Här var det inte mycket action.

Jag har inte bloggat. Obviously.

Däremot har jag;

- varit i skolan
- praktiserat
- ätit quesidillas och pizza
- hjälpt mamma att köpa finfina klänningar
- råkat köpa en finfin kappa till mig själv vid ovan nämnda shoppingrunda
- varit på bio och sett Snabba Cash
- åkt med båda lurvdjuren och tränat på ridklubben
- varit i stallet och myst
- sett ett nytt avsnitt av Morden i Midsummer
- okuperat pappas soffa och sett Robinson-finalen på deras hightech-tv
- gosat med alla sjukligt söta djur här hemma
- badat
- sovit
- läst i mina väldigt braiga böcker
- förevigat mitt fina hår
- spenderat en skön filmkväll i soffan med drinkar i martiniglas och lösgodis

Ni ser, jag är en very busy woman.

Plan.

Sitter och pustar precis hemkommen från skolan, bra grejer det.

På resterande dagens schema står det;

- Byta om och åka till stallet, pyssla om alla djuren och motionera lilleman.
- Färga utväxten och jämna till några missar från förra färgningen.
- Äta veggohamburgare med pommes *mmm*
- Se sisådär en halv säsong satc.
- Ta ett bad och testa mitt nya fina badskum.

Gillar skolan just nu om man säger så. Inte så tidskrävande.





Andra saker som också gillas är rean. Det fanns en och annan liten skatt bland allt bråte. Hittade en supersöt bygellös bh, en ögoncremé, ett linne, en väska, två sjalar, badskum, badsalt och "badrosor". Och alltsammans till det överkomliga priset av två hundralappar. Mycket trevligt.

100125

Först och främst är det dags för lite tyckasyndom;

Ajajaj! Min högra käkhalva är svullen, jag kan inte öppna munnen ordentligt och det gör ont. Avvaktar i tron om att det är en jäkel till visdomstand som förpestar mitt liv.


(Jag ogillar starkt alla åkommor som medför smärta och gör så man inte kan äta något utan att det framkallar starka obehag eftersom det gör dem omöjliga att bota med lösgodis, som annars kommer på en stark förstaplats tätt följd av ibumetin och panodil på listan över Botemedel för Allmänna Åkommor)


Har i alla fall överlevt helgen. Ätit mängder med tårta och tagit det mycket lugnt. Började fundera på hur resten av året ska se ut (efter skolan) och var på bio och såg en medioker men underhållande film (Har du hört ryktet om Morgans?). Idag är jag ledig och var i stallet 07.30 imorse för att släppa ut djuren och motionera älgen. Ska strax dra på mig lite vettiga kläder och åka in till stan för att äta lunch med J. Ikväll är det tävlingsmöte i klubben.


Weekend.

Börjar uppenbarligen få något som skulle kunna liknas vid sovrutiner.

Igår var jag så trött att jag somnade innan 23.00 och idag gick jag upp 09.20. Slösade alltså inte bort hela förmiddagen med att sova. Duktigt.

Ligger i soffan och ser på satc med en snarkande hund i fåtöljen bredvid och en sovande katt i knäet. Bedårande (och ganska högljutt i hundens fall).

Dagen är helt oplanderad. En sväng till stallet när mami kommer hem från universitetet efter lunch är det enda inbokade.

Tid.

Jag har inte tid att blogga.

Orsak #1

Jag har gått första veckan i skolan och gjort två dagars praktik. Vilket har förpassat min hjärna förbi ett funktionerande stadium.

Orsak #2




Alla sex säsongerna, 19 skivor, väldigt många timmar.

100120

Gick upp 07.00 imorse och åkte direkt till stallet (känner mig löjligt stolt över självdiciplinen).

Nu ligger jag i soffan med Katy, duschad och klar, och en gigantisk kopp chailatte, varma mackor och kladdkaka framför näsan. Ser på Sex and the City och behöver inte resa mig upp förens 12.50. Om hela 3 tim. Helt underbart.

Sedan är det skola ända till sent ikväll.

Ha.

Ser på The Big Bang Theory. Haha. Lika roligt varje gång.

Överlevde skolan och behöver inte åka till stallet annat för än att natta dem ikväll. Ligger alltså i soffan och äter semla. Bra grejjer.

Funderar på att göra några seriösa investeringar. Är väldigt sugen på satc-boxen och mindre sugen på att få håret klippt men det kan snart räknas som en nödvändighet. Blir nog några fler slantar till Haiti också när CSN trillar in nästa gång.

Ska krypa ner under täcket och göra ingenting en stund till. Zzzzz...

Nytt liv.

Nytt år. Slut på lovet. Dags för skolan.

