Gaargh!

Idag är liten häst billig!

Försökte rida något som skulle benämnas som dressyr på utebanan hemma. Eftersom vi ska tävla på söndag och det då ingår en sväng på dressyrbanan också så planerade jag att rida igenom helgens program några gånger.

Men icke.

Eftersom det blåste och liten häst hade benen fulla av vårkänslor så var det mer häst högt och lågt än där jag önskade. Efter en bra stund fick jag ge upp programridningsambitionerna och ge mig när han i alla fall var motionerad i alla gångarter. Såpass väl känner jag liten häst att jag vet när det är lika bra att låta det vara, annars skruvar han bara upp sig som en duracellkanin.

Nu ska jag tröstäta bort misslyckandet med jordnötsringar framför Lyxfällan. Är det torsdag så är det.




Så fin kan liten häst vara efter en sommar på bete och hela säsongen ute på banorna.


To do.

Är klar för dagen och ska strax borsta tänderna och gå och lägga mig. Har gjort tre stycken "att göra" som genererar pluspoäng idag. Dels fyra sidor i häftet med stort H, dels har jag fått iväg två tradera-paket på posten och dels har jag färgat håret så det inte innehar förstaplatsen för världens fulaste utväxt längre.


I ♥ my horses.

Mina hästar är så fina!

Idag fick bäbis följa med ut i skogen. Var första gången jag satt upp hemma på stallplanen utan att röra på honom innan. Gick fint och han brydde sig inte om alla bilar vi mötte heller. Väl ute i skogen så red vi på en stig med några små stockhinder på som han snällt gick över, så nu är han inhoppad i skritt på terränghinder (ska trava över dem någon dag innan det är dags för sommarlovet). Han har hittat sin egen framåtbjudning och galopperade om draghästen ute i skogen, sedan gick han först resten av turen. Tittar inte på något och känns förvånandsvärt fin att rida (förutom att han växer lite igen vilket resulterar i att det känns som att sitta i en skidbacke när man rider honom). MVG till bäbis idag alltså ♥

Lilleman tömkörde jag en stund ute i regnet. Han var fin och lösgjord och såg fräsch ut. På kvällen fick han prova på en massage för första gången i sitt liv. Blev en helkroppsmassage för att kolla om han har några spänningar i ryggen som eventuallt försvårar muskelbyggandet. Då jag följt honom sen han såg ut som ett staket så var jag ganska säker på att han skulle ha någon snedhet eller spänning men icke då! Han var jämt musklad, har inte ont någonstans och accepterade massagen förvånandsvärt bra med tanke på att det var första gången. Aningens ojämn i sin svagare sida men ingen häst är helt liksidig. Så jag är stolt matte till en väldigt vältränad häst och kan lugnt rida vidare i vetskap om att han är rätt riden ♥





Lilleman, älgen och gammelman på semester förra sommaren. Snart är det dags igen!


100428

Började klockan tio och hade blivit förvarnad om lång skoldag.
Klockan halv två blev vi utsläppta efter en ganska oproduktiv skoldag där det mest intressant bestod av provsmakningar av olika oljor, vinäger, soya och andra smakförstärkare.
Efter en liten snabbtur på stan som resulterade i ett torrschampo och insikten om Monkis midseason-sale (vände i dörren eftersom jag inte ska köpa mera kläder just nu och en runda där inne faktiskt resulterar i precis det, mera kläder) tog jag tåget hem.

Sitter i soffan och funderar på att dricka något samt göra två sidor i häftet med stort H innan jag åker till stallet. Skulle vara stora duktighetspoäng där.

Annars är det mest praktik kvar på veckan. Och sedan är det helg.

Good times.

Hästarna är matade och nattade efter en underbar tur i skogen på pigg och glad lilleman. Fåglarna kvittrade och luften var ljummen.

Ligger i soffan och dricker te och äter färsk ananas. Ser på Desperate Houswives och känner mig färdig och förberedd.

Bra skit.

Määh.

Jag har ett gäng skoluppgifter att göra hemma innan terminen är slut. Två av dessa är tjocka, oinbjudande och skittråkiga häften som rör dietik, specialkost och näringslära.

Nu håller jag på med ett av dem. Elva sidor gjorda, fem kvar.
Håller motivationen uppe med hjälp av ett paket kakor.

Och det värsta är att det här är det tunna häftet! Det positiva skulle väl kunna vara att jag för en gångs skull inte skjuter upp allt till sista sekunden (bara häfte #2 och resterande uppgifter).


100427

Jag skulle inte shoppa alls just nu. Jag skulle spara varenda korvöre till sommaren och framtiden.

