Det där med att hålla ordning.

Jag är en människa som tycker om saker. Jag gillar helt enkelt att ha små pryttlar och grejer överallt där jag bor. Vilket gör att mitt rum är ganska överbelamrat från första början men allt möjligt. Om man sedan lägger till faktumet att jag bor på ungefär 12 kvadratmeter och har mer kläder än jag får plats med i garderoben så finns det bara ett resultat; en stor röra!

Jag försöker röja ibland, men det tar ungefär en halv dag och tre klädbyten för att mitt rum ska se ut precis som förut igen.

Ska bli intressant att gå igenom alla saker inför flytten, även om det ställer mig för tre av mina hat-uppgifter; packa, sortera och slänga. Och jag har innerst inne en naiv föreställning om att jag ska få så mycket enklare att hålla ordning och reda så fort jag bor i ett större rum, beläget i ett större hus. Eller så kommer jag bara att sprida ut mina saker över hela huset och därigenom ha mer plats i mitt eget rum.

Genialt.

Hemma på lunch. Var sugen på något nyttigt och fick syn på fruktskålen, vilket ledde till skapandet av en skål fruksallad. Problemet med fruktsallad är att man inte blir mätt. Så för att bli mätt efter detta nyttiga matintag så rotade jag lite i frysen och hittade... tadaa.. chokladglass med kokos. Vilken uppfinning, vilken smak, vilket fantastiskt effektivt sätt att tillintetgöra meningen med att äta en stor skål nyttig fruksallad innan.

Men det var ju knappast någon nyhet...

Nu återstår frågan vad jag ska göra härnäst. Sova, titta på tv, slösurfa på laptopen eller gå ut och göra något i det fina vädret..?

Jag tror jag ska lägga mig i tv-soffan med laptopen i knäet och sova...


Tant.

Och ibland undrar man ändå...

Jag måste inte vara i stallet kl 5 imorgon bitti, jag har körkort, jag har bil och jag har lust att göra något roligt...

...men då har ingen tid! Folk är i Bremen och Frankfurt och St Peter Ording. Eller måste själva tävla imorgon.

Så jag sitter hemma med laptop, katt och tekopp i soffan och tittar på Notting Hill, tantvarning, mycket tantvarning.

Warum?

Idag var en sån dag när man inser varför man tillbringar fredagkvällarna hemma i soffan med katten eftersom det är tävling nästa dag...

...på tävlingen gick det wunderbar. Ozon skrällde med en placering i dressyren och var första utanför i båda hoppklasserna, enoying. Men han var duktig ändå.

...när jag kom hem tog jag en kvällstur i skogen och galopperade, också wunderbar. Solen sken, det var varmt och Waltie var pigg och glad och bockig. Härligt!


Forskande.

Jag har alltid sett forskare som människor som undersöker saker för att uppnå något. Intelligenta människor, mycket smartare än mig, som vet massor och (oftast) jobbar för att hitta nya vägar att göra saker bättre på.

Men det här skulle fanimej jag också kunna forska om!

Fjortislistan vandrar vidare.

Lisa leker fjortis. Och med tanke på att det är nyhetstorka i tyska urskogen så gör jag också det.

Sommaren 2008 har jag hittils;

(x) Druckit alkohol
(x) Rökt
(x) Varit full
(x) Däckat
(x) Varit på fest
(x) Fått minneslucka
( ) Varit kär
( ) Älskat någon
( ) Haft ett förhållande
(x) Fått ett sugmärke
(x) Gjort ett sugmärke
(x) Kysst en främling
(x) Strulat med någon av motsatt kön
(x) sovit isamma säng som någon av samma kön
(x) Sovit i samma säng som någon av motsatt kön
(x) Gråtit dig till sömns
(x) Vaknat av att du gråter
( ) Skrikit ord som hora och slampa till någon
(x) Slagit någon på skoj
(x) Blivit slagen på skoj
(x) Lärt känna över 10 stycken nya människor
( ) Varit på solsemester
(x) Badat i havet
(x) Sett en hel fotbollsmatch
(x) Inte sovit på en hel natt
(x) Varit på sjukhuset
( ) Sovit i över 12 timmar
( ) Sett en film mer än 10 gånger
(x) Tagit någon på asset
( ) Velat dö
( ) Åkt buss i över 10 timmar
(x) Varit ute en hel natt
( ) Blivit tagen av polisen
( ) Svikit en vän
(x) Varit sjuk

Sova..?

