Fredaaaag.

Nu är det helg, tänka sig.

Planen är följande...

Location; Stockholm!!!
Sällskap; Moa och annat ihopplockat folk, we´ll see.
The place to be; ACE (eller? Moa? Du som har planerat...)
Dricka; Baccardi Razz + sprite (yummi..)
Style; Snygga skor och en snygg klänning, lägg till min gorgeous jacka, väska och skor så voilá.

Så nu ska jag äta, duscha, packa min väska och gå ner till stationen, ta tåget till Estockolmo och förväntas anlända 17.30.

Here´s the shit.

Här händer det faktiskt en del.

Bra #1: Jag har hittat en utbildning som jag vill gå och ska nu med min otroliga charm övertyga Komvux att jag ska få en plats, annars tjatar jag på dem tills öronen trillar av, alt börjar skicka hotbrev. Jag SKA in!

Bra #2: Var på stan igår och handlade grejer till mammas big party som jag blivit utnämnd gratis-arbetande festfixare för (no offence, jag snyltar ju ganska rejält här hemma nu så det jämnar ut sig). Gick in i en sko-affär (med tanke på mitt köp-stopp; BAAAAD IDEA) och hittade två par fantastiskt söta och snygga party-dojjor, till det ännu mer fantastiska priset 148 kr. För båda paren! Det är så billigt att det måste tillåtas.

Bra #3: Har varit på vaccinations-kliniken och blivit fullpepprad med nålar. Det är den dåliga delen av det braiga. Jag är nämligen nästan fit to go till Thailand nu! Måste bara köpa en resehandbok och ett par fula sandaler. Och myggmedel. THAILAND, HERE WE COME!

Bra #4: Imorgon ropar jag in en sjukt billig biljett på tradera och tar tåget till... Stockholm! Weeeei! Där ska Moa besökas (eller snarare, jag ska våldgästa hennes hushåll och tydligen rida hennes häst, scary) och stan upptäckas, at night såklart.

Men första ska här bakas, mockas och morföräldrarna ska hämtas och deras hund lämnas tillbaka.


Monday.

Ny vecka i Sverige. Känns lite konstigt, men ganska kul.

På schemat står meeting med studievägledare, my personal bankwoman, vaccinering (eeeuw!), införskaffa mobilabbonemang, försäkra katten, skriva ihop ett CV, fixa inför festen nästa vecka, baka 6 stycken chokladkakor och daim-tårtor, klippa odjuren, träna dressyr och hämta mormor & morfar på tågstationen.

Fullt upp alltså.

Först på tur står CV och baka en äppelkaka. Nicke ska komma på besök. Kanske borde städa lite också, ljusa hundhår överallt (konstigt ^^).


Plötsligt händer det.

Igår kom jag hem från stallet på kvällen och infann sig plötsligt lusten att röja.
Jag har släpat möbler, hängt in kläder i garderoben, plockat fram foton, tavlor och alla mina 3 miljoner älskade småsaker som jag bara måste ha i mitt rum. Jag fick plötsligt plats i sovhörnan efter att ha slängt bort gamla täcken och gäst-grejer.
I can breath! And its niiiice.
Idag var det stallet hela dagen och handla på MAXI. Lösgodis för 3.90, guess what I´m having tonight ;)
Imorgon kan jag sova lääänge, åka till stallet en sväng och sen hem och laga mat och kl 6 kommer mamma hem från landet långtbortistan! Yeiii!
Lasagne med spenat, lax och vitvinssås och panacotta med bärsås till efterrätt. Och champagne. Yummi.

The weekend.

Jo, vi överlevde helgen i Tyskland. Och kom hem helskinnade med 38 miljoner kartonger, en häst, 6 flaskor vin och Ga-Jol sprit. Vilket kap.

                             


Nu bor jag alltså jätteofficiellt i Kristinehamn, med mina hästar och katten. Känns lite konstigt. Men hade kul i Tyskland iallafall. Återupplevde staden med Johanna och trängdes med danskarna på Scandinavian Park.

Idag var en stall-dag. Har hunnit vara där 2 gånger idag. Mockat 3 boxar, ridit 2 hästar, gjort 11 foderburkar och 10 höpåsar. Och så har jag skapat, ett secret prodject till mamma. More I can´t say, "birthdaystuff".

