100930

Lång dag.

Lilleman är halt, antagligen en hovböld men det visar sig inom ett par dagar isåfall. Helgens övningar blir i alla fall inställda för hans del. Har suttit och ugglat på universitetet hela eftermiddagen. Kändes som världens längsta föreläsning mellan 15.00 och 20.00. Har levt på mackor och muffins och är allmänt slut i huvudet. Over and out.

100929

Snart oktober. Och sen november. Och sen december. Inte riktigt klokt hur fort tiden går ibland. När man väl stannar upp och tänker på det.

Har varit hos hästarna, kommit på vad jag ska göra som avslutningsarbete i samtalsmetodiken, varit och veckohandlat och städat lägenheten. Ska sätta mig och skissa på en mindmap och kika lite på universitetskurser och program till våren nu.



Pretty beautiful.

Good morning starshine.

Pluggdag idag. Har ungefär 400 sidor att läsa och ett högskoleprov att förbereda mig inför. Blev inte inringd till jobbet idag och är rätt tacksam för det. Nu hinner jag ikapp med all kurslitteratur. Ska till stallet vid fyra och har fikapaus i läsandet nu, ser på Top Model och ska dyka ner i böckerna igen så fort avsnittet är slut.



Har precis landat i sängen efter en lång dag. Vaknade 04.30 och begav oss mot Nyköping. Lilleman gick årets sista fälttävlan, en debutant för att få en schysst avslutning efter att inte ha varit i terrängen sen midsommar. Han gjorde en stadig dressyr och lattjade runt hoppningen och terrängen. Hamnade på fjärde placering och fick med oss en rosett hem. Duktig grabb.

På hemvägen small ena däcket på transporten vilket gjorde att vi, lätt förtvivlade, blev stående vid vägkanten. Till våran räddning kom två änglar (eller snarare två reflexklädda karlar på väg hem från arbetet) i en lastbil som hade med sig både styrkan, humöret och de rätta verktygen för att åtgärda problemet. Efter att ha lastat ur lilleman på 52:an och promenerat med honom på ett gärde bredvid vägen medans de fantastiska änglarna bytte däck så kunde vi lasta in hästen igen och åka vidare. Reservdäcket höll hela vägen hem och i stallet möttes vi av mockade boxar, skurade hinkar och fodrade hästar. Flera människor har räddat våran dag idag, ni är helt fantastiska!






100925

Vaknade upp med huvudvärken från helvetet. Great.

Har i alla fall provfotat med kameran lite mera. Pillar på alla knappar jag kan komma åt och håller mig än så länge till stillastående och tacksamma objekt i lägenheten. Små inredningsdetaljer är mycket bra att börja med. Ska rota fram frukost ur kylskåpet och se på helgtv en stund innan mamma och moster från England med lillkusin tittar förbi på visit. Efter lunch är det dags att åka med hästarna för att träna hoppning på ridklubben.











100924

Dålig dag. Fast ändå inte.

Hämtat hem Quadrat från sommarbetet (bilder på bäbis kommer imorgon). Varit på KBT. Försökt få ihop dagen mentalt. Långsamt avlidit av hunger. Fixat i stallet och pussat på hästarna. Hämtade paketet med min nya kamera samt tillbehör och började nästan gråta av lycka när jag såg att affären hade skickat med en liten påse M&M´s i lådan. Tänk vad man kan bli glad för lite när man är i en mental svacka. På samma sätt som man kan bli ledsen för lite.



B-day.

En del av alla fina presenter och blommor... den största presenten var en Nikon D3000, vilket gör att det antagligen kommer att bli ganska mycket bilder från och med nu.



Pssst!

Jag är inte försvunnen. Jag har snarare ägnat mig åt väldigt roliga saker. I´ll be back...

Nu jäklar håller vi tummarna.

