Paperplanes.

Så.
Nu har jag fixat en getaway.
Jag åker förhoppningsvis imorgon och återkommer antagligen på torsdag, eventuellt fredag.

Först ska jag till stallet och ta utsläpp och hovslagaren, rida två hästar, mocka och fodra lunch och sedan ska jag hem och handla lite och packa det nödvändigaste.

För det blir nog bäst såhär helt enkelt.


Söndag #2.

Min enegri räckte till stallet och tillbaka. Sen tog det stopp.
I stallet red jag en sväng på lillkillen i skogen och sedan borstade och friserade jag Quadrat. Eftersom det blåste storm idag så stannade vi i stallet och prövade gjorden runt magen och att ha träns på en stund innan det var dags att släppa ut hästarna och åka hem.

Har ätit lite men kom inte längre än så. Borde duscha också, innan Morden i Midsummer.

Gud, jag längtar bara efter att åka bort ett tag nu. Och komma iväg, få perspektiv, vila hjärnan, bara bort. Men vet inte var jag skulle åka. Måste fundera på det, skulle inte vara så dumt. Livsviktigt snarare.




Men det roligaste just nu är ju i alla fall Malin och Piccis EM-debut! De skötte sig helt fantastiskt och med en bra dressyr, en stadig terrängrunda utan hinderfel och en lysande hoppning där hon var en av de två ekipage som nollade så visade de definitivt var skåpet ska stå! Ni är bäst helt enkelt!


Söndag.

Idag suger minst lika mycket som igår. Min staying-alive plan var alltså att sova bort dagen. Och jag har lyckats hyfsat bra. Klockan är 12.49 och jag har bara varit vaken i 53 minuter. Tyvärr så skiner solen utanför fönster vilket ger mig en bordegöranågontinguteidetfinahöstvädret-ångest utan dess like.

Kanske borde ta en promenad med hunden. Eller kanske inte. Eller kanske ändå. Måste bara väcka henne först.

Vad kan man annars göra en söndag? Något fantastiskt förslag? Helt ordinära förslag mottages också tacksamt.

 



Moa och gammelman för några veckor sedan.


Sug.

Idag suger. Fuck it. Skit också.

Vad gör man då?

Jo, man ego-boostar. Haha. Eller har lite kul en liten stund i alla fall.

"Jesus loves Ida"
"The president buys Ida"
"Ida´s like heaven"
"Everyone should belive in Ida"
"Ida? Yes please"
"Ida loves you"
"Feel good with Ida"
"Ida for a better future"
"I want more, I want Ida"
"I´d sleep with Ida"
"The one and only Ida"
"I belive in Ida"
"And on the eight day, God created Ida"


Jag är för nere för att skratta... men lite roligt var det allt.

Inte särskilt bra.

Från början hade jag ganska så storslagna planer för dagen och kvällen och natten.
Fuck them kan man väl säga.
För det första så gick ingen av dem i lås och för det andra så blev jag dålig i förmiddags vilket resulterade i en lugn dag utan onödiga utsvävningar.
Fuck.

Jag har alltså varit på Granngården och köpt blommor till trädgården och hästfoder, pysslat i förutnämnda trädgård så att den är fin inför hösten, åkt till stallet och ridit och grejjat, varit och hämtat Quadrat på betet för att börja rida in honom innan vintervilan, konstaterat att Quadrat har växt så det knakar och är gigatisk (han består till största delen av massor av ben, hur ska jag kunna kravla mig upp på honom?!), åkt hem och lagt mig i badet med en bra bok och en ansiktsmask, ätit broccoligratäng och sett En Shopaholics Bekännelser, ätit lösgodis (gårdagens!) och ostbågar och druckit te och funderat över när jag ska hinna gå trettioåtta mil för att förbränna ostbågarna och lösgodiset.

Nu ska jag väl försöka dämpa min ångest, kanske se lite på webtv och sen sova. Fuckfuckfuck.

Hepp.

Det blev ingen promenad.
Skyller på att mami övertalade mig att ta bilen istället.
Jag försökte stå emot men vek undan tillslut.

