Gifts of christmas.


Avjulad.

Nu har julen åkt ut. Och granbarren är ett minne blott efter en dust med dammsugaren. I fönstret hänger de nya glaslyktorna och i köket står de nya julklapparna. Här ska både wokas och mixas. Men inte idag. Idag ska vi ta igen oss efter det slutgiltiga besöket på ATG som tog plats i förmiddags. Det tröttar ut lillhjärnan helt enkelt.


Tjugofemte.

Juldagen...

Ligger hemma i sängen och ser på filmer. Idag är det jag och tvn i min fina lägenhet. Äter choklad i överflöd, julmat och dricker julmust tills jag spricker. Lägger en ansiktsmask och har inga som helst planer på att umgås med någon alls. Funderar på en tidig kväll och känner mig mörbultad efter gårdagen.

Things.

Det må vara fel att propagera för spenderande och hysteriskt presentgiveri. Och en del av mig själv känner också ett stygn av meningslöshet när jag ser objektivt på paketshoppandet och en gåvokarusell där mycket ska få mer...

Men va fan! Det är jul, och jag älskar att ge bort saker. Och även om det är mindre viktigt så är det roligt att få paket med fina saker i också. Och i år har jag fått världens vackraste tekanna av mamma. Den är så fin och jag är helt kär. I en tekanna. Så kan det gå. Den står här bredvid och jag beundrar den. Jag har för övrigt haft en helt underbar julafton. Alldeles lagom och helt utan stress. Och då är julfirandet långt ifrån över än. Men just nu ska vi sova, jag och hunden. Men först en liten hälsning och ett bildbevis på the fabulous teapot.

God jul på er alla!



Dan före dan.

Letar febrilt men tycks ha tappat bort den mitt i all ångest och virrvarret av organiserande. Hoppas att den infinner sig lagom till julafton och önskar att det gick att andas lite lättare. Julkänslan är borta och det känns inte som om det spelar någon roll var jag gör. Det är bara för mycket annat som tar plats och tränger sig på.

Dagen kommer i alla fall att ägnas åt lite matlagning och städning samt att planera det sista. Har någon slags ambition att vara klar med julstöket innan morgondagen för att ge ledigheten en chans att infinna sig i förtid.



Sparkle.

Jag är verkligen ingen stordrickare, dagens besök på Systembolaget inför jul resulterade i en flaska alkoholfri glögg och tre flaskor cider. Men nu till poängen, om det är något som kan få mig att faktiskt gå till bolaget så måste det väl vara glittrande alkohol. För på den punkten är jag lika lättköpt som en femåring. Glittrar det så måste det ju vara gott, eller i alla fall värt att testa. Så det så.







Dan före dan före dan före dan.

Ligger här i sängen, billös och med ont i ryggen. Eftersom jag inte har någon bil var jag tvungen att tacka nej till att jobba idag. Hunden sover som en stock, ska snart tvinga ut henne på en promenad. Borde gå ner till frisörsalongen och höra om jag glömde min sjal där innan helgen, ska bara ta mig ur sängen först.


Söndag.

Ägnar mig åt att göra ingenting. Har sovit 13 timmar inatt och tillbringat eftermiddagen med att koka kokosknäck, göra en Janssons Frestelse och planera lite inför veckan och julen.

Hundra knyck.

Den här veckan har gått i hundra knyck. Det har varit fullt upp varenda minut hela tiden.

Idag har jag varit i stallet för att släppa ut hästarna, gjort stallet, ridit två och fixat färdigt. Åkt hem och duschat, varit hos läkaren och sedan åkt direkt ner till centrum. Gjorde ett par ärenden åt mamma och klippte mig. Nu har håret förvandlats från risburr till friserat risburr, man får vara glad för det lilla. Har precis landat hemma och äter just nu frukost (mina matvanor är katastrofala och väldigt begränsade när jag har mycket att göra). Ska åka till stallet om en timme och släppa in hästarna för att sedan fortsätta direkt till jobbet och jobba kvällen. Imorgon ska jag åka till stallet och ta hand om hästarna innan jag börjar jobba klockan 07.00 och på eftermiddagen är det äntligen helg. Det ska firas med afternoon tea i Karlstad. Mysigt och välbehövligt. Och på söndag är det dags för min efterlängtade sovmorgon.