Imorgon flyger VM-hästarna i fälttävlan till USA. Bland dem finns Piccadilly. Tänk att hon och Malin fick sin plats i laget, jag är så stolt. Det har de förtjänat. Även om det börjar bli ett tag sen jag var med i teamet så känner jag mig lite delaktig. Jag var ju i alla fall med nästan från början.

Så nu håller vi tummarna för dem. Allihopa. Men särskilt Malin och Picc ♥


(Bilden lånad från svenska ridsportförbundets hemsida)


100917

Tomorrow, tomorrow, tomorrow is my birthday. Tomorrow, tomorrow, tomorrow is my birthday!


Övrig nödvändigt information för att förklara mitt sinnestillstånd är att det ösregnar här, helt kopiösa mängder. Har varit på KBT på morgonen och äter nu frukost medans jag väntar på att pappa ska komma hit. Han ska hjälpa mig att byta belysning i badrummet och köket samt skruva lite. Bra det där, att ha en pappa som kan skruva. Hade även tänkt att han skulle hjälpa mig att handla inför helgen och åka till stallet en snabbis, så slipper jag cykla och bli blöt i onödan.


Haha.



Linus, the Wonder horse, takes Trav Schick, wonder XC jump builder around his first course. Thankgod Trav can build better than he can ride. Money, beer and pride were won and lost at this challenge.


100916

Två dagar tills jag blir äldre!

Idag cyklade jag till stallet i motvind och regn. Jättekul. Fixade stallet och red en sväng i skogen med madame. Cyklade hem i något finare väder och har precis duschat och ätit frukost. Ska rota fram något ur garderoben och cykla till stationen snart. Eftermiddagen och kvällen spenderas på universitetet.

100915

Idag är det meningen att jag ska läsa sisådär 200 sidor om empati.

Jag har i alla fall öppnat boken (det är dock långt ifrån att faktiskt börja läsa i den).

Men jag har minsann hunnit ta sovmorgon, färga håret och ögonbrynen, dammsuga, fundera på var man kan köpa en pumpa så här års, göra frukost, se på Top Model och måla naglarna.

Men nu, nu ska jag läsa lite!

Mal.

Idag har jag varit en bokmal.

Förutom en sväng till stallet imorse för att mocka och tömköra lilleman så har hela dagen tillbringats hemma i sängen med min kurslitteratur. Eftersom jag insåg att jag inte bara förväntades läsa 101 sidor taget ur tre olika böcker utan även en till bok (hela boken på sisådär 200 sidor!) så stängde jag av både tv och dator och ägnade mig åt lite seriöst studerande. Enda pausen var för att inta föda i form av middag och se på Christine.

Nu är jag äntligen färdig och belönar mig själv med en film, tända ljus, chips och cola. Belöning är bra skit, jag är väldigt arbetsvillig om jag vet att jag får något trevligt i slutänden.



Fin älg.

Madame fick åka på träningstävling idag. Planen var att hon skulle uppföra sig i 70 cm respektive 80 cm. Efter att ha nollat 70 cm och till och med varit ganska reglerbar så fick hon stå över en klass och starta 90 cm istället. Det gjorde hon utan problem och bara med en rivning på ett räcke. Vissa språng kändes till och med riktigt luftiga.

Så nu har hon kvalificerat sig till att tävla på riktigt. Fin älg.

100911

Om en vecka fyller jag år.
Gammelman är som det ser ut på bättringsvägen.
Lilla hästen hopptävlade för första gången idag sedan kraschen och hoppade exemplariskt på allt förutom ett räcke där piloten red som en dåre.
Madame sköter sig och det verkar som om hon kan bli en riktigt fin häst.
Jag har precis haft en trevlig kväll med mami hemma i lägenheten, vi har ätit middag och kollat på film.