Något annat som det däremot blev är;

Morden i Midsummer, pommes frites och quornschnitzel med ostfyllning, 8 hg lösgodis (skyller på att ICA hade satt ner priset till resonabla 3.95 kr/hg och att jag drabbades av eufori över detta skeende), green tea tropical fruits, fantastiskt goda vindruvor, Bridget Jones dagbok och soffgos med katterna och vovven.

Som ni ser ovan betyder detta att jag får promenera som en galning på rymmen en annan dag istället. En annan dag var det ja... nu blir det sängen.

Big Bang.

Ligger och ser på ännu flera avsnitt av The Big Bang Theory. Helt otroligt roligt. Att jag inte insett det förens nu! Har iallafall blivit helt insnöad på serien och svär över att ingen har fixat säsong två än, var bara säsong ett som fungerade igen tydligen och jag ska precis se sista avsnittet. Not good.

Hur som helst så är jag helt mosig i kroppen och det känns som om någon har kört mig i en stenmangel. Detta ska firas med att jag och hunden ska promenera till stallet, mocka, gå med lillkillen till hovslagaren och sedan gå hem igen. I eftermiddag kommer mami och då ska vi åka ner och rida alla tre och sedan åka och storhandla. Det råder konstaterad torka på allt annat än kakor här hemma för en gångs skull. Skyller på att det har firats födelsedag flitigt senaste veckan.

Men nu ska jag krypa upp ur min hög med duntäcken i soffan, väcka hunden som ligger och sover i sin korg och dra på mig promenadkängorna. Jappjapp.

Ja!

Alla avsnitten av The Big Bang Theory fungerar igen på www.watchxonline.com. Äntligen kan jag se på tv i sängen igen. En saknad funktion if I may say so.


Long day.

Nu sitter jag hemma i fåtöljen och vilar fötterna.
Helt underbart!

Jag har alltså lagat mat på kvällsöppet i skolans restaurang. Femrätters middag. Eftersom jag aldrig har varit i ett storkök och lagat riktig mat tidigare så trodde jag att jag skulle stå bredvid och observera lite tystlåtet. Istället fann jag mig själv ansvarig för efterrätten för 70 personer. Och det var så jävla kul! Tempot, människorna, maten, teamet. Jag känner för första gången att... "det här är faktiskt det jag vill göra".

Finally.

Nu ska jag duscha, käka något och se det sista av Comedy Fightclub. Hur kan man inte älska Kodjo? Hahaha.


Morgonstund har guld i mund.

Hoho, god morgon, upp och hoppa, dags att vakna!

Jag har varit alldeles förskräckligt effektiv idag. Ska åka till skolan om 51 minuter och har redan varit i stallet, släppt ut 5 hästar, mockat 6 boxar, fyllt 6 vattenhinkar, gjort 14 foderburkar, promenerat 20 minuter med en häst, sopat, kommit hem, duschat, sorterat 2 maskiner tvätt och lagt in och fixat frukost.

Nu väntar bara 12 timmars slit i köket innan dagen är slut. Baaara 12 timmar... yey!

Happiness!

Prisa Gud! Skatteåterbäringen är här!


Tack CSN. Tack!


Fishy.

Idag har vi skurit och filéat fisk.
Massor med fisk.
Rödtunga, kolja, lax, rödspätta, vitling och sej.
Usch och fy och blä!

Jag känner fortfarande fisklukten. Den kommer att förfölja mig väldigt länge. Jag kommer att dö med fisklukten i näsan. Jag gillar den inte!

Imorgon är det kvällsöppet i skolan. Vilket betyder att vi jobbar 10.00-22.00. Och innan dess ska jag hinna till stallet. Vilket betyder att klockan ringer 06.00. Det blir en lång dag helt enkelt.

Idag har jag varit väldigt duktig. Jag cyklade till stallet, red två hästar, tömkörde den tredje, pysslade och grejade och cyklade hem. Alldeles lagomt tidigt kom jag hem också. Så nu blir det gourmétmiddag alá varma mackor, te och lösgodis. Lyx.

Theory.

Idag har vi haft teori i fyra timmar.
Och ätit vegetarisk pizza.
Det var min skoldag i korthet.

Inte dumt alls. Men tydligen också kortvarigt. Den här terminen kommer vi att kunna njuta av lugn och ro, total avsaknad av skriftliga prov (you heard me!!) och minst en dags hemmastudier i veckan.

