100228

Jag har tråkigt. Sjukt tråkigt.




Dagens humör:
Lite "sjuk-gnällig".

Dagens mående: Väldigt trött och vimsig.

Dagens borde: Bli frisk.

Dagens frisyr: Slarvigt uppsatt med en klämma.

Dagens klädsel: Pyjamasbyxor och myströja, hela dagen.

Dagens planer: Att ta det lugnt och försöka sova inatt.

Dagens vill ha: De fina fina gummistövlarna som är soon to be mine när jag har pengar över.

Dagens längtan: Bli frisk. I alla aspekter.

Dagens fundering: "Hur många ibumetin är för många ibumetin?"

Dagens beroende: Nässpray, ibumetin och SIA´s hallonsorbet.

Dagens tråkigaste: Att tänka på morgondagen.

Dagens bok: "Dianabiografin" av Tina Brown.

Dagens låt: Oturligt nog har en melodifestivallåt satt sig på min insjuknade hjärna. Usch usch usch.


Tö.

Jag tänker nu ägna en stund åt att skåda in i framtiden.

Som alla vet har det snöat flitigt hela vintern. Och säga vad man vill om klimatförändringarna men vi kan ju anta att även denna vinter kommer att följas av en vår. Och vad är då en vår? Om man söker på "vår" i allsmäktiga wikipedia så får man detta som svar; 


"Ankomsten av vissa flyttfåglar och blommande örter brukar av många anses som tecken på att våren har kommit. I Sverige är sädesärla ett typiskt exempel på ett sådant vårtecken. Andra vanliga saker som anses som vårtecken är islossning och att snön som fallit under vintern smälter, vilket ibland kan utlösa vårfloder."


Vad kan vi då dra för slutsats av de understrukna orden? Jo, it´s going to be wet wet wet. För i år är det inte bara lite snö som ska smälta undan. Det är kopiösa mängder som på en gång ska förvandlas till vatten och ta vägen någonstans.

Då jag hatar att bli blöt om fötterna så känner jag mig manad att skrida till aktion för att rädda mitt eget skinn. Och eftersom jag tyvärr inte har de här resurserna så får jag helt enkelt fokusera på att hålla fötterna torra...







De här är påväg hem till mig inom en snar framtid.


Family first.

Jag ligger i soffan. Att resa på mig och gå ner till köket är ungefär höjden av motion som jag klarar av. Har tagit så många tabletter som man får och mår inte så nämnvärt mycket bättre, även om nässprayen gjorde att jag numera kan andas.

Mami är underbar och har tagit hand om pojkarna åt mig. Nere i köket står en lasagne (ren tankeläsning, tacktacktack) och hon är och handlar med mina önskemål om hallonsorbet och lösgodis i beaktning.

Och jag, jag ligger här och försöker bli frisk på ren vilja.

Nörderi.



     




Bilder från expressen.se


100227

Jag hann vara hemma och frisk i ungefär 5 timmar. Sedan gick det blixtsnabbt och nu har en dunderförkylning med slem, utmattning och andra symptom invaderat min (redan ganska hårt åtgångna) kropp.

Har skickat iväg älgen på lite avlastning och varit och rört på bebishästen. Pga snöras från ridhustaket som resulterade i en nipprig bebishäst högt och lågt så fick det räcka med longering med sadel på. Passade på att frisera honom efteråt så nu har han kort hår som de andra vuxna hästarna.

Fasar inför ännu en veckas jobb. Vill verkligen inte.

Tillbaka.

Hemma igen.

Kom hem vid två efter en presentjakt genom staden. Hittade allt jag skulle ha och lite* till. Åkte till stallet och njöt av att vara tillbaka efter 4½ dygns frånvaro. Pysslade med gammelman, förberedde älgens semester** och red lillkillen. Samlade vuxenpoäng genom att betala räkningar och anmäla tävlingar (vissa i tid, andra inte) när jag kom hem och avnjöt sedan ett långt varmt bad.

Ska krypa upp bredvid katten nu och se på någon dvd från hyllan. Imorgon kör vi älgen och åker med bebishästen till ridhuset. Lugn helg.











* dvs. ett par skor, två mjukiströjor, en stickad tröja, en kofta, en kjol, ett linne, hårklämmor, hårfärg, böcker och lipgloss, tygväska och bodybutter från The Body Shop.

** hon ska alltså inte sluta ridas. Hon ska bara ridas av någon annan än mig, på annan ort. Det skulle kunna liknas vid en semester.


Bye bye birdie.

Det snöar igen. Om ni har missat det alltså.