Sista lediga dagen idag. Känns surt men blir väl bättre när jag väl kommer igång igen. Tyvärr så har kvällspasset bytt dag så jag kan inte träna med älgen på onsdag kväll som jag hade tänkt. Har i alla fall spenderat dagen i sängen och stallet. Tog en lång sovmorgon och sedan har jag pysslat med gammelman (och longerat honom, han såg fräch ut, får hoppas att han kanske faktiskt långtsamt blir bättre), varit ute i skogen och galopperat med lilleman, Emma och älgen och gjort allt färdigt för dagen.

Svär lite över att två av böckerna jag beställt inte finns och min order alltså är försenad. Får leta igenom bokhyllan efter något att läsa i badet. Sedan ska jag ta ett varmt bad, fixa någon god mat (tortillas kanske, eller pasta) och se på film. Fått låna några dvd-boxar till. Man tackar och bockar.

Imorgon måste jag alltså stiga upp 07.00. Senast.

Helg.

Inte för att det är någon skillnad mellan helg och vecka när man har varit ledig i nästan en månad.
Snarare för att det är sista helgen innan skolan börjar. Tre lediga dagar kvar och sedan är det dags att vara vuxen och ansvarsfull igen (dvs att gå upp i tid på morgonen).

Funderar på att göra en frukostinventering i köket, ta med allt upp till soffan och titta på Sex and the City. Måste försöka fixa min nya fina stickade tröja som katten promenerade över utan att dra in klorna också.

I eftermiddag är det träning med lilleman och sedan är det ett pass till imorgon på morgonen. Så han bör vara mör och fin på måndag.

Nu ska jag ge mig ut på jakt i köket.

Friday.

Lyckades gå upp 09.35 idag. Fasar verkligen för skolstarten när jag måste börja gå upp tidigt igen. Min hjärna kommer att kollapsa. Är inte skapad för tidiga mornar. Känns för övrigt som om jag inte är skapad för ett normalt liv alls just nu. Har fulllt sjå med att få en ledig dag att fungera. Fast det kanske blir bättre om jag får lite struktur.

Ska i alla fall åka in till stan och äta lunch med papi snart. Måste alltså komma på benen, flytta katten som ligger på min rygg och sover och hitta något vettigt att ha på mig.

I helgen är det träning på ridklubben för mina nya tränare. Ska bli spännande. Tränade en helg för henne i början av december och det gick helt fantastiskt bra.

Nu ska jag väcka katten.

Kontor.

Lyckad dag. Jappjapp.

Lång sovmorgon, frukost framför Ice Age 2, överblivet lösgodis, stallet, skogstur med pållarna, pussa på bäbishästen, varmt bad, veggo hamburgare med sallad och cider i sängen framför tvn och installation av Office i datorn.

Nu val av underhållning. Har Stolthet och Fördom (the old edition, med Colin Firth liksom), en säsong av Sex and the City och senaste Harry Potter-filmen. Eller tv kanske. Latte och ostbågar är givet i alla fall.

Natt.

Nu ska jag sova.

Har pysslat i stallet, ätit klyftpotatis och lögodis, bullar och chailatte, sett Barnhemmet och The Duchess (mycket bra!), varit social, gosat med alla djur och fått biografifnatt och väntar nu på att Blonde och Dianabiografin ska komma in på lager och skickas hem till moí.

Godkänt. Mycket väl godkänt.

Blå.

Klockan är 14.40 och jag har hunnit med både det ena och det andra.

Hästarna är ute i funktionerande hagar, pojkarna har fått nya skor på fötterna, alla boxar är mockade, lillhästen är tömkörd och allt foder är gjort. Jag har hunnit äta frukost, måla naglarna ljuslila och ta ett bad också. Mycket bra.

Ska tillbaka till stallet och longera älgen i eftermiddag. Och linda benen på gammelman. Sedan får vi se vad som händer, kanske får besök. Annars får jag och katten dela på en kladdkaka. Och klyftpotatis. Mmm.

Morgon.

Har varit vaken i hela 50 minuter.

Har kommit så långt som till soffan via köket. Plockade ur diskmaskinen och gjorde mig en latte. Sitter och funderar på hurvida jag ska orka pallra mig och lilla hästen till ridhuset idag och träna lite dressyr. Får börja med att frosta av bilen och åka till stallet. Har inga jätteplaner för idag. Äta bullar och dricka varm choklad ungefär. Är helt ensam hemma med djuren hela dagen. Nästan lite skönt, kanske skulle hyra en film senare.

Chai.

Borde sova om sex minuter. Har bara ett kort meddelande.

Datorn fungerar som den ska. CSN har än en gång besvarat mina böner och därigenom är också ett Officepaket av senaste årgång på väg hem till min laptop. Det enda programmet jag hittils saknar är LifeFrame. Chailatten var god och den nya köksprylen skummade mjölk mer än godkänt (och lätt och smidit därtill). Filmen var bra och bullarna underbara.