Nästa termin kommer vi att vara tre dagar i skolan och två dagar på praktik i veckan. Helgerna kommer att ägnas åt att sova och plugga in teorin som behövs och läraren kommer att vara utbytt till en aningens strängare och mer ordningsam modell. Men sen är vi också klara till sommaren. Inte så illa. Tänk att jag också kommer att ha tagit studenten då. Jag och alla 18-åringar...

Men nog om det. Stallet blev en ganska kortvarig historia idag, det blåste storm och eftersom jag håller livet kärt så gav jag mig därför inte ut i skogen med en vinglig fyraåring som vilat i åtta veckor och är beslutsam att ta igen all förlorad rörelse. Med mig på ryggen såklart.

Istället borstades det och pussades lite extra och pojkarna (som är något mer skötsamma) fick springa av sig med tömkörningsgjorden på hemma i paddocken. Eftersom en viss drummel har trampat av sig en sko till så är det också den enda motionen han kommer att få fram till hovslagartiden på fredag.

Nu ska jag också vara skötsam och lägga mig i soffan, se ett sista avsnitt av The Big Bang Theory och sedan bums i säng. Jag har nämligen förbrett allt inför morgondagen och tänkte somna redan vid tio idag. Detta skulle ge mig hela nio timmars sömn inatt. Jojo minsann.

En sån söt liten sak.

Mitt i allt tidsfördriv så råkade jag surfa in på den här sidan och sedan var det kört. En sån fantastisk och brilliant söt liten idé, att för en liten slant kunna överraska och visa tacksamhet. Två små paket är redan påväg till viktiga personer i mitt liv.





Bild från www.nallebudet.se


G´day.

Åååååh.
Jag är verkligen inte bra på hela integöranågonting-konceptet.
Men jag anstränger mig.
Lovade mamma att ta det lugnt idag, for what it´s worth.

12.30 bäddade jag och mitt ömma lekamen ner oss i soffan.
15.50 ligger jag fortfarande här och filurar.

Har tänt ett födelsedagspresentdoftljus och läst en skvallertidning.
Har prövat mitt nya body butter från The Body Shop med doft av mango (stor förändring, har använt jordgubb så länge jag kan minnas) och ätit lite daimtårta från helgen (det närmaste glass jag kunde komma i våran frys som dessutom var laktosfri).
Jag har sett massor av avsnitt av The Big Bang Theory (HAHAHAHA!) och druckit grönt te med hallonsmak i min nya fina temugg.
I jakten på underhållning har jag även tjyvkikat på frågorna i "Hur fan visste du det?" och konstaterat att det är ett säkert förfest-kort.
Nu fönstershoppar jag en svart hatt, en fuskpälsväst (varför kan man ju fråga sig) och mineralsmink i väntan på att CSN ska hörsamma min bön och föra över pengarna i min ägo.


Stackars stackars mig.

Igårkväll somnade jag som vanligt.
En timme senare vaknade jag av en obeskrivlig smärta i magen.
Det blev alltså in till akuten i Karlstad vid 02.30 på natten för undersökning.
Inget av ovanstående var särskilt roligt kan jag ju meddela.

Tre timmar senare mådde jag betydligt bättre och en cysta på äggstocken som eventuellt har spruckit var diagnosen.
Vi var hemma igen vid 04.00 och idag vaknade jag inte förens vid 12.30.
Fortfarande öm men i alla fall alive and kicking.

Idag är ordinationen (till en viss del från doktorn men till stor del från mami) vila, alltså ingen ridning eller mängder med mockande.
Jag ser alltså på Oprah och (försöker) äta frukost.

Lovely.

Jag har varit ledig i fyra långa dagar.
Men inte nog med det, jag har en dag kvar innan skolan kallar.
Det tycker vi om helt enkelt.

Igår blev det The Boat That Rocked.
Gillar man brittisk humor och brittiska skådespelare så älskar man det antagligen.
I do.

Idag bar det av på dressyrtävling i Kil.
Dressyr är ganska tråkigt.
Tyvärr blev inte gammelman uttråkad nog utan hade gott om energi att spendera inne på banan.
Det kan alltså sammanfattas med ord som bocksprång, pinsamheter och spända fullblod.

Den egentliga helgen rundades av i soffan med den sista flaskan Asti från Tyskland, Morden i Midsummer och tårta. Väldigt bra.