Och vad gör jag?
Jo, jag sitter och gråter och är trött, rädd och besviken.
Rädd för att gammelman inte alls ska bli bra och att vi bara gör fel när vi inte gör precis som man brukar. Rädd för att veterinärerna inte alls vet bäst och kanske väljer helt galet. Besviken på mig själv för att jag inte kan vara stolt och släppa små detaljer som det enda språnget jag red dåligt på idag. Trött på att alltid vara lite nervös, spänd och inte kunna glädjas för stunden. Eller glädjas alls för den delen. Trött på att inte kunna hålla ihop det för ens en kväll. Trött på att vara så trött.

100910

Det här har blivit något av en veterinärmedicinsk blogg. Men nu är det förhoppningsvis snart slut med det. Idag var Ozon sitt gamla oförskämt piggelina jag och hans ben såg precis ut som vanligt (om inte bättre än vanligt). Ingen feber och han får inte ens halv dos febernedsättande längre. Bra skit.

Annars har det varit lite motigt. Men grejerna är packade inför imorgon, hästarna är ridna och jag har lite ordning. Klockan ringer 06.25 så ska försöka somna i hyfsad tid idag. Vilade några timmar på förmiddagen så dygnsrytmen är sådär lagomt rubbad.

Halsen börjar göra ont och en av mina visdomständer är redigt svullen också. Har pågått i ungefär ett dygn. Ogillar starkt all smärta som innefattar tänder. Det slutar oftast med onödigt lidande och ekonomisk förlust. Men just nu är jag mest tacksam för gammelmans magiska tillfrisknande.



100909

Har precis intagit ryggläge efter en dag när allt har klaffat mot alla odds.

Gammelman blir långsamt bättre och var riktigt piggelin imorse, nu går han bara på en låg dos febernedsättande och det ser ut som om vi inte behöver sätta in någon annan medicin heller. Mockade, red dressyr på madame (ett pass fullt av motsättningar kan man väl säga) och åkte och hopptränade med lilleman. Han har inte sett ett hinder sen förra träningen som var för tre veckor sedan, så jag hade inte så höga förväntningar. Men han var väldigt fin, hoppade väl och var ridbar. Kändes som sig själv igen och snart är han tillbaka där han var i våras. I helgen blir det i vilket fall två klasser på lördag, mycket förlåtande tävling bara för att han ska komma ut på banorna igen.

Full fart hemåt för att duscha och sedan åka mot universitetet. En väldigt givande och rolig lektion idag med både gruppövningar och föreläsning. Kom hem för en stund sen och har precis ätit middag (matlåda for your information, tråkigt men praktiskt).

Imorgon är det KBT klockan 08.30, i tidigaste laget eftersom jag måste cykla dit och det är på andra sidan stan. På eftermiddagen ska vi åka till stallet, packa och rida och åka och hämta pappas bil inför tävlingen på lördag.



Sötnöten i terrängen i våras ♥


100908

10 dagar tills jag fyller år.

Gammelman mådde stadigt bättre hela dagen idag, ingen feber eller temperaturhöjning och benen var ännu lite mindre svullna. Madame har genomgått en personlighetsförändring och var mer uppe i det blå än på backen när jag red idag, hon fick till några rejäla krumsprång. Förutom en skentur i hagen innan jag fick in honom så var lilleman den som skötte sig mest exemplariskt, han var riktigt fin att rida.

Eftersom våran bil var sjukare än vi trodde så får jag vara glad när jag kan låna en och få livet att fungera just nu. Åkte därför och veckohandlade på vägen hem. Blev fachinerad över hur mycket mat man kan få för 248 kr. Nu är skafferiet fullt.

Imorgon blir det en fullspäckad dag. Åka till stallet och släppa ut hästarna, mocka, rida madame, packa och åka iväg med lilleman på hoppträning, tillbaka och göra det sista, hem och duscha, ta bussen till universitetet, sitta 3 timmar på föreläsning, ta bussen hem och sedan stupa i säng. 

Night.

Ozons provsvar kom tillbaka positivt för ehrlichias. Eftersom han verkade såpass uppåt idag på kvällen så låter vi honom gå på enbart febernedsättande i låg dos ett par dagar och hoppas att han blir frisk utan medicin. Benen såg mycket bättre ut när jag nattade honom även om de fortfarande är svullna. Men om han inte är mycket bättre innan helgen så sätter vi in behandlingen.

