100731

Imorgon är det augusti. Om en månad får jag nycklarna till min alldeles egna lägenhet. Och om ungefär 7 veckor fyller jag år. Jisses.

Dagen har för övrigt sett ut ungefär så här; jobba - bada bubbelbad - sova - äta pizza - se på Vänner.

Ska strax hoppa i mina blommiga leggings och gå på bio med mami och Hans. Jobbar imorgon också och är ungefär jättetrött. Men bara två veckor kvar på sommarvikariatet sen. Hur jag ska försörja mig till hösten är ett ännu inte löst problem. Bra framförhållning.

Mera regn... lovely, eller nåt.

Det har regnat sen jag drog på mig arbetskläderna och det har inte slutat än. Tog bilen till jobbet och köpte en påse lösgodis på hemvägen för att orka med tanken på att jag börjar 07.00 imorgon bitti också. Ser på Harry Potter och halvblodsprinsen och varvar ner för att få någon sömn inatt. Choklad är min vän och lakanen är fruktansvärt sköna. Mmm...

Regn.. liksom, typ.

Det regnar. Det har det gjort sen jag steg upp imorse och cyklade till jobbet. Och hela tiden medans jag jobbade. Det är grått och trist och humöret blir därefter.

Då är det helt fantastic och bra att cdon.com har tajmat leveransen av mina filmer och dvd-boxar så att det låg i postlådan när jag kom hem från jobbet. Så gissa vad jag gör idag? Yes, ligger i soffan i slappkläder med en katt i famnen och kollar på film. Har en påse ostbågar som måste ätas upp också. Hårt liv.

100728

Avslutade eftermiddagen igår med att ta grand slam i vuxenpoäng.

Åkte och plockade svarta vinbär, röda vinbär och hallon. En liter av vardera. Åkte sedan till Coop och köpte tre glasburkar, ett kilo socker och en påse natriumbensoat. Avslutade med att ställa mig i köket hemma och koka tre olika sorters sylt som jag nu har en burk vardera av i kylskåpet. Tadaa! Husmorsvarning deluxe.

Kvällen var jättetrevlig och maten god. Åt en vegetarisk lasagne med parmesancremé på en uteservering och sedan glass med krokantströssel på en bänk vid älven. Tusen tack för presenten! ♥

Nu ska jag bege mig ut på äventyr. Är ledig hela dagen. Skönt.

Points.

Samlar vuxenpoäng som en galning här.

Dammsugare är beställd.
Hemförsäkring är tecknad.
Bredband ska hämtas idag.
Flyttanmälan är inskickad till skatteverket.


Lilleman gjorde en lyckad träning utan särskilda krav och kändes som sig själv på slutet. Nu ska han få en extrainsatt semester i en månad för att vi ska hitta suget igen och sedan börjar vi om försiktigt och ser hur det går. Chocken efter det plötsliga misslyckandet och planändringen har laft sig lite och jag försöker fokusera på oss och våran utveckling. Inte på alla andra och deras resultat. 

Kom hem från jobbet för en stund sedan och har bara hunnit duscha av mig svetten och göra lite pappersarbete. Ikväll är det restaurangbesök i stora staden på schemat när jag ska inkassera min studentpresent. Väldigt trevligt.

100726

Sov alldeles för lite och vaknade alldeles för trött.
Åkte till jobbet och gjorde mina fem timmar.
Fick reda på att vi får lön imorgon, de skjuter verkligen upp det så länge de bara kan.

Kom hem och hittade lönespecifikationen i brevlådan. Öppnade den och fick en happy överraskning. Eftersom jag bara gjorde två dagars utbildning och gick bredvid två pass innan förra månadens löning så hade jag räknat med dryga tusenlappen in på kontot. Men de räknade tydligen från månadsskiftet och jag tjänar mer än jag trodde, så jag får tre gånger mer än jag räknat med. Passande såhär lagom till flytten när saker ska köpas, bredbandet beställas och bufferten fyllas.

Ska snart pallra mig ut i regnet och åka och träna med lilleman. Rådgöra om grabbens närmaste framtid också. Mår lite illa vid tanken.

Citat.

Jamie Oliver - "Some of the best things in life are a mess"

Wei!

Kontraktet är skrivet. Datumet är bestämt. Måtten är tagna.