Puh. Jag blir trött av att läsa det.


Upp #2.

Bokningssystemet på jobbet har löpt amok så jag ska tydligen jobba dagar som jag inte ens stod tillgänglig på också. Det är så det går när ett helt system ska förlita sig på vikarier. Så imorgon kväll ska jag jobba. Och på lördag morgon ska jag jobba.

Helg-ob, det är allt jag har att säga...


Upp.

Idag ska jag jobba kvällen. Och imorgon ska jag jobba kvällen. Och sedan kanske jag får jobba två dagar nästa vecka om jag har tur. Och sedan ska jag få lön och fira jul. Och sedan ska jag gå på mellandagsrea. Så det så.

Men nu ska jag åka och rida innan jobbet.

En sån dag.

Har fått förträffligt mycket gjort idag, särskilt om man räknar in att jag sov till lunch. Madame och lilleman har fått skor på fötterna, gammelman är riden och stallet fixat. Veckohandligen är avklarad, lägenheten dammsugad, golven torkade, skåpen putsade, tomtarna är framplockade, tvätten är tvättad, badrummet städat och sängen är renbäddad. Har duschat och ätit också. Ska snart sova igen, det är den årstiden helt enkelt.



Tips.





Very very rolig. Full poäng och perfekt om man har samma excellenta filmsmak som moí. Skruvad humor på hög nivå.


Vaka.

Har haft sovmorgon och gjort min del av grupparbetet färdigt. Bakat lussebullar och pepparkakor hemma hos bästa mamma. Sovit en stund på soffan med en katt på magen och ätit middag där. Varit i stallet och longerat lite överskottsenergi ur lilleman. Hyrt en film och tänt mängder med ljus hemma. Doppat mozartkulorna i choklad och gjort kokosknäckkola. Ätit lussebullar och gosat med hunden som ligger här bredvid och snarkar. Lussevakar och ser på tv. Söndag helt enkelt.


Lördagkväll.

Jag och hunden känner oss väldigt ensamma. Så vi försöker göra något åt det. Jag färgar håret och sedan ska vi krypa upp i sängen och ha filmkväll. På schemat står de första två Narnia-filmerna och menyn består av pizza och andra onyttigheter.



Två sorters kulor.






Njuter av att ha sovmorgon och väldigt få måsten idag. Ska rulla mozartkulor och åka till stallet, hyra film och julpynta. För första gången på väldigt länge så har jag en lördagskänsla i kroppen. Som att det faktiskt inte bara är en dag som alla andra dagar utan att det är helg, och att jag kan göra hur lite jag vill.


Here I am.

Jag har återuppstått. Eller så har det i alla fall infunnit sig en känsla av saknad och motivation att skriva igen. Jag har helt enkelt inte haft någon som helst lust att logga in eller skriva och har därför låtit bli. Piece a cake.

Jag vet inte om det har hunnit hända särskilt mycket sedan senast. Fastän det har varit tyst i nästan en månad. Det är vinter ute, obeskrivligt vackert och julen tassar in. Eller här har den väl snarare klampat in med dunder och brak, julfantast som jag är. Granen är på plats och paketen ligger under. Hyacinterna luktar underbart och varje dag öppnas en ny lucka i julkalendern.

Hästarna står där de står och upptar största delen av min vakna tid, min ork och min motivation. Jag intalar mig att det kommer att bli lösa sig till det bästa och att det bara är en av de där svackorna vi har just nu. För allt är inte hemskt, gammelman är piggare och gladare än på länge och madame gör inte särskilt mycket men håller sig ändå fin.



RSS 2.0