En annan väldigt bra sak är att CSN har erkänt sina misstag och att jag nu kommer att få in pengarna på mitt konto inom en snar framtid. Aaaaany day now. Jag kommer även att få lön. En bra månad så att säga. Så fort jag har fått in pengarna så ska det läggas in en beställning på mineralsmink online. Aaaaany day now alltså.

Fast nu, nu ska jag fönstershoppa och sedan sova.

Ett år äldre och en aningens vuxnare.

Sådär.
Då har man fyllt år efter konstens alla regler och med alla delar av släkten.
Utmattande men bitvis ganska trevligt.

På självaste dagen så var det lunch med pappa inne i Stora Staden och glass på Carli som gällde.
Sedan tacobuffé och en del cider på Mastis i stan med delar av hästsportföreningen och familjen.
Somnade till Bridget Jones med en kopp te och daimtårta i soffan.

Idag var det lite sovmorgon och sedan dressyrträning med gammelman i ridhuset.
Sedan kom mormor och morfar på lunch och tårta och nu är det stallet igen för att knoppa och packa.

Dagen rundas av med hyrfilm, bubbel, godis och pyssel inför morgondagens tävling.

Mycket bra mycket bra.

Kärlek.

När man får grattis-sms klockan 00.03 på sin födelsedag, då känner man sig uppskattad och ihågkommen...

Hah!

Älgen är frisk som en nötkärna.
Hoho, mycket bra mycket bra.
Nu är det skritt och jogging som gäller i två veckor och stor hage så fort hon har lugnat ner sig lite.
Lillkillen bockade däremot av sig en sko i hagen på grund av )#/(&"?)&(&#"=/!"?#¤%/!!
Alltså står nu skoletning i hagen och hovslagaren på schemat imorgon.
Alltid är det något.

Firade med att ta tre huvudvärkstabletter mot min dundrande huvudvärk och sedan dricka en cider som stod i kylskåpet. Nu är jag alltså på gränsen till att se små rosa elefanter som dansar rumba längst taklisterna i sovrummet.

Time to go to bed skulle jag säga.
Ligger dessutom och gapskrattar åt The Big Bang Theory.
Och njuter av att helgen redan har börjat.

Snart fyller jag gammalt och får fira i dagarna två.
Iiih.

Bara det jag ville säga...


Sicko.

Jag tror att mitt huvud är fullt av sirap och sågspån.
Det skulle vara den enklaste anledningen till att min hjärna inte är med alls idag.

Klockan två idag slog vi ett slag för ledigheten och tog helgen.
Sånt gillar vi.
Jag kravlade mig hem och landade i sängen med te och bullar.
Ikväll ska älgen in till ATG på återbesök. Förhoppningsvis är allt frid och fröjd. Och mitt horoskop sa faktiskt att jag skulle få ett glädjande besked idag.

Nästa vecka ska bebishästen komma hem för att delta i en intensivkurs under några veckor. Då ska man lära sig träns, sadel, longering, lastning, tömkörning, ryttare som hänger och ryttare som sitter på. Intensivt it is.

Jag slår även ett slag för att ändra mina kvällsvanor.
Eftersom jag sällan kommer i säng före sisådär halv ett på natten så behövs det en ändring.

Min nya rutin?
Borsta tänderna och göra klart allt för att bara kunna somna, lägga sig i sängen och se ett avsnitt av True Blood och ett av The Big Bang Theory och sedan stänga ner datorn, släcka ljuset och sova. Då ska klockan uppskattningsvis vara cirkus halv elva. Två timmars extra sömn och förhoppningsvis en mer utvilad människa utan sirapsspån i hjärnbalken.


Potatohead.

Borde plugga potatis.
Fast ser på Christine istället.

Jahapp.

Idag gjorde jag skoldag nummer ett av veckans två.
Väldigt påfrestande.
Imorgon är det alltså sista dagen innan helgen.

Oh my!

Har iallafall kommit hem och duschat och nu ska jag förtära någon form av föda.
Spagetti och quornfärssås tror jag bestämt att det är.
Sen ska jag inte göra något mer idag.
Är fortfarande trött.

Men nu blir det mat.
Ciao.

Grönsaker och andra saker #2.