Senast 1 september får jag nycklarna och sedan är det bara att flytta in!

Firar genom att åka till stallet i regnet. Har köpt två flaskor lyxig cider och två 200 g marabouchoklad som ska avnjutas framför en film ikväll. Har precis beställt inflyttningspresenten från mamma på nätet, en "2 in 1" handdammsugare och en ny hårtork. Tack mami!

100725

Förskräckliga 13 plusgrader ute.
Ösregn och snålblåst.
Bloody iskallt!


Ska dra på mig raggsockor och gummistövlar och ge mig ut i regnet. Ska nämligen åka och skriva kontrakt på lägenheten! Det enda som känns någolunda roligt just nu. Snart är jag officiellt lägenhetsägare. Ska ta mått och kika lite på utrymmen också, för att börja planera möbleringen.

100724

Idag spenderades förmiddagen med att åka till Örebro och hoppa fram för att sedan packa in hästen och åka hem igen. Lilleman har tappat sin självtillit helt och vågar inte chansa om han kommer minsta lilla fel på ett hinder. Så vi får backa tillbaka till noll igen. Får spendera resten av säsongen på lokala hopp och dressyrträvlingar helt enkelt. Tills han har byggt upp sitt självförtroende igen.

Det suger ärligt talat. Jävla skit. Jag har kämpat med den här hästen i såpass många år nu och så försvinner allt bara för att jag anmälde till fel tävling. Bara att bita ihop och sänka nivån så lågt det bara går.

Eftermiddagen spenderades istället på Kristinehamns konstmuseeum och med en fika i caféet bredvid. Underbar ädelostmacka, hallonsoda och budhapestbakelse med färska hallon och blåbär. Hitta tre underbara plåtburkar i souvenirshopen som fick följa med hem.




Förresten.

Paketet med mitt mobila bredband har kommit. Det är bra. De har skickat paketet till det pressbyrån som ligger närmast adressen där jag är skriven. Det är tydligen pressbyrån på kronoparken (typ 5 mil härifrån i en stadsdel där jag aldrig har ärenden annars). Det är mindre bra.


Thé burk.

Här är the burk, burken med stor B (även en burk att förvara thé i, guud vilken fyndig rubrik... typ). Den är så fin att den förtjänar ett helt eget inlägg. Precis som skålen. De kommer att bli så fina tillsammans i köket. Mitt nya kök ♥




100723

Idag har jag jobbat i hela tre timmar. Sedan kom papi med wienerbröd och fikade. Och så åkte vi på en sightseeingrunda. Jag köpte en fin och lyxig teburk på Mio och så fick papi se lägenheten. Eller i alla fall var den ligger.

Sedan råkade jag beställa ett paket med dvd-filmer på nätet också, för mysiga filmkvällar i min nya lägenhet. Alltihopa var på rea och 395 kr för 9 filmer och en dvd-box kändes överkomligt.

Har packat och pysslat lite på kvällen. Tog några skutt med lilleman och åker till örebro för att se hur han känns imorgon. Är han inte sig själv på uppvärmningen så åker vi hem och undersöker det närmare i veckan. Vi tar det som det kommer helt enkelt.

Ligger i soffan och äter lösgodis just nu. Förskräckligt produktivt. Är ledig hela helgen vilket känns förträffligt. Jobbar sedan sex dagar av sju nästa vecka vilket känns mindre förträffligt. Nåja, det är bra att tjäna pengar.





Amelie från Montmartre
500 days of summer
Little miss sunshine
Vänner säsong 1
Harry Potter film 1-6


100720

Det blev ingen bikini. Men fonderna är sålda och om några dagar dyker pengarna till lägenheten upp på mitt konto. Och så har jag köpt lite annat. Världens sötaste äggklocka, ett egoboostande kuddöverdrag, en spagetthiburk från Indiska, en brödrost, en ny och mycket välbehövelig kalender (min andra tar slut på söndag och sista sidan var fullklottrad med allt som händer efter 25/7), ett skärp och en underbar och helt adorable tyllkjol från Monki som inte bara var på rea utan passade perfekt i storlek S. Inte illa, lösgodis är underskattat som en positiv viktreglerare.