Annars är det mesta fixat. Pappa har varit en ängel idag och hjälpt mig både på förmiddagen och kvällen ♥
Madame fick massage och tummen upp. Alla gamla spänningar är borta och det är bara att träna på. Lilleman gick ett lätt dressyrpass för att mjuka upp kroppen och visade sig från sin bästa sida idag. Åkte en sväng förbi huset och pussade på katterna på hemvägen.

Ligger i sängen och ska strax sova. Imorgon är det inte så mycket planerat förutom att bilen ska in på verkstaden på eftermiddagen, håller tummarna för att både den och Ozon blir pigga och krya innan helgen.

Nu strejkar mina ögonlock, god natt!

100907

Blä.

Har inte sovit inatt av ren nervositet. Ozon mådde bättre imorse men benen är lika tjocka fortfarande. Blodprov är taget och inskickat till ATG med snälla underbara pappa som ställer upp med bil idag. Vi misstänker erlichias och nu är det bara att invänta provsvaren som bör komma mellan 16.00 och 17.00 för att få veta hur vi ska göra vidare. Antingen så ska han isoleras eller behandlas.

Jag gillar definitivt inte det här med att vänta. Särskilt inte när det inkluderar någon av mina hästar som är sjuk.
Usch. 

Stackars.

Stackars Ozon är det mest synd om idag.

När jag kom till stallet stod han och hängde i hagen. Alla fyra benen var stocktjocka och han var hängig, stel och hade ont. När jag hade tempat honom visade det sig även att han hade skyhög feber, 40,6 grader. Ringde distriktaren som fick komma ut akut och ge honom pencillin och finadyne. Har du fått recept och sprutor för att fortsätta ge honom i några dagar till och så avvaktar vi. Det kan ta ett par dagar innan febern går ner och nu håller jag tummarna för att gammelman ska kämpa på och bli frisk i sin vanliga fighting spirit.

Så alla hästarna står inne inatt och imorgon kommer pappa och hjälper mig att komma ut till stallet. Definitivt lagen om allts jävlighet att bilen gick sönder precis nu och att Hans åker till jobbet imorgon så att hans bil är borta.

Är äntligen hemma efter att ha motionerat de andra lite, kört torv, burit vatten, tagit hand om allihopa och fodrat. Har inte ens hunnit oroa mig och misstänker någon form av lätt chock. Usch och fy, stackars älsklingen.

Wishlist.

För dem som inte är insatta eller bryr sig lika mycket som mig så kan jag informera om att det är 12 dagar kvar till min födelsedag. Därför har jag (i ett ögonblick av total uttråkelse och starkt ha-begär) pysslat ihop en liten blygsam önskelista. Here it comes...



Önskelista
:


- Ekonomiska bidrag till en digital systemkamera
- Rosa kakfat i tre våningar från Lagerhaus
- Ansiktsmasker
- Färgglada nagellack i mindre flaskor (t.ex. Depend)
- Vit fluffig frottémorgonrock

- Stickad röd basker med blomma från H&M
- Choklad
- Pocketböcker (Babbeldrottningen av Meg Cabot samt Luftslott och Inte Han! av Sheila O´Flanagan)
- Body Butter från The Body Shop Wild Cherry
- Svart mascara från Max Factor Masterpiece Max Waterproof
- Doftljus


(Edit: eftersom den röda baskern inte verkar finnas i butik så puttar jag för att det istället finns en väldigt snygg leopardmönstrad basker i samma affär.)




100906

Mycket effektiv dag.