Livsmedelshygien är inte bara tråkigt.
Det är äckligt.
Mina händer är numera min värsta fiende.
Fast eftersom ni kanske i denna stund råkar äta middag så ska jag hålla inne med varför.
You will thank me later...

Jag har varit inne i Stora Staden och gjort mina måsten.
Det var jäkligt jobbigt.
Efter det så köpte jag några "muntra upp mig och fira mig själv på min namnsdag"-presenter.
Ett kit med rengöringsgel/ansiktsscrub/dag & nattcremé, 2 ansiktsmasker som får mig att se ut som en alien med sin ljusgröna färg och en påse lösgodis.

Sedan såg jag avsnitt 9 av True Blood.
Helt otroligt spännande!!!

Nu blir det lite mer plugg framför Vänner, pizza och sedan sängen med min laptop och True Blood.


Grönsaker och andra saker.

Först och främst vill jag bara gratulera mig själv på min namnsdag.
Man tackar och bockar.



Jag har sovit.
Eftersom huset är fullt för tillfället så sov jag i mamis rum inatt.
När hennes klocka ringde sisådär kl 5 imorse så kände jag mig minst sagt lycklig över att kunna somna om och vakna igen vid en mer human tid (läs kl 10).

Jag har ätit frukost och nu multitaskar jag för fullo, läser bloggar, bloggar och pluggar.
Det sistnämnda känns sådär roligt.
Svarar på frgor om frukt, grönsaker och potatis.
Då det är färdigt ska jag läsa om mikrobiologi.
Sen ska jag försöka hitta pappret om vad vi egentligen ska läsa och läsa det också.

Vid lunch ungefär ska jag bege mig ut ur huset och in till Stora Staden för att utföra några måsten.
Skulle också kunna fira min namnsdag genom att ge mig själv en liten present.
Låter mycket bra om jag får säga det själv.

Eftermiddagen ska spenderas framför True Blood, skolböckerna och antagligen med en lösgodispåse.
Det är ju ändå måndag.

What a wonderful weekend.

Jag har haft världens bästa helg.
Utan tvekan och tvivel.
Helt underbar.

Moa kom hit och glänste med sin närvaro och pojkarna tävlade och glänste i allra största lag.
Tävlingen var helt fantastiskt och tack vare att Moa är en fotonörd så dokumenterades allt och alla flitigt.

Men hur gick det nu då?
Jo, bättre än någon någonsin väntat sig.

Ozon som varit frånvarande från tävlingsbanorna i nästan ett helt år gick och vann sin klass med bravur (till sin förra och nuvarande mattes förtjusning såklart) och lillkillen visade att han bara blir bättre och bättre genom att komma trea i sin klass och knipa silvermedaljen i distriktsmästerskapet. Inte illa på något vis alltså.

Denna fantastiska framgångarnas dag firades sedan med champagne och pizza och vi stupade i säng helt slutkörda någon timme innan midnatt. Idag var det sovmorgon och sedan pysslades det i stallet, fotograferades och galopperades i skogen. Moa åkte hem för någon timme sedan och jag vilar upp mig. Har definitivt kommit ur form sedan tävlingskarusellen i Tyskland. Jag är inte van att rida så mycket på en dag och det känns som om någon har manglat mina muskler genom en stenmangel.

Och bilderna då?

Jo, såhär har helgen sett ut...


 






Helt underbart...


Soon to be night.

Hästarna är ridna, duschade, knoppade, täckade och allt är packat.
Maten är lagad och pickniken är iordning.
Pirates of the Caribbean - vid världens ände rullar på dumburken och jag väntar på att kunna åka och hämta Moa.
Vi ska åka och pussa på gammelgubben, linda ben och fodra.

Imorgon ringer klockan 04.40.
Okristligt tidigt I might say.
Men är det DM så är det och både söndag och måndag är sovmornar för min del.

Nu; enchiladas och fruktsoda.

And again.

Äntligen fredag!

Igår gick hela dagen åt, oklart till vad. Var i skolan till 14.00 (lång dag, ujujuj). Hann hämta min fina nya pikeur-kavaj på lunchen och även köpa brodd, vita ridbyxor, handskar och ett nytt sprenger-bett till pojkarna. Åkte och storhandlade när jag kom hem, gjorde en vegetarisk minestronesoppa och sedan åkte jag och medryttaren till stallet och pysslade med hästarna. Kvällen ägnades åt Lyxfällan och 1½ avsnitt av True Blood innan internet strejkade och jag och Lily somnade i sängen.