100719

*dansar runt av glädje*

Jag har köpt en lägenhet, jag har köpt en lägenhet, jag har köpt en lägenhet!



As you might see så har jag köpt en lägenhet. Den är söt och fin och jag är lite kär. Har aldrig varit så intresserad av dammsugare och gardiner som de senaste dygnen. Längtar efter att köpa ett duschdraperi och har cravings efter en digital systemkamera för att kunna föreviga allt i vackra bilder.

Det är så inte jag. Eller så är det ett nytt och aningens förändrat jag.

Jag känner mig i vilket fall hysteriskt vuxen som ska köpa mitt första egna boende och imorgon bär det av in till stora staden för att ordna papper på banken, köpa en bikini och titta på inredningsprylar. Fika hos momor och morfar är också inplanerat och blir det fint väder så står glassätande och parkhäng också på schemat.

Work it.

Jag kan knappast påstå att jag skuttade upp och åkte till jobbet. Men till jobbet kom jag i alla fall. Och fem timmar har jag jobbat.

Nu har jag fyra timmars lunch och sedan ska jag jobba i fem timmar till. Tur att det är helg med tillägg och allt, kvart över sex på morgonen är det oftast nästa lön som motiverar mest.

Nu står en tupplur på schemat, och sedan kommer gammelmans gamla ägare förbi och hälsar på så det blir det en sväng till stallet.


100717

Jag har jobbat.
Inte bloggat.

Det har i alla fall gått framåt och åt rätt håll. Madame fick okej på kliniken och vi avvaktar någon vecka till, bilen har varit inne på service, gammelman har börjat komma igång, lilleman är fräch och fin och jag har jobbat och ska jobba ännu mera.

Det har även hänt både det ena och det andra på bostadsfronten idag. Spännande värre och utgången bör vara klar inom de närmsta dygnen. Iiiih...

100714

Sitter i soffan och känner mig som en zombie. Ska strax åka till stallet och lasta madame som ska med till ATG, får se vad de säger. Sedan ska de andra två motioneras och bilen lämnas på verkstaden. Annars är det rätt lugnt. Solsken och hur varmt som helst, as usual.

Nu blir det nog inte mer produktivt skrivande än såhär. See you in the afternoon.


Clash of the titans.

Klockan åtta;

Supersize vs superskinne vs. Ugly Betty

Klockan nio;

Morden i Midsummer vs. Ja, vi elsker Hollywood


Och annars då?

Jag har jobbat igår och idag. Slutade vid lunch och åkte direkt och handlade, köpte hästfoder och flugspray. Har pysslat i trädgården och ligger i soffan och smälter i väntan på att det är dags för stallet. Jag och Tilde är själva hemma till fredag.

Tvådagars dressyrträning igår och idag så lilleman ska få jobba hårt ikväll. Han var jättefin igår och har verkligen mognat i dressyrarbetet. Efter kvällens träning så ska gammelman få komma ut på en tur i skogen också.

Är ledig i tre dagar nu men kalendern är ganska fulltecknad ändå. Madame ska få åka till ATG imorgon på check och på torsdag är det dags för bilen att åka in på reparation och hovslagaren att ta sig an gammelman. Fredag är ganska oplanerad än så länge.

100713

Jag har inte orkat blogga.
Jag har knappt orkat existera.

Tävlingen gick åt helvete.
Antagningsbeskedet var åt helvete.
Det är varmt som i helvetet.
Och min visdomstand jävlas som in i helvete.
Helvete sammanfattar min humörsnivå de senaste dagarna.




Har dock ryckt upp mig, färgat håret, börjat förneka och planera om. Det blir flytt inom en snar framtid, bara inte så långt som jag hade planerat först. Och jag ska studera lite, bara inte så mycket som jag planerat. Och jobba lite vid sidan av.

Får hoppas att det blir bra...

100708

Är väldigt förvirrad och helt lost.
Vet faktiskt inte längre om det är kört eller inte.
Det får vi se om en vecka...



Och annars då?

Jo, annars så har jag både jobbat, pysslat, ridit och varit hos frisören. Inga större förändringar men en liten uppfrächning. Har packat inför helgens tävling och ser fram emot tre dagars sammanhängande ledighet. Åker imorgon vid lunchtid och kommer hem lördag kväll.