Nu ska jag duscha, dricka te, kolla på House eller annan serie och sen sova. Imorgon blir en Karlstad-dag. Om jag, som en blixt från klar himmel, plötsligt skulle drabbas av en sjuklig släng av entusiasm över mina 48 miljarder grejer som måste packas upp och packad om så kanske jag röjer lite i flyttkaoset också.

Men det är ungefär lika troligt som att jag vinner en miljon på triss. Jag köper inte lotter.

Malin och Walter är världsmästare!

Googlar man "Malin + Walter von der vogelweide" så får man en 907 träffar. Många tidningsartiklar. Om årets händelse.

Det är helt otroligt. Och så jävla kul! Jag åkte uppenbarligen hem vid fel tillfälle, det är nu det börjar.
Vi var nere i Tyskland under helgen, och satt vid köksbordet och lyssnade på webb-radions live-sändning under hoppningen. Och sen skrek vi, och grät.




Det här har ni fanimej förtjänat! Grattis Malin och Waltie!






Foto: Jean-Pierre Zimmermann - Le Lion Equestre



Återbesök.

Imorgon åker jag och Johanna till Tyskland.

Oj tänker ni. Det är lugnt säger jag. Vi har en gps med oss!
(som visseligen bara har Sverige-kartor inbyggda. Men vi kommer åtminstonde till Helsingborg)

Vi ska åka tidigt för att inte komma fram så sent och hinna gå ut och slå klackarna i taker imorgon också!

Jag har inte packat en pinal. Big suprise liksom.

Jag ska hämta henne klockan 8. Vilket gör att jag måste åka hemmifrån senast klockan 7. Eftersom jag måste tanka, hämta kärran och fixa kontanter på vägen. Och nu ska jag packa. Och fixa lite mat att ta med imorgon. Picknik.

Skor, klänningar, något par jeans, fler par skor och en jacka. Och några tröjor så klarar man sig. Finished.

Nu ska jag bara göra det också.

Tiiviitajm.

Har varit ute på äppeljakt i grannskapet, tog med hunden som täckmantel och promenerade tills jag hittade ett hus, med  "till salu"-skylt på gräsmattan och två stora äppelträd, praktiskt nog placerade precis vid staketet, perfect. Gjorde en alldeles fantastiskt gigantisk och jättegod äppelpaj med vaniljsås och tosca-fyllning. Yummi! Den avnjöts sedan framför teven med en stor kanna exotic-fruits te och bonde söker fru. Jag försöker bli svensson igen. Och lyckas ganska bra tror jag.

Imorgon ska jag röja i alla flyttkartonger, försöka få ut den stora fula bokhyllan ur mitt rum så jag kan åka och hämta min stora säng (hrm, 105 är bättre än 80 iaf) och mörkbruna bokhylla och få lite ordning. Efter helgen kommer mina böcker, gardiner, foton, tavlor och Ozon!

Lily rusar runt och skriker så det ekar i huset, hunden ligger och betraktar spektaklet från sin fåtölj, the kat is going crazy.

Har ni hört den förut?

Lyssna nu;



Kristinehamn är utsedd till årets ungdomskommun.




Det är kommunens budskap som de stoltserar med på gigantiska skyltar när man kör in och ut från staden. Det betyder att jag måste se detta ungefär 8 gånger i veckan. Jag försöker verkligen förstå? Är detta sant?!





Jag tror jag spyr.

Sweet around me.

Var hos mormor och morfar och lekte med världens sötaste kusin, kramade om hans lika söta mamma och åt massor med god mat. Sov över och hann titta in till pappa på jobbet och säga hej på hemvägen idag.
Sen åkte jag ut till en av världens sötaste hästar, red och pysslade och sen åkte jag ännu längre ut till världens sötaste unghäst.
Nu är jag hemma hos min söta katt och den lika söta hunden.

Min värld är fylld av söthet! (och ja, det är antagligen för att jag inte har sett min egen uppenbarelse i spegeln än)

Har börjat göra saker på den evigt jättelånga att göra-listan. Har skaffat hästvakt i helgen, bokat doktorbesök, bestämt det sista inför resan, köpt en tekanna på IKEA (och fyra mattor och två krukor+växter, allt för ynka 169 kr, lovely), varit på rececentrum, hittat licensen, införskaffat ett memorystick och letat billiga flygbiljetter.

Nu är det dusch, laga mat, äta mat, skapa spelningslistor inför mammas 50års-fest och titta på tv.

Now och näver.

NU ska jag resa mig ut fåtöljen och ta tag i saker... nnnnnu!!!