Imorse fanns det ingen hejd på min hurtighet. Gick upp 06.50 frivilligt för att åka och släppa ut hästarna, mocka alla boxar, bära vatten, göra foder, promenera med älgen och börja packa för morgondagen. Kom hem, bytte om, åt frukost och gjorde en ganska stor del av helgens skolarbete. Och klockan är bara 10.00, we like that!

Ska inte göra något speciellt i några timmar nu. Se på True Blood, Sabrina och allmän skit på tvn. Läsa lite i skolböckerna. Åka till stallet och rida pojkarna i eftermiddag, knoppa och duscha dem, packa det sista och pyssla. Sedan blir det enchiladas och kladdkaka och ikväll vid 22.00 kommer Moa från Stockholm och ska vara med i helgen på tävlingen som gammelgubbens personliga hästskötare. Ska bli så roligt!


Made.

Hästen är hoppad.
Håret är tvättat.
Den något sena middagen är äten.
Dagens avsnitt av True Blood är sett (thanks to att jag har hittat en sida på nätet med schysst kvalitét, enda nackdelen är att det tar en hoppträning för datorn att ladda ner avsnittet så man kan se det utan avbrott, man får alltså knappa in sidan på eftermiddagen så är det laddat och klart när man kommer hem på kvällskvisten så man kan avnjuta det i sängen).
Och jag ligger i sängen med borstade tänder och allt packat för imorgon.



Jag antar att jag bara ville säga godnatt...

Bara appropå.

För två veckor sedan hade jag långa välmanikyrerade vackert röda naglar och fina händer.

Idag har jag korta spruckna fula naglar utan nagellack och mina händer bär på en konstant lukt av lök.


Bara att vänja sig antar jag...


Todays day.

Idag har jag gjort sås.
Åtta olika sorter närmare bestämt.
Vitsås, blondsås, mörksås, chilisås, löksås, rödvinssås, svampsås och hollandaisesås.
Och jag misslyckades bara en gång med hollandaisesåsen.
Duktiga jag.





På tal om sås så har en av mina 15 (?) trogna läsare efterlyst recept på min tonfiskchilisås, so here we go;

- Hacka 3 lökar (gula) och stek dem i olivolja tillsammans med 3 pressade vitlöksklyftor tills löken är mjuk och "guldgul".
- Lägg i en buljongtärning och häll på en skvätt vatten (ca 1-3 dl), låt det puttra en stund.
- Häll på en burk krossade tomater och koka upp.
- Häll i 3 burkar tonfisk och låt det bli varmt, tonfisken ska inte koka för länge, då blir den seg och osmaklig.
- Krydda efter smak (jag använde mig av salt, peppar, Heinz chilisås, cayennepeppar, basilika och oregano).

Servera tillsammans med spagetti och lite parmesan ovanpå.

Miss Effective.

Oh vad jag gillar känslan av effiktivitet.

Först åkte jag till stallet.
Där mockade jag och gjorde höpåsar i massor och stapelvis med foderburkar.
Sedan galoppade jag i skogen med gammelgubben.
Och efter det fångade jag in guldgossen och red ett litet pass på honom med.
Sedan smörjdes det ben och täckades hästar innan det bar av till min leverantör och inhandlades en påse lösgodis för att säkra kvällen.
Hemma lagade jag spaghetti med tonfiskchilisås, tog hand om katterna och duschade.

Har precis ätit min fantastiskt lyckade mat och ser på Navy CIS. Fick hem beviljandet från CSN också så ska fylla i de sista papprena och skicka in dem. Mycket bra med en inkomst även i höst. Styr upp lite birthday-plans också. Spännande spännande.

Hoho.

Det här gillar vi.

Klockan är bara 14.50 och jag ligger i soffan, färdig att resa mig för att åka till stallet. Slutade extra tidigt i skolan idag, bara att tacka och ta emot. Och på fötterna har jag min nya fina skor. Som jag har belönat mig med, tamdidam.. fina varmfodrade mc-kängor i läder. Adorable och jäkligt varma. Så de får nog stå och vara pretty hemma att tag innan man kan använda dem utan att fötterna börjar koka.

