen.

Det är egentligen inte ens mitt fel att jag blev så fasligt sugen nu. Det är min hovslagaren fel. Det var han som föreslog vilken ras jag skulle ha. Sedan var det ju inte så att jag var tvungen att googla på rasen ifråga och upptäcka att den passar mig perfekt. Och jag var ju inte heller direkt tvungen att börja kika på annonser och uppfödare. Men det är fortfarande min hovslagares fel.

Och vad är det för ras som är så perfekt för mig då..?



Tadaa! En prickig! Jag vill ha en långbent, atletisk och energisk hund som ändå kan slappna av hemma och orkar springa bredvid på längre ridturer. Den ska vara lättlärd, inte en renavlad jakthund och trivas med att springa lös. Jag vill helt enkelt ha mina fullblod i hundformat. Och alla de egenskaperna passar tydligen in ypperligt på denna prickiga ras. Prick it is.

101025

Igår hade vi filmkväll. Först såg vi...



...och den var inte särskilt bra. Tydligen väldigt svårt att göra en bra skräckfilm som har en historia som håller från början till slut. Nåja, vi var nog inte särskilt chockade och hoppas på bättre lycka nästa gång.

Någon som har förslag på skräckfilmer med en bra story, som är välgjorda och helst också skitläskiga?

Sedan såg vi den här filmen...



...som var mycket bättre. Hysteriskt rolig, stundtals nästan lite ledsam (lipsill #1 och lipsill #2 fällde några tårar framåt slutet) och helt galet bra skådespeleri. Man kände sig nästan obekväm tillsammans med rollerna i filmen. Många pluspoäng!

Bra grejer.


Husmus.

Idag lämnar vi inte boet. Har sovit halva dagen och tittat på första skivan av dvd-boxen med Förhäxad. Ätit frukost långsamt och gosat med hunden. Ska se på Morden i Midsomer och försöka njuta av att göra ingenting på en lördag. Försöker att bara vara och få lite ordning i hjärnan. Ska jag vara ärlig så går det inte särskilt bra.





101022

Har inte haft någon vidare dag. Gick och lade mig vid lunch och vaknade vid sju av att mami kom förbi för att se hur det var och ge mig en lösgodispåse. Det är kärlek det. Råkade bli så att jag inte åt på 24 timmar heller vilket resulterade i en kollaps på köksgolvet där jag fick tugga i mig en smörgås för att kunna fortsätta livet. Har fått i mig både frukost och middag i någon form av kombinerad måltid. Den söta temuggen är en försenad födelsedagspresent som jag fick häromdagen.





101021

Tungt idag helt enkelt. Har varit tvungen att känna efter och ta några beslut. Tror att jag har helgen klar för mig. Nu ska vi bara se hur det går. Tur att Tilde är här ♥

101018

Idag har det varit en finfin dag. Jag och mamma har varit i stan och firat hennes födelsedag. Shopping, fika med bakelseprovning, ännu mera shopping, middag, massor med prat och som avslutning bio och lösgodis. Är hemma igen, trött och nöjd med några shoppingkassar fyllda med fina fynd. Mamma fick med sig ännu flera påsar hem, det var ju hennes födelsedag som firades.





101017

Och vad har vi gjort idag?

Madame har tävlat hoppning på riktigt för första gången. Nolla i första klassen och en rosett med hem. Inför andra klassen tog bensinen slut och hon var väldigt trött. Lyckades hoppa fram ett par språng innan vi gick in på banan och sedan tog vi oss igenom alltihopa i lite trav, aningens flack galopp och med ett pet. Hoppträning igår och två klasser idag blev lite mycket för henne men hon ansträngde sig fint och har förtjänat ett par dagars vila. Det kommer bara att bli bättre och bättre när hon blir starkare.

Efter det har jag varit på möte i bostadsrättsföreningen och spelat in samtalet inför examensarbetet i samtalsmetodik. Ska snart gå ut med hunden och sedan ska vi sova som stockar båda två.

Imorgon ska jag och älskade mamma fira hennes födelsedag hela dagen. Ska åka till stallet tidigt och sedan spendera dagen i Karlstad.



Klappar.

Beställde årets första julklappar idag. Två små platta paket. På nätet. Två filmer och en dvd-box för att underhålla under tråkiga höstdagar slank också med.


        



101016

Ligger och myser med hunden. Kvalitétstid indeed. Vi väntar på The marriage ref och känner oss sömniga.

Var hoppträning idag med madame. Komplicerade övningar som hon skötte galant efter att ha vinglat runt lite i början. Hon tar sig och börjar till och med kännas ganska fin att hoppa. Väl hemma fick bäbis hoppa några småhinder i paddocken, mamma red gammelman samtidigt och han fick trava över ett par bommar. Lycklig häst. Tömkörde lilleman som inte var det minsta halt i någon gångart. Väldigt skönt att se.

Imorgon ska madame få åka och hopptävla. Premiär. Med dagens övningar i ryggen är hon i alla fall väl förberedd.



101014

Ligger och ser på Lyxfällan efter en lång dag.