Har varit i stallet och tagit hand om djuren. Gammelman har drumlat sig och står inne med bandage på foten och älgen som sällskap i väntan på veterinärens utlåtande. Lilleman är därför den enda av våra som får vara ute i hagen och får därför mycket mat som kompensation och tröst. Jag har lämnat långa listor till mami med instruktioner och benskydd och bett hit och bandage och ridning dit och litar nu på att hon kan ta hand om dem en vecka utan mitt övervakande.

Jag har packat min väska och ska strax hoppa in i duschen. Sen ska jag till doktorn och efter det försvinner jag från scenen till nästa helg. No questions necessary.




Bebishästen på den tiden när han fortfarande var en bebis.


Kvadrat.

Idag sken solen och stormen från igår var som bortblåst (haha).

Ställde ingen väckarklocka och sov tills jag vaknade. Spenderade förmiddagen hemma i soffan och försökte plugga lite innan jag åkte till stallet och tog en långtur med lilleman i skogen. Sedan packade jag lite grejer och åkte ut till Quadrat tillsammans med mami.

Han har inte varit hanterad särskilt mycket eller haft någon form av utrustning på sig på 3 månader så idag skulle jag egentligen bara kolla vad han tyckte om sadel på ryggen och bett i munnen.

Slängde på sadel och träns och tog med honom ner till det halvfungerande ridhuset. Longerade några varv åt båda hållen innan jag hängde från båda sidorna medans mami höll i. Han rörde inte ett öra så jag kravlade mig upp och red i skritt och trav i longerlina på en volt runt mami. Sedan släppte hon lös oss så jag kunde öva lite start/stopp och höger/vänster i skritt. Mer gick det inte att göra i ridhuset.

Han skötte sig superb så jag ska försöka komma iväg till ridklubben nästa helg och rida lite lös i alla gångarter. Ett 25x80 ridhus är lite mer inbjudande än en yta på 20x20 med massa skrot runtomkring.








Snow.

Det här med snön finns det inte en själ som har missat. Det snöar så mycket att till och med jag struntar i att rida.

Har i alla fall varit i stallet och gjort allt klart för dagen. Ska åka tillbaka om några timmar och släppa in djuren. Har även packat en påse med täcken till bebishästen eftersom det är så dåligt väder att till och med småhästarna behöver lite skydd för snön. Ska åka dit med den imorgon.

Alla andra planer för helgen är inställda. Det blir OS och Melodifestivalen istället och ugnsbakad ost med baguette och lyxig sallad. Inte illa det heller.

Inställt.

Sitter i soffan och fullkomligt njuter av tanken på att jag har jobbat klart för veckan. Helt underbart.

Mami har varit ledig idag så hon hade gjort allt i stallet. Så jag behövde bara åka dit och rida efter praktiken. Handlade på hemvägen och tog ett långt bad när jag kom hem. Håller på att läsa "Dianabiografin" just nu, en bok om prinsessan Dianas liv. Otroligt fachinerande och fängslande även om jag inte har upplevt den hysterin hon skapade eller visste så mycket om henne innan jag började läsa.

Efter det blev det hemmalagad pizza med bearnaisessås och lösgodis. Det står en semla i kylskåpet med mitt namn på också, tack H!

Helgens planer är lite ändrade. Efter att tävlingen på söndag är inställd pga det inkommande snöovädret så blir det inte en riktigt lika sen kväll i stallet på lördag och älgen kanske får åka och hoppa i ridhuset på söndag istället (om det går att åka ut på vägarna med transporten efter de utlovade 70 cm snö som ska falla imorgon). Jag har även lovat att bjuda mami på bio imorgon kväll som tack för allt och ingenting.

Börjar småplanera för kommande händelser också. Jag är så peppad.


Reward.

Har precis kommit hem från sjukhuset där jag tog blodprov inför ett kommande läkarbesök. Konstaterade att jag inte gillar utvecklingen av belöningssystemet.

När man var liten fick man en klubba och ett klistermärke som plåster på såren, nu är man bara tacksam att det man inte måste betala för att bli stucken i armen.

100217

Dagen;

Gå upp, stallet, åka hem, duscha, äta, åka till skolan, vara i skolan, åka hem, stallet, åka och träna, fodra, åka hem, duscha, äta, sätta sig i soffan...

...sova!!!

100216

Skolveckan är igång igen. Är väldigt mycket just nu.
Har några planer på hur jag ska komma ikapp livet igen.
Nästa vecka. Gud så jag längtar.



Två andra saker att längta hysteriskt till är dessa;




En av mina absoluta favoritböcker har blivit film!
Shutter Island (baserad på Patient 67) - premiär 19/2





Ett oslagbart team gör film igen. Depp, Bonham Carter och Burton i vårens mest efterlängtade premiär. Den största sorgen är att Karlstad inte har en 3D biograf.
Alice i Underlandet - premiär 3/3


A little bit of love.