Reklamen för Flickan som lekte med elden rullade precis upp på tvn. Jag är ju som sagt big fan av hela trilogin och tyckte att första filmen var riktigt bra. Och nästa film har premiär på min födelsedag. Fantastiskt. Gissa vem som ska boka biljetter very soon.




Hrm.

Nu måste jag ta tag i böckerna.
Har skrivit mitt personliga brev till mentorn.
Bara böckerna kvar.

Men kom igen?!
Hur rolig ser den här ut på en skala från 1 till 10?




Jag menar det.
20 sidor om hygien på arbetsplatsen vs. That ´70s show?
Hard one.

Om jag hämtar den där påsen med ostbågar som är kvar i köksskåpet så kanske det går lite lättare...

Ouch.

Jag är öm i precis hela kroppen idag.
Antar att det är från terrängen igår, fysisk ansträngning och sjukdom är en typisk nono.

Idag ska jag bara rida en dressyrlektion på gammelgubben och sedan är det skolböckerna som gäller.
Måste läsa 94 sidor och skriva ett personligt brev inför skolveckan.
Som jag inte precis längtar efter.

Men det är ju bara tre dagar.
Sedan är det dags för tävling igen.

Men nu; stallet.

Ha den äran idag, ha den äran idag...

Grattis på namnsdagen (på ett ungefär) lilla plutt.




Lily - 6/8


Almost the best.

Alldeles fantastiskt!
Det gick så bra.
Vi blev tvåa.
Second best.
Av typ 14 stycken.

Det är jävligt bra.
Och jag är jävligt nöjd.

Lillen börjar växa till sig.
Han har stordåd att uträtta i framtiden, I say.

Men inte just nu.
För imorgon har han en välförtjänt vilodag.
Då ska jag sitta med näsan i skolböckerna eftersom jag har ignorerat dem hela helgen.
Men nu är det soffläge och botadenmystiskasjukdomen som gäller.
Och ostbågar.




Bild från nwt.se


Hm.

Jag har 1 timme och 50 minuter på mig att bestämma mig.

Göta Kanal 2, Population 236 eller Forrest Gump?


Oh my.

Sådär.
Nu har vi tävlat litegrann.
Del ett och två är avklarade.
Del tre sker imorgon 11.14.
Vilket betyder att klockan ringer 07.50.
Inte ens tidigt!

Idag gick det över förväntan.
Årets sämsta dressyrprestation = årets bästa dressyrstraff.
Nolla i hoppningen och ganska kontrollerbar.
Not bad at all.

Jag har pysslat i stallet och tagit ett långt varmt bad.
Quality life.
Nu ligger jag i soffan och väntar på att pizzan ska bli klar.
Sabrina - tonårshäxan rullar på tvn och jag funderar på vad som ska ses ikväll.

Nu; vila.

Blä.

Dåligt.
Dåligt värre.

Men vi fortsätter försöka.

Lösgodis...
...enchiladas...
...cider...
...och True Blood!!


Fridag.

Oh, jag gillar det här.

Var i stallet 07.30 och släppte ut alla 11 hästarna. Sen både mockade jag, gjorde foder och packade det mesta inför tävlingen imorgon. Duktigt. Det gör också att jag slipper göra det ikväll.

Kom hem vid 9 och duschade, gjorde varma mackor till frukost och belägrade soffan i tid till Rachel Ray. Nu ruller äkta förmiddagsunderhållning alá Xena-krigarprinsessan och jag måste inte kravla mig ur soffan och bort från lösgodiset och duntäcket på ytterligare en timme.






Borde plugga också men det skjuter jag upp till måndag. Då vilar lillen efter tävlingen och jag har tid nästan hela dagen.

Aaaarrrgggh!!!

Jag såg på Lyxfällan.
Sen skulle jag se gårdagens True Blood på SVT play.
Sagt och gjort så bäddade jag och Katy Perry ner oss i sängen och slog på datorn.

Jag hinner se tio minuter.
Tio nervkittlande och ytterst spännande minuter I might add.
Innan sidan brakar ihop och totalvägrar för the rest of the night.

Nu måste jag alltså vänta tills imorgon kväll 21.00 då det tydligen ska vara repris på härligheten.
Not good.