Stallet, utsläpp, mocka, rida två hästar, hem och duscha, färga håret, köpa bussbiljett, diska, äta frukost, åka och lämna hunden, köra till universitetet, sitta igenom en förläsning och flera rollspel, åka direkt till stallet och hämta kärran, åka och hämta Ozon, köra tillbaka till stallet med honom och ta in resten av hästarna, spola ben och smörja mugg, åka och byta bil, tanka, hem och laga mat, diska och dammsuga, börja plocka inför morgondagen och slutligen landa i sängen.

Sweethearts

Vi är hemma en stund och tar igen oss innan det är dags för universitetet. Ska lämna Tilde hos husse och hämta bilen. Åker direkt och hämtar Ozon när jag är färdig i skolan ikväll. Har köpt en biljett till Jönköping imorgon och åker ner på förmiddagen för att hämta den nya bilen. Mamma möter upp för att skriva på alla papper och sen kör jag hem den.





Brr.

Hade dyrt och heligt lovat mig själv att börja klä mig anständigt när jag går ut på sista promenaden för kvällen med hunden. Nu när jag bor i ett bostadsområde med grannar precis utanför lägenhetsdörren och "sista kvällspromenaden" inkluderar lite mer än att släppa ut hunden 5 min i trädgården. Men av någon anledning misslyckas jag kapitalt varenda gång...

Vad hade jag på mig idag?

Überkorta turkosa mjukisshorts i plysch med strass på, fotbollströja i tyska landslagets färger, leopardpälsjacka och gummistövlar.

Kallt var det också!


En väldigt bra fråga.

Är varför jag aldrig lär mig?

Hur kan jag tro att det ska gå bra att "bara ta en liten skritt-tur" barbacka på lilleman när han har vilat i tio dagar? När jag vet att han är en expert på att bocka, kan vända på en femöring och få vem som helst att sitta framme vid öronen på två röda när han är på det humöret?!

Det trodde jag i alla fall idag. Fastän våra snart tre år tillsammans borde ha lärt mig att det inte är någon liten komatös hösäck jag har att göra med.

Och hur gick det då? Jovars, jag hann knappt upp på ryggen förens han for över stallplanen som en skållad råtta, studsande upp och ner i avancerade krumsprång med mig envist fastklammrande på ryggen. Efter en tur upp på gödselstacken, ner i diket och ut på vägen fick jag till slut stopp på åbäket, kunde kravla mig ner från min position hängandes upp och ner runt halsen och gå in och hämta sadeln för att fortsätta ridturen. Så fort sadeln kom på så var han sitt snälla jag igen, knäppa älskade häst.


Work it.

Kände mig seg och snörvlig så jag ligger fortfarande kvar i min älskade säng. Ska åka till jobbet om en halvtimme och jobba några timmar på eftermiddagen. Perfekt.

Ikväll kommer hovslagaren och tittar på lillemans hov igen. Han har fortfarande ont när man trycker så det är antagligen mer som måste skäras ur. Ska motionera madame och pyssla lite. Och okynnestitta på NY-fruarna klockan nio, måndagens tv-höjdpunkt.

101010

Sov som en stock tolv timmar i sträck. Vaknade lagom till VM-finalen i hoppning på svt1 och sitter nu och ser på upplösningen. Alltid kul att se hästbytena och hur de hanterar de olika individerna. Vilken känsla vissa har. Och Hickstead framkallar ett starkt ha-begär hos mig, vilken häst! Men jag gillar ju snabba, mörkbruna och välhoppnade saker.

I eftermiddag ska jag åka och rida gammelman, rida bäbis i skogen och pyssla lite i stallet. Sen är det Morden i Midsomer och middag.

101009

Är ganska precis hemkommen från stallet. Skönt med en helg som känns som en helg. Åkte till stallet 06.20 imorse och hann både fodra, släppa ut djuren och mocka innan vi åkte till Laxå. Red en klass med madame och fikade innan vi packade ihop och åkte hem. Gjorde det sista i stallet och var ändå färdiga innan halv ett.

Har städat undan det värsta, dammsugit och funderat på resten av livet. Behöver inte vara i stallet förens sent på eftermiddagen imorgon. Är helt slut så just nu känns det lockande att lägga sig och sova ända tills dess. Borde plugga istället, får se om motivationen infinner sig.



Cats.

Var hemma i huset och hälsade på och passade samtidigt på att ta lite kort på mina lovely girls...










101008

Fredag. Snart helg.

Känner tyvärr inte av den vanliga "helg-entusiasmen" när jag har ett så oplanerat liv som nu, har nästan mer att göra på helgen än vardagarna och om jag får en sovmorgon så inträffar den med störst sannolikhet på en vardag.

Har i alla fall tvättat och sovit hela förmiddagen. Ska iväg på KBT nu och senare till stallet. Borde gör så mycket, måste göra väldigt lite. Högskoleprovet är det som gnager mest i mig just nu, inte gjort en enda ansträngning inför det.

Cooking.



Har varit och veckohandlat och invigt min nya ugnsform som jag fick när jag fyllde år. En gratäng med rotsaker, potatismos och hollandaisesås. Nu är det hundmys framför tvn en stund, skönt med en lugn dag och sovmorgon imorgon.