Jag kan inte sova. Är inte trött eftersom jag mentalt är inställd på sovmorgon imorgon. Är ledig och ska hinna:

¤ Åka och bada, hade planerat att ligga och glassa i bubbelpoolen och bastun hela tiden.
¤ Köpa en res-bur till Lily. Och en sele... om hon har otur. Hon ska ju bli stads-katt nu.
¤ Ringa veterinären om Lilys sista besök innan hemresan.
¤ Shoppa, ett par stövlar som lockat fram ett stort "ha-begär" och strumpor i massor. Har slängt fler par än jag tvättat denna veckan.
¤ Sova ut, när jag nu ska hinna det?!

Nu ska jag sova!


Godis #2.

Och när jag ändå är i farten så;

           


Sweet dreams säger jag bara!

Godis.

Kom precis hem från stan, varit med tjejerna och käkat och druckit latte (väldigt Blondinbella över den inledningen, men sak samma).

TV:n stod iaf på när vi kom hem och det visades film, "King Arthur". Fick så syn på en klassiker, hade bara glömt hur het han är. Men jag googlade lite och hittade de här dreggel-objekten;

      



And so it is.

"Kärleken hittar helt enkelt inte oss normala människor.. "







Vita_N_6520

Gårdagens.

I Tyskland är spriten billig. Det vet ju de flesta vid det här laget. Och när spriten är billig så dricker folk utan eftertanke. Alltså kan dom uthärda musik från årtiondena en vanlig Svensson vill glömma.



Det här är bara ett smakprov på spelningslistan från the party. Men jag tycker att det är rätt kul. Och så har jag ju blivit lite tyskare också. Snart struttar jag säkert runt i lederhosen, dricker öl och käkar bratwurst.

Ungefär såhär...



Ett bröllop och dagen efter.

Igår var det bröllopsfest. Praktiskt nog belägen runt knuten, ungefär 30 meter från min ytterdörr. Jag kunde krypa hem på natten (självklart tillämpades inte denna förmån, men jag hade kunnat).
God mat och trevligt sällskap. Tyvärr hade den planerade DJ:n stuckit på semester och lämnat brudparet med ett halvdåligt Green Day cover-band och en ytterst ifrågasättbar DJ med icke-existerande musiksmak.
Detta resulterade i att hälften av gärsterna gav upp vid 12-slaget, de flesta hade ändå bäbisar eller var gravida, men det var en märkbart förminskad skara som genomled de första timmarna innan vinet och de hemmagjorda carpirinja-drinkarna (utan is men med mkt rom för att kompromissa detta) gjorde sitt och det även gick att dansa till... allt.
Så vi dansade, och dansade och dansade... tills skorna låg slängda i ett hörn och man kände sig som efter ett aerobic-pass.
Vi vinglade hemmåt vid halv 4 och lämnade då en envis skara kvar runt baren (eller snarare i baren) som kämpade på till klockan halv 6.

Imorse infann sig också bara 50% av arbetskraften i stallet, resterande låg hemma och väntade på att världen skulle sluta snurra runt deras huvuden. Lämpligt nog belägna i soffan framför OS-sändningarna vid lunchtid.

Själv har jag utnyttjat min konstigt nog nyvunna hurtighet (som infann sig efter frukosten vid 2-snåret) med att sortera tvätt, tvätta, plocka in kläderna i garderoben (alá Ida-metoden "släng in och stäng") och fixa saker som borde ha fixats för... en vecka sen.


Torsdag.

Och vi har förbrett och pysslat och fixat och tränat och grejjat.

Vi har skapat en tavla och handlat till en sallad och beställt en blombukett. Och hoppat i Großenwiehe. Och sett individuella hoppningen från OS. Roffe fick silver!

Brölopp imorgon. Och tävling. Och jobb.

Nu är det avskedsfest/födelsedagsfirande av R.

You´ve got mail...

Det här är coolt;

Det kom ett vykort på posten. Adresserat till "Larsson Team".  Det är vi det.
Och kortet var från Hong Kong. Skrivet av guldmedaljören. Innan han blev guldmedaljör.
"Es geht bald los..."

Deftinitivt coolt.

Spare time.

Varit ledig idag. Sov länge med kattmys i sängen och os till frukost.

Åkte till Kiel med mamma och hann åka vilse på vägen dit, där och på vägen hem. Men, åker man alltid vilse så hamnar man iaf på trevliga platser som man inte hamnat på annars.

Köpte en mycket fin handväska, åt lunch på en mycket god mexikansk restaurang där det serverades cocktails till maten och after eight-glass i parken. Sov hela vägen hem och nu har jag absolut inget att göra. Skönt och läskit.

Nu är det os igen. Och kanske äta något. 

Lily.

Min katt var borta... i 3 hela dagar! Och jag var så nervös...


...men nu är hon hemma igen. Och vilar upp sig från strapatserna.




   


Lovely.

Citatet.

(Jag skulle lagomt förfriskad förklara hur man inte känner att man duger = inte perfekt... operfekt?)

"Alltså, man känner sig så imperfekt..."
"Imperfekt?"

The man got a point.

Det finns ett fåtal bloggar som jag läser. Joels är en av dem.

Han har en poäng.

Helvetets kval.

Har idag tillbringat dagen i mitt sämsta, självvållade tillstånd. Jag var ute igår och trots att MAX var stängt när vi kom dit (på en fredag, why??) så lyckades vi skrapa ihop våran egna fest. Bad.

Dagen lämnar vi utan kommentarer. Kan bara säga att jag vaknade imorse med håret alá Einstein (men tyvärr utan hans hjärnceller, och mina också för den delen). Otroligt tacksam för min överseende mamma som inte slagit ihjäl mig. Thanks!

Kvällen tillbringades med OS, chokladglass och kattmys. Nu ska jag sova. Halleluja!


It´s China-time.

Det här kändes ganska väntat egentligen.

Och ja, jag läser Aftonbladet. Jag orkar inte med världens alla hemskheter när jag kommer hem från jobbet utan uppskattar att saker som "Paris for president" toppar löpsedlarna.


Tyskland är storslagna! Marius är ännu bättre. Höll andan hela tisdag eftermiddag. Men dom klarade det; 

GULD TILL LAGET OCH GULD TILL HINNI OCH MARIUS!

And here he is...

Hästen vi alla vill ha, världens bästa fälttävlanshäst, skimmeln från Schleswig-Holstein; "Marius Voight Logistik" leder efter dressyren och terrängen!


OS

Det finns en sak som gör till och med mig till sportnörd. Som gör att till och med jag börjar titta på sporter som kajak-slalom (?) och lerduve-skytte. Och inatt satt jag framför tv:n mellan klockan 03.00 och 05.30. Då gick nämligen fälttävlansryttarna ut i terrängen.

Det är OS!

Guldet i damernas lerduve-skytte gick för övrigt till en finska. Ifall ni undrade.Och en indie har för första gången i världshistorien tagit guld i en individuell gren. Luftgevärs-skytte.


Blixt och dunder.

Eftersom jag inte åker hem till Sverige på sommaren så kommer min del av Sverige hit.
Mamma är här, pappa är här, Lena är här och det är fullt i huset. Och jag är trött, vilket är det helt logiska resultatet av att jag har sovit ungefär 3 timmar. Jätterolig natt ute på stan, everyone was there och trevligt nytt folk också. Absolut tillfredställande.

För övrigt så är det blixt och dunder här, det åskar precis utanför fönstret (thank god för laptop, WLAN och mobiltelefoner) och regnet öser ner...

Nu ska jag ta igen missad sömn och drömma väldigt sweeta drömmar!


Cookiemonster...

Jag är så mätt!!

Har varit och ätit pizza och druckit vin med Dita på Extrablatt och spanat på folk och sedan smällt i mig en stor chokladkaka med chokladglasyr på McCafé på hemvägen, känns som jag ska spricka...

Har nu även ett supersnyggt vinglas i min ägo med "Extrablatt Café och Bar"-tryck på, nu måste jag bara komma över 5 till så har jag ett helt set... eller så nöjer jag mig med ett...



Dagens; I Kissed a Girl med Katy Perry.


Hot or Not?

Jag duschade, lagade pastagratäng på kylskåpsinehållet, hängde tvätt och bakade en kaka.

Nu kollar jag på Hot or Not?VIVA och ska snart gå och sen to the bed. Imorgon kommer lösgodiset och Se&Hör (what? Jag vill väl också veta vad bonde Fredrik och Carola hittat på på sistonde).

Jag har fö ett problem. Det heter Sofaplanet och Liebficken och har fastnat i mitt huvud. Nu har jag "Wir würden einfach liebficken, ficken für vier, Du auf dem Rücken und ich über Dir."  i huvudet, hela tiden, 24/7!!!

VARFÖR?! Det är A´s fel alltihop..


Kicking ass.

Jag har ett destruktivt beteende, när jag borde göra 38 miljoner småsaker så sätter jag mig vid datorn och ska bara kolla mailen... då är det kört! För sen blir jag sittande här tills det är alldeles för sent att få något vettigt gjort och så blir inte det vettiga gjort idag heller...

Så nu ska jag sparka mig själv i röven och...

...duscha (första prioritet eftersom jag är svettig, smutsig och skitig, mmm... nice).
...laga mat (what för något? Pasta? Sallad? Yogurth med rostmacka?).
...hänga tvätt (det är oundvikligt, det är ett faktum och det är inte såå hemskt egentligen... men det är ändå en... hushållssyssla).
...baka en banan och chokochip-kaka (om jag orkar, om jag är ambitiös, men konstigt nog så kommer det att vara lättare än att få upp tvätten på linan).

Sen ska jag enjoya kvällen framför tvn alt datorn alt med min bok (PS. Ich liebe Dich, Cecilia Ahren).


Dagens #2

Okej, jag youtubar för fullt och hittade en till som måste klassas som dagens... eftersom jag love it, love it, love it också (tyska är vacker bara man förstår, underbara texter).



Madsen - Vielleicht

Och det hjälper ju inte att sångaren är mmm... snygg!


Dagens.

I love it, love it, love it!!!



Sportfreunde Stiller - Ein Kompliment

Wenn man so will bist du das Ziel einer langen Reise
die Perfektion der besten Art und Weise
in stillen Momenten leise
die Schaumkrone der Woge der Begeisterung
bergauf mein Antrieb und Schwung

Ich wollte dir nur mal eben sagen, dass du das Größte für mich bist
und sichergeh'n ob du denn das selbe für mich fühlst
für mich fühlst

Wenn man so will bist du meine chill-out area
meine Feiertage in jedem Jahr
meine Süßwarenabteilung im Supermarkt
die Lösung wenn mal was hart
zu wertvoll, dass man es sich gerne aufspart
und so schön, dass man nie darauf verzichten mag

Ich wollte dir nur mal eben sagen, dass du das Größte für mich bist
und sichergeh'n ob du denn das selbe für mich fühlst
für mich fühlst

Ich wollte dir nur mal eben sagen, dass du das Größte für mich bist
und sichergeh'n ob du denn das selbe für mich fühlst
für mich fühlst

HA!

Jag tröttnade på min basic blogg-mall och började pilla lite i inställningarna (utan att ha en enda aning om hur man gör) och med hjälp av min kompis paint så snyggade jag till min blogg. Jag är stolt!

Tadaaaa....

Måndag.

Det regnar! Suprise liksom...

Väcktes av väckarklockan kl 4 imorse, utförde min uppgift som bestod av att sparka A ur sängen så hon kom med till Wahrendorf i tid och somnade sen sött om, för att sedan vakna en timme senare av att Lily hängde på fönstret och skulle in, hann precis somna om och drömma trevliga drömmar och då var det dags att gå upp...

Ligger uppkrupen i soffan i mjukiskläder, slappis deluxe med frisyr alá dränkt katt (resultatet av uteritt i ösregn, utsläpp av hästar i ösregn och intag av hästar i ösregn) och käkar lunch, dricker oboj och surfar runt på min laptop (som fö inte är frisk, förkyld kanske? Eller ett dödligt virus. Har iaf inte tid eller lust att lämna in den i Sverige nu eller skicka iväg den, hur ska jag då ha kontakt med omvärlden??). Ska sova en stund och fixa lite. Mamma dyker upp inom kort...

För övrigt...

...så sitter jag i sängen med laptop i knäet, nyduschad och ombytt och käkar gammal pizza i väntan på att vi ska åka till the M family och grilla, ska bara ta en sväng och slänga in hästarna först. Mamma kommer hit på tisdag och pappa på fredag. Förhoppningsvis med massor av lösgodis till mig. I need it.

För det är ju faktiskt så att livet är bra till och med när det är dåligt.

Livets stora fråga.

Varför var jag tvungen att envisas med att bli hästgalen?


Fredag.

Jag har...

...bakat muffins.
...köpt en sadel.
...knoppat och packat.
...tittat på "Horton hört ein hu".
...sovit 19 minuter på lunchen.
...städat mitt rum.
...ridit 3 hästar.

Nu ligger jag i sängen (som är överfull med mig, katten, A, 2 datorer och 38 kuddar) och äter yogurth, dricker te och lyssnar på min pimpade spelningslista (som jag uppgraderat tack vare A´s laptop och ett USB-stick, min dator vägrar ju av principsak ladda ner musik från internet *morr*) och sen ska jag bädda ner mig och titta på "A Beautiful Mind".

Tomorrow its tävlingsdags, hoppning med lillen och gubben. Wish me luck!




Nu spelas...

"Valerie" med Amy Winehouse.
"Viva la Vida" med Coldplay.
"Helden 2008" med Revolverheld.
"Lasse Reden" med Die Ärtze.
"Rainy Day in London" med Paris.
"Relax, take it easy"  med MIKA.

RSS 2.0