Jag har ryckt upp mig för stunden.

Jag har duschat och bytt om.
Jag har tittat på OS.
Jag har varit och handlat.
Jag har lagat mat och gjort en fin tårta.
Jag har ordnat mat åt Katy som är sjuk.
Jag har tagit ett bad och läst min nya tidning.
Jag har ätit.

Nu ser jag på;



100214

Usch.
Jag har god lust att dra täcket över huvudet och aldrig mera någonsin gå upp.

Har tränat med lilleman två dagar i rad och det har bara varit katastrofer radade på varandra. Han var överladdad och lätt galen, jag red dåligt och slarvade. Idag gick dessutom en av flockarna (inkl älgen) igenom staketet och ut på stora vägen. De hade änglavakt och ingen skadades. Älgen får alltså stå inne tills vidare vilket ökar arbetsbördan i stallet. Det betyder sklart att vi inte kan ta hem bebisen i första taget utan måste förbereda honom för våren där han står uppstallad och möjligheterna är begränsade/värdelösa. Även det kommer såklart att öka arbetslasten och ta mera tid. Jag är bara förvirrad och det känns som om något väldigt viktigt är bortglömt. Jag har dessutom en milslång "att göra"-lista men ingen ork att ens börja på den.

Ger väldigt snart upp.
Skitskitskit!

Saturday.

Lördag kväll.
Melodifestivalen avklarad. Lite OS kvar.
Pizzan äten. Kladdkakan står i köket.

Igår gick jag och lade mig 21.30 och sov som en stock till 10.00 idag. Helt underbart.

Dagen har spenderats i stallet. Jag har pysslat, bandagerat älgen, ridit Ozon och varit på träning med lilleman. Han var högt och lågt och överallt och lyckades under någon av alla luftkonster trampa av sig en sko. Vilket ledde till akutinryckning för våran snälla hovslagare som slog på skon hemma på sin gårdsplan sju på lördagskvällen. Det är service det. Hoppas på en något mörare häst imorgon och kanske några kontrollerade rundor.

Imorgon är det Alla Hjärtans Dag också. Filurar på något gulligt att hitta på till familjen. Något sött och gott och chokladigt fungerar alltid finfint.

Crazy Thursday.

Idag har vi varit hos farbror hästdoktorn.

Jag friserade gammelman, tog på honom sin "åkabort-grimma" och lastade för att ge mig av mot Karlstad. Ett paket mariekex och ett halvt program av "Christer" i P3 senare var vi framme. Det tog 20 minuter och sedan var vi påväg hem igen. Med goda nyheter.

Gammelman är ohalt på böjprov, rakt spår och longering. Nu får vi långsamt sätta igång igen med skritt, sedan med inslag av korta travpass i skogen och slutligen även börja lägga in korta bitar galopp och ridning i ridhus och på lätt börja spår. Helt underbart.

Det firades med cider, lösgodis och Glee. Bra grejer.



Jump.

Veckor är jobbiga saker.

Idag har jag i alla fall hunnit till skolan, hem från skolan, till stallet och pysslat, hem och barrikaderat soffan med te, rostat bröd, avokado och glass framför näsan.

Om 3 minuter ska jag byta om och åka till stallet igen. Där ska älgen piffas till och sedan ska det åkas till ridhuset i stan för första hoppträningen på väldigt väldigt länge för hennes del. Det blir skojjigt värre.

Efter det ska det åkas tillbaka, pysslas lite mer i stallet och sedan ska det åkas hem och stupas i säng.

Imorgon är det en stor dag. Gammelman ska på återbesök och få ett utlåtande. Scary.




Gammelman "i form".


100209

Bad day.
En sån där motig dag när allt går fel från första stund.
Lite stressad, lite orolig, väldigt trött och ganska låg precis hela dagen.

Nu är den i alla fall väldigt snart över och jag kan somna för att invänta en ny dag.

Har dock fått några saker gjorda.
Jag har varit i skolan (att närvara var en utmaning, att vara kreativ var dte inte frågan om).
Jag har varit i stallet (att gosa in näsan i en hästman och lulla ut i skogen är alltid lite avslappnande).
Jag har anmält till högskoleprovet (bara att invänta ångesten).
Jag har anmält årets första tävling (en mjukstart med lilleman inför mars som blir fullspäckat).
Jag har försökt att anmäla till universitetet men hemsidan fungerade inte som den skulle.

Inte illa.

Låg.