Gick upp klockan sju och hämtade tvätten i torkrummet. Tog ett par tabletter för magen och gick och lade mig igen. Sov ett par timmar till och vaknade vid lunchtid. Ringde några samtal, fick tag på vaktmästaren och fick lådan med bokstäver så jag kunde byta namn på ytterdörren och i trappuppgången. Bytte om och tog min cykel på en tur. Har ordnat med mitt högkostnadskort och varit på jobbet och pratat med chefen. Fick lösenord och papper så jag kunde lägga in mig som vikarie i databasen. Så nu finns jag tillgänglig för en månad framöver och alla papper är i ordning. Har även skaffat ICA-kort och beställt sista boken som behövs i samtalsmetodiken (råkade även slinka med en chicklit-bok av Sophie Kinsella för att göra paketet lite roligare).

Har precis ätit frukost och ska sätta mig och läsa några sidor i skolböckerna. Väntar på att en bil ska bli tillgänglig så jag kan åka till stallet, tar minst ett par timmar till. Ikväll är det premiär för Lite Sällskap och jag kommer definitivt att sitta bänkad.

Men nu ska jag puffa på studiemotivationen lite med en tallrik kladdkaka med kokosbotten och en kopp te. Det borde göra susen.

Söndag.

Sov till tolv. Underbart!
Jag är en sån människa som tycker för mycket om att sova, särskilt på morgonen. Jag kan inte få ångest över att halva dagen är borta bara för att jag sover till lunch och äter frukost klockan halv två. Men det händer inte precis varje dag heller. Bara ibland...

För hela dagen är inte alls borta. Jag har varit ute med hunden, dammsugit lägenheten och diskat berget av disk som hade dykt upp i köket som ett resultat av tre dagars ickediskande och en middagsbjudning. Lyssnade på Katy Perrys senaste album samtidigt, bra skit det där.

Om en timme kommer mami och hämtar mig och hund. Vi ska till stallet och rida varsin häst. Ikväll har jag tvättid (intresseklubben antecknar) och Dumpad går på 3:an klockan nio. Inte missa. Inte missa! Typ skitrolig film med världens hunkigaste hunk (och Katy Perrys fästman) Russell Brand. Mmmmm...




Just to make my point...


100904

Har landat i soffan hemma efter en lång dag.

Gick upp 06.00 och åkte mot stallet. Packade, knoppade och lastade därefter in lilleman för att åka och tävla. Hade ont i både nacken och magen och absolut inga förväntningar alls på dagen. Eftersom lilleman har varit lite bråkig i dressyren de senaste veckorna så hoppades jag mest att han skulle skärpa sig och inte komma sist. Och sist kom vi verkligen inte!

Han var så fin. Ridbar och avslappnad. I första programmet gjorde han inga missar alls och blev belönad därefter, vi vann klassen! Må hända att det är ödets ironi att den lilla bråkiga hopphästen tar sin första blå/gula rosett på en dressyrtävling, men jag är lika stolt ändå.

I andra programmet gjorde ett par uteblivna ökningar och ett tuffare motstånd att vi fick ett par procent mindre och hamnade precis utanför placering (en knapp procent utanför om man ska vara petig tror jag bestämt). Men han var precis lika avslappnad och ridbar och det var en mycket bra ritt.

Så nu ligger jag hemma i soffan och pyser av stolthet. Har ätit Ristorantes mozarellapizza, dricker Fanta pineapple (godaste drycken som finns, och nu går den att köpa i 1½ l flaska) och tittar på Glamourama. Imorgon är det sovmorgon, tvättid och en mycket lugn tur med gammelman på schemat.






Mys.

Mami har varit här i några timmar och vi har ätit middag. Grönsaksgratäng med färskpotatis och kladdkaka med kokosbotten till efterrätt. Mysigt värre.

Red lite dressyr på lilleman och madame idag. Båda var samarbetsvilliga och riktigt fina. Packade lite för imorgon, får se hur det går. Antagligen inte alls särskilt bra men det är nyttig träning för lillen.

Ligger i sängen och halvsover. Ska tända några ljus, krypa ner under täcket och se en film. Väckarklockan ringer 06.00 imorgon så det är inte ens en särskilt tidig start.