Då förstår väl varenda själ att Färjestad rid&trav inte kan ha rea på eurostar-ridbyxor när jag har köpstopp! Isåfall måste jag ju upphäva mitt köpstopp eftersom det är direkt korkat att inte köpa ett par helskodda eurostar när man kan få dem för under 600 kronor. Eftersom ridbyxor faktiskt är en förbrukningsvara när man sitter i sadeln dagligen.

Så nu sitter jag här i mina nya fina blåa eurostar och skyller allt på Färjestad.

Måndag.

Najs day.

Var i stallet klockan sju och släppte ut djuren och pysslade. Sedan fick lilleman besöka smedjan och få nya dojjor på fötterna. Lyckades även boka in tider för resterande djur. Gammelman blir av med skorna på torsdag och sedan ska han ut på betet med de andra så fort det finns gräs att äta. Lång och skön semester för honom iår.

Kom hem för en timme sedan och har tagit en dusch, ätit frukost och sitter och pysslar lite med anmälningar till tävlingar, tittar på kommande dressyrprogram och planerar hästarnas scheman. Träningsupplägg, tävlingar, skoningar, avmaskning, vila, vaccineringar och allt annat ska klaffa.

Nu ska jag sova en stund och sedan byta om och åka till farbror doktorn. Borde plugga lite men det känns inte alls lika lockande som att krypa ner under duntäcket i min sköna säng i en timme. Och ikväll är det hollywoodfruarna. Mitt biggest guilty pleasure, kan inte låta bli att se fram emot varje avsnitt. Bästa tv-timmen på hela veckan!

Competition.

Cola och ostbågar framför Morden i Midsummer som avslutning på veckan. Bättre än bra.

Tävlingen gick sisådär och ganska okej. Första klassen och framridningarna var inget att hurra för och han petade ("bara") ett hinder i grundomgången men i andra klassen var han lite mer ridbar och var dubbelnolla. Lossnade i omhoppningen och sista halvan av banan var bara bra språng.

Eftersom det var ungefär 50 starter i första klassen och 80 starter i andra så kom vi hem ganska sent. Lilleman och bäbis fick gå ut några timmar i hagen för att lilleman skulle få sträcka på benen och jag tog en sväng dit innan Morden i Midsummer och plockade in dem. Underbart att det är ljust och ljummet i luften vid klockan 19.30 på kvällen.

Imorgon är det allmän vilodag och lilleman ska få nya dojjor. Klockan 08.00 på morgonen. Tack tack snälla hovslagare. Jag är ändå inte förtjust i mina underbara sovmornar. Men jag blir i alla fall färdig tidigt. Sedan är det bara ett läkarbesök vid lunchtid och resten av dagen fri. Brukar behövas efter det.






What to choose?

Dagens värsta och störtsta i-landsproblem gällande kvällens underhållning.

Little miss sunshine (ofta sedd och ständigt älskad)?
Little children
(aldrig sedd men bra betyg)?
Valfri animerad film ur hyllorna hemma?



Lördag.

Dagens höjdpunkt var den inbokade löshoppningen för bäbis på ridklubben.
Kom dit i god tid för att konstatera att det inte var så mycket som en människa eller än midre ett hinder i sikte och att vi tydligen var de enda som inte fått veta att det var inställt. Byggde istället upp hinder och hoppade honom på lina.

Bäbis skötte sig exemplariskt. Bjöd fint och hoppade räcke upp till 1 m utan problem. När vi var färdiga passade vi på att ta lite kort med min återupphittade kamera mot en husvägg i solskenet. Efter hoppningen åkte vi hem och så fick lilleman hoppa några språng hemma på ridbanan inför tävlingen imorgon. Sedan packades det och förbereddes innan veckohandlingen på coop.

Håller precis på att äta frukost (?) och ska strax ta ett bad. Tillbaka till stallet för att ta in djuren vid 19-tiden och duscha av lilleman inför imorgon. Ikväll blir det middag och soffmys och sedan bär det av till Örebro imorgon.





100423

Har återupptäckt tradera som säljsida och gett mig själv ett heligt löfte.
Om jag rensar ut och säljer allt som är frächt nog att sälja och som jag aldrig mer kommer att använda (kläder och väskor mestadels, har inte riktigt några skor som är vettiga nog att sälja, snarare slänga) så får jag köpa mig en fin, klassisk läderväska som jag kan använda mycket och länge när jag börjar plugga.
Logiskt nog är dellöfte #2 att jag ska komma in på univeritetet i höst och jobba så mycket jag kan i sommar.

Har fotat och lagt ut annonser idag. Och har en Ikea-kasse med kläder och väskor som ska ut senare veckor.


New.

Ägnat mig åt lite pyssel på knattenivå. Nu kör vi på en svartvit look ett tag.