Rainy day in London.

16.13 - solen sken.
16.14 - jag satte mig i bilen för att åka till stallet och rida två hästar utomhus.
16.15 - himlen öppnar sig och ett kopiöst skyfall attackerar Kristinehamn.

Jag blev alltså blöt och kall. Men det gick ganska bra ändå. Hästarna gick nämligen hyfsat bra och Hans hade varit snäll och mockat alla boxar åt mig redan. Tackar tackar.
Eftersom jag tappert ridit två hästar i ösregnet tills mina vadmuskler gjorde sig påminda så förtjänade jag ju en godispåse.

Sagt och gjort. Åkte alltså till våran personliga huvudleverantör av lösgodis och gjorde mig redo för att plocka ihop dagens påse. Då uppstod det stora dilemmat! Jag var inte sugen på något speciellt. För är man sugen på något speciellt så kan man plocka ihop några bitar sånt och så är man nöjd sedan. Men om man inte är sugen på något speciellt så måste man ha lite av både choklad, lakrits, surt, segt och fluffigt. Och innan man vet ordet av så har påsen växt enormt i storlek och man förstår inte hur det har gått till.

Så nu sitter jag uppkrupen i soffan med en gigantisk påse lösgodis och betraktar ösregnet på säkert avstånd genom fönstret. Good life.


Helg already.

Jag gillar min skola.
Nu har jag nämligen helg, i fyra hela fantastiska dagar.
Sen har jag skola i tre dagar.
Och sen helg i fyra fantastiska dagar till.

Ja, ni fattar...

Idag har vi gjort sallader, remoulad, aioli, vinägrett och ännu mera sallad.
Jag ska inte äta sallad ikväll, den saker är klar.

Var färdiga redan vid 13.30 och nu är jag hemma och slänger i mig lite mat.
Ska iväg till stallet och motionera vilddjuren strax.

Ikväll blir det nog lite lösgodis och pepp inför morgondagen.

Mittwoch.

Idag har jag varit i skolan på riktigt.
Det var tveksamt fast lite kul.

Jag har fått kläder.
Rutiga byxor, kockjacka, förkläde, handduk och mössa.
I look like a geek.

Anyway.
Idag har vi fått böcker, scheman, läxa och hackat morötter och rotfrukter.
Imorgon ska vi göra sallad och kalla såser.
Nästa vecka ska vi stiga in i såsernas, redningarnas och buljongernas förlovade värld.
Ooh, I can´t wait.

Typ.

Efter skolan hann jag speedshoppa lite.
En cool kalender och ett skitsnyggt block för alla mina listor och kom-ihåg lappar.
Ordning och reda gillar vi nämligen.
Det håller ångesten en liten bit längre bort.

Nu ska jag snart ta bilen och hämta mamma. Sen ska vi till stallet och ikväll är det hoppträning.

Hujedamej.

Det här är typiskt.
Helt förbannat typiskt.

Jag har känningar.
Dåliga känningar.

Varför ska man bli sjuk första veckan i skolan?
Why?! Why?!
Fast nu ska vi inte överdriva.
För jag ska minsann inte bli sjuk.
För jag har inte tid att bli sjuk.

Med skolan, sex helger på raken med tävlingar inkluderande DM och Ozons nya fälttävlansdebut och mitt liv i övrigt så har jag definitivt inte tid att bli sjuk. Svininfluensan får vänta.

Eller jo förresten. Jag hinner vara lite sjuk på måndagar. Men inte mer än att jag kan plugga ändå. För på måndagar har jag hemmastudier och hästarna har vilodag efter helgens tävlingar.

Sådärja. Då har vi bestämt det. Ska jag vara sjuk så blir det på måndagar.

Idag har jag i alla fall varit hemma. Skulle bara prova kläder i skolan och vara klara före lunch och Ozon hade en tid hos fotvården kl 10.00 så jag får prova kläder imorgon istället. Jag har spenderat dagen i soffan och sängen. Jag har sovit och sett på dumburken och ätit soppa.

Förebyggasjukdoms-göra helt enkelt.

Dagens visdom.

"Du är fylld av blandade känslor och kan behöva tala ut hos någon du litar på."

- Jungfrun


RSS 2.0