100903

*tyckasyndom*

Vaknade en timme innan klockan skulle ringa, gick upp och tog några tabletter och gick och lade mig igen. Vaknade igen en halvtimme innan klockan skulle ringa, gick upp och tog en lång varmdusch. Gick in i köket och möttes av ett diskberg. Woho.

Har spenderat en timme med att diska och förbereda en enkel middag tills ikväll. Mami kommer hit efter jobbet och det är första gången hon får se lägenheten efter att jag har flyttat in i den.

Ska iväg vid lunch och hämta tävlingsgrejer i huset, åka till KBTn och handla lite. Sedan blir det stallet för att rida ett par hästar och packa lite grejer inför tävlingen imorgon.

Nu däremot ska jag bädda ner mig i sängen för en quick recovery så jag är pigg(are) på eftermiddagen än vad jag är nu. Håret på ända, kallsvettig, illamående och blek i ansiktet.


100902

Mitt internet har gått från att ha loggat ut mig var tredje sekund till att bete sig superb med jättebra mottagning och rekordlång tid online i ett sträck (4½ tim igårkväll, längsta tiden ever för mitt mobila bredband).

Min mage har fortsatt jävlas och jag fick nöja mig med att tömköra lilleman idag. Skulle ha ridit madame också men hon fick ta det lugnt istället så jag kunde åka hem och ta några tabletter. Har duschat varmt och ätit lite också och nu börjar det kännas bättre. Tur det.

Ska strax dra på mig andra kläder och packa mina böcker. Ska in till universitetet i eftermiddag för första lektionen i samtalsmetodik men tänkte hinna in till stan för lite shopping först. Ska köpa en present till moí (det må vara egotrippat men har man ingen karl som överröser en med kärleksgåvor för att man är outstanding så får man väl göra det själv), ett duschdraperi och lite annat tråkigt.



Aj.

Är precis hemkommen från stallet. Har ridit alla hästar den långa rundan i skogen. Efter första hästen började en molande smärta sprida sig i magen. Lagom till tredje hästen var smärtan väldigt mycket mer påtaglig. Nu gör det helvetes förbannat ont. Så det är synd om mig. Och inte nog med det, jag är djävulskt hungrig också. Ännu mer synd om mig.

Nåja. Jag har duschat varmt och länge i min nya dusch. Och svept in mig i en varm fleecemorgonrock. Och stuckit mina fötter i ulltofflorna. Och betalat räkningar (kanske inte bidrog till en förbättring av mitt allmäntillstånd men det skulle göras). Och nu står middagen på spisen.

Sen har jag en vetepåse att värma i micron. Och värktabletter i badrumsskåpet. Och choklad på översta hyllan i skafferiet.

Dagen är räddad!

100901

Woho! September och officiellt höst, annat skitsnack går jag inte på. Det obligatoriska dagliga ösregnet har infunnit sig och det är bara arton dagar kvar till min födelsedag.

Idag är papi här och skruvar. Och som han skruvar!
Hittills har vi (alltså han) skruvat upp krokar i badrummet, ett nytt duschmunstycke, gardinstänger, lampor i alla rum, hylla och vägguttag i köket. Han har även skruvat ner den hemska blåa tandborsthållaren i form av en nallebjörn som satt uppsruvad på väggen i badrummet. Tack för det, den var verkligen ful och en skymf mot allt vad inredning heter.

Och vad har jag gjort då?
Jo jag har strukit, lagt upp och hängt upp gardiner i både köket och sovrummet. Jag har också kommit med glada tillrop.

Summa sumarum, det börjar se riktigt hemtrevligt ut i hela lägenheten. Det enda som måste bytas ut pronto nu är det gräsliga orangea duschdraperiet (som jag ändå är tacksam för att förra ägaren lämnade kvar, utan det hade jag haft väldigt svårt att duscha utan att få vatten överallt medans jakten på det perfekta duschdraperiet pågår).


RSS 2.0