Sicko.

Har varit väldigt okommunikativ på senaste tiden. Har väl varit nog att göra in da real world. Men då kapitulerade mitt immunförsvar återigen och jag drabbades av en släng symptom som var illavarslande nog för att jag skulle stanna hemma i sängen och försöka undvika att dra på mig en öroninflammation (som jag varit välsignad att slippa sedan jag var tolv år gammal och gärna slipper i lika många år till, ingen hit alls).

Har världens "to do-list" men jobbar lika hårt på läxan från farbror doktorn. Så har släppt allt för stunden och spenderar dagen i vågrät position i förebyggande syfte. Har dammat av watchxonline.com och ligger och kollar på gamla säsonger av Brooke Knows Best och äter Frosties direkt ur minipaket. Äkta sjuknöjen.




100419

Känner mig allmänt kickassbra.
Vann precis världens snyggaste väska på Tradera.
Ligger hemma och äter chips framför Hollywoodfruarna.
Direkt i säng efteråt.
Imorgon bär det av till hufvudstaden med skolan för att provsmaka oss igenom hela GastroNord.

Haft en bra kväll, en bra dag och en allmänt bra vecka.

100413

Solen skiner och det är kanske 15 plus ute. In case att ni inte märkt det och fortfarande går runt i vinterjacka och pälsfodrade stövlar liksom.

Har spenderat en ganska oproduktiv dag i skolan och har fortfarande inte lyckats plugga någonting. Borde göra det från och med nu och en timme framåt men det tar emot. Har begränsat antalet sidor att läsa till 35 istället för tidigare 130 för att vara lite realistisk i alla fall.

Spenderade gårdagen med papi ute i skärgården. Jag bjöd på pasta med sallad och bröd och creme brulé till efterrätt. Satt och solade och drack cider. Jag fick även ett försenat påskägg med godis och pengar, väldigt uppskattat, och han fick sin födelsedagspresent, också uppskattad. Sedan fick jag mina deklarationspapper, nästan ännu mera uppskattade eftersom de innehöll min försörjning den här sommaren. Så det jag jobbar ihop under semestern iår kan gå rakt in på sparkontot och användas för att lätta skulderna dramatiskt.

Vi gillar det.

Något annat som vi gillar är att jag fick mina dretsnygga skor som jag slagits om på Tradera med posten igår. Och att jag fick avin för att hämta paketet med hästgrejer idag. Det vägde visst 16,5 kilo. Jag som funderade på varför de var så långsamma med att få iväg det.

Det enda vi ogillar nu är att jag inte fått mitt andra Tradera-paket än. Det med magnetpadden till lilleman i som jag kämpade mitt i natten för att vinna.

Nu ska jag läsa de 35 sidorna och sedan åka till stallet (via posten och hämta mitt lilla paket så klart då).

100412

Har precis ändrat min ansökan till höstens studier för femte gången på ungefär lika många dagar. Nu känns det dock som utbildningen är rätt och städerna i lämplig ordning.

Varit vaken i en timme och har lagat mat till i eftermiddag och ätit frukost. Ska om några minuter åka ner till stallet och pussa grabbarna som står ute och njuter av solen. Måste även hinna plugga någon gång idag, dagens uppdrag består i att samla det viktigaste av 60 sidor i egna anteckningar. Imorgon bör resterande 60 sidor gås igenom och på onsdag är det dags för provet.

Vädret är minst sagt peppande. Plusgrader och solsken. Lövely!

Lördag på en söndag.

Ligger liksom steget före hela tiden.

Veckan har varit fullsmockad. Har varit på praktiken på dagtid och förberett mig för The Big Test på kvällstid. Och i stallet därimellan. Off course.

Igår var det då dags för Det Stora Testet. 142 frågor på 250 minuter. Från 08.20 till 16.10. Ett block (20 frågor) räknades inte. Enligt mina egna beräkningar och förra tabellerna landade jag på 99 av 122 rätt. Vilket ger 1,7!

Hallå liksom!?! Sensation!!!

Jag hade varit nöjd med 1,0 som förstagångsskrivare. Men det här ger definitivt en bättre urvalsmöjlighet än jag tidigare haft. Har till och med fått hybris och ändrat min ansökan. Det är spännande värre om något.

Dagen har ägnats åt stallet. Och att läsa 10 sidor alkoholhantering. Mer kräver jag inte av min hjärna idag. Lade mig även och sov 2 timmar på eftermiddagen. Underbart.

Imorgon är det en lugn dag. Plugg inför provet på onsdag och stallet. Och så ska jag laga middag åt papi och fira hans födelsedag. Pasta och paket. Bra plan.