Som jag förutspådde så ligger jag och orkar inte särskilt mycket alls. Har vidtagit åtgärder.

- Lösgodis, favoriter blandat med uppiggande inslag som Banana Skids (nostalgi!), klubbor samt tuggummi med stickers.
- Sims 2 och expansionpaket (djurliv) som jag fyndade för en femtiolapp på ICA Maxi och som nu installeras för fullt.
- Soffa, duntäcke och mysdress på.

Behöver jag säga mer..?

Ny vecka.

Helgen är snart över. Gillar verkligen hela idén med tredagars helg (och i det här fallet hela fyradagars ledighet).

Igår var det full rulle i stallet. Åkte med båda hästarna i omgångar till ridhuset och hoppade. Först ut var älgen som skötte sig fint. Blev lite pigg och stark emellanåt men hoppade igenom en bana på slutet på dryga metern. Sedan fick lilleman följa med på en tur och hoppa lite större hinder. Red en liten bana på 125-135 som han hoppade igenom utan att anstränga sig. Fina hästar.

Idag var jag i stallet tidigt och åkte tillbaka till ridhuset med lilleman för att rida lite dressyr. Han var lite stel i början men det lossnade bra mot slutet. Han blir bara bättre och bättre för varje vecka. Blir roligt när säsongen drar igång igen.

Jobbade färdigt för dagen i stallet innan jag åkte hem och tog ett bad. Åt en semla och drack en kopp te och ska strax åka till sjukhuset. Kommer antagligen inte att orka så mycket mer när jag kommer hem därifrån så resten av dagen är avsatt för att göra ingenting.




Lilleman på DM i höstas.


100206

Håller mig nätt och jämt vaken.

Gårdagskvällen ägnades åt lite vindrickande i trevligt sällskap och dagen skulle egentligen också gå i de alkoholhaltiga dryckernas tecken. Men eftersom jag redan har två hopp-pass inbokade med älgen och lilleman imorgon vid lunch och jag är helt slut så blir det en hemmakväll istället.

Har ätit "texmexplockmat" (quesidillas, stekt vegfärs, nachochips, sallad, grönsaker, salsa, ostdip och lite annat smått och gott) och är proppmätt. Ligger med Katy i soffan och dricker trocadero (en mycket underskattad dryck) och överväger Melodifestivalen och sedan sängen.

Imorgon lutar det åt bio på kvällen.


100205

Idag hände något underbart.

Jag gick och lade mig 21.30 för att läsa och släckte lyset 22.00. Vaknade 09.00 imorse och var helt utvilad. Har alltså sovit hela 11 timmar.

Ska strax äta något och sedan åka till stallet och pyssla. Ta en tur till ridhuset med lilleman och träna dressyr. Kanske åker in till stan ikväll och är social. Får se.

Helg.

Vissa har det bra.
Jag är bland dem.
Jag har nämligen helg ända till måndag nu.

Imorse var jag uppe med tuppen (06.00) och åkte direkt till stallet för att släppa ut monsterraggsockorna i snön. Sedan mockade jag, åkte hem och bytte om och var på praktiken 08.00. Eftersom mami har varit långt bort i landet på jobb idag och jag kände mig motiverad så red jag både älgen och lilleman i skogen på eftermiddagen.


En realitycheck sådär på kvällskvisten;

Varmt bad, doftljus och en ny bra chick lit-bok - check!
Nytvättade väldoftande lakan i både sängen och soffan - check!
Smörgåsar med stekt ägg och en stor kopp te - check!
Brun kurrande och förskräckligt söt katt bredvid mig i soffan - check!
Pyjamasbyxor och duntofflor på - check!
Nymålade fina gråa naglar - check!
Semla och ännu mera te - check!
Glee på tvn - check!


Som sagt... vissa har det väldigt bra.

Snö.

Imorse vaknade jag och tittade ut.
Det är vitt vitt vitt. Snö överallt. Mängder med snö. Och det snöar fortfarande!

Efter att ha skottat fram bilen, kört till stallet, skottat mig in i stallet, skottat mig ut ur stallet och släppt ut hästarna, mockat och skottat loss bilen för att åka hem så sitter jag nu i säkert förvar hemma i soffan under en filt och äter frukost. Väntar på att distriktsveterinären ska ringa och berätta när de kommer ut till bebishästen och ger honom en spruta. Då ska jag sätta mig i bilen och åka dit för att få in honom från hagen och muta honom med morötter så han är snäll.

Måste ge de andra lurvdjuren lunch om några timmar också. Det lutar åt en ledig dag för pållarna idag, har ingen spontan lust att ge mig ut i det här vädret och rida.

RSS 2.0