Todays day.

Idag har jag gjort sås.
Åtta olika sorter närmare bestämt.
Vitsås, blondsås, mörksås, chilisås, löksås, rödvinssås, svampsås och hollandaisesås.
Och jag misslyckades bara en gång med hollandaisesåsen.
Duktiga jag.





På tal om sås så har en av mina 15 (?) trogna läsare efterlyst recept på min tonfiskchilisås, so here we go;

- Hacka 3 lökar (gula) och stek dem i olivolja tillsammans med 3 pressade vitlöksklyftor tills löken är mjuk och "guldgul".
- Lägg i en buljongtärning och häll på en skvätt vatten (ca 1-3 dl), låt det puttra en stund.
- Häll på en burk krossade tomater och koka upp.
- Häll i 3 burkar tonfisk och låt det bli varmt, tonfisken ska inte koka för länge, då blir den seg och osmaklig.
- Krydda efter smak (jag använde mig av salt, peppar, Heinz chilisås, cayennepeppar, basilika och oregano).

Servera tillsammans med spagetti och lite parmesan ovanpå.

Kommentarer
Postat av: R



Tackar, ska prova nån dag..

2009-09-09 @ 16:20:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0