Måndag på en tisdag.

Faktumet att det känns som om det har varit måndag när det egentligen har varit tisdag är najs. Det betyder att man är lite längre in i veckan än man tror.

Praktik idag och sedan cyklade jag till stallet. För er som inte uppfattade sensationen så C Y K L A D E jag till stallet. På min cykel. För första gången iår. Så lång har vintern varit.

Var ute i skogen med bäbis och galopperade. Red en ganska lång runda (i bäbis-mått mätt) och det blev en del galopperande. Han är balanserad och byter till och med galopp för skänkeln i kurvorna. Blev dock väldigt trött och på hemvägen fick jag släpa honom. Någon kommer att sova väldigt gott inatt.

Hade sett fram emot en tidig kväll men insåg sedan att jag måste vakta en tradera-auktion som slutar vid midnatt. Happ happ. Ska strax ordna te och rostat bröd. Och kakor. Jummi.

Påsk #3.

Sista dagen av minibreaket.

Igår placerade jag mig i soffan klockan 10.30 med skolböckerna redo. Klockan 14.30 hade jag inte lämnat soffan för andra ärenden än att hämta flera skolböcker. Eftermiddagen ägnades åt att köra bäbis till hovslagaren och verka hans fossingar (vilket tog hela 15 minuter, duktig bäbis), rida lilleman, bada lilleman och packa inför tävlingen. På kvällen skickade jag in anmälningar till höstens universitetskurser. En utbildning på annan ort samt några strökurser på hemmaplan ifall jag har lust och hittar en deltidsjobb.

Imorse ringde klockan den okristliga tiden 04.00. En timme senare fick fem förvirrade hästar gå ut i hagen och äta sitt frukosthö (i becksvarta mörkret, ungefär 3½ timme tidigare än vanligt). Den sjätte hästen stod redo i transporten för att åka och tävla i Fagersta.

Tävlingen gick fantastico och över förväntan. En 110 med flygande omhoppning samt debut i 115 (tidshoppning). Lilleman var mycket ridbar och nollade båda klasserna. Red dock lite väl ordentliga vägar för att det skulle räcka till placering. Mesmatte inser sakta att det är dags att anmäla till lite större klasser. Det får dock vänta till utomhussäsongen.

Njuter av att inte hela dagen gick åt till att vänta på tävlingsplatsen och har redn hunnit ta ett långt bad. Ska strax åka och spola av benen på bäbis och lilleman. Ikväll blir det hemmagjord pizza och en film eller två. Praktik resten av veckan.





Fina grabben



Påsk #2.

Helt undertbart väder!
+10 och solsken.

Lilleman gick finfint på hoppträningen igår och bäbisen skötte sig efter lite hjälp att fatta grejen. Somnade i soffan framför Pirates of the Caribbean med magen full av påskmat och godis.

Idag var jag och hästarna uppe med tuppen. Lilleman och jag befann oss på ridklubben 07.45 för att tömköra. Han skrämde slag på mig med ett svullet ben men eftersom det blev bättre av motion och kyla så kör vi på ändå. Sedan pysslade jag klart innan mami kom och vi tog en skogstur med bäbis och S. Han var riktigt framåt och gjorde några glädjesprång i galoppen. Var ute nästan en timme och han stod fortfarande på benen när vi kom tillbaka, en klar förbättring från i höstas när han knappt orkade ha mig på ryggen längre än tio minuter i taget.

Äter frukost och ser på Entertainment Now. Ska strax ta bilen och åka till Gullspång och hälsa på gammelman på vägen för att skämma bort honom med morötter.

Påsk.

Från och med igår eftermiddag avnjuter jag ett minipåsklov fram till på måndag.

Var i ridhuset och motionerade lilleman igårkväll och åkte därefter (21.10) till coop för att storhandla. Förberedde mig på anstormningar av galna småbarnsfamiljer och att få slåss för de sista äggpaketet. Var istället ensamma och kunde konstatera att det enda som var markant urplockat var hyllan med påskpynt. Lyckades ändå knipa 2 påsar med färgglada ägg att hänga i riset.

Idag var det sovmorgon och förmiddagen har ägnats åt matlagning, påskpyntande och lite allmänt småplockande. Sitter och äter frukost framför Pippi Långstrump och känner mig lite ledig. Ska strax åka till stallet för att hoppträna lilleman på ridklubben, tömköra bäbisen och pyssla. Ikväll blir det pimpad och vegetarisk påskmat i massor och kanske något av underhållsvärde på tvn.

Imorgon blir det tidig start med fodring och utsläpp i stallet. Även ett besök i Gullspång för att titta till älgen och utöva försenat fördelsedagsfika.




RSS 2.0