Lily väckte mig vid halv 10 och ville ha mat, adorable. Satt och stirrade mig i ögonen tills jag masade mig upp och utfodrade henne.
Nu sitter hon och dunkar huvudet mot fönstret i desperata försök att komma åt blåmesen som sitter i tryggt förvar 5 cm från fönsterrutan på utsidan och retar henne, HAHAHA!

Har ätit frukost, gjort listor och börjat planera livet. Idag blir det en tur till stallet, följt av dusch och bilen in till civilisationen. Fika med Johanna, en sväng förbi ungdomsmottagningen, inhandla en tekanna på IKEA och tjata på tanterna på resecentrum. Leta efter ett memorystick och något fint till mamma.
Måste börja med att ringa mormor, pappa och Johanna. NU!

Good evening.

Sitter i soffan, dricker exotic fruit-te och kollar på 2½ men. Lily kom precis och gjorde mig sällskap, blöt i pälsen! Vilket betyder att hon hade hittat ett öppet fönster, tagit en tur i trädgården i regnet och kom in igen, duktig kisse vet vart hon bor.

Har löst min egna, alldeles privata och aktuella finanskris och kan nu pusta ut tills efter helgen då jag måste ta tag i den stora finansiella krisen, nämligen mitt liv.

Läste precis på Lisas blogg och blev smittad av hennes cravings. Jag vill också ha nya jeans! Problem ett; köpstoppet som härskar på obestämd tid. Problem två; hålet i min plånbok.

Annars är det ganska bra, nu ska jag och the kitty kat gå och lägga oss i våran rymliga 80-säng (jag saknar min älskade, mjuka, stora, skitsnygga 140-säng!!!), det är ju varmt och mysigt att ligga nära varann iallafall.

Shopping.

Har, efter att jag varit tvungen att packa ner varenda klädesplagg jag äger i kartonger, insett att jag har kläder så det räcker och blir över och har därför gett mig själv köpstopp (som enbart får brytas vid stort behov av strumpor).
Hann däremot inkassera en femhundring på din sko innan stoppet inträdde och har nu ett par bruna, fodrade stövlar att traska runt i i höstslasket, sehr gut und sehr warm.

Här är pärlorna.

Japp.

Okej.

Jag har faktiskt varit och handlat och tankat bilen (för 11.84/litern!). Och lagat mat, thai-mat.
Nu ska jag bara gå ner till centrum med filmen. Och sen ska jag åka till stallet.
Istället sitter jag framför datorn alt. teven med en kopp te och en damsugare (the eateble kind alltså, här städas inte i onödan).

Imorgon blir det fika med Johanna, stallet och middag hos mormor och morfar. Och gratta mamma, så gott det går när hon är på andra sidan jorden.
Onsdag blir det åka ut till Quadrat och sen åker vi till Tyskland på fredag.
Inemellan ska jag hinna lösa min finanskris också, hur magiskt förflytta många tusenlappar till mitt konto innan fredag? Who knows, who knows?

Monday.

Idag är den tredje dagen på mitt nya liv ungefär.

Väckarklockan ringde klockan 9 (klockan 9!) och jag stängde av den och sov vidare (!!!) tills Lily tröttnade på livet bakom fåtöljen och väckte mig. Klockan visade då 10.40. Åt frukost framför tvn och sitter nu vid datorn och funderar på mitt liv.

Saker som bör göras;
Handla.
Köpa hästfoder.
Kolla saldo, förfasa mig över att pengarna aldrig kommer att räcka till Tysklands-resan och sen höra av mig till mamma.
Åka till stallet med grejer och ta hand om Winz.
Lämna tillbaka den extremt dåliga skräckfilm vi såg igår.
Försöka fota mitt hår och koppla upp min dator på nätet här, den ligger fortfarande nerpackad.
Gå till resecentrum och klura ut vilken typ av kort jag ska införskaffa för att kunna pendla till Karlstad och civilisationen.
Försäkra katten.

Usch då. Får börja med en promenad ner till centrum och avvakta i hopp om guds vägledning i form av brinnande buske eller samtal från en högre makt (att mamma ska ringa från landet-långt-borta och hjälpa mig med div papper och koder som jag hittils inte behövt ta tag i själv).


Saker som fachinerar mig med Sverige.