Nu blir det sängen.

Wave.

Gör vågen för alla datasnillen i min bekantskapskrets just nu.
Nu är min dator superpimpad med Windows 7, internet och hela kittet.

Det enda jag funderar på är varför jag upplever skärmupplösningen som sämre än förut..?

Sitter i alla fall hemma i soffan och masserar mitt högra ben med smärtlindrade salva. Råkade sträcka något i benet igår när min lilla häst bestämde sig för att göra några bussträck och jag, passande nog, inte hade varken sadel eller hjälm. Har varit i stallet, tagit ett långt varmt bad, varit och handlat och ätit tomatsoppa med vitlöksbaguette. Yummi. Nu väntar lite datapyssel (ska installera om livsnödvändigheter som spotify och msn) och sedan lite redig Jane Austen på tvn och Ahlgrens bilar (och chailatte, nu ska nya mirakelköksmaskinen invigas som mjölkskummare och jag ska ta reda på om det var väl investerade 27.90:- att köpa chaite, är helt oskuld på området). Utvärdering kommer.


Otack är världens lön.

Här har jag varit snäll och köpt* det senaste skriket, det hippaste modet och det coolaste på marknaden till min lilla brummade dator. Sedan har jag dessutom packat ner den i sin fina datorväska och kört den till en annan stad för att den ska få sin present korrekt installerad av någon** som kan så att följande skulle ske smärtfritt. Sedan har jag dessutom tänkt ge den en gåva till, nämligen det nyaste och bästa i kontorsprogramväg som man kan hitta.

Och vad är tacken?

Datorhelvetet vägrar koppla upp sig på internet med sin nya fina programvara.

Och vad ska jag använda min dator till om jag inte kan koppla upp den (och mig) på the allmighty nät?

Ja, det kan man undra. Förutom att spela The Sims på. Jag lånar alltså internet på en annan dator tills min egen blivit övertalad av någon som kan att ta sitt förnuft till fånga och koppla upp sig på the mighty nät.










* = Tack pappa för julklappen.
** = Tack kusin för installationshjälpen. Utan den hade jag antagligen hyperventilerat i en papperspåse innan datorn hunnit installera hälften i ren panik.


Redhead.

Okej.
Halva helgen avverkad.

Har hittils inneburit; en tur till Gullspång, pizza, en massaker i badrummet värdig Sweeney Todd, film och ostbågar, snicksnack hela natten, stalljour i annat stall, To master the Art of doing Nothing, kladdkaka, youtube och ännu mera hästar, mina egna hästar, bebishästar, Harry Potter, kultserier, varma bad och så några liter te.

Morgondagens plan; en tur till papi, The Renaissance of my Laptop, Windows 7, att få se kusinbarnet, en tur till pojkarna, en sväng i skogen med lillpojken, spendera qualitytime med gammelpöjken, förundras över att man inte behöver andra pojkar än sina egna pojkar och soffläge med Austen och en och annan kladdkaka (kanske eventuellt).

För att ni ska förstå vidden av rödheten så bifogas även en kass webkamerabild i dåligt ljus.

Om man kombinerar den ytterst (eum...) röda färgen med det faktum att jag brukar ha en tofs på huvudet så kan jag knappast liknas vid någon annan än just Lilla My.






100108

Godmorgon.

Försöker vända dygnet rätt igen efter nästan en månads ledighet för att inte vara alltför mosad när skolan börjar om lite mer än en vecka. Går sådär. Jag saknar helt enkelt självdiciplin när det kommer till att slåss mot tyngdkraften på morgonen och resa mig upp.

I alla fall. Äter frukost och funderar på dagen. Har huvudvärken från helvetet och känner mig lite gnällig. Måste till stallet, till Granngården och till affären. Och sen styr jag kosan mot ödemarken igen för att få hjälp med hårfärgning och snacka strunt. Might be interesting.

Fortfarande torsdag.

Jag valde att stänga in mig i badrummet och ignorera smutsen på golven.
Det fungerade ganska bra.

Sen drog jag på mig lite vettiga kläder (min nya fiiina jeansskjorta) och mitt nya fina armband och plockade lite. Hängde upp tvättade kläder, plockade småsaker och fick mitt rum att nästan se städat ut. Har ätit en gryta som jag slängde ihop igår också (med quornbitar, kidneybönor, kikärtor, färska champinjoner, lök, tomat och havremjölk). Nyttigt värre alltså.

Kikar på Glee och väntar på att klockan ska bli sent och tredje säsongen av Mad Men ska börja. Ska göra en kanna te och äta några kakor också. Mycket bra plan.