En sån där tidsfördrivande lista.

Favoritdrink: Dricker mest bubbel och vin.
Äter lyxmiddag på: Alfies
Bästa mikromaten: Äter inte micromat, Ristorantes mozarellapizza ligger nog närmast och är enda färdigmaten hemma hos mig.
Fikar gärna på: Kafferian
Bästa kaffet: Dricker sällan kaffe, och när det är dags så är det en übersliskig vaniljlatte eller liknande som snarare räknas som dessert än kaffe.
Senast sedda teater-/bio föreställning: "I rymden finns inga känslor"
Senast sedda utställning: En konstutställning på Kristinehamns konstmuseeum.
En bra gåbortspresent: Choklad är aldrig fel i min värld.
Favoritlyxartikel: The Body Shops body butter med wild cherry-lukt.
Läser just nu: "Konsten att samtala"
Läser helst: Lättläst chicklit eller välskrivna böcker.
Favoritråvara: Får man räkna choklad?
Favoritfärg: Rött, gult, grått, svart... äh, det är blandningen som piggar upp.
Favoritmärke: Monki
Favoritskor: Mina svarta fodrade boots.
Klädkonto per månad: Räknar inte, alls... mer vissa månader och mindre andra. Men aldrig hysteriskt mycket.
Motionerar: I staller, försöker jag inbilla mig.
Mest överskattade affär: Gina Tricot, om det är en överskattad affär vet jag inte men jag hittar aldrig något snyggt där.
Det dyraste jag har köpt: Min lägenhet.
Favoritprodukt på Systemet: Asti
Favoritprodukt på Apoteket: Vera by CCS
Dansar helst till: Katy Perry
Senaste impulsköp: En leopardfuskpäls från MQ som var way to dyr och inte alls behövlig egentligen.
Senaste fyndet: Ett par fodrade stövlar för 99:- på Din Sko.
Senaste secondhandfyndet: En mjölkkanna från Myrorna.
Fulaste klädfärg: Kräkgrön
I dvd-spelaren/datorn: Sex and the City
Användbar pryl: Bilnycklarna
Mode jag aldrig vill se igen: Buffaloskor och hårmascara.
Värsta huvudbonaden: En ordentlig pottfrisyr!
Bästa huvudbonaden: Hattar och mössor
Favoritaccessoar: Väskor
Bil/Transportmedel: En volvo som ryker som en skorsten och snart går i graven.
Återvinner: Tidningar och flaskor.
Så får jag tiden att gå i kollektivtrafiken: Läser


101006

Jag blev inte inringd direkt på morgonen idag så jag har redan varit i stallet, longerat bäbis, ridit madame och varit ute hos gammelman och försökt hämta honom i hagen för en ridtur. Lönlöst försök som fick ges upp efter tjugo minuter. Han och bästa lekkamraten (en annan 15-årig fullblodsherre) galopperade runt i sin stora skogshage och lekte som två unghästar och ville inte alls bli infångade. Jaja, det var så härligt att se honom fräch och pigg att han är förlåten. Även om dagens ridplaner omöjliggjordes.

101005

Efter att väldigt effektivt ha gjort ingenting hela eftermiddagen så åkte jag till stallet. Tog vägen förbi huset och hundnappade Tilde.

Red dressyr på madame som skötte sig riktigt bra och var alldels lagomt pigg (antagligen för att det blåste storm ute och det höjer hennes anspänningsnivå till något som skulle kunna ses som en normal häst). Skötte om grabbarna och friserade bäbis, minst sagt välbehövligt efter fyra månaders sommarlov.

Har precis kommit hem och duschat. Kurar upp mig framför tvn med pizza, fruktsoda och Sveriges skönaste familjer i rutan. Premiärkväll ikväll, Desperate Houswives, Cougartown... tisdagsmys är bra skit! Chipsen ligger och ropar på mig i skåpet också.


Magnolia.








Pyssel.

Har en hemmafixardag idag.

Hovslagaren var i stallet imorse och skar lillemans hovböld samt tittade på Quadrats hov. Han hittade en spricka underifrån som det hade samlats smågrus i så nu är den renskuren och måste bara borstas och sköljas ur dagligen. Ska dit ikväll och ta in dem, se över hovarna och rida madame. Har även införskaffat en stålborste till hovrengöringen och betalat räkningar på vägen hem. Städat, bokat tvätt-tid och diskat hemma i lägenheten. Ska göra ingenting en stund, försöka få ihop en kom ihåg-lista, äta något och plugga lite. Måste få iväg två brev också.

Kvadrat.




101001

Oktober. Officiellt.

Var i stallet klockan sju och släppte ut hästarna. Lilleman var lite loj men hade inte jätteont. Förhoppningsvis är det så ytligt att det räcker med jodopaxomslag för att hoven ska bli bra. Har precis ätit frukost och ligger i sängen och tittar på gamla komediserier på tv. Kan ta det lugnt i några timmar till innan jag ska iväg till KBTn. Ska dricka en kopp te till och äta en muffins eller två.



RSS 2.0