  • Dom pratar engelska på tvn, och det är textat.
  • Bensinen kostar bara 12 kr litern (rena kapet om man jämför med 14 kr litern).
  • Närhelst man slår på tvn så finns det en serie att titta på, en bra serie, inte bara talkshows som bearbetar otrohet, kärleksproblem och fula tyskar på bästa middagstid.
  • Man kan gå in i en affär och köpa lösgodis.
  • Folk är snygga och har stil, på gott och ont. Jag blir ju automatiskt mindre snygg. Men det motsatta könet håller ju däremot betydligt högre standard. Och till och med en svensk med fula kläder har en tanke bakom outfiten. I Tyskland har folk med ful klädstil helt enkelt bara på sig många fula plagg på en gång.
  • Saker blir så dyra i min hjärna (för 1000 kronor låter ju som så mycket mer än 100 euro, alltså är det smärtsammare att ge dom till någon annan).
  • Folk hälsar inte när man möter dom (är svenskar lite tillknäppta eller har alla bara dåligt morgonhumör som inte lättar före lunchtid?).
  • Man kan inte öppna munnen närhelst det behagar och säga vad man vill om vem man vill eftersom vederbörande antagligen talar samma språk som dig och kommer att ta illa upp, altenativt skicka sina biffiga livvakter på dig.
  • Det finns gott bröd, och god ost, och gott te.

Och så var det ju Segeberg.

Jag glömde att nämna jag avslutade min karriär iår med ett magplask, ganska så bokstavligt talat. I Bad Segebergs vattenhinder, nr 9 för att vara mer exakt. Vilket gav mig sand på de mest obekväma ställen man kan tänka sig.

Note to me; HÅLL DIG KVAR I SADELN nästa säsong, för guds skull!

Nu är det lågsäsong, vinterpäls, barfota och uteritter i massor som gäller för mig och herrarna. Och sen ska jag köpa spännremmar och karlssons-klister och öva störtdykningar innan jag ger mig ut i terrängen igen.

Det har kommit till min kännedom.

En fågel har viskat i mitt öra att Die Baader Meinhof-komplex kommer att visas på filmstaden i höst.

Så om någon känner för att samla kulturpoäng så är ni hjärtligt välkommna att följa med, bevittna detta mästerverk och bli lite mer internationella.


It´s a fact, or many.

Jag suger på att blogga. En intressant blogg skrivs av någon med humor som uppdaterar när det händer något i dennes liv.

När det händer saker i mitt liv så har min hjärncell så mycket att sysselsätta sig med att den absolut inte hinner med att berätta om det för andra. Och den senaste veckan har varit den absolut utan tvekan mest omtumlande och crazy veckan jag har varit med om på många år (eller iallafall två, sen jag packade mina väskor och flyttade till bratwurstens och oktoberfestens förlovade land). Jag har flyttat ifrån Tyskland.

Det var ingen nyhet, jag har vetat det själv i ungefär ett halvår. Och ändå gör det ont.

Jag saknar min säng.
Jag saknar Malin.
Och Ida.
Och Anne.
Och att prata tyska.
Och alla andra människor som jag lärt känna där nere.
Och att dra på mig ett par gummistövlar, fleecemössan och traska ut i det nordtyska-ösregnet på morgonen.
Jag saknar tävlingarna.
Träningarna.
Huset.
Jag saknar Tyskland!

Nu bor jag (och katten) i ett hus, i en backe, i Kristinehamn. Det känns konstigt.
Jag är fritidsryttare igen, jag har en box att mocka och en häst att rida (Ozon kommer hit nästa helg, då blir det en sista tur till Tyskland för att  hämta honom och några kartonger). Jag kan sova på morgonen. Jag måste planera mitt liv helt själv.
Jag kan inte det här!
Jag vet inte hur man gör!
Och till råga på allt så har jag (i ett svagt ögonblick då jag skulle inhandla produkter för att förvandla mitt halvdassiga hår med utväxt till någon jämnblont) köpt hårfärg och färgat håret brunt! Jag skulle ju bara bleka utväxten. Och nu är jag (som den dagen för två år sedan då jag åkte ner till Tyskland första gången) brunett och livrädd för att mitt gamla liv ska komma tillbaka. Men det hänger inte på hårfärgen, det vet väl jag med.

Jag har förändrats. Jag har lärt mig att sträcka på mig, bita ihop och framåt.
Jag har blivit lite starkare, lite snyggare och lite mera vuxen.

Och det har jag Malin att tacka för.

RSS 2.0