(Har inte alls blivit besatt av att färga håret rött sen Joan blev typ coolaste katten i tv-världen med sina snygga kurvor. Nejnej. Färgen åker för övrigt i imorgon. Spännande värre.)


Back home.

Veterinären ringde. Katten lät sig fångas in och alla hästar likaså. Ingen protesterade när de fick sina sprutor och alla papper blev ordentligt ifyllda.
So far allt bra.

Snabbaste vägen hem är uppför kristinehamns brantaste backe. Till saken hör att det var snorhalt och min volvo har framhjulsdrift. Och att jag för en hundradels sekund hann få storhetsvansinne och tro att min volvo skulle rulla uppför backen som en annan cross country-jeep.

Jag kom halvvägs.

När jag sedan skulle backa ner igen för att ta en annan väg som inte innefattade några uppförsbackar så gled bilen elegant rakt in i en snödriva med baken före. Och där stod jag. Fick ringa på förstärkning och efter att ha skottat loss bilen så kunde vi dra loss den med hjälp av familjens volvo numero 2.

Kom i alla fall hem efter ett misslyckat besök på Apoteket och filurar nu på nästa steg. Ta ett bad står ganska högt upp på listan. Städa likaså. Man skulle kunna säga att det är väldigt smutsigt på golven.

Eller så stänger jag bara in mig i badrummet och ignorerar de smutsiga golven.

Har i vilket fall och på tal om inget hittat en ganska cool blogg. Här hittar man den godingen.

100107

Torsdag.

Dagens plan; passa distriktsveterinärens tider och befinna mig i stallet med katt(er?) och hästar på plats för vaccination när det passar henne. Även åka till Apoteket och vara tillbaka i stallet för insläpp och kvällsfodring senare.

Location i nuläget; i soffan under ett duntäcke. Ser på Rachel Ray och har precis smällt i mig årtiondets nyttigaste frukost. Varm choklad med marshmallows i och rostat bröd med jordnötssmör. Har en hangup på det nu i kalla vintertider.

Väder; snöar för fullt (igen?!?) och är cirka -12 ute.

Komihåg-notetoself; ta med pelham från stallet för att vidarbefodra till Emma tillsammans med dvd. Åk till Apoteket. Inte glömma bort Mad Men på 9:an ikväll 22.05.

Väntar på; att ett visst litet ting från Mi Lajki ska dimpa ner i brevlådan och förgylla (hihi) min dag.

100106

12 dagar ledighet kvar.
-24 grader utomhus.
4 timmar kvar tills det är dags att åka tillbaka till stallet och lasta in lilleman för hoppträning i stan.

Idag gick jag upp riktigt tidigt om man räknar in faktumet att jag sovit till lunch hela lovet.
Åkte till stallet och pysslade, tittade till gammelmans ben och handlade på hemvägen. Köpte massor med god mat och hårfärg. Nu är det dags att göra ett litet experiment. Moí ska bli rödtott. Återkommer med resultat efter helgen.

Ligger uppkrupen i soffan och tar det easy. Har druckit varm choklad med marshmallows och ätit rostat bröd med jordnötssmör. Nyttigheter och motion är överskattat när det är istid utomhus.

Tisdag.

Idag lyckades jag försova mig. När jag sedan lyckades hitta en buss som kunde tänka sig att trotsa kylan och köra in till stan så fick min lunchdejt sjukanmäla sig. Eftersom jag varken var hungrig, hittade någon röd hårfärg eller något fint nagellack så råkade jag köpa kläder för pengarna istället.

Och eftersom allt jag tog med in i provhytten framkallde ett ha-begär så fick allt även följa med hem. Jag kunde helt enkelt inte lämna ett enda av plaggen åt sitt osäkra öde som oälskade kläder längst in i någon annans garderob.










Relax.

Har precis varit i stallet och pussat pållarna. Nu bär det av till gustavsvik för relaxdag med mami. Underbart.

100103

Hittils har tre dagar gått av nya året.
Jag är varken smalare, snyggare, friskare, färdigutbildad, utflugen ur boet, gladare eller med en bedårande hundvalp (alternativt hunkig pojkvän) vid min sida.
Jag antar att såndana saker tar lite tid.

Jag har i alla fall spenderat det nya året i stallet och sängen. Sovit halva dygnet och lullat i skogen med plutten. Sett väldigt många filmer på tv och spenderat mycket tid med Katy. Har lite ångest (eller inte så lite heller) över att börja skolan igen och att orken inte ska räcka till.

Idag är definitivt inget undantag, Katy ligger på min arm och jag har varit vaken i 35 min. Ser på gårdagens Robinson och funderar på att a) hitta en bra film på tv eller b) sätta på en dvd, kanske en som jag inte ens sett än.

Stallet i eftermiddag, tömköra och linda ben samt släppa in alla hästarna står på schemat.


RSS 2.0