Nu ska jag göra ingenting en stund, varva ner och se på en fachinerande skräpdokumentär på tvn (alltså en dokumentär om skräp och folk som samlar på det).

100707

Fan jävla skit!
Det är helt kört.

Typ så glad är jag.
Det kommer inte att fungera och även om mina papper hinner fram så hamnar de tydligen i andrasorteringen.
Och psykologprogrammet är knappast så opopulärt att man måste skrapa ihop elever ur andrasorteringen.
Ett halvår bortkastat som jag nu måste sysselsätta mig för att söka till våren igen.
Fuck fuck fuck.

100706

Gaaaah!

Loggade igårkväll in på studera.nu för att kika på min ansökan. Såg då att det stod "obehörig" som status.
Efter tjugo minuters frenetiskt letande på hemsidan hittade jag anledningen och fick panik. Jag hade efter fel information skickat in fel papper och var in deep trouble. Fick hjälp av mami och efter många telefonsamtal till alla idag så är rätt papper på väg till rätt ställe och är förhoppningsvis framme i tid.
På torsdag morgon börjar skolorna titta på ansökningarna och om alla papper ligger i systemet då så är allt som det ska igen. Puh.

Hann mellan telefonsamtalen åka till stallet och longera lilleman och ta en liten skrittur på gammelman barbacka i solen. Har börjat rida igång honom så smått igen, håller tummarna för att det går bra. Åkte sen ner till centrum och handlade lite småsaker. Har ätit lunch, planterat en minikryddträdgård som involverar en av gårdagens fina presenter och som nu står i köket och äter jordgubbar i mängder framför en dvd-box. Jordgubbarna kostade 20 kr litern så nu svämmar kylskåpet över till min egen förtjusning.

Börjar jobba klockan fyra så har en timme till innan jag måste lyfta rumpan ur soffan.

Lovely.

En tur ut till sommarstugan.
Solsken.
Grillad haloumi och quinoasallad på verandan.
Förstklassig utsikt över vänern.
Cider och jordgubbar med grädde.
En bok och en vilstol.
Försenade och underbara avslutningspresenter.
Pappa ♥

100705

Nyvaken och proppmätt. Avnjutit lyxfrukost i soffan och glott ut på det halvdana vädret.
Är ledig idag och jobbar sedan kväll tre dagar i sträck innan det är dags att vara ledig i hela tre dagar igen och åka på tävling.

Hovslagaren kommer i alla fall och hälsar på i stallet vid lunchtid och jag tänkte rida en häst innan. Kanske åker en sväng och hälsar på papi ikväll också. Får se hur energinivån ligger senare.

100704

Jag har återuppstått. Eller något.
Jag är i alla fall i tämligen representabelt skick efter några svåra dygn.

Har jobbat tre timmar på morgonen och ska tillbaka ikväll och jobba fem till. Har inte alltför många delade turer och långa dagar den här sommaren och skönt är väl det.

Köpte med mig 2 l jordgubbar, färska frallor och muffins på vägen hem och så åt jag och mami söndagsfrukost i trädgården. Ska vila och återfå mänskligt mycket energi innan jobbet ikväll, har varit hästledig hela helgen och mami har pysslat med lilleman. Det är ju tyvärr bara han som rids just nu, orkar inte tänka alltför mycket på det faktumet.

Deep.

Det är tungt.
Och ganska deppigt.

100701

Herrejisses, det är redan juli.
Månaden vars mitt är ytterst betydelsefull.
För det är "i mitten av juli" som intagningarna till universiteten skickas ut.
Nervöst nevöst.

Nu tänker vi inte mer på det.

Har en väldigt lung och lagomt planerad dag.
Sov till nio och åt american pancakes med maplesyrup och jordgubbar till frukost framför tvn. Åkte till ICA och hämtade mina kläder från Nelly. Provade mig igenom hela påsen och konstaterade glatt att allt passar och är jättesnyggt. Snacka om kap jag gjorde där. Försöker streama avsnitt två av True Blood (säsong 3) och ska se det snart.

Åker till stallet sen och vidare till obygden. Ska hjälpa E lite med sin vita springare och ikväll blir det sconesbakning och film. Tilde får följa med också, hon ligger för tillfället och snarkar här bredvid. Så söt så